huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "zondag"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Verhalen uit de Oost - On the Tower of Power"]

08/31/2003: "De dertiende oester"

Met een zilte zomerbries in de neus en uitzicht op de krijtrotsen van Etretat deden haar opwaaiende zomerrokje en mijn hormonen de rest: ik kreeg een onbedaarlijke lust tot het wegslurpen van enorme hoeveelheden oesters. Natte zilte glibberige dikvette creuses, liefst de beste klasse 0 en daarbij een goed gekoelde Champagne in een grote wijnkoeler met de mogelijkheid tot onbeperkt nabestellen.

Niet toevalligerwijs zijn er een aantal visrestaurants in dit zeedorp te vinden en de keuze viel op het restaurant met het balkonnetje met, uiteraard, uitzicht op zee.

Zij, opgewonden geraakt door mijn opwinding, waardoor ik opgewonden raakte, keken wij elkaar aan. Deze lunch had grootse voornemens met ons want het was pas half twaalf en uitzonderlijk vroeg voor Franse begrippen.

De menukaart weggelegd, keken wij elkaar diep in de ogen: wij wilden hetzelfde en zonder verdere communicatie wenkten wij de ober.

"Voor de dame graag een dozijn oesters en voor mij graag uw specialiteit, de dertiende oester. En wij willen daarbij deze bijzonder mooie Champagne". Ik wees een bijzonder mooie Champagne aan en kreeg een instemmende knik van de ober. De man waardeerde onze openbaring.

Niet veel later kwam de ober terug, ontkurkte het moois en ik proefde voor. Geheel op temperatuur keurde ik de fles goed, knipoogde vriendelijk glimlachend naar de man zonder wat te zeggen. Hij herkende het gebaar en zou zorgdragen voor een bijzondere middag.

Op een groot, met ijs gevuld plateau, werden de 24 mooiste oesters geserveerd.

De Champagne vloeide rijkelijk, het uitzicht was fenomenaal, haar zoete woorden lieten mij zweven, onze vingers verstrengeld en de oesters een glibberige verbindingsweg naar onze eenwording op deze zonovergoten dag.

Toen lag daar de twaalfde en laatste oester op mijn plateau. Ik hoefde de ober niet te wenken, hij had het reeds in de gaten en was alert op wat ging komen.

Ik til met mijn linkerhand de ruwe schelp uit het ijs. Ik buig mij enigszins samenzweerderig voorover over tafel en kijk vanonder mijn wenkbrauwen naar mijn lief.

"Het gaat gebeuren", zeg ik haar en ik zie een rilling door haar heentrekken. Een plaatselijke prettige verstijving treedt op en haar mondhoeken krullen.

Met het kleine bolle oestervorkje in mijn rechterhand snijd ik de oester in het midden los van de schelp. Ik hou het natuurwonder zo horizontaal mogelijk opdat de minste sappen verloren gaan. Ik voeg niets aan smaak toe, ik wil de oester rauw en puur en lillend zo uit de zee opslurpen.

Ik plaats de schelp aan mijn onderlip en duw lichtjes met het vorkje tegen het kontje van de oester. Mijn lippen tuiten en met het puntje van mijn tong voel ik het zachte beestje. Voorzichtig slurp ik de heerlijkheid naar binnen en druk het lichtvettige zilte mirakel tegen mijn gehemelte. Mijn kiss of death vormt zijn einde.

De ober komt aangesneld en klikt gewiekst mijn rugleuning naar achteren onder een hoek van 45 graden, ik sluit mijn ogen en hoor haar opstaan. De ober draait mijn stoel een kwartslag en schuift een klein, speciaal hiervoor ontworpen trapje, dichterbij. Nu op blote voeten bestijgt zij het trapje, ik heb de ogen continue gesloten.

Zij plaatst haar schelp aan mijn onderlip en plaatst mijn handen op haar billen. Mijn lippen tuiten en met het puntje van mijn tong voel ik haar zachte beestje. Voorzichtig slurp ik de heerlijkheid naar binnen en druk het lichtvettige zilte mirakel tegen mijn gehemelte. Haar kiss of love vormt mijn einde.

Met haar zilte zomerbries op mijn neus hoor ik haar in vloeiend Frans een bestelling doen, "Heeft u nog eenmaal zo'n mooie Champagne, voor mij een dozijn oesters en voor mijn geliefde nog eenmaal uw specialiteit, de dertiende oester?"

