huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "De Bel."] [Huiswaarts] [volgende bral: "Aboriginals"]

07/24/2003: "Zilt landschap met de geur van zoete boter"

Met de antieken pook had moeder zijn aversie tegen de andere sexe er ingeramd. Vaak dagelijks, meerdere keren achter elkaar. Zijn aanvankelijk nog krappe kerstomaatje vertoonde vrijwel constant roodgeaderde bloedbarstjes in een landschap van vurig brandende korstjes. Het deed pijn, soms heel veel pijn. Maar hij mocht het niet laten merken.

In de donkere, muffe opkamer -die er sinds de verboden handelingen een extra functie bij had gekregen- pompte zij de pook hijgend tussen zijn blozende billetjes. Moeder was groot (nummer dertien uit een gezin van eenentwintig) en gehard door het zware schoonmaakwerk dat zij voor een grijpstuiver verrichte. Sterk, was ze. En wreed. Haar geest verwrongen door de vernederingen die zij onderging als Vader thuis was. Het was een doorgeven van pijn. Straffen om haar eigen lijden te verzachten. Ik bloeden, jj bloeden. In haar hart bedoelde ze het goed. Maar daar had hij niks aan.

Het begon uit de hand te lopen. Vader bleef steeds langer weg, dus was er meer tijd voor ren durende behandelingen. Het kermende deurgebeuk van zijn hongerige broertjes en zusjes ten spijt, werd Moeder allengs wreder. Soms had hij het gevoel dat de gloeiende pook zijn keel inschoot, dwars door zijn sidderende lichaam heen. Met pompende, draaiende bewegingen, werd hij keer op keer onteerd, terwijl Moeder zacht vloekend een roestige melkbus bereed.

Het was nu minstens drie weken geleden dat ze de opkamer hadden verlaten. Aan de andere kant van de enige deur naar dit vertrek, begon zich een drama te voltrekken. De kleinste telgen begonnen tekenen van ernstige uitdroging te vertonen, en het roggenbrood was al dagen op. Voorzichtig werd er aan broze vingertjes geknabbeld. Moeders kracht begon af te nemen, maar er was nog genoeg over. In de vervuilde ruimte, tussen alles wat zij plompverloren had laten lopen en hij bloedkotsend was kwijtgeraakt, voerden zij een trage, eenzijdige pijndans op.

Een aarsopening had hij inmiddels niet meer. Het was een kuil geworden. Een hellegat waar duivels elkaar gillend achtervolgden. Een fikkende vulkaan die haar lava slechts met moeite kon binnenhouden. Hij leefde voortdurend in een schemerwereld. Slapen en wakker zijn waren inmiddels vage grootheden, zonder merkbare verschillen. Alles liep door elkaar heen, in een gedempte wereld van kwellingen.

Toen Vader dronken thuiskwam, na een maandenlang verblijf in waar-dan-ook, gleed hij uit over wat ooit zijn kroost was. Hij stond moeizaam op, wankelde vloekend naar de deur en vertrok voorgoed. Her zat hij niet op te wachten.

Reedsch...130 toevoegingen, reedsch

En dit speelde zich allemaal af in een boerendorp bij u in de buurt?

Kan iemand me de zoete mosterd aangeven, trouwens?

bromde bicat om 12:24 PM (op 24-07-2003)


Over beroerde jeugd gesproken komt deze hoog binnen met dikke stip.

Ik heb hier de zoete mosterd, Bicat. Maar ik kan niet meer opstaan en lopen.

bromde Kiers om 01:44 PM (op 24-07-2003)


De man is een begenadigd schrijver en een getormenteerde ziel! Petje af!

bromde bewegende om 01:49 PM (op 24-07-2003)


Cool, huh. En daar dan geld mee verdienen. Ik lach me suf.

bromde Marnix om 02:07 PM (op 24-07-2003)


Betaalt Bicat u zo goed dan?

bromde bewegende om 02:21 PM (op 24-07-2003)


Van de Baron wil ik geen geld. Zijn warmte is genoeg. Nee, ik had het natuurlijk over mijn buitenschoolse activiteiten. Waar ik zo enorm mee binnenloop.

bromde Marnix om 02:23 PM (op 24-07-2003)


De nieuwe Ludlum en Stephen King tegelijk. Marnix rijdt in een gouden Silver Shadow uit 1978.

bromde Kiers om 02:31 PM (op 24-07-2003)


Vergeet Annie M. G. Schmidt niet. Zij was het die mijn honger naar de pen deed oplaaien.

bromde Marnix om 02:38 PM (op 24-07-2003)


Heee Bicat, hoever ben je met de voorbereiding van die sketch voor in het Vondelpark? Wordt het nu de suicidale clown of de dronken incestueuze pastoor uit Limburg? En nu Marnix en bewegende ook aan het schrijven zijn geslagen, kunnen we niet met z'n vieren gaan? BBQ'en in het Vondelpark? En sketchjes doen? Leuk?

bromde Kiers om 05:36 PM (op 24-07-2003)


Goed plan, ik zorg wel voor de rolletjes drop en fruitella. Iedereen pakt zijn eigen rugzakje in?

bromde bewegende om 05:43 PM (op 24-07-2003)


Mogelijk doe ik ook nog een stukje met de motorzaag.

Ik heb nog 3 flessen pools eigengestookt staan. Zal ik die bewaren voor die dag?

