huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Ksoesja"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Coprofagie"]

06/18/2003: "Sjef Daamer geeft kookles"

Geachte heer Bicat,

Hoewel ik morbide mag overkomen, moet u het probleem van goede produkten bij het koken op topnivo niet onderschatten. Voor koken op topnivo is het onontbeerlijk dat u verse produkten gebruikt.

Voor het ultieme in vers raad ik u aan zelf de groente te selecteren, te plukken en te wassen. Dit alles dient vanzelfsprekend zo kort mogelijk voor het nuttigen van de groenten te gebeuren.

Hetzelfde geldt voor uw wild. Ik raad aan het wild zelf te vangen. Dit kunt u doen door te schieten met lood, een goeie valstrik te plaatsen of, zoals in mijn geval, met een straffe babbel de verstikkingsdood in te jagen.

Aan de identiteitspapieren te zien heb ik recentelijk een echte "Sinthasomphone" gevangen en die zijn uitermate geschikt om er een "Konerak op Orientaalse wijze" van te maken.

Laten we beginnen. Wij hebben nodig:

1 panklare Konerak van 39 kg, 2 eetlepels suiker, 2 sjalotjes, 1 theelepel zout, 2 eetlepels olie, 400 gram prei, 3 eetlepels sojasaus.

Bereidingswijze:

Was de Konerak van binnen en van buiten met koud water en droog hem af. Knip nagels en haren en epileer desnoods.

Los de suiker op in wat water. Bestrijk de huid van de Konerak met de suikeroplossing en snijd de huid hier en daar een weinig in. Blaas met behulp van een rietje lucht onder de huid. Maak de sjalotjes schoon, snijd ze klein en vul er de Konerak mee.

Naai de opening van de Konerak dicht. Neemt u dit vooral letterlijk. In mijn necrofiele homosexuele Belgische verleden heb ik menig Konerak vol in de dode en afgekoelde opening genaaid. Laat u niet tegenhouden door wat gangbare maatschappelijke normen hierover zeggen.

Schakel de oventemperatuur op 220 C en laat de Konerak in 10 - 20 minuten zeer bruin worden om hem vervolgens 4 uur te smoren in eigen vet.

Hak de gare Konerak in kleine stukken, hierbij laat het knapperige vel los, dat men in kleine stukjes gesneden rondom de Konerak drapeert. Maak de prei schoon, snijd hem in dunne reepjes en geef de groente en de sojasaus apart bij de Konerak.

Eet u smakelijk en realiseert u zich, kannibalisme hoeft zich niet te beperken tot kleine Aziatische jongemannen!

Groetens,

SjefReedsch...4 toevoegingen...

Ach, welk een fijnproever bent u toch, heer Daamer!!

Ik kan niet wachten op meer recepten! Wellicht iets met chocolade volgende keer? Ik wacht in spanning af.

bromde Dick Tator om 01:35 PM (op 18-06-2003)


Wacht even, ik heb nog ergens een recept voor kinderknuisjes op oud-hollandsche wijze. Bereidingswijze was iets als: vang een kind, knip de knuisjes af en gooi de rest van kind weg....

bromde King om 03:07 PM (op 18-06-2003)


Tja... Vind het een beetje een simplistisch recept.
Die suikeroplossing bijvoorbeeld. Gezien de zoete smaak van Konerakvlees, geeft bijvoorbeeld een mosterd-honing-thijm sausje een stuk meer flair aan het geheel.
Of, als je het echt oosters wil houden, gebruik dan witte kool in plaats van prei. Eventueel gezuurd.

bromde Oersoep om 03:12 PM (op 18-06-2003)


Met de haartjes kun je trouwens enig creatief aan de gang voor het hele garneringsgebeuren. Maar, onthou: niet opeten hoor!

bromde Hoof om 08:56 PM (op 18-06-2003)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)