Reedsch...64 toevoegingen, reedsch

Laat dat ei maar zitte. Vanochtend neem ik oesters!

bromde Marnix om 11:08 AM (op 31-08-2003)


Het is even doorbijten tot die 12e, maar No. 13 maakt het leven de moeite waard, me dunkt.

bromde bicat om 11:37 AM (op 31-08-2003)


Zeeuwse mossels vallen anders ook best te pruimen.

bromde klaus om 06:02 PM (op 31-08-2003)


Mosselen passen echter niet in een dergelijk verfijnde erotische vertelling.

bromde Marnix om 06:15 PM (op 31-08-2003)


Er zijn wel erotische vertellingen denkbaar met mossels natuurlijk. Vooral bij het beeldsprakig gebruik ervan. Overigens wat mij betreft het enige smakelijke gebruik.

Ik vind, maar dat zullen velen niet met mij delen, dat eten wat pas te nassen valt als je het ruimschoots door een sausje cq dipje slaat.

De ene keer dat ik oester had besteld (en nu komt er een hl persoonlijk verhaal) dcht ik eigenlijk aan mossels. Dat heb ik altijd. Dus toen ze er stonden was het wel even slikken. En dat lukte niet. Of je een stuk zieke-stieren-nies moet wegkrijgen. Mijn disgenote heeft de verwikkelingen nadien nog vele malen op verjaardagen en dergelijke verhaalt. In deze smakelijke vertellingen kwamen in ieder geval de woorden 'groen' en 'ellende' voor.

Soms wordt eten echter zo smakelijk beschreven dat ik aanstonds trek krijg in het geschetste. Ook nu. En dat is een prestatie.
Aan de andere kant, ik heb toch een cd of 50 gekocht omdat-ie op papier cht heel goed klonk (en in de winkel luisteren voor mietjes is) en waarvan ik ook erg moest spugen.

Ik had dit weekend wl sociale contacten. Mag ik eenieder verzekeren dat dat ook niet is wat er zo hoog over opgegeven wordt?

Ok al niet.

bromde Hoof om 08:51 PM (op 31-08-2003)


Zeeuwse pruim. Dat is pas lekker.

bromde Hoof om 08:52 PM (op 31-08-2003)


Wat een sociale contacten! Ik ook al. En het was zo erg dat ik vanochtend twee keer 400 mg paracetamol nodig had. Hoe meer sociale contacten hoe meer hoofdpijn lijkt wel.

Hoof, heeft u overigens nog geneukt?

bromde Kiers om 08:56 PM (op 31-08-2003)


Neuken wordt zwr overschat. Langzaam genieten van een toastje meervalkuit, daarentegen, is niet bepaald populair te noemen. Dat soort dingen begrijp ik gewoon niet.

bromde Marnix om 09:42 PM (op 31-08-2003)


Enmaal. De keuze die werd gemaakt (zo klinkt het alsof er meer dan twee personen betrokken waren) omtrent het hoe (het waarom is wel duidelijk) veroorzaakte, door de kwantiteit daarvoorafgaand en snel moeten douchen tot significante hoogte opgestuwd libido, dat het geheel nogal snel tot een orgastisch einde werd gebracht. Uiteraard heb ik daarna de ander nog enige malen tot enige hoogte kunnen brengen, maar ik moet toegeven dat ik in dezer voege toch ook vind dat dat hele neuken wordt overschat.

Klaarkomen. Da's pas lekker.

bromde Hoof om 09:47 PM (op 31-08-2003)


Meervalkuit! Ja. Dat kan natuurlijk helemaal niet! Ik heb nog nooit een meerval met benen gezien tenminste. Ha!

bromde Hoof om 09:49 PM (op 31-08-2003)


(Voor de verbaasde bezoeker:

Kuit. Als in kaviaar. Want dat is steurkuit. Kuit. Eitjes van de vis. Dat heet kuit. Kuit. Meervalkuit. Eitjes van de meerval. Een vis.)

bromde Marnix om 09:54 PM (op 31-08-2003)


Aanvulling: hom.

Voor verse visjes te maken.

bromde Hoof om 10:48 PM (op 31-08-2003)


Even snel; want het bloed hevig. Ik moet naar de Poli.

Ik heb trammelant in de keet. Mijn Ega beweert dat bij Meervalkuit een Ros niet misstaat. Ik vind van wel. Heb haar iets te hard geslagen toen ze aanhield.

Ik denk dat ze het nog wel 10 minuten red, het is 5 minuten rijden, kan iemand snel antwoorden? Graag?!

bromde bicat om 10:58 PM (op 31-08-2003)


Snller, ze valt nu flauw. Schiet op!

bromde bicat om 11:00 PM (op 31-08-2003)


Ja. Het hangt er een beetje om. Ik heb daar ergens een boek over, van een wijnkenner.