En rijdt Marnix nu met me mee?

bromde bicat om 05:46 PM (op 24-07-2003)


Is dat jongleren met drie motorzagen of de act van de verdwenen man uit het publiek?

Marnix rijdt met jou mee. Pik ik bewegende op als mijn boot het vaste land aantikt. Ik heb wel zin in een broodje gebakken zeehond.

bromde Kiers om 05:58 PM (op 24-07-2003)


Wat is er mis met Bicatstein? Ik zit liever daar in mijn blote kont dan in het Vondelpark. Bovendien ruiken de seringen zo lekker. Wanneer komt de zwembadschoonmaakjongen eigenlijk weer? Er liggen nu wel rg veel kadavers in.

bromde Marnix om 06:02 PM (op 24-07-2003)


...helemaal stil van

bromde Celikoz om 06:16 PM (op 24-07-2003)


Met Bicatstein is niets mis maar al die randdebielen willen hun lege dagboek voorlezen in het Vondelpark omdat het Vondelpark namelijk te cool voor woorden is. En wat helemaal te gek over the edge is is rose drinken in het te coole Vondelpark. Dus we hebben geen keus, Marnix. Het wordt het Vondelpark. En dan maar in de blote lul in het Vondelpark met de rose. Geen gezicht, mijn blote lul met rose. Nemen we Celikoz mee, die is er nu al stil van.

Mag ik even de pitrietenmand gevuld met pistachenoten doorkrijgen? En een trendy rood biertje met Breezersmaak, graag. 'T smaakt voor geen meter maar dat maakt niet uit. Het gaat om de performance. Net als rose in het Vondelpark.

bromde Kiers om 06:38 PM (op 24-07-2003)


Ik heb een beter idee: bbq op Texel. Eind oktober. Wij, de vrienden voor het leven, getooid in bontjassen en zuidwesters. Stnd tegen de wind. Volop meeuwen om te braden. Helmgras voor het stoken onzer tanden. Bier van het eiland, grof gestookt. Naakt overnachten in de branding. Vuck dat Fondelpark.

bromde Marnix om 07:42 PM (op 24-07-2003)


Zij hadden baarden Jan, Piet, Joris en Corneel. Ik neem de uitdaging aan en de juttersbitter mee. En een wollen sok voor om de lul.

bromde Kiers om 08:02 PM (op 24-07-2003)


Hoera! Reeds n schaap over de dam! Ik zal uiteraard het eten en de sauzen verzorgen, maar voor de rest had ik het volgende scenario in gedachten:

- Bicat: Nertsjas, vogelkooi en GPS-systeem. Het zou mooi zijn als u de Winchester doorlader ook mee neemt.
- Bewegende: doos oude elpees, platenspeler en schrijfblok
- Paalsma: vieze boekjes, sterke verhalen en een teil goedkope drank
- Hoof: uzelf, want u lijkt onvindbaar dus dat is dan al mooi genoeg
- Arno: alle handtekeningen van het eerste van Ajax sinds 1974
- En toch ook Kiers: zoveel kontneukattributen als u maar kan dragen
- Xander: amfibievoertuig en synthesizer plus laptop met Logic Audio
- Dreadloki: vloei
- Celikoz: lawaai, want stilte is er al genoeg op Texel
- Familie: niets, want daar zitten we niet op te wachten
- De rest: de rest.

Goed plan?

bromde Marnix om 08:52 PM (op 24-07-2003)


Is dat alles wat ik mee moet nemen?? Dat is makkelijk zo!
Weet u wat, ik neem wel een kratje Bavaria mee voor mezelf (neemt niet weg dat u er ook van mag drinken) want dat zullen jullie wel vergeten. Excuus.. Maak dat 3 kratjes..

Moet ik nog wat kistkalveren in de John Deere laden?

bromde Arno om 09:53 PM (op 24-07-2003)


...vrouwen? Ik zie nergens vrouwen op de checklist. Kan opzet zijn maar dan neuken we weinig dat weekeind. Er zijn geen vrouwen op dat eiland. Gaan we wel een weekeind? Waarom geen maand? Of net als Wolkers voor langer? Vragen, vragen nog meer vragen.

bromde Kiers om 10:29 PM (op 24-07-2003)


Een maand?? Ehm.. kan net ja, als we morgen vertrekken. 17 Augustus begint de competitie namelijk weer voor Ajax, en ik heb zo'n vaag vermoeden dat we op dat eiland niet toekomen aan Studio Sport. Laat staan aan Canal+.

bromde Arno om 11:05 PM (op 24-07-2003)


Oh ja, vrouwen. Dat was ik nog vergeten. Die wilde ik namelijk aan Heijblok overlaten. Komen ze wl allemaal met helm maar wat maakt dat eigenlijk uit.
Wat me verder ook wel leuk leek is dat we met z'n allen iets blijvends maken. Een groot schilderij, sculptuur van schelpen en kokmeeuwen of een grote uitslaande brand. Dat ze ons niet vergeten, bedoel ik. Misschien dat een van u een kitesurf-installatie heeft liggen? De Baron die gillend richting horizon vliegt, en dat Kiers vloekend aan het board hangt. Volgens mij, maar dat is volgens mij, gaat het een unieke bijeenkomst worden.

bromde Marnix om 11:10 PM (op 24-07-2003)


