huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Het verhaal van de vijf apen"] [Huiswaarts] [volgende bral: "het zal"]

07/18/2003: "Lunch"

Mijn oom is van de Nederlandse wat oudere generatie die zijn maag vult met voedsel omdat je anders honger hebt. Op een druilerige zondagmiddagplichtpleging vertelde hij mij laatst een verhaal.

Recentelijk was hij in Itali in een klein dorp waar vrienden van vrienden met vrienden elke vrijdag bij elkaar komen.

De oude man is ongeveer 85 jaar en heeft niet veel meer om handen. Zijn vrienden van eigen leeftijd zijn merendeels heengegaan maar de oude man is aimabel en heeft veel jonge vrienden. Belangrijke mensen uit het dorp zoals de arts, een advocaat, een gepensioneerd professor, etcetera. De mannen zijn ook geen jonkies meer en allen rond de 65 tot 70 jaar.

De traditie is inmiddels zo gegroeid dat de vrienden op de vrijdagmiddag bij elkaar komen op het kleine landgoed van de oude man. De oude man is al sinds dinsdag bezig met de voorbereiding van de lunch.

Voor vlees gaat hij naar een bekende slager uit een aangrenzend dorp. Zijn verse kruiden en groenten haalt hij uit een ander dorp. Daar staat de zon beter op de helling en zijn de tomaten smaakvoller. Olie koopt hij bij een oude vriend. Die heeft de mooiste olijven en verkoopt alleen de eerste koude persing van zijn beste olijven aan vrienden. Voor de vis rijdt hij vrijdagochtend een uur naar het kleine haventje. Het is de rit waard want het is hele mooie vis. Op deze manier maakt de oude man elke week zijn ronde.

Als de produkten dinsdag en woensdag gekocht zijn, gaat de oude man op donderdag de keuken in ter preparatie van de vrijdag.

Vrijdagmiddag om twee uur is de lunch klaar en daar komen de vrienden uit het dorp. Met velen in getal wordt het werk voor de week gelaten voor wat het is. De zon staat hoog en de schaduw in de olijfboomgaard is verkoelend.

De lunch met de mannen duurt lang en er wordt veel gepraat en gegeten en gelachen en gedronken. De week passeert en ook verhalen uit de oude doos komen aan bod. Wijn vloeit rijkelijk, de stemming zit er goed in.

Tot na zevenen die avond duurt de lunch en de vrienden zitten nog steeds aan tafel. Tegen achten schuiven er wat vrouwen aan tafel. Het zijn de echtgenoten van enkele mannen aan tafel. Ook wat vriendinnen en tweede huwelijken van de vrienden schuiven aan. De oude man wordt gefeteerd op allerlei meegebrachte lekkernijen. Er komt een diner op tafel, mogelijk nog copieuzer dan de lunch.

Meer wijnen, rood en wit, oude kazen en worsten en voor- en nagerechten. Er wordt veel gelachen in de grote groep en ook veel gedronken en mogelijk nog meer gegeten. De avond brengt verkoeling in de boomgaard en het is tijd voor grappa en meer sterke verhalen.

Enige vermoeide vrouwen keren huiswaarts. De oude man zoekt een rustige plek op maar volgt het tafereel nog wel.

Tegen middernacht is de vriendenclub gehalveerd, de oude man slaapt, hier en daar wordt een sigaar gerookt en de grappa gaat nog hard.

Pas om twee uur is het stil in de boomgaard en doet de laatste de fakkels uit. De tafels ruimen ze morgen wel op.

Het was weer een mooie vrijdaglunch. Zoals elke vrijdag.

Mijn oom blikt in de verte op deze druilerige zondagmiddag plichtpleging en hij stopt nog een stukje meegebrachte pittige Italiaanse worst in zijn mond. Hij zegt me dat hij, toen hij in het kleine Italiaanse dorp was, werd uitgenodigd voor de vrijdagmiddaglunch.

