huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "stokje"] [Huiswaarts] [volgende bral: "najaar"]

08/29/2003: "Nol"

Op de toen nog onontgonnen gronden waar des winters brede rivieren traag door oneindig laagland gingen, op de dikke kleilagen van de uiterwaarden in de aandoenlijke gemeente Cuijck, werd lang geleden een negerjongen geboren in het lichaam van een West Germaanse plattelander.

Met twee vingers voorhoofd, rollende ogen in diepliggende holle kassen en overmatige beharing, leek de jongeman nog het meest op een vroeg-Neanderthalige. God heeft vreemde kostgangers en zo kon het gebeuren dat de vreemdsoortige chromosomenhuishouding van Nol voor de buitenwereld lange tijd verborgen bleef.

Zoals dat gaat in de vaart der volkeren werd op een goede dag ook de verzameling slaperige plaggenhutten van Cuijck uit de sluimer gewekt door heuse radiogolven. En zo kon het gebeuren dat hij in contact kwam met muziek uit de overzeese verten.

De eerste klanken kan hij zich niet herinneren maar de eerste gevoelens van zwarte herkenning kwamen gelijk zijn hartslag als vanzelf: ROOTS REGGAE, met de edele hoofdletter geschreven.

Het waren de zuurverdiende centjes van de krantenwijk die hij investeerde in een glimmend magazine dat hem meer kon vertellen over deze fantastische klanken die hij recentelijk via radiogolven tot zich genomen had. Voor het astronomische en hooglijk geinflateerde bedrag van 1 gulden en vijfentwintig cent kocht hij de poort naar de hemel die hem verhaalde over helden als Jimmy Cliff, Bob Marley, Yellowman, Beenieman, Burning Spear, Black Uhuru, Israel Vibration en vele anderen.

Toen op een goede dag de Gazette van Cuijck het grote nieuws kwam brengen dat Jimmy Cliff, God in hoogst eigen persoon, zou komen spelen in het walhalla dat Paradiso heet, braken er zenuwachtige tijden aan.

Uiteindelijk was het zijn vader die de 14-jarige Nol met een huifkar van Cuijck naar de hoofdstad zou vervoeren en de ontmoeting met God, de levende legende, Jimmy Cliff zou een onuitwisbare indruk maken op de kleine man uit Cuijck.
"Nol plugged in and never looked back", Jimmy Cliff adept voor het leven.

Op dit moment zijn wij jaren nadien en ik voelde mij vereerd toen hij vroeg of ik meeging naar Jimmy Cliff in Paradiso. Ik weet immers wat dit voor hem betekent.
Met de zenuwachtigheid van een 14-jarige betrad hij de eeuwige muziektempel. Ik glipte mee in zijn kielzog op weg naar de beste plaats. Strategisch tussen de boxen en vijf meter van het podium voor optimale visualisatie.

De klanken deden hem bewegen als een neger, de wereld om hem heen werd een andere, zelfs de blinde man was hier getuige van een synapsis, de chromosomen van Nol en Jimmy waren verwikkeld in een hevige paring.

Met mijn typsy lief aan mijn zij wilde ik hem danken voor zijn uitnodiging maar er was geen doorkomen aan. Hier werd op een andere wijze gecommuniceerd maar wij begrepen elkaar.

Wat anders kon ik doen dan mijn ook rijkelijk met zwarte invloeden bedeelde dushi aan te bieden aan de negerman in het lichaam van een West Germaanse plattelander?
Als een bronstige jonge impala stond zij zich niet veel later warm te rijen tegen zijn ritmisch bewegende Baobab.

Of het mijn lief was die hem aanvuurde of zijn liefde voor de man zelf, wie zal het zeggen, feit blijft dat ik dankbaar ben dat ik getuige was toen Nol met volle erectie een hand gaf aan zijn idool Jimmy Cliff en de man in zijn enthousiasme haast van het podium aftrok.

Reedsch...35 toevoegingen, reedsch

Verdomme Kiers, wat mooi...