Een mijlpaal. We gaan iets blijvends maken in de vorm van een mijlpaal. Na onze bijeenkomst zal Texel nooit meer hetzelfde zijn. Laten we beginnen met een dikke bbq op het strand met veel marijuana en alcohol. Dan verzinnen we ter plekke wel de verdere invulling. Gaan we nog sketchjes doen? Al dan niet electronisch versterkt of wordt het Texel 2003 Unplugged?

bromde Kiers om 11:18 PM (op 24-07-2003)


Die bqq staat natuurlijk als een Texel's huis. Laat dat duidelijk zijn. Ik dacht eraan om gezamenlijk de boot te nemen, en dan kotsend over de reling jenever te drinken. Bij het aanmeren lijkt mij een yell wel van toepassing. Dat ze dus weten dat we er zijn. Fietsverhuur is helemaal geregeld. Ik ken daar mensen. Op dit moment reken ik op twee bakfietsen (voor de proviand, uiteraard), vier tandems, een mountain-bike en een ligfiets voor bewegende. Met deze karavaan moet het haast wel lukken. Deze eerste dag willen we natuurlijk niet al te veel doen. Excursies enzo zijn dan ook later in de maand gepland. Reisdoel van de eerste dag is de bekende Texelse zoutvlakte. Hier zullen we n voor n de ligfiets van bewegende tot enorme snelheden proberen te, uh, bewegen. Daarna en eigenlijk ook daarvoor is het vrij drinken. We apritieven een Noilly Prat met gefrituurde krabhoeven.

bromde Marnix om 11:36 PM (op 24-07-2003)


N al krijg ik een dikke erectie van de voorpret!

Hoe gaan we op het Texelse aanbelanden? Ik wil eigenlijk wel op een monumentale wijze aankomen. Iets met brandende wrakstukken.

bromde Paalsma om 11:39 PM (op 24-07-2003)


Zal ik mijn Yabba-Dabba-Doo 1 t/m 16 CeeDee's meenemen?
Als iemand nou een gitaar meeneemt en iemand anders een kampvuur dan komt zelfs mijn John Denver Liedjestekstenboek nog van pas!

bromde Arno om 11:42 PM (op 24-07-2003)


We kunnen met een raketwagen vanuit Amsterdam vertrekken en een schans bouwen bij Den Helder en dan als een moderne Evil Knievel die over de Grand Canyon springt landen op Texel. Ga ik van te voren met de boot om fotos's van het gebeuren te maken.

bromde Kiers om 11:43 PM (op 24-07-2003)


Of we nemen een Hercules met al onze muziekinstrumenten achterin. Met een btje mazzel komen we dan heftig neer waar we willen. Xander komt overigens iets later, met de Concorde. Is er emand die niet van vis houdt? Ik ben bezig met een culinaire inventaris.

bromde Marnix om 11:47 PM (op 24-07-2003)


atie

bromde Marnix om 11:48 PM (op 24-07-2003)


Ben gek op vis. Natte zilte lillende en plakkende vis met glazige ogen. Vergeet de knoflook voor het lammetje niet.

bromde Kiers om 11:51 PM (op 24-07-2003)


Ik hou niet zo van andijvie, eigenlijk

bromde Arno om 11:52 PM (op 24-07-2003)


Vergeten we ook niet allemaal een schep mee te nemen? Kunnen we eindelijk het WR kaulen graben terugpakken van de moffen!

Of ik van vis hou? Ik vind het jammer dat mijn schoonouders geen dolfijnen waren.

bromde Paalsma om 11:52 PM (op 24-07-2003)


Wat me echt helemaal te gek lijkt, is dat u allen dan chillend in het koude zand ligt, en ik met mijn strandhengels platvis vang! Dat ik daar dan sta, met slechts mijn lieslaarzen aan, en het toekomstige eten gewoon uit de branding sleur. En u maar kijken. Overigens heb ik uit voortschrijdend inzicht al twee vaten cranberrysaus gereserveerd. Je weet immers maar nooit.

bromde Marnix om 11:55 PM (op 24-07-2003)


Niet vergeten; paar blikken dolfijn.

bromde Paalsma om 11:55 PM (op 24-07-2003)


Ik ben niet zo culinair dus dat laat ik allemaal aan u over. Wel ben ik errug goed in fikkie stoken. Ehm.. Kampvuren enzo dus. Of BBQ's. Of auto's.. Alles wat kan branden eigenlijk.

Dus ik neem wel wat flacons spiritus en aanmaakblokjes mee, hoeven jullie daar niet meer aan te denken, oke?

bromde Arno om 11:57 PM (op 24-07-2003)


Niet vergeten; vat spiritus en pallet aanmaakblokjes, voor het geval Arno ze vergeet.

bromde Paalsma om 12:01 AM (op 25-07-2003)


Kiers, beschikt u nog over dat kleine arsenaal harpoengeweren? Het zou namelijk nog wat extra's toevoegen als we zelf de zeehondjes moesten vangen voor het eten. Daarnaast is het ook altijd handig om uzelf te kunnen verdedigen. Vorig jaar in Urk probeerden mijn vrienden en ik hetzelfde. Maar we kregen toch wel de plaatselijke bevolking achter ons aan. Het schijnt daar niet gewaardeerd te worden als je de dorpsmeisjes zat voert, wat coke over de genitalien smeert en ze dan zorgvuldig visiteert. Enfin gelukkig kon een goede vriend de menigte op een afstand houden met wat welgeplaatste schoten van zijn schrootbuks.