Reedsch...114 toevoegingen, reedsch

Da's een pittige lunch. Best zin in. Weet iemand wat ik gisteravond heb gedaan?

bromde Marnix om 11:45 AM (op 18-07-2003)


Uw geheugen laat u weer in de steek? Ik kan me nog wel helder voor de geest halen dat u zich met hulp van Paalsma die zo vriendelijk was u een zetje te geven, op de catwalk klom om aldaar de paaldanseressen de schrik van hun leven aan te jagen. Wat er daarna gebeurde is vrij mistig in mijn hoofd. Ik herinner me alleen wat kreten van uw zijde: "bewegende geef hier die fles." en "al die mannen die te kaperen willen varen". Er was ook iets met een zoekgeraakte cobra van een van die danseressen. Ik geloof dat ik die 's ochtends bij het onbijt terug vond, netjes gefilleerd en droog gekookt. Al met al toch een geslaagd avond, hoewel ik hoop dat Paalsma er meer van kan herinneren.

bromde bewegende om 12:20 PM (op 18-07-2003)


Er staat mij ook nog wat bij. Ik was al eerder knock-out gegaan en heb een groot gedeelte van de avond buiten westen gelegen onder de bar. Tot Paalsma mij wakker stond te pissen.
Ik, inmiddels weer tot praten in staat, heb Paalsma naar de hoek gebracht waar zwaar om geld werd gedobbeld. Toen ik Paalsma met al zijn kleren nog aan daar afleverde zat Bicat in zijn boxershorts en Marnix had twee broeken aan en het slipje van 1 van de danseressen op zijn hoofd. Daarna ben ik gaan kakken en op de plee in slaap gevallen omdat de joint die ik daar rookte tegen de beerputlucht toch wat zwaarder viel dan gedacht. Ik heb nog wel gehoord "wie staat er bij de bbq?!"

bromde Kiers om 12:30 PM (op 18-07-2003)


Ah, het begint me geloof ik te dagen. Ijsblokjes. Een kaasschaaf. Klopt het dat ik nog een dansje heb gedaan met een olifant?

bromde Marnix om 12:32 PM (op 18-07-2003)


Die olifant was dat hele dikke meisje dat je gewonnen had bij het dobbelen. Je haar te grote slip op het hoofd en keek door 1 van de broekspijpen. Het dansje dat je deed werd begeleid door een lallende menigte die het liejde zong "Heb jij wel eens zo een grote olifant gezien?"

bromde Kiers om 12:38 PM (op 18-07-2003)


Dt was het. Weet u toevallig ook waarom ik in een onderzeer zit?

bromde Marnix om 12:40 PM (op 18-07-2003)


Hoewel ik met mijn gedachten elders was, merkte ik het heus toen iemand het tuinpad kwam opgelopen. Daar was iemand en zij had een grote rode ster op haar militaire pet staan. Toen ging opeens de deurbel.

Ik deed open. De buurvrouw. Ik hallucineerde bijzonder prettig want zij had enorme joepers vandaag.

Ze kwam geen kopje suiker lenen, maar een pakketje brengen. Ze neemt wel vaker pakketjes aan van de postbode als wij niet thuis zijn. Prettig.

Zij had een onderzeeer bij zich van Russische makelij. Ze vertelde dat ze het ding zo lang even bij haar in de tuin had geparkeerd. Op de pakketbon zag ik "Marnix" staan en ik ben bang Marnix, dat je hem zelf hebt besteld.

Net op tijd voor je vakantie arriveerde dus nog je onderzeeer.

"Misschien ga ik morgenmiddag ook nog even langs de werf voor een laatste boodschap", riep je nog voordat je afdaalde langs de periscoop.

Met dank aan www.timmietv.nl want ze klaagden dat onze bbq wat uit de hand begint te lopen laatste paar dagen. Ze willen een boekje lezen maar krijgen steeds afgekloven botjes over de schutting geworpen.

bromde Kiers om 12:54 PM (op 18-07-2003)


Wie was er nu ook alweer de uitbater van deze sociteit? En wat is er mis met een knusse bbq!

(Hoe kan het eigenlijk dat mijn adsl goed werkt, op deze diepte?)

bromde Marnix om 01:00 PM (op 18-07-2003)


Feestneus-suggesties genoeg gezien de lijst hierboven.

Je laat me lachen met je stukjes over wat je zoal meemaakt. Een oude buurvrouw zeker, anders kwam ze vast wl een kopje suiker halen :-) Of misschien wilde ze k, naast het afleveren van het pakje, wat aandacht van een 30 jaar jongere buurman?

