huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "duizend tranen"] [Huiswaarts] [volgende bral: "BuZz gaat Bicat"]

07/21/2003: "Sunny Boy"

Voor sommige mensen uit de grote stad komt het niet als een verrassing: ik ben een boerenzoon van origine. Soms vragen ze mij of ik ook boer had willen worden. Feitelijk wil ik dat wel maar ik heb een andere missie.

Alles hangt samen met mijn kijk op boeren. Dat is ontstaan in de jaren zeventig toen ik jong was en meehielp op de boerderij. Toen was boeren weliswaar een zwaar maar mooi beroep.
Mijn vader was in die tijd een middelgrote boer met 20 koeien en twee schuren met kippen. Mijn vader kende de koeien allemaal bij naam en sommige had hij al generaties lang op zijn boerderij.

Toen besloot mijn vader zijn veestapel te bevruchten. Dat deed hij niet zelf maar met behulp van kunstmatige inseminatie en met zaad van de beste Holstein-Friesian stier van dat moment: Sunny Boy.

Hij was de stier met de beste papieren en de beste cijfers. Zijn dochters gaven niet alleen veel meer melk, veel boeren vonden het ook een hele mooie koe om te zien: een grote koe met strakke ronde uiers die niet hingen en een goed potengestel.

U moet een aantal dingen goed weten: Sunny Boy heeft een groot deel van de Nederlandse veestapel groots en glorierijk bevrucht en gemaakt tot het trotse ras dat het nu is en ik als boerenzoon heb mijn missie.

Als ik door de straten van de grote steden loop, kom ik steevast hetzelfde beeld van een verlepte Nederlandse stadskoe tegen.
Met haar dikke witte blauwgeaderde kuiten sjokt ze in de kudde voort. De kop lusteloos omlaag, vruchteloos op zoek naar een beetje inspiratie voor haar grauwgrijze dag in de vlees en melk producerende consumptiemaatschappij.

De poten gehuld in kleurloze sandalen waarvan er ooit 13 in een dozijn zaten. Sokken van een ongedefinieerde soort. Met geluk wordt het grote zadel gedragen in een handige afritsbroek maar veel vaker zie je een slapwitte puntzak met zwangerschapsproporties.

Daarboven een 100% polyester vaalgele blouse waar de witte vettige armen uithangen.

De kop getooid met kort kapsel en rode spoeling in het dunne, vlassige en piekende haar. Een domme bril op de grote zwetende neus en een glimlach alsof ze elk moment de staart omhoog kan doen om te poepen. Glazig blikt ze de wereld in met haar onderkin die heen en weer zwiept bij elke stap die ze zet in haar tredmolen die leven heet.

Met afhangende rug zeult ze uitpuilende tassen met opdruk Zeeman met zich mee. Haar kalveren slenteren verveeld om haar heen.

De kudde kruipt traag voort door de straten van de autoloze binnenstad. De Nederlandse stadskoe is gevoelig voor kleur en om de spijsvertering niet van streek te brengen vult ze haar vier magen rustig bij constant kleurloos straatbeeld.

Dan weer stopt een deel van de kudde bij Blokker en komt een gedeelte in de pens terecht, waar het al licht wordt verteerd. Bij een andere voedertrog in de eindeloze rij duffigheid, bijvoorbeeld een Hema, 'boert' de koe het gras op en kauwt ze opnieuw.

Vervolgens slentert ze verder naar Het Kruidvat en slikt de koe het gras weer door. De hele verdere middag gebruikt de koe haar drie andere magen (netmaag, boekmaag en lebmaag) om al het gras te verwerken.

Het is mijn missie hier verandering in te brengen. Sunny Boy heeft mijn vaders veestapel en een groot gedeelte van de Nederlandse veestapel weer kleur en faam gegeven en ik ben de menselijke Sunny Boy.

Als boerenzoon van origine heb ik inmiddels zoveel zaad van mijzelf ingevroren dat ik binnenkort een brief naar het Ministerie van Landbouw ga schrijven.