bromde bewegende om 12:10 AM (op 25-07-2003)


Mooi. Het komt op gang. Ik wil alleen nog even weten wie nou bij we in de slaapzak duikt. Puur voor de planning.

bromde Marnix om 12:20 AM (op 25-07-2003)


Toe vader, drink niet meer. Lonkt die klote fles dus toch weer, kon ik ik het weer niet laten. Alcohol is evil, waerde disgenoten.

bromde Kiers om 02:50 AM (op 25-07-2003)


Ik vind dit echt "te goed"
Lach me een kriek!
Wil dit bovenstaande aan iedereen laten lezen..
Waar wilt u de pluim? In de aars dan maar...?

bromde Hanzzz om 03:33 AM (op 25-07-2003)


..wacht maar tot we naar Texel gaan en schapen gaan terugschieten met de raketwagen van Den Burg naar Den Helder en wij stoned en dronken teksten lallend aan de overkant staan.. dan wordt het allemaal nog gekker.

bromde Kiers om 03:41 AM (op 25-07-2003)


Wat een belachelijk verhaal is dit.

Maar ik ga graag mee, met jullie welnemen.

Neem ik wat pony's meer, voor de frituur. Niets zo lekker na het schapenneuken dan een halve pony met friet. en sla.

bromde Dick T. om 04:43 AM (op 25-07-2003)


BICAT 4 LIFE
en marnix is ook wel eh "4 life"
hoe het ook zei,
Marnix kerel: van mij mag je blijven.

bromde NME om 05:25 AM (op 25-07-2003)


Dat is nou nog eens goed nieuws, zo op de vrijdagmorgen! Bedankt!

bromde Marnix om 09:34 AM (op 25-07-2003)


@Dick T. heee, ouwe rups! Pony's en schapen daar op, Terschelling was het toch?, dat waren nog eens tijden. Ik wordt nog wel eens pissend in de broek van het lachen wakker als ik daar van droom.

bromde Kiers om 10:17 AM (op 25-07-2003)


Ik wordt met dt... de schade na de fles van gisteravond valt eigenlijk wel mee.

bromde Kiers om 10:19 AM (op 25-07-2003)


Inderdaad Kiers, Terschelling was een prachtige tijd. Naast wat schapen heb ik daar ook gefuckt met een hond en een kat gevingerd.

Onweerstaanbaar zo'n rose kattesterretje tussen die zwarte vacht, als de staart omhoog krult in het voorbijgaan.

Wellicht kunnen we op Texel oude tijden doen herleven, als de overige bbq vrinden er aan toe zijn tenminste. Maar ik geloof dat je ze aardig meekrijgt in de donkere zijgangetjes van je zieke geest. Knap werk.

Ik neem nog wat vulling mee voor de pony's trouwens. 50 kilo foie gras, met wat rabarber, pijnboompitjes en reuzel. Misschien kunnen we de pony's nog even neuken trouwens, voor ze het vet ingaan. Of tijdens dat ze het vet ingaan.Doen we ze eerst alleen met de kop. (nee geen hoofd, een paard is gewoon een dier met een kop. een grote kop, dat wel) Dat het achterlijf lekker heftig heen en weer schokt terwijl we ze (relatief) diep penetreren.

De voorpret is altijd nog het leukst he, van zo'n uitstapje?

bromde Dick T. om 10:41 AM (op 25-07-2003)


Als ik mee mag, trouwens..

bromde Dick T. om 10:47 AM (op 25-07-2003)


We hebben het nog niet over ballotagecommissies gehad maar ik denk dat, als jij jouw psychiatrisch rapport van het Pieter Baan laat zien, jij een ereplaats krijgt voor in de bus.

bromde Kiers om 11:07 AM (op 25-07-2003)


Top!

Heb net weer nieuw rapportje binnengekregen, dus dat zit wel goed. Ik ben bang trouwens dat er ooit een tijd komt dat ze me niet meer laten gaan. Carpe diem zeg ik je.

Moet overigens sowieso voor in de bus, achterin moet ik kotsen. Kan ik ook lekker makkelijk bij de microfoon, zing ik af en toe eens wat, voor de gezelligheid. Je kent mijn repertoire.

bromde Dick T. om 11:12 AM (op 25-07-2003)


JJAAAAAHHH!! Lekker lallen in de bus en zo knetterzat worden dat je denkt dat de Bourgogne net achter Parijs ligt. Arno, uw zingende reisleider.

bromde Kiers om 11:45 AM (op 25-07-2003)


Nee, ik dan toch, als reisleider?

Arno neemt cd'tjes en z'n gitaar mee.

Wellicht kan ie wat John Denver in de bus spelen wel, zing ik over Calypso of West Virginia

bromde Dick T. om 12:22 PM (op 25-07-2003)


Laten we eerst een rondje IJsselmeer doen van Amsterdam naar Sneek voor we in Den Helder de boot pakken. Om het hele repertoire af te krijgen.

bromde Kiers om 12:24 PM (op 25-07-2003)


Goed plan!

Kunnen we nog wat Fries fokvee aandraaien.

bromde Dick T. om 12:30 PM (op 25-07-2003)


Kennen wij mekaar?

bromde Marnix om 12:52 PM (op 25-07-2003)


Nee, aangenaam. Dick.

bromde Dick T. om 12:58 PM (op 25-07-2003)


Ha. Marnix. Wat gaat uw bijdrage worden tijdens de Bicat Rampen Tour 2003?

bromde Marnix om 01:05 PM (op 25-07-2003)


Naast de pony's, het reislijden en het zingen bedoelt u?