Wat zou je op de werf gaan halen?

bromde Iris om 01:01 PM (op 18-07-2003)


Vanmorgen vond ik ook nog een vlugschrift op mijn deurmat. Iemand van ons is op de bon geslingerd voor aanstotend gedrag in het bejaardenhuis bij om de hoek. Tevens blijkt iemand de dienst doende agente te hebben beledigd. Ik kan me alleen iets herinneren dat op een bepaald moment de heer Bicat een negerslaaf had met een politiepet, maar of dat er mee te maken had? Ik kan het me niet meer voor de geest halen.

Oh trouwens, Kiers, ik was diegene die de plee-deur ingebeukt heeft, ik heb die gascylinder uit jouw achterbak daarvoor gebruikt. Een van de vrouwlijke uitbaters was gealarmeerd door de donkere dampen die onder de deur doorkwamen. Bleek je daar met een grote blok dampende hash te zitten op je schoot. Hoe je dat in godsnaam aan het smeulen heb gekregen is ons nog steeds een raadsel. Je moet trouwens ook nog die lieve meid bedanken die jou toen meegenomen heeft naar haar slaapkamer boven om weer wat leven in je te pompen.

bromde bewegende om 01:07 PM (op 18-07-2003)


Iris, effe je kop dichthouden, ik praat nu met Marnix. Daarna komt hij naar jou en geeft je een fijne beurt met zijn vettige bbq-kipkluifvingertjes met kerrysaus.

De uitbater van deze sociteit is Bicat himself. Dat weet toch iedereen. Hij is nu de kooperen tap aan het poetsen voor weer een grote drankorgie.

Jouw adsl werkt goed op die diepte omdat je het hebt aangevraagd via Ibrahim Al-Marashi

http://www.netwerk.tv/index.jsp?p=items&r=netwerk&a=42548

Die gozer levert alles.

bromde Kiers om 01:08 PM (op 18-07-2003)


Oh sorry, bewegende. Zit ik net Iris uit te kafferen, blijkt zij mij juist weer volgepompt te hebben met leven. Thanks bewegende, ik ga het even goedmaken met Iris.
Hopelijk nog wel voordat Marnix uit zijn onderzeeer komt anders kan ik in zijn kipkluifpotje met kerrysaus roeren.

bromde Kiers om 01:12 PM (op 18-07-2003)


Krekelrepen. Gemporteerd uit Senegal.

bromde Marnix om 01:12 PM (op 18-07-2003)


Iris, iris, ja dat was geloof ik haar naam. Heb je haar herkend aan die moedervlek in de vorm van Italie op haar linker bil? Het was wel een schatje dat zeker.

Krekelrepen? Hebt u daar nog het bonnetje van?

bromde bewegende om 01:15 PM (op 18-07-2003)


Walnootpasta uit Bangkok

bromde Kiers om 01:16 PM (op 18-07-2003)


Inderdaad, de laars van Italie getatoeerd op haar bil. Een afdruk van een Duitse laars uit haar SM verleden waarmee ze een keer een doodschop heeft gekregen. Ik mag aannemen dat u dat weet omdat u ook uw fallus bij haar naar binnen hebt gebracht, doggystyle?

bromde Kiers om 01:19 PM (op 18-07-2003)


Kan het ven wat meer op gedempte toon hier?

Ik worstel met een beer van een kater.

bromde bicat om 01:21 PM (op 18-07-2003)


Doggystyle? Ik kan me vagelijk iets herinneren. Klopt het dat ze klaarkomt met een luid geblaf? En ik vond het al vreemd dat ze me vroeg of ik "Irrrris hierrrr!" wilde roepen tijden het stoten. Werd ze geil van zei ze.

bromde bewegende om 01:25 PM (op 18-07-2003)


Oh excuses Bicat. Ik zal wat koude kompressen voor uw schouder uit de ijskast halen. In het vervolg beter oppassen met dat paalwerpen!

bromde bewegende om 01:27 PM (op 18-07-2003)


Ik schreeuw mijn kater liever weg. Kan het beest maar slecht tegen. Mag ik de caiprinha's alvast gaan mixen?

bromde Marnix om 01:27 PM (op 18-07-2003)


Caiprinha? Is dat niet brazilliaanse likeur?

bromde bewegende om 01:29 PM (op 18-07-2003)


Als u ven geduld kunt betrachten haal ik de genetetisch gemanipuleerde citroenen uit mijn kofferbak. Ze liggen er al 3 weken in dus ze het kn zijn dat ze verradelijk veel op kleine Aubergines lijken.

bromde bicat om 01:31 PM (op 18-07-2003)


Niet bepaald likeur. Cocktail met limoen, Cachaa (gemaakt van suikerriet, ook bekend als Aguardente) en wat suiker. Levensgevaarlijk spul.

bromde Marnix om 01:47 PM (op 18-07-2003)


Dj vu! Nu weet ik het weer.
Wat ik hier de laatste tijd lees is eigenlijk een remake van La Grande Bouffe.

