huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "zonder titel"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Flatsj"]

06/09/2003: "Herinnering aan Rob Slotemaker"
Rob Slotemaker startte die dag in zijn witte Chevrolet Camaro vanaf pole position op het circuit van Zandvoort voor een endurance race van vier uur. Zijn auto was maagdelijk wit door gebrek aan sponsors en werd alleen gesierd door startnummer 25. Met de goedkoopst mogelijke stickers die voorhanden waren, was het nummer op de motorkap geplakt. Rob Slotemaker was dat jaar 25 jaar actief in de nationale en internationale autosport en mocht het jaar rondrijden met dit jubileum nummer op de wagen.

Een keer reed Rob Slotemaker mij op de openbare weg in de buurt van het circuit bijna van de sokken. Ik stak de weg over in een bocht. Een bocht die hij net aan het nemen was met hoger dan op de openbare weg toegestane snelheden. Ik liep precies op zijn ideale lijn en uit de snelheid van de auto en het hoge toerental van de motor kon ik opmaken dat de chauffeur niet van plan was zijn race-impressie van die middag te beeindigen. Met een enorme sprong redde ik mijn eigen leven en toen de auto voorbij schoot, zag ik dat het Rob Slotemaker zelf was. De maestro in hoogst eigen persoon. Ik raakte vervuld van ongekende emoties.

Slotemaker was de koning van de wagenbeheersing en voor de start van deze race had hij de snelste kwalificatieronde neergezet en stond zodoende op de eerste startplaats. Toen het groene licht aanging, gaf hij zo'n enorme dot gas dat zijn Camaro als eerste de Tarzanbocht indook. Op zich een prestatie want de Amerikaanse auto was in gewicht de zwaarste van het veld. In deze eerste bocht reeds meende ik een lichte spot ten opzicht van zijn opponenten te zien. Na doorkomst van de eerste ronde kon ik aan het einde van het lange rechte stuk zijn witte bolide als eerste zien aankomen. Wild accelererend spoot hij op topsnelheid langs de hoofdtribune. De toeschouwers op de banken want de opgebouwde voorsprong was nu al buiten proporties. De zware Amerikaanse racewagen had een lange remweg nodig voor de Tarzanbocht. Het knarsentandende peloton kon veel later in de remmen maar het deerde Slotemaker niet.

Rob had reeds teruggeschakeld naar de tweede versnelling en begon zijn innige liefde met de bocht. De Camaro werd de bocht ingestuurd als een mes dat door boter gaat. Soepel glijdend dreef het witte gevaarte over zijn vier dikke zwartrubberen wielen het eerste gedeelte van de bocht in. Met de ideale lijn als onzichtbare viool ging daar een racewagen voortgestuwd op tromgeroffel van een motor met meervoudige liters inhoud. De witte wagen doorklieft gracieus het zwarte asfalt. De ongekende schoonheid van de wagenbeheersing brengt iedereen op de benen. Wat hier gebeurt is uniek en iedereen weet het. Was het maar vast de volgende ronde, dan kwam hij nu al weer langs. De volgende ronde is een exacte kopie van de vorige. De wagen glijdt stijlvol het eerste gedeelte van de bocht in en bij het tweede gedeelte gebeurt het mirakel weer. Door het gaspedaal forser in te trappen dan voor de bocht nodig is, breekt de auto uit aan de achterkant.

En dan komt de hand van de meester. Met fluwelen handschoenen stuurt hij tegen. Het grote stuurwiel draait in tegengestelde richting van de bocht en de Camaro gaat daar waar de meester hem hebben wil. Volledig dwars spuit de Chevrolet Camaro door de Tarzanbocht. Tientallen meters worden zijwaarts schuivend afgelegd onder een constante hoek, met een brullende motor en rokende banden. Onnodig te zeggen dat dit met hoge snelheid plaatsvindt. De maestro is aan het werk in de bocht der bochten.

Bij ronde nummer vier bedraagt de voorsprong het halve rechte stuk van het circuit. De sierlijke witte auto voorop, gevolgd door een grote wolk bulderend staal en rubber van de rest van het veld. Iedereen is op jacht naar die mooie witte vogel. Het peloton vergeet in de strijd met elkaar en zichzelf het eerste rempunt en vloekend valt iedereen over elkaar de bocht in. Met z'n allen door dezelfde deur. Zenuwachtig tussengas, onnodig rokende en piepende banden, driftig bijsturen, rakende bumpers en schurend staal. Het hortende en stotende gepeupel is onthouden van elke schoonheid. Verderop in de bocht duwt de ervaren Slotemaker met een liefdevol handgebaar en een onzichtbare rechtervoet het grote monster sierlijk tot het einde alwaar de rechte lijn weer vloeiend wordt opgepakt.