Wellicht kan ik bij het kampvuur wat mooie vehalen vertellen over reisgenoot Kiers. Wat hij tot nu toe hier beschreven heeft over zichzelf is slechts het topje van een gitzwarte ijsberg.

bromde Dick T. om 01:08 PM (op 25-07-2003)


U neemt een ijsberg mee? Dat belooft pas een monumentale aankomst te worden. Prachtig plan. Misschien kunnen we allemaal verkleed als viking op de berg gaan staan!

bromde Paalsma om 01:17 PM (op 25-07-2003)


H, daar gaat mijn verrassing. Ik wilde aankomen met een rotsformatie, inclusief geiten.

bromde Marnix om 01:21 PM (op 25-07-2003)


Ah, ik merk dat de stemming er al goed inzit.

Zal ik anders m'n uiterst professionele tatoeerders-setje meenemen, om de onderlinge banden wat te versterken? Ik dacht aan een fijne collage van Becca Midwood's kleurrijke schilderijen op eenieders rug.

Hoelang duurt de bbq ook alweer?

bromde dreadloki om 01:23 PM (op 25-07-2003)


Gezien de hoeveelheid plannen die op dit moment op de tekentafel liggen denk ik dat we wel kunnen overwegen om Texel definitief in te nemen.

bromde Paalsma om 01:27 PM (op 25-07-2003)


Wauw, ik krijg helemaal visioenen! Zo'n fijn hippiedorp met Pipo de Clown wagens!

Zal ik wel alvast breedband internet aanvragen?

bromde Paalsma om 01:29 PM (op 25-07-2003)


Houdt iedereen wel even in zijn achterhoofd dat het wellicht erg fris zal zijn, zo op het strand in onze blote konten? Zullen we anders een masseuze meenemen?

bromde Marnix om 01:44 PM (op 25-07-2003)


Even voor de duidelijkheid, Dick T. is een goede vrind van me en ik heb altijd graag mogen toekijken en mij de buikkrampen gelachen als hij zich weer eens op een hellend geestelijk vlak begaf. Affijn, dit even terzijde.

Kunnen we niet op de 24-persoons sofa in de zon plaats nemen, iedereen een slush Margarita en een blocnote om de Texel Tour te noteren?

bromde Kiers om 01:56 PM (op 25-07-2003)


Wellicht brengen de door het internationaal kampioenenteam truibreien gebreide Bicat Rampen Tour 2003 truien een klein beetje tedere warmte, die heimweewarmte, zodat zelfs het op Texel inmens populaire zee-inren-en-langsie-koppieonder geen zwaar onderkoelden op zal leveren.

bromde vaag om 02:07 PM (op 25-07-2003)


Heeft u daar zon? Hier, vanuit ons riante pand aan de Prins Hendrikkade uitkijkend over het IJ, zie ik louter wolken. Ik kom er aan!

bromde Marnix om 02:19 PM (op 25-07-2003)


Waerde Marnix, wat is het dat u doet daar met de benen op het buro, de laptop op de schoot, de Wilde spriet Havana aan de lippen, een randje witte snuiftabak om de neus, het bruine gestreepte overhemd losjes en vooral nonchalant geopend, keuvelend over vele euros die gemoeid zijn met de nu weer te verkopen portie lucht aan het zoveelste IT bedrijf dat zich een niche in de markt waant via uw uitgebraakte geluidsgolven op een trendy zender?

Ik dacht dat de hoogtij in de IT voorbij is? En zeker op de dure Prins Hendrikkade.

bromde Kiers om 02:33 PM (op 25-07-2003)


Met name het idee van Paalsma spreekt me erg aan. We nemen texel in.

Maar waarom niet en passant tevens de Duitse wadden, gewoon om te kijken wat de reactie is op zo'n brutale inval. Misschien moeten we voor het effect wachten met onze trip tot begin mei 2004.

We huren in Nederland een jacht met weinig diepgang. Daarmee trekken we langs de Nederlandse waddeneilanden naar de rustige en afwisselende Duitse Wadden. We hoppen van eiland naar eiland. Nemen wantij en geulen en passeren drempels. We plannen dus goed en leven met de op- en afgaande tijden van hoog en laag water. Als het weer mee zit vallen we eens droog, werpen een lijntje uit of gaan in de weer met het garnalennet.
s Avonds varen we de vaak smalle en ondiepe geultjes van de havens in. De havens variren van modern (Norderney en Borkum) tot oud en authentiek ( Baltrum en Greetsiel)
Twee weken heb je eigenlijk wel nodig om dit gebied in te nemen, maar n week kan ook. Je stapt dan op in Harlingen of Norderney en stapt af op een van de Duitse eilanden. Daar knallen we per eiland een paar eilanders overhoop, om te laten merken dat we serieus genomen moeten worden.

We varen in deze Waddentocht met een Pilot Cutter (3-5 mensen) en een andere kleine platbodem
(5-7 mensen). Of gaan er meer dan 12 vrinden mee?

bromde Dick T. om 02:36 PM (op 25-07-2003)


Kiers, de extreme veelzijdigheid van het bedrijf (waarvan wij allen de welluidende naam kennen), heeft ons er doorheen gesleept. Wij stapten echter pas in toen de gebakken lucht al op was, met als resultaat: hard werken.