Toch?

bromde dreadloki om 03:00 PM (op 18-07-2003)


Burp (een Franse).

bromde Marnix om 03:02 PM (op 18-07-2003)


H, er valt me ineens iets op. Onder mijn reactie staat 'zeikte Marnix'. Moet dat niet eigenlijk 'zeek' zijn?

groet,

Zeikerd.

bromde Marnix om 03:22 PM (op 18-07-2003)


Ja.

bromde bicat om 04:10 PM (op 18-07-2003)


Kort.

bromde Marnix om 04:14 PM (op 18-07-2003)


Daar houd ik wel van.

bromde Marnix om 04:14 PM (op 18-07-2003)


Zeg, wie begint er het eerst over kort en neuken en dan weer niet enzo? Ik ga even mijn paard kammen.

bromde Marnix om 04:31 PM (op 18-07-2003)


Doet jouw paard vanavond ook mee aan het grote spektakel?!

bromde bicat om 05:29 PM (op 18-07-2003)


Je bedoelt het Nederlands Kampioenschap Hobbelpaarden? Reken maar van yes! Wij trainen ons niet voor niets het schuif voor de manen!

bromde Marnix om 06:22 PM (op 18-07-2003)


m

bromde Marnix om 06:22 PM (op 18-07-2003)


Waarschijnlijk dacht ik aan ruif.

bromde Marnix om 06:24 PM (op 18-07-2003)


U vindt het toch geen probleem dat ik hier een beetje in mezelf typ?

bromde Marnix om 06:24 PM (op 18-07-2003)


Anders moet u het vooral zeggen, hoor.

bromde Marnix om 06:24 PM (op 18-07-2003)


Dan ga ik het gewoon in Word zitten doen.

bromde Marnix om 06:25 PM (op 18-07-2003)


Gaat u rustig verder. Het is verslavend dat live-commenten h? Ik moet zeggen dat mijn middagactiviteiten behoorlijk in de weg zaten van een goed potje becommentariren. Ik spoed me maar snel even naar uw log voor een extra dosis comments.

bromde bewegende om 06:53 PM (op 18-07-2003)


....hoor die stilte in het ruisende bicatbos. Iedereen heeft zich het bos uitgerept. Zachtjes waaien de zware bladeren van de kastanjeboom heen en weer in de zomerse avond. Ik hoor een hertje in het kreupelhout.

bromde Kiers om 06:57 PM (op 18-07-2003)


...het zachte geritsel van een jong stelletje dat voor het eerst de liefde proeft in elkaar armen, teder op een bed van mos. Haar nagels krassen haast onhoorbaar over zijn rug als hij de walnoot vindt die zij zo goed verstopt had.

bromde bewegende om 07:01 PM (op 18-07-2003)


Ah! Ik voel de zoete zucht van pozie! Heerlijk. Zo tijdens het neuken.

bromde Marnix om 07:27 PM (op 18-07-2003)


Weet iemand van u trouwens nog een extrm grappige weblog? Mag ook een site van normale mensen zijn. Ik heb een ernome behoefte aan lachen.

bromde Marnix om 07:31 PM (op 18-07-2003)


ernome? Xander, blijf van dat toetsenbord af!

bromde Marnix om 07:32 PM (op 18-07-2003)


Kut.

bromde Marnix om 07:32 PM (op 18-07-2003)


Daar ga ik weer.

bromde Marnix om 07:32 PM (op 18-07-2003)


U wilt dus lachen, hebt u dan een jobstijding genoten hedenmiddag?

bromde bewegende om 07:32 PM (op 18-07-2003)


Het helpt als u even Xander met een natte handdoek afranselt.

bromde bewegende om 07:33 PM (op 18-07-2003)


...onrustig trekt zij met haar lipje. Ze wil het wel maar heeft het nog nooit gedaan. Ze vindt het opwindend maar eng tegelijk. Haar kleine roze pulserende aarsje klopt voelbaar, haar kort schokkerig hijgen in zijn oor maakt hem geil. Zijn middelvinger gaat op weg tussen haar zwetende billetjes.