Ik zet de doos tissues hier even neer zodat de andere lezertjes ook de tranen even kunnen deppen.

bromde Paalsma om 01:37 PM (op 29-08-2003)


*snottert*

Gadver! Van wie zijn geparfurmeerde snoetepoetsers hier!

Lekker. Weg emotie. Sta ik met zo'n Brise-doekje mijn gezicht te deppen. Attenolle!

bromde Hoof om 03:08 PM (op 29-08-2003)


Jimmy heeft het er nog dagelijks over; hij komt vlug weer langs.

bromde bicat om 03:23 PM (op 29-08-2003)


Wanneer wordt Nol geopereerd? Of wil hij niet het lichaam van de man die hij eigenlijk is?

Zit dit niet in het ziekenfonds?

Vragen, veel vragen.

bromde Lennard om 03:41 PM (op 29-08-2003)


Jij houdt wel van negers, he?

bromde klaus om 03:44 PM (op 29-08-2003)


Ik hou meer van negerinnen. En van negerzoenen.

bromde Lennard om 04:00 PM (op 29-08-2003)


De Neger (m) met zijn buitenproportionele SJAAK (let op de overdadige hoeveelheid hoofdletters), slikke methodes t.b.v. het benaderen van tsjiks en een gemeen hoge voortplantingsdrang is het hoogtepunt van manselijke evolutie. Derhalve is stiekum iedereen verzot op De Neger.

Is er nog koeskoes?

p.s.; heeft er nog iemand een zekering liggen voor een 4000 watt fohn, type Kijkshop?

bromde Paalsma om 04:25 PM (op 29-08-2003)


Mij valt opeens het archetype in van de witneger. Degene die alle kenmerken van een uit de versche vlaai getrokken inlander van alhier vertoont, maar zich desondanks tooit in glanzende FuBu kledij, danwel voorzien van Kani of andere namen die veel mensen weinig tot niets zeggen. Bovendien met weidse armgebaren praten, alsmede elkaar begroeten met het tegen elkaar aanduwen van vuisten en veel vuige street slang gebruiken. In Benschop bijvoorbeeld.

Zou dat ook allemaal draaien om het suggeren van een enorm potente SJAAAK (nóg iets overdadiger)?

Of moet je die kleren aan om ene zak aan r&b en/of hip-hop te vinden?

Ik heb ook kroeshaar. Een beetje. Ergens.

P.S Trouwens, Paalsma, je kunt ook een stukje kauwgumpapier gebruiken. Jezus, heb jij nooit McGyver gekeken ofzo? Als je toevallig nog een elastiekje en een wattenstaafje hebt liggen maak je toch even een nieuwe föhn?

bromde Hoof om 05:00 PM (op 29-08-2003)


Altijd weer die negers. Die zitten zich nu natuurlijk massaal te verkneukelen om het zóveelste stukje negerverheerlijking. En ze hádden MTV, de BOX en TMW al volledig ingenomen. Zet die trend zich nu ook voort op dit prachtige wereldwijde web, en dan specifiek dit kleine stukje? Wat als onze vriendinnen dit lezen, huh!

bromde Marnix om 05:39 PM (op 29-08-2003)
Zo, nu kunnen we tegen het vrouwenvolk zeggen dat dit gewoon een dertien in een dozijn blote wijven sijt is. En niet een plek waar we onze diepste gevoelens het wereld wijde web op pleuren.

p.s. Die fohn bestaande uit 6 lege lucifersdoosjes, 2 weekpotten, 19 elastiekjes en een x-aantal paperclips werkt trouwens voor geen meter, maar ziet er wel verdomd stoer uit!

bromde Paalsma om 06:02 PM (op 29-08-2003)


(Je vergat het twijgje om de zaak op spanning te zetten.)

bromde Marnix om 06:09 PM (op 29-08-2003)


Was dit trouwens toen je mijn auto geleend hebt "om even een brief op de bus te doen"? Ik vond al dat je erg lang weg bleef. En dat zand op de passagiersstoel kon ik ook al niet plaatsen.

bromde Marnix om 06:13 PM (op 29-08-2003)


Gelukkig, dit is een gewone blote vrouwen/ autosite.
Dan ga ik nu maar weer verder met het huishouden.

bromde vriendin B om 06:17 PM (op 29-08-2003)


Ik ben even naar de EHBO. Wat kan zo'n twijgje strak staan zeg.