Ober, schenkt u de heren nog eens bij!

bromde Marnix om 02:43 PM (op 25-07-2003)


Duitsers schieten. Maar ze wl eerst zelf hun kuil laten graven.

Mmmm, interessant concept.

bromde Marnix om 02:51 PM (op 25-07-2003)


Wie een kuil graaft voor zichzelf is een Duitser, zei mijn oma altijd.

En die kon het weten, want dat was een Duitse. Wat mij weer ein viertel Deutsch maakt, wat duidelijk te zien is aan mijn Arische voorkomen.

bromde Dick T. om 02:55 PM (op 25-07-2003)


Ah, dan mag u de verhoren doen.

bromde Marnix om 02:58 PM (op 25-07-2003)


Ik drink vandaag alleen uit de Jerobaum fles het in 1965 gebottelde Bollinger. Jankt u nog maar eens vol, gaarne. Interessant Marnix, hoewel ik nog steeds niet precies op de naam kan komen van uw toko. Ik twijfel tussen de UPC-en en KPN-en van deze wereld. Maar ook Dick T heeft een fijne optie ons samenzijn tot ecologische climaxen te leiden. Kunnen we niet gesponsord naar Texel?

bromde Kiers om 02:59 PM (op 25-07-2003)


Ik zit straks bij Adidas. Misschien dat zij wat zien in het zinloos doneren van geld en bodywarmers.

bromde Marnix om 03:05 PM (op 25-07-2003)


Geen verhoortechniek is mij vreemd, dus die taak neem ik gaarne op mijn brede Arische schouders.

Nagels trekken, tandboren, trommelvliezen doorprikken. Ik beheers het allemaal. Ook de pook-techniek uit het prachtige verhaal hierboven kwam mij al bekend voor. De roestige melkbus routine mag u mij echter eens haarfijn uitleggen!

Zo leren we nog wat van elkaar.

bromde Dick T. om 03:07 PM (op 25-07-2003)


Misschien kan Adi Dassler ook nog wat verhalen uit de oude doos komen vertellen.

Over welk leer ze precies gebruikten voor de voetbalschoenen, toen. bijvoorbeeld.

bromde Dick T. om 03:09 PM (op 25-07-2003)


Toen ze nog kicksen heetten. Ik ben vooral benieuwd wat ze met het beest deden waar het leer vanaf werd gehaald. Maar dat is dan weer persoonlijk.

H, nu snap ik 'm ineens. Dick T. Hahaha!

bromde Marnix om 03:19 PM (op 25-07-2003)


Dat was beslist geen walvisvoorhuid waar ik vorige week nog op mocht plaatsnemen op een luxe barkruk in een luxe bordeel.

bromde Kiers om 03:20 PM (op 25-07-2003)


Walvis. Het spek leent zich bij uitstek voor een hartige taart met geitenkaas en kappertjes. Ik ga mezelf geloof ik even afzonderen met een stuk keukenpapier. Ben zo terug.

bromde Marnix om 03:32 PM (op 25-07-2003)


Neem gerust je tijd , Marnix :)
Ik heb geen haast.

enne, walvisvoorhuid? Lijkt me heerlijk soepel, wordt altijd goed nat gehouden, en het zoute water conserveert de huis natuurlijk goed tijdens het naar de thuishaven slepen van het beest, na het harpoeneren.

Wat zou ik dat trouwens graag een keer doen. Zo'n walvis harpoeneren. BWAM!! Zoefff! Splat!! Die dikke kop splijten. Er zijn er toch zat. Ik geloof niks van die verhalen. Is gewoon gekmakerij.

bromde Dick T. om 03:32 PM (op 25-07-2003)


huis=huid

bromde Dick T. om 03:33 PM (op 25-07-2003)


Dat neem gerust je tijd sloeg trouwens op je opmerking: "He, ik snap hem ineens".
Niet op je afzondering met keukenpapier. Voor alle duidelijkheid. Daar wil ik me niet mee bemoeien.

Je brengt me trouwens wel op een idee. Eens kijken of de WC vrij is.

bromde Dick T. om 03:44 PM (op 25-07-2003)


Ach, de eerste paar keer heeft het nog wel wat, dat harpoeneren. Daarna wordt het toch gewoon weer routine, h.

bromde Marnix om 03:48 PM (op 25-07-2003)


Wel als je altijd dezelfde walvis moet harpoeneren...

het zijn net vrouwen.

bromde Dick T. om 03:53 PM (op 25-07-2003)


Kiers, is er nog rijstwijn? En waar blijft Bicat eigenlijk? Heeft-ie misschien de buzz gemist (hahaha, lachen, zo op de vrijdagmiddag)?

bromde Marnix om 03:54 PM (op 25-07-2003)


hohohoho... ik zit even weg te dutten. Waar hebben jullie het over. Even in de replay. Ben er zo weer bij.

bromde Kiers om 04:07 PM (op 25-07-2003)


Ah, jullie hadden het gelukkig over niks. Tsja, Bicat. De man is naar mijn beste weten reeds 24 uur niet meer bij leven op zijn website geweest. Gisteravond rond een uur of 20:00 zat hij nog te klooien met de titeltekst van deze website. Dat zag ik veranderen van 'louter sterke verhalen' via 'verhalenplatform' weer naar 'louter sterke verhalen'. En ik ben blij dat het daarbij gebleven is.