bromde Kiers om 07:35 PM (op 18-07-2003)


Met de duitse precisie vindt hij haar rozetje. Ze slikt een hele hap lucht in als ze zijn nagel tegen haar tere achteropening voelt. Even flink zijn, flitst het door haar heen. In de verte hoort ze een jager een schot lossen als ze hem bij haar voelt binnedringen. Het geluid wordt luid in haar oren als het nog nagalmt tussen de bomen...

bromde bewegende om 07:37 PM (op 18-07-2003)


bah mijn literaire scherpte is weg vandaag.

bromde bewegende om 07:38 PM (op 18-07-2003)


Vingerkootje na vingerkootje verdwijnt tussen haar kringspier. "Wat opwindend", lispelt ze. Het is bijna geen lipspelen te noemen. Eigenlijk slist ze door haar beugeltje. Deze week is ze 12 jaar geworden en vorige week had ze internetten met een oude Amerikaanse soldaat.

bromde Kiers om 08:06 PM (op 18-07-2003)


Heeft iemand onze Iris nog gezien? Die vervuilde onze shoutbox wel eens, en daar dient ze nog gestraft voor te worden. We zijn nog aan het stemmen wie dat moet doen; er is niet veel animo voor.

bromde Patser om 08:13 PM (op 18-07-2003)


Ik dacht er over vanavond maar eens een boek te gaan lezen. Heeft iemand toevallig een boek?

bromde Marnix om 09:05 PM (op 18-07-2003)


Ik sla de commentaren vanavond ook even over. Een boek vroeg u? Ik kan u wel De Man Zonder Eigenschappen aanraden, van Musil. Een duitse klassieker! Hier pakt u aan.

bromde bewegende om 09:09 PM (op 18-07-2003)


Bent u trouwens dezelfde Marnix die ook op NaarVoren schrijft?

bromde bewegende om 09:10 PM (op 18-07-2003)


Als u de bio aan de rechterzijde van het laatste tekstartikel bekijkt, zou het antwoord snel duidelijk moeten zijn. Maar wat dacht u eigenlijk zelf?

bromde Marnix om 09:16 PM (op 18-07-2003)


Bent u nu boos?

bromde bewegende om 09:18 PM (op 18-07-2003)


Flauwe woordgrap, zeg. Bestel maar hl snel een biertje voor me.

bromde Marnix om 10:06 PM (op 18-07-2003)


Nee, als het een flauwe woordgrap zou zijn geweest dan had ik u moeten vragen of u nog woedend was. Maar twee bier voor tafel drie, graag, waard Bicat! En een bakje met pretzels zou er ook wel ingaan.

bromde bewegende om 10:11 PM (op 18-07-2003)


Dit was een poging tot slmme woordgrap, bewegende. Stel mij niet voor aap, want ik ruik een poging tot op 3 centimeter dichtbij!
@ober: zijn er nog van die gnoekluifjes?

bromde Marnix om 10:14 PM (op 18-07-2003)


Nee nee u overschat mij deerlijk!

bromde bewegende om 10:28 PM (op 18-07-2003)


Is het deerlijk1 of deerlijk2?

bromde Marnix raadpleegt de van Dale om 10:36 PM (op 18-07-2003)


HO! Ik grijp in.
Lijken opruimen; Opa bicat zei vroeger immer dat het niet uitmaakt hoe lang en waarmee je speelt als je de grafkankerzooi maar weer keurig net op haar plaats bergt.

Opa bicat werd niet voor niets 148.

bromde bicat om 10:50 PM (op 18-07-2003)


Het is niet precies waar ik om vroeg, maar ik zal het er maar mee doen. Veels te bang om op de zwarte lijst te komen.
Baron, potje schaak?

bromde Marnix om 10:55 PM (op 18-07-2003)


Eerst een spelletje Risk om erin te komen als ik daar de keus in zou mogen hebben. Maar u beslist maar. Ik ga de melk met aardbei schudden.

bromde bicat om 11:01 PM (op 18-07-2003)


Ja, Risk. Dat is natuurlijk wel socialer, qua spel. Jammer dat het altijd zo lang duurt als ik meedoe. Ok, een poldermodelvariant dan maar: toepje leggen?