Misschien iemand er even een doekje tegen houden, terwijl ik desbetreffende boekwerk lokaliseer.
Ik heb het laatst nog een keer nodig gehad toen men beweerde dat witte wijn absoluut niet gedronken dient te worden bij koffie.

Dat klopte. Bleek toen.

Momentje hoor...

bromde Hoof om 11:02 PM (op 31-08-2003)


Ik denk dat ze in ieder geval haar linkerarm nu wel kwijt is.

Ik wacht nog even.

bromde bicat om 11:03 PM (op 31-08-2003)


Wijngids, ah. Daar is-tie.

Ros kan uitstkend bij kaviaar. Mits beiden onder de 6 graden. Celsius.

Dus. Wie heeft er nou gelijk?

bromde Hoof om 11:04 PM (op 31-08-2003)


Ik heb zo'n gek Fahrenheit ding.

42.8 precies. Althans, dat achter de punt moet ik schatten.

Verdomme, haar rechterarm begint ook al af te scheuren. Najah; afwassen kan de machine wel en meestal haalt ze toch wat van de caf.

Wat moet ik nu! Hulp.

bromde bicat om 11:06 PM (op 31-08-2003)


Ik kom toch weer bij de Champagnes als u het over kaviaar heeft. En daarna natuurlijk neuken.

bromde Kiers om 11:12 PM (op 31-08-2003)


Op 40 graden krijg je met Ariel praktisch alles er uit.

En CSI gezien? Ik zou haar snel van het tapijt halen, want als ze luminol gaan gebruiken ben je de lul. min o.

En misschien zit het wel allemaal tussen haar benen...

bromde Hoof om 11:13 PM (op 31-08-2003)


Oren! Ik bedoel oren! Dat het psychisch is!

bromde Hoof om 11:14 PM (op 31-08-2003)


Nou ja, dan trek ik even een slaapmutsje naar binnen in de vorm van een glas wijn. Ik ben over een half uur bij lujjie terug met een stuk in de kraag want de alcoholspiegel is na gisternacht niet meer gedaald. Schandalig.

bromde Kiers om 11:14 PM (op 31-08-2003)


Ik had gisterenavond de helft van de Dimple op, zei ze. Ik vond dat dat dikke glas de boel enorm vertekende.

Nu doe ik net een bodempje tjechische absinth en besluit dat ik over een half uur in bed lig. Geen wonder dat die fles nog steeds niet op is.

Heb net twee comedy clubs gevonden waar ik over een week wil zitten, of n der dagen daarna. Ik kan iedereen dat internet aanbevelen. Alles staat erop.

bromde Hoof om 11:23 PM (op 31-08-2003)


Wilt u op dat zogenaamde internet even opzoeken hoe je dijken moet versterken?

Ga ik alvast met m'n vinger aan de slag.

Vooralsnog lijkt het mij verstandig om de waardevolle spullen op de luchtbedden te zetten en de omgebouwde bakkerskar waterdicht af te kitten.

bromde Paalsma om 11:33 PM (op 31-08-2003)


Hupsakee! http://www.google.com/search?q=dijken+versterken&ie=UTF-8&oe=UTF-8

Maar. Wel allemaal theoretisch.
Ik kwam daar straks nog een opblaasboot tegen, bij het zoeken naar dat wijnboek. Ergens. Momentje hoor...

bromde Hoof om 11:36 PM (op 31-08-2003)


Ah! Zandzakken! Een stuk of 30.000 lijkt afdoende als ik het gat zo inschat.

Iets te drinken tijdens het scheppen lijkt me op z'n plaats. Bouwvakkersspul. Bier!

bromde Paalsma om 11:50 PM (op 31-08-2003)


Ik ga eens even de druk op de binnenwanden van mijn vriendinneke opvoeren. Dat zeg ik nu met mijn grote mond want het slaapmutsje begint zijn werk al te doen dus verwacht niet te veel sterke verhalen.

Hoe zou het met Dick T. zijn?

bromde Kiers om 12:22 AM (op 01-09-2003)


Hahahahaha! Hihihihihihi HAHAHAHAhahahaha! Ha. Hi.

Nee, sorry, hou maar op. Ik kn het niet. Ik kan er maar beter gewoon voor uitkomen. Dom meelachen met de rest zonder te weten waar het over gaat, dat gaat mij nu eenmaal slecht af. Dus misschien kan iemand mij even bijpraten? Over dat neuken? Wat dat is, enzo?

bromde Neon om 12:26 AM (op 01-09-2003)


Neuken is voor mietjes ... las ik ergens

bromde Blob om 08:47 AM (op 01-09-2003)


Ja, okee, dat kan wel zijn, maar wat s het dan? Dat ik het dus niet per ongeluk een keer doe, want ik wil natuurlijk geen mietje lijken.

bromde Neon om 09:36 AM (op 01-09-2003)


Mag ik iedereen vragen de flauwe grappen voor zich te houden. Het is vandaag een dag van rouw. Charles is niet meer.