Ik heb het beste voor met de Nederlandse vrouwenveestapel. Ik wil haar weer kleur geven. Eentje waar ik weer graag naar kijk. Ik ben de beste boer en heb het beste zaad. Mijn dochters geven de beste melk en hebben strakke ronde uiers die niet hangen. Mijn dochters kijken fris uit hun ogen en staan fier rechtop op hun goed potengestel.

Ik wil dat er zeer binnenkort een begin gemaakt wordt met kunstmatige inseminatie bij zo veel mogelijk Nederlandse vrouwen met mijn edel zaad. In geval van topkoeien zal ik natuurlijke bevruchting adviseren.

Reedsch...11 toevoegingen, reedsch

U moet nog een brief schrijven? Een gelukje dat mijn brief reeds in behandeling is. Ik moet er niet aan denken om zelf te blijven zitten met ca. 1 kuub ingevroren topejaculaat.

bromde Paalsma om 10:20 AM (op 21-07-2003)


Al dat zaad, is dat middels het bestijgen van een nepkoe verkregen? Daar was ik dan graag bijgeweest.

bromde Marnix om 11:49 AM (op 21-07-2003)


Het heeft iets te maken met die viezeplaatjes boekjes die paalsma een tijdje geleden aanbood.

Is een echte rage geworden.

bromde Subigo om 12:03 PM (op 21-07-2003)


Exit viezeplaatjes boekjes. Iemand heeft afgelopen nacht geprobeerd een ongepelde, ongefileerde koe proberen gaar te roosteren boven de boekjes.

Ik noem geen namen maar hij staat bekend om z'n ietwat exotische recepten.

bromde Paalsma om 12:36 PM (op 21-07-2003)


Zeg Paalsma, heb je mijn idee met bengaalse tijger en pruimedanten al geprobeerd?

bromde Marnix om 01:02 PM (op 21-07-2003)


Hierbij deelde ik u mede dat bewegende, hierna gerefereerd naar als "mijn client", niets met dit vermeende delict te maken heeft. Mijn client heeft een waterdicht alibi voor de nacht van 20 (schrijven twintig)juli op 21 (schrijven een-en-twintig) juli j.l. Drie jonge dames van stripclub "Haantje de Voorste" willen dat graag onder ede getuigen, alhoewel hun behandelende arts dat liever ziet gebeuren na woensdag a.s. i.v.m. wat uitgescheurde lichaamsopeningen. Verder ontkent mijn client alle relaties die hem zouden kunnen verbinden met de koe dan wel de verbrande vuilschrijverij.

Ik hoop hiermee u voldoende geinformeerd te hebben,

hoogachtend,
de advocaat van mijn client.

bromde de advocaat van bewegende om 01:03 PM (op 21-07-2003)


Heren, heren, deze zomer-bbq escaleert aardig. Als we nu al Bengaalse tijgers gaan roosteren dan voorzie ik nog veel rare dingen deze zomer.

In afwachting van antwoord op mijn vandaag geposte brief aan het Ministerie van Landbouw, mag ik graag aanschuiven. Kan ik een stukje geroosterde koe krijgen en het liefst een T-bone gedeelte, medium tot well done en een koele rose, graag? Valt er daarnaast nog wat te neuken?

bromde Kiers om 02:06 PM (op 21-07-2003)


Ho ho ho! Wat gebeurt hier nou weer? Bicat gaat naar de NCRV! Komt er zo'n webcam bij ons in de tuin te staan die de hele bbq scene in beeld gaat brengen. Zie je nou wel? Dit wordt een heeele rare zomer.

bromde Kiers om 03:13 PM (op 21-07-2003)


Kijk, en dr heb ik nou al die tijd op aangestuurd. Beetje de Jamie Oliver uit de polder uithangen. Eerlijk voedsel van bedreigde diersoorten voor de camera bereiden. Het wordt inderdaad een gekke zomer!

bromde Marnix om 03:49 PM (op 21-07-2003)


En aankomend weekend wordt het Tobbedansen al gehouden!

bromde bicat om 03:52 PM (op 21-07-2003)


Ik vond het een mooi stukje. Jammer dat het op het einde afgelopen was.

bromde cspr om 04:11 AM (op 22-07-2003)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)