bromde Marnix om 11:13 PM (op 18-07-2003)


Past u toch op, Marnix! Gisterenavond begon het ook met een onschuldig potje dobbelen, en we weten allemaal vagelijk hoe dat geeindigd is. Ik heb die boete maar uit onze huishoudpot betaald trouwens...

bromde bewegende om 11:15 PM (op 18-07-2003)


Zat er nog zveel in?

bromde Marnix om 11:22 PM (op 18-07-2003)


Ach, wat zal ik zeggen? Poekie moet nu aan de lijn doen voor de rest van deze maand.

bromde bewegende om 11:25 PM (op 18-07-2003)


Dat lijkt me wel eens goed voor Poekie! Tering, wat is dt een vette egel. Altijd een beetje onze spareribresten opknagen. En dan moet je ook nog eens extra goed op je pils letten. Ook mooi: als je er dan wat van zegt, krijg je meteen die stekels in je wang.

Is er nog wat geld over voor goedkope wijn?

bromde Marnix om 11:40 PM (op 18-07-2003)


Goedkope wijn?? Moet even wat sterks, zit nog na te rillen van m'n doodemansrit zojuist om in godesnaam maar op tijd bij de bbq aanwezig te kunnen zijn.

Iemand anders ook Sambuca? En is er nog dood beest? Zijn er berhaupt nog kooltjes?

bromde Paalsma om 12:08 AM (op 19-07-2003)


En waarom werd ik vanochtend wakker in een wildvreemd weiland met een glitterstring aan??

bromde Paalsma om 12:08 AM (op 19-07-2003)


Weet je dat niet meer ?
Dat was die string die Marnix van die big had gewonnen met dobbelen.

Jij was ook flink blut en je hebt toen een alles of niets gedaan met Marnix..

"Ik kan *hips* best wel *hipsburpships* op die 1 wieler *hips* zonder te kijken *kots* dwars door dat weiland over die sloot *rochel* springen.

.. Oh.. Marnix heeft trouwens gewonnen.

bromde Subigo om 12:17 AM (op 19-07-2003)


Ja. En f ik heb gewonnen. Maar alhoewel het vannacht leuk leek, heb ik nu toch wel moeite met dat leven lang gratis appels. Is er nog een restje Calvados?

bromde Marnix om 12:21 AM (op 19-07-2003)


PWEEEP!!! sohee, was me dat ff een lekkere ruft...

bromde prinsype om 12:24 AM (op 19-07-2003)


Heeft u die appels ook meteen meegekregen dan?

Er moet toch wel iets van drank uit appels te maken zijn?

Calvados ligt onder de nwieler, die op zijn beurt weer onder een groot vrouwsmens ligt. Bekende van iemand?

bromde Paalsma om 12:27 AM (op 19-07-2003)


De vriendin van mijn vlinder.

bromde Marnix om 12:29 AM (op 19-07-2003)


Ziet er meer uit als de vriendin van een 747.

Sambuca is ook geen drinken trouwens. Waar blijft Xander met het bier?

bromde Paalsma om 12:35 AM (op 19-07-2003)


Xander laat zich verexcuseren. Hij zit nt met een fan in de jacuzzi zijn nieuwe hit door te nemen. Laat de Sambuca maar even voor wat-ie is. Ik heb hier nog een fles Fraises des Bois uit '95.

bromde Marnix om 12:50 AM (op 19-07-2003)


Jullie moeten trouwens wel wat beter opletten hoor.
Marnix en Paalsma lopen alle twee al achter met Twister.

Marnix Linkerhand op rood.
Paalsma Rechtervoet op geel.

bromde Subigo om 12:50 AM (op 19-07-2003)


Ohh marnix..
Ik heb hier net een "bouteille Grolsch 2003" Gaat ook erg goed naar binnen.

bromde subigo om 12:52 AM (op 19-07-2003)


Zo, de Fraises des Bois zijn op. Eigenlijk bizar, hoe je met n teug zo'n vrij grote fles kan legen. Is er nog bier?

bromde Marnix om 01:00 AM (op 19-07-2003)


Alle drank die Frans klinkt g ik voor. Niet lichtelijk nippend. Nee. Daar g ik echt voor, 100%.

Over Frans nog een anekdote: "God schiep het mooiste land op aarde: Frankrijk. Om te compenseren schiep hij de Fransen".