Ik ga even de vlaggen halfstok hangen.

bromde Paalsma om 10:26 AM (op 01-09-2003)


Charles bijvoorbeeld neukte nooit. Dat vond hij voor mietjes. Hij was trouwens wel opvallend veel met zijn paard op stap.

bromde Kiers om 10:56 AM (op 01-09-2003)


Charles was geen mietje. Ik herinner me moorden (allemaal goed hoor, want uit wraak), zelfs anaal, met een soldeerbout.

Maar, het moet gezegd, de vrouwtjes vinden dat niet allemaal heel gaaf. Moord en doodslag. En hij had enorme Alzheimer. Alle spiegels in huis kapotgeschoten, omdat-ie dacht dat-ie de tronie van zijn moordenaar herkende.

Neon, de hint is dus: voor dat neuken heb je een vrouwtje nodig.

En dan gaan we het moeilijk maken: maar sommigen niet.

Ik hoop dat dat helpt.

bromde Hoof om 11:58 AM (op 01-09-2003)


Neuken, Neon, is een ouderwetse manier om twee of meerdere lichamen te doen versmelten door handig gebruik te maken van lichaamsopeningen. Altijd wat gesmolten reuzel bij de hand houden. Zet hem op!

bromde Blob om 01:20 PM (op 01-09-2003)


Hoof, dat van die spiegels van Bronson klopt. De oude cowboy Ronald Reagan heeft ook geen enkel spiegel meer in huis. Hoewel Juliana daarentegen weer in een spiegelpaleis woont. Zij vergeet steeds wie de mooiste van het land is.

Maar nu weet Neon nog steeds niet wat neuken is. Ik geef nog een hint: je moet ermee uitkijken want je kunt er duizelig van worden. En een O.D.-tje ligt altijd op de loer.

bromde Kiers om 01:21 PM (op 01-09-2003)


Blob, neuken is meer dan het dichten van lichaamsopeningen, vergeet de beweging niet in jouw definitie.

bromde Kiers om 01:22 PM (op 01-09-2003)


Bijna goed Kiers. Alleen bij Juliana maakt het allemaal niks meer uit. Zij weet niet eens meer wat een land is. Of een spiegel.

Neon, laat je alsjeblieft niet voorlichten door Hoof en Kiers. Dat geeft maar ellende.

bromde familie om 01:26 PM (op 01-09-2003)


Dat klopt Kiers, van die bewegingen. Die heb je nodig om na afloop een emmer water over de ongelukkigen te gooien.

bromde Blob om 01:33 PM (op 01-09-2003)


En ik die dacht: "Shit, Charles Manson is dood!" of "Oef, Prins Charles is er aan!"

Blijkt dat het over Charles Bronson gaat. Wat een non-event.

bromde klaus om 01:36 PM (op 01-09-2003)


Charles Bronson is al een hele tijd dood. Alleen ze kregen hem maar niet uit het script geschreven. Vandaag is dat gelukt en over een paar dagen gaat er een lege kist de grond in.

bromde Kiers om 01:45 PM (op 01-09-2003)


(Rustig hier. Ga ik lekker even achter de bar een tukje doen...)

bromde (Marnix) om 04:27 PM (op 01-09-2003)


*Honk* *Honk*

300 strekkende meters bowlingbaan; 28 ballen in verschillende afmetingen
100 kegels

Waar kan ik het laten?

bromde Overtoom om 04:46 PM (op 01-09-2003)


Hallo wij zijn de drumband van vanavond!

Is dat het podium of, eh, is dat een partijtje laminaat wat je niet zomaar begint te tutoyeren?

bromde Koper- en trommelcorpse "Ootmoed Doet Goed" om 05:14 PM (op 01-09-2003)


Mgge!

Ben net terug van 2 weken oesters vissen op de Nederlandse binnenwateren. Wat denk je? Nks gevangen..

Heb ik nog wat gemist hier?

bromde Dick T. om 05:51 PM (op 01-09-2003)


Heee Dick T. is u daar weer!

bromde Kiers om 05:58 PM (op 01-09-2003)


Marnix, snel! Wakker worden, de bowlingbaan moet in elkaar getimmerd worden.