Ik denk dat hij met zijn neus in het gras ligt en de tong in de sloot of gewoon dronken is.

Ome Bicat, als u ons kunt horen, kom er dan gezellig bij en doet u maar weer eens een gewoon pijpje bier voor dit aperatief.

bromde Kiers om 04:14 PM (op 25-07-2003)


Ik heb ijskoude kantoorgrolsch. Wil ik er eentje voor u openen?

bromde Marnix om 04:16 PM (op 25-07-2003)


Grols moet eens met haar tijd meegaan. We hebben het toch ook niet meer over Nederlandsch?

Doe mij maar een Brandje, dank u.

bromde Dick T. om 04:21 PM (op 25-07-2003)


Grafkoud bier uit het Oosten. Heerlijk, doet u mij er maar eentje.

bromde Kiers om 04:24 PM (op 25-07-2003)


Zo. Wat ziet de zee er kalm uit h, vandaag? Dat? Dat is een stern. Ah, de vlammetjes.

bromde Marnix om 04:29 PM (op 25-07-2003)


Zitten we op de Nederlandsche of de Duitse wadden?

Maakt nogal verschil voor het woord Stern. Ah! Ein braune Stern!

Ik geen vlammetje dank je, kan er niet tegen. ben nogal gevoelig voor heet. Doe mij maar zo'n balletje. geen zoete mosterd? maakt niet uit, hoor.

bromde Dick T. om 04:34 PM (op 25-07-2003)


Ik heb toevallig nog wat zelfgemaakte picallily in de achterbak liggen. Even halen? Oh, de Nederlandse Wadden, voor het gemak.

bromde Marnix om 04:41 PM (op 25-07-2003)


Als het niet teveel moeite is? Zou het enorm waarderen.

bromde Dick T. om 04:43 PM (op 25-07-2003)


Grijze luchten, domme vogels, dikke witte varkens, Rode Puma's, kankerjeugd met Havo & kratten bier en teringscooters met kutmarokkanen op een boot, blowende ouderejongeren, blowjobpende zeehonden. Dat moeten de Hollandse Wadden zijn.

Heeft u voor mij de dubbele Bloody Mary om alles te vergeten?

bromde Kiers om 04:48 PM (op 25-07-2003)


H, gezellig hier. Veel mooie vrouwen trouwens.

bromde Marnix om 04:49 PM (op 25-07-2003)


Ja, viel me ook al op.

Ze komen hier vaker, via she sailing. ken je dat? Is heel tof, zeilen met vrouwen onder mekaar. gezellig.

http://www.shesailing.nl/nederlands/index.html

bromde Dick T. om 04:56 PM (op 25-07-2003)


...en morgen wordt M. Jagger Engels popmuzikant, alweer zestig jaar.

bromde Kiers om 04:57 PM (op 25-07-2003)


Mijn kat is dood.

bromde Marnix om 05:00 PM (op 25-07-2003)


Lees ik dat goed daar op die lesbiennen pagina?

"Snel zul je zelf met het roer in de hand staan en genieten van zon, zee en wind".

Dat moet natuurlijk redelijk eufemistisch opgevat worden, me dunkt.

bromde Kiers om 05:01 PM (op 25-07-2003)


Excuus; ik heb de boot gemist en de taxi-chauffeur wilde me niet verder brengen dan Snitze want hij moest vanavond flierljeppen tegen de FV Joure.

Kan iemand die Koala bij de vruchtenbowl wegjagen?

bromde bicat om 05:02 PM (op 25-07-2003)


Ik weet nog wel een keer dat ik met mijn roer in haar kont op een balkon in Stockholm stond te genieten van de zonsondergang. Niet veel later kreeg ik in de gaten dat de zon daar helemaal niet ondergaat en helemaal rul om 5 uur in de ochtend viel ik om.

bromde Kiers om 05:03 PM (op 25-07-2003)


HEEEE!!!!! Bicat is back! Waar was je nou, man? Wij zijn al typsy, hoor.

bromde Kiers om 05:04 PM (op 25-07-2003)


Absoluut Kiers. Het is een en al eufimisme wat de klok slaat op deze site: Wat dacht je van:

"De volgende morgen komt het kleinste Griekse vrouwtje dat ik ooit heb gezien de waterkast openen. Ze haalt er een oude, van veel knikken voorziene, gele waterslang uit en int het geld. Volgetankt varen we rustig de haven uit. Onderweg ontdekken we een grot waar we in zwemmen en ontdekken dat er een prachtige akoestiek is. Het gezang is dan ook niet van de lucht."

He He? Know what I mean? say no more, say no more.

Hoi Bicat. Die Koala is van mij. Sorry.

bromde Dick T. om 05:06 PM (op 25-07-2003)


Dan mag je wel snel wezen want de afrikaanse kok staat op het punt deze te trancheren.

Kiers; ik lag in bed; werd wakker; deed mezelf een plezier, en dook weer onder.

Maar wat een verrassing! Al die balonnen.

bromde bicat om 05:09 PM (op 25-07-2003)


Bent u er erg aan gehecht, die koala? Ik weet nog een mieters recept uit Bolivia. Ha, Baron. Wat zit je haar leuk!

bromde Marnix om 05:10 PM (op 25-07-2003)


Vreet maar op, die Koala. heb er zat, thuis.