Dit even ter overdenking tijdens de vijfennegentiger.

bromde Paalsma om 01:02 AM (op 19-07-2003)


Die god h, waar je het over hebt. Is dat die dude die het blowen heeft uitgevonden? Of was dat anders zijn broer?

bromde Marnix om 01:07 AM (op 19-07-2003)


Erh....!!! Auw!!

bromde Marnix om 01:11 AM (op 19-07-2003)


Was ik er toch bijna weer helemaal vandoor...

bromde Marnix om 01:12 AM (op 19-07-2003)


Ik geloof dat ik heel snel een broodje pimpelmees moet hebben. Qua zoutspiegel.

bromde Marnix om 01:13 AM (op 19-07-2003)


Ik ga het zondag meteen vragen.

Kijk aan, beffende vrouwen op TV. Is er nog wat te eten toevallig?

Wie heeft z'n joint in m'n bier uitgemaakt??

bromde Paalsma om 01:21 AM (op 19-07-2003)


Laat ik nou nt mijn fameuze recept voor kleefsaus openbaar hebben gemaakt...

bromde Marnix om 01:24 AM (op 19-07-2003)


Laat ik nu nt 40 kilo tomaten licht aan het aanbakken zijn.

bromde Paalsma om 01:26 AM (op 19-07-2003)


Wij begrijpen mekaar.

bromde Marnix om 01:30 AM (op 19-07-2003)


Wat een rust hier eigenlijk. Kan ik mooi even een betoog afsteken over astronomie. Of niet. Hoe dan ook, tijd voor een bier.

bromde Paalsma om 02:02 AM (op 19-07-2003)


Hoe dan ook: ik vind het wel tof van Biers en Kicat dat wij hier mogen uithangen. Zij doen gewoon belangrijke dingen ondertussen.

Plop.

bromde Marnix om 02:07 AM (op 19-07-2003)


Gezien hun frequente afwezigheid moeten de heren inderdaad stapels belangerijke dingen te doen hebben.

Daar kunnen gewone stervelingen als wij slechts van dromen...

Met een beetje geluk doen ze ook nog wat "field-research", om zodoende weer eens een knap kontneukverhaal te kunnen publiceren.

Pssshhhht.

bromde Paalsma om 02:13 AM (op 19-07-2003)


Dat was een overtuigend blikje, moet ik zeggen. Diep in mijn hart vrees ik dat de Bicat Brothers met elkaar experimenteren. Maar ja, alles voor de kunst, h. U begrijpt wat ik bedoel.

bromde Marnix om 02:15 AM (op 19-07-2003)


Ik kan me er niet druk om maken. Waar ik me wel druk om maak is dat ik constant m'n nek breek over de lege sensilube-flacons. Goed spul trouwens. Heb ik gehoord van vrienden.

bromde Paalsma om 02:27 AM (op 19-07-2003)


Is die constant meeglurende Chrizz ook familie van de baronnen?

bromde Paalsma om 02:31 AM (op 19-07-2003)


Hmm, als rasechte meegluurder hoor ik nu eigenlijk niet te reageren. Maar nee, heb geen verwantschap met de heren.
Proost Paalsma

bromde Chrizz om 02:44 AM (op 19-07-2003)


Vanzelfsprekend wens ik u ook een smakelijk proost.

Ik werd al een beetje paranode. Om niets dus.

bromde Paalsma om 02:52 AM (op 19-07-2003)


Wie heet er nou Chrizz? Dat vinden ze bij de burgerlijke stand toch nit goed!
Hier, ik breng mijn snackdeel in. Soepel gesauteerde mosselen. De ravigotte is op, maar ik heb nog wel uiensaus.

bromde Marnix om 02:56 AM (op 19-07-2003)


Chrizz, ik ben nu een beetje dronken en dit zal mijn enige post zijn vanavond, maar ik ben een heeel klein beetje verliefd op je. Jij hebt dat natuurlijke, dat pure...

Slaap lekker Chrizzy. Als je ooit in de Korsakoff in Amsterdam komt, geef me via Bicat en belletje dan beloof ik je dat ik er dezelfde avond zal zijn. Met mijn bordeaux brouques aan. En Ik zal een biertje voor je kopen en met je proosten..

bromde Kiers om 02:57 AM (op 19-07-2003)


Oh, de Chrizz. Succes dan maar, Kiers. Ik raad u wel aan de dreadloki's te dragen tijdens de eerste ontmoeting. Daarna kunt u weer uw stinkende zelf zijn.