En geef de drumband, die ik naar ik nu zie geheel uit jonge meisjes met minirokjes bestaat, even wat te drinken. Doe maar allemaal Breezers, dan wordt het backstage gebeuren nog wat geiligs. Zo vroeg op de week, wat gaat dit worden?!

Dick, hoe is het met uw libido, wij hebben hulp nodig hier.

bromde Kiers om 06:03 PM (op 01-09-2003)


Ah, stemmen. *TREKT ZICH ZUCHTEND OP AAN DE BAR* En mensen, zelfs! Hallo mensen! H, Dick! Kopje T?

bromde Marnix om 06:03 PM (op 01-09-2003)


Ja! Het is zo fijn om weer onder vrinden te zijn. heb jullie echt gemist.

Ik wil jullie graag allemaal vol op de mond kussen, als u mij toestaat.
Het zou enorm veel voor me betekenen.
Wellicht kan ik nog wat restanten oesters numero 13 in uw speeksel ontwaren!

bromde Dick T. om 06:04 PM (op 01-09-2003)


Heeeerlijk, wat T na het zoenen. Goed idee Marnix!

bromde Dick T. om 06:06 PM (op 01-09-2003)


Maar wat heeft u zelf gegeten? Voordat ik uw tong in mijn mond ontwaar cq toesta.

bromde Kiers om 06:06 PM (op 01-09-2003)


Een bamischijf, met mayo.

bromde Dick T. om 06:10 PM (op 01-09-2003)


Dan kunt u mij zonder problemen tongzoenen bij wijze van groet. Mijn consumptiepatroon zag er beduidend anders uit. Overigens wil ik wel even dat u hier, ja inderdaad op dit papiertje, even tekent dat u mij alleen tongzoent zonder daarvan sexueel opgewonden te raken.

bromde Kiers om 06:17 PM (op 01-09-2003)


Indien u geen hond of meisje van onder de 12 bent lijkt het mij onmogelijk dat ik ook maar de geringste opwinding zal voelen. Dus kom maar op, dan zet ik mijn krabbel.

bromde Dick T. om 06:19 PM (op 01-09-2003)


Kijk ik gezellig even de andere kant op.

bromde Marnix om 06:22 PM (op 01-09-2003)


U heeft een bijzonder mooie handtekening, dat belooft veel.

bromde Kiers om 06:25 PM (op 01-09-2003)


Goedenavond Dick T.. Fijn dat u er weer bent; hier heeft u uw doos met inhoud terug waar ik op moest passen.

Ik lees zojuist dat we gaan bowlen vanavond. Zouden we dat nu wel doen na dat ongeluk van vorige zomer?

bromde bicat om 06:50 PM (op 01-09-2003)


Welk ongeluk was dat ook al weer? Er is toen heel veel misgegaan.

bromde Kiers om 06:54 PM (op 01-09-2003)


Kiers; uit respect voor wat er toen gebeurd is wil ik dat de hoofdpersonen die daarbij waren zichzelf uitspreken.

Iets met een harde lul in een vol stadion.

bromde bicat om 07:09 PM (op 01-09-2003)


Heeee! Ben ik al te laat voor het tongzoenen?

Hoooo! Wat een hoop, eh, jonge meisjes hier! En ik hoef niet eens mijn zelfgeknutselde stop-bordje te gebruiken?

Dit wordt een topavond.

bromde Hoof om 07:11 PM (op 01-09-2003)


Heee By Cat, my man. Yeah, it was me. Me horny, me in vol stadion and me like Dutch girls. This happens once in a while. Love your site, bij de weg. Learned this, funny huh?!

Hoof, go kiss them all!

bromde Robbie Williams om 07:18 PM (op 01-09-2003)


Robbie Williams, als ik het niet dacht. Waarom hij nou weer wel en ik niet? Nou ja goed dan, hij heeft toen een tijdje met zijn pik in een mitella gelopen. Dat risico loop ik dan weer niet.

Waarom probeert Hoof twee meisjes tegelijk op zijn hoofd te zetten?

bromde Kiers om 07:19 PM (op 01-09-2003)


*zuchtend*

Wat een enorme mutsen zijn dit zeg...

bromde Hoof om 07:45 PM (op 01-09-2003)


*kreunend*

Niet zeuren Hoof, we hebben nog een pelotonnetje te gaan.

bromde Kiers om 07:48 PM (op 01-09-2003)


Ik snapte niet hoe ze aan die grote, eh, mutsen kwamen (ik probeerde ze te passen), maar ik zie het team net de eerste proefballetjes opwerpen.

Ik dacht dat pingpongballen de top waren...

bromde Hoof om 09:48 PM (op 01-09-2003)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)