Vul er meestal de pony's mee, als de foie gras op is. Maar op zichzelf smaken ze ook prima, met name de wangetjes.

bromde Dick T. om 05:12 PM (op 25-07-2003)


Snoezig kapsel, niet?
Die draai is wel een heel werk hoor. Zwitserse Breakdance-techniek die ik ooit es heb geleerd in Basel, van een oude kapucijner.

Maar zie ik het goed? Glimt er alwr een nieuwe tijdwijzer om uw pols?

bromde bicat om 05:17 PM (op 25-07-2003)


He, kijk. Naast die Stern, daar. Een aboriginal.

Iemand nog een broodje orca?

bromde Dick T. om 05:20 PM (op 25-07-2003)


Cool. Even mijn mobiele kruidenmand uit de aanhangwagen halen. Vul ik die koala lekker met walvisspek en gemzenliesreepjes. Voelde ik daar een druppel?

bromde Marnix om 05:20 PM (op 25-07-2003)


Nee; dat is Kiers. Die piest van de wind af.
Maar laat u zich niet afschrikken door de kleur ervan. De kalfsniertjes van gisteren waren iets te veel aan de doorbloedde kant.

bromde bicat om 05:22 PM (op 25-07-2003)


Het regent pijp en stelen en heb alleen mijn polootje aan vandaag. Dat worden kneiterharde tepeltjes op de fiets.

bromde Kiers om 05:27 PM (op 25-07-2003)


Waar heeft u gezeten, Ome Bicat? Ik zie een bruine rand onder de nagelriem van uw linkerduim en uw hele rechterhand zit in het verband.

bromde Kiers om 05:29 PM (op 25-07-2003)


He verdomme, hagelstenen. En geen kleine. Blij dat ik een Duitse helm draag.

bromde Dick T. om 05:31 PM (op 25-07-2003)


Veel kan ik me niet herinneren.
Wat doet de Neus van een Neushoorn eigenlijk in mijn linkerbroekzak?

Heeft iemand Marnix gezien? Hij heeft zijn tintel-kauwgum laten liggen.

bromde bicat om 05:35 PM (op 25-07-2003)


Dick T, zit ik net te kijken naar het baltsritueel van de immer geile Braune Stern en dan begint u over Duitse helm. Dat hou ik natuurlijk niet. Excuseert u mij voor een langdurige gang naar het watercloset.

bromde Kiers om 05:37 PM (op 25-07-2003)


Ik zou me minder zorgen maken om die neushoornneus dan om die kaaiman die in je rechterkuit vastgebeten zit.

bromde Dick T. om 05:37 PM (op 25-07-2003)


Waarom heeft mijn Duitsche helm al de hele dag last van overmatige tintelingen? Ben ik weer ergens niet bij geweest waar ik bij was.

bromde Paalsma om 05:43 PM (op 25-07-2003)


Ik heb zin om heel hard een fout lied te zingen. Is het al tijd voor de maskroketjes?

bromde Marnix om 05:51 PM (op 25-07-2003)


Ik zet alvast in: "vroeger zat ze bij me in de klas...!"

Eerst even de borrelnotensalade met augurkendressing opmaken voordat de maisvriendjes het vet in gaan!

bromde Paalsma om 05:58 PM (op 25-07-2003)


Ik zei een fut lied, Paalsma. Minpuntje. Bicat, schenk mij nog eens in, en dit keer graag een fatsoenlijk glas. Niet dat zuinige.

bromde Marnix om 06:09 PM (op 25-07-2003)


Speciaal voor u zal ik het vooroorlogs kristal uit de kelder halen. Dit kristal mag slechts gevuld worden met een uniek rood; afkomstig van een verborgen berghelling in het zuiden van Itali.

200 genummerde bouteilles ter wereld, en ik heb er 2.

Iets uit het repertoire van Bonnie St. Clair dan maar?

bromde bicat om 06:13 PM (op 25-07-2003)


Toch niet 79 en 123 hoop ik? Want die liggen leeg tussen het slachafval.

Komen jullie buiten spelen?

bromde Paalsma om 06:16 PM (op 25-07-2003)


Ik heb eigenlijk liever wit. Smaakt immers veel beter bij de baarstosti.

bromde Marnix om 06:18 PM (op 25-07-2003)


Wit, dan. Ok.
Marnix, hier is de bal en ga maar naar buiten met Paalsma.
Ga ik even op de druiven stampen.

Komen jullie over een kleine 20 minuten terug? Dan zijn de glazen wel gevuld; schat ik zo.

bromde bicat om 06:21 PM (op 25-07-2003)


Ik werd net gebeld door Xander. Hij zit vast met zijn Hummer. Ben zo terug.

bromde Marnix om 06:24 PM (op 25-07-2003)


Blij om te horen dat het weer wat beter gaat met Xander, je gaat zo'n persoonlijkheid toch missen he?

bromde Paalsma om 06:34 PM (op 25-07-2003)


Kijk, dat is mijn 'geluk' nou weer. Kom ik op een kaalgevreten, platgeneukt en leeggezopen eiland aan om het hele zooitje in een langdurige coma aan te treffen. Volgende keer even een SMS-messive, ja?

bromde Neon om 11:51 AM (op 26-07-2003)


Ja, Neon, je moet natuurlijk wl een beetje opletten. Bovendien dachten we met z'n allen dat jij voorlopig wel even genoeg eiland had gezien.

bromde Marnix om 11:55 AM (op 26-07-2003)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)