Ik hoor een kussen roepen.

bromde Marnix om 03:06 AM (op 19-07-2003)


Kiers, dat is alleraardigst van U! Maar voordat uw gevoelens en uw fantasieen te ver uit de hand gaan lopen moet ik u vertellen dat ik niet van het vrouwelijke geslacht lid ben.
En ondanks het hier vaak vallende woord "kontneuken", geloof ik toch echt dat u de verkeerde persoon in gedachten heeft.
Ik hoop dan ook dat u vannacht niet al te ruige dromen over mij en u hebt gehad.. Anders wordt het een wel heel ontnuchterende ochtend voor u!

bromde Chrizz om 03:20 AM (op 19-07-2003)


Chrizz, kijk ik even terug bij Bicat wat daar allemaal gebeurt en ben ik heeeel blij dat u mij behoedt voor een gang naar de Korsakoff met de rode broques. Maar wie is die Chrizzy dan toch? Dat was toch dat lieve onschuldige meisje dat 20 jaar is en een website heeft en in de buurt van Utrecht woont? Ik ben nu te lam om het te herzoeken maar het is die Chrizzy die ik bedoel.

Marnix: inderdaad, het hoofdkussen roept en ik ga morgen wel weer eens herlezen welke bullshitt hier staat.

bromde Kiers om 03:40 AM (op 19-07-2003)


...ja moet ik toch een liefdesbetuiging maken. tsjeezus, ik heb echt teveel gezopen.

bromde Kiers om 03:42 AM (op 19-07-2003)


*BRRRRRRPSS* WHAHAHAHA

Jullie raden nooit waar ik geweest ben vanavond! Nee?

Korsakov dus. Gedurende de slorptijd van een Leeuwbiertje nochtans.

bromde dreadloki om 04:38 AM (op 19-07-2003)


Praat uw kussen ook altijd zalvend wanneer uw dronken harses uiteindelijk het zachte katoen raakt?

bromde dreadloki om 04:42 AM (op 19-07-2003)


Dreadloki man, ik heb gisteren Jimmy Cliff Gezien in Paradiso. Sta nog stijf van de blauwe en zalvende walmen. Teeering, wat was de man goed!

Waarom ik nu alweer wakker ben? Nou, niet omdat ik dat nu speciaal wil...

bromde Kiers om 09:28 AM (op 19-07-2003)


Mag ik trouwens Marnix nomineren voor een prijs, Ome Bicat? Zijn eerste post was van 11:45 AM (op 18-07-2003) en het laatste zeikte Marnix om 03:06 AM (op 19-07-2003)

Kunnen wij er eens aan een bar over nadenken welk een prijs wij Marnix kunnen geven?

bromde Kiers om 09:52 AM (op 19-07-2003)


Dat lijkt me een plan die te categoriseren valt onder het kopje 'snood'.

Overigens wil ik hierbij mijn excuses aandragen voor mijn afwezigheid van gisterenavond. Ik was ontvoerd door drie boerenkinkels van de afscheidingsbeweging 'Fryslan Friie-je'. Veel kon ik natuurlijk niet verstaan. Een uurtje geleden werd ik wakker in een greppel nabij Weerselo.

bromde bicat om 10:16 AM (op 19-07-2003)


En waarom hoor ik het woord: 'ijsco' eigenlijk nooit meer?!

bromde bicat om 10:25 AM (op 19-07-2003)


Dat woord is verboden door de Koninklijke Familie. Net als platenspeler en ijverige ambtenaar. Goeiemorgen, trouwens. Kunt u bij die prijs ook wat aspirientjes doen?

bromde Marnix om 11:22 AM (op 19-07-2003)


Kunnen dan niet nu Claus vertrokken is de stropdas weer in ere herstellen? Die poppenkast heeft lang genoeg geduurd, dacht ik zo.

2 Ibrootjes voor Marnix, kapitein!

bromde bicat om 11:41 AM (op 19-07-2003)


Ome Bicat waarschuwen als ik naar de Korsakoff ga? Mmm, waarschijnlijk volgende week zaterdag ;-))
Maar je was dronken he, zei je?

bromde Chrizzy om 11:22 PM (op 19-07-2003)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)