Goed als ik jouw auto even leen Marnix om naar het ziekenhuis te rijden? Ga ik alvast m'n fotocamera uhmm, rijbewijs even halen.

bromde Paalsma om 06:30 PM (op 29-08-2003)


Ja hoor, geen probleem. Oh nee, kut! Ik heb 'm aan Xander uitgeleend! Die had een meet en greet in Oldeberkoop. Een omafiets, is dat wat?

bromde Marnix om 06:46 PM (op 29-08-2003)


Als je met je muis je cursor dirigeert naar een plek waar je kunt typen, bijvoorbeeld een Word document, en je klikt daar de CTRL+V toetsen in, dan krijg je de tekst die als laatste gecopied is.

Vandaag deed ik dat met mijn muis en cursor en dit is de tekst die tevoorschijn kwam.

"Mama, hij is eigenlijk een vette alcoholist. Hij komt niet voor twaalven zijn bed uit en grijpt eerst naar iets sterks. Daarna eet hij eerst een bord cornflakes leeg en drinkt dan een halve liter melk. Tegen twee-en steekt hij een joint op en gaat porno kijken. Dat stopt om 5 uur en dan bakt hij wat vettigs. Tegen die tijd ook heeft een eerste kratje leeg en drinkt alleen nog maar whisky. Om acht uur 's avonds kijkt hij journaal, lacht om alle ellende in de wereld en dan gaat hij naar boven achter de computer en zit dan tot na twaalven te typen.

Wat hij precies doet weet ik niet maar hij zegt dat een of andere bicat hem daarvoor betaalt. Weet jij wat een bicat is? Ik in ieder geval niet en het is niet eens om de drank of de joints maar hij neukt zo slecht de laatste tijd. Ik denk dat er een ander in het spel is. Ik ga het uitmaken. Kusjes, je enige dochter"

Daar werd ik niet blij van, kan ik u vertellen. Ik ga redden wat er te redden valt maar moet eerst een dikke slok whisky om mij moed in te drinken. En misschien een jointje voor een goeie tekst.

bromde Kiers om 09:57 PM (op 29-08-2003)


Niks van aantrekken, ridder Kiers. Het is altijd hetzelfde met die wijven. Manipuleren, manipuleren, en nog eens manipuleren. Je lol in het leven wegzeuren en -klagen met door de Cosmo en Libresse Ultra Duur ingegeven en goedgekeurde vrouwenwaarheden. Trek je eigen plan. Dán pas ben je een man.

bromde Marnix om 10:28 PM (op 29-08-2003)


Dat zijn mooie en keiharde woorden die ik naar haar ga gooien. Met de boemerang. Ziet u daar nog gevaren?

bromde Kiers om 10:38 PM (op 29-08-2003)


Ik heb een gemodificeerde zeis. Die blijft zitten waar-ie zit. Zal ik 'm even mailen?

bromde Marnix om 10:44 PM (op 29-08-2003)


Mail naar mijn anonieme PO Box nummer.

bromde Kiers om 10:46 PM (op 29-08-2003)


Gedaan... bent u wel een beetje voorzichtig, straks? De zeis is scherp, en ik heb gemerkt dat het geconcentreerd werpen nogal riskant is. Voor de werphand.

bromde Marnix om 10:53 PM (op 29-08-2003)


Zeg, hallo...? Ik heb liever niet dat er gemodificeerde zeisen mijn kant op gestuurd worden, dus.

bromde PO Box om 10:56 PM (op 29-08-2003)


Als PO Box heb je gewoon te ontvangen! Wat zullen we nou krijgen, zeg! Mond open en slikken! Vort!!!

bromde Marnix om 11:01 PM (op 29-08-2003)


Het is een vraag die mij vaak gesteld word; is de media verantwoordelijk voor het feit dat vrouwen mondiger worden en hun eigen weg gaan?