In het vloeiende zit de kunst. Het ziet er zo makkellijk uit maar het is zo moeilijk. Het publiek waardeert de ongekende show op nivo en staat buiten zinnen te applaudiseren bij doorkomst in ronde nummer vijf. De controle over alle elementen is compleet.

De komende ronden zullen door menig autosport fan als persoonlijke perfect flying lap worden ervaren en een levenlang worden meegedragen. Bij ronde tien is het gebeurd met de wagen van de koning. De lessen wagenbeheersing aan het volk hebben hun tol gevraagd. De sensationele vertoning heeft al het rubber van de wielen gevergd en op het canvas zoekt Rob Slotemaker de pits op.

De endurance race heeft nog een lange rit te gaan maar daar was het Rob Slotemaker niet om te doen.


Voor meer, diepgaande autosport proza:
http://www.nurburgring.org.uk/fangio.html"

The strange sensation was aided by the lack of dramatics: no shriek from the tires, no wild roll, no panic braking. Just a smooth, effortless transition from one bend to the other.
At the wheel was a 71-year-old man who not only knew the place like the back of his hand, but also drove as if the big sedan were an extension of himself. The place was the Nurburgring and the man was Juan Manuel Fangio."Reedsch...29 toevoegingen...

Toen onze Jan nog Jantje was!
(Best aardig om te zien..)

bromde bicat om 12:42 AM (op 10-06-2003)


H! Geen seks! Goh!

Gegroet!

bromde bronja om 12:33 PM (op 10-06-2003)


en lieve Bronja, binnenkort gaan wij intiem tafelen...

bromde Kiers om 01:09 PM (op 10-06-2003)


Ja joh? Echt waar? In de kantine, derde helft zeg maar, zo tussen het tafelvoetbal en de kipkorn in? Ik kan niet wachten al uw maten en kameraden te ontmoeten!

Gegroet!

bromde bronja om 02:05 PM (op 10-06-2003)


Onderschat het Balletje Majo niet!

bromde Ernie om 05:15 PM (op 10-06-2003)


'T wordt een bukake festijn in de kantine van STEVO of zo?

bromde Dreknek om 05:22 PM (op 10-06-2003)


Toch Bronja.......denk ik dat u geen vrouwelijk persoon bent...de afsluitende woorden als gegroet vind ik namelijk een beetje lomp gesteld....sorry, als het niet zo is...bijvoorbeeld liefs Bronja klinkt al heel wat sensueler in de oortjes van menig logger hier....Toch waardeer ik uwe responses

Liefs
ABARTH

bromde abarth om 07:02 PM (op 10-06-2003)


Ook ik heb mijn twijfels over het geslacht van degene die reageert onder de naam Bronja. Misschien kan Ome Bicat uitkomst bieden zonder de privacy van Bronja te schaden.

bromde Kiers om 08:09 PM (op 10-06-2003)


Ik gok dat Bronja de frau is van een halflangbehaarde welbekende ex-weblogger (Ha@rDk00r!!) die ons n al kan vertellen welke west-slavische punkzigeunergroep het helemaal gaat maken in 2018.
Maar ik gok gewoon maar wat hoor..

bromde Arno om 08:45 PM (op 10-06-2003)


Waarvoor dank en dat verklaart de ietwat mannelijke klanken in haar timbre. Mijn opwinding over Bronja wakkert weer aan hoewel getemperd door een halflangbehaarde echtgenoot.

bromde Kiers om 09:48 PM (op 10-06-2003)


Wat zijn jullie toch een stel onbehouden testosteron-zakken!

Laat Bronja in haar reaguurders-waarde!

(zeg ik dat?)

bromde bicat om 09:51 PM (op 10-06-2003)


Nee; zo even teruglezend; ik werd overvallen door een zwak moment.
Vlug een bouteille de vin rouge ontkurken.
Later meer!

bromde bicat om 09:52 PM (op 10-06-2003)


Blokje kaas dan maar ome bicat?

bromde Abarth om 12:15 AM (op 11-06-2003)


Voor het slapen gaan een vin rouge a day, keeps the dokter erg ver away. Ik zeg proost en op uw en Bronja's gezondheid.

bromde Kiers om 12:42 AM (op 11-06-2003)


Dank je, pronmannetje, bedankt.

Twijfels over mijn vrouwelijkheid, he? t Zal verdomme ook niet waar wezen! Ik vind dat