Ik antwoord dan altijd; laten wij die vraag eens omdraaien:

"Gaan weg eigen hun en worden mondiger vrouwen dat feit het voor verantwoordelijk media de is?"

En één ieder kan zien, dat slaat óók nergens op.

bromde Paalsma om 11:26 PM (op 29-08-2003)


'naag gew negie nuh ne nedrow regidnom newuorv tad tief teh roov kjiledroowtnarev aidem ed si' bedoelde je waarschijnlijk.

En waarom wordt die vraag jou eigenlijk vaak gesteld? Ben je soms zomaar ineens vrouwman-trendwatcher?

bromde Marnix om 11:31 PM (op 29-08-2003)


Natuurlijk heeft u gelijk, qua omdraaien, maar ik wou het begrijpbaar houden, voor de mansen minder geschoold in de vrouwelijke psyche.

Ik heb de beste jaren van mijn leven gegeven om Vietnamese tienerhoertjes op te leiden, om ze zodoende een betere toekomst te geven. Je wordt natuurlijk niet zomaar een goede hoer. Vandaar mijn diepgaande kennis aangaande vrouwenbagger.

bromde Paalsma om 11:38 PM (op 29-08-2003)


Geďnteresseerd in een controversiële man/vrouw-column? Ik heb de contacten.

bromde Marnix om 11:40 PM (op 29-08-2003)


Wat heeft Xander daar mee van doen dan?

bromde Paalsma om 11:41 PM (op 29-08-2003)


Alles en niets, natuurlijk. Maar het zou wel handig zijn als de Hummer nog terug komt, vanavond.

bromde Marnix, vriend en mental coach van Xander om 11:42 PM (op 29-08-2003)


Ach, dat doet mij er aan denken dat Xander de opoe-fiets heeft meegenomen, ik kwam hem tegen op weg naar de EHBO.

bromde Paalsma om 11:53 PM (op 29-08-2003)


'Je hebt je fototoestel laten liggen', sms'te Xander zojuist. Ik heb eerlijk gezegd geen zin om wéér achter hem aan te gaan. De blauwe kaas aan de linkerkant van het plankje kan en mag gegeten worden.

bromde Marnix om 12:03 AM (op 30-08-2003)


Dat komt heel goed uit, de biertrek heeft toegeslagen en er is geen borrelnoot meer te bekennen in m'n bescheiden voorraadkoffer.

Sinds wanneer zitten er trouwens hangsloten op uw omgebouwde bakkerskar?

bromde Paalsma om 12:13 AM (op 30-08-2003)


Marnix, dank voor de zeis in mijn geheime PO Box. Maar het is gelukkig niet meer nodig. Ik heb even een hartig woordje met haar gesproken en gezegd dat a man has got to do what a man has got to do en ook dat Marnix er mee eens was. Ik vroeg haar of zij net zoveel vrouwsen om zich heen had die het ook eens waren met haar. Tsja, en dat was natuurlijk een grote vragende blik die ik terugkreeg. Dus ik ben weer ongelimiteerd aan de rohypnol. Thanks anyway, ik zet de zeis wel in de meterkast voor lastige Jehova's.

Ben trouwens erg geďnteresseerd in een controversiële man/vrouw-column. Om daar dus voor te schrijven en om alle Daphne Dekkers en andere mutsen op verschrikkelijk beestachtige wijze af te slachten. Klinkt dit controversieel genoeg?

bromde Kiers om 10:13 AM (op 30-08-2003)


Op dit tijdstip raakt dit kant.

Noch wal, bedenk ik me opeens.

Maar voor een controversiële man/vrouw-column, en dan met name eentje die Daft, neuh, dek 'r zou mogen 'spoofen' ben ik vooralsnog wel in de running. Iets over het scheren van pubiek haar, AAN DE ACHTERZIJDE!

Maar dit uiteraard geheel terzijde.

bromde Hoof om 09:52 PM (op 30-08-2003)


Man/Vrouw-columns!

Ik ga mn elektrische kettingzaag vast ophalen.

bromde bicat om 09:55 PM (op 30-08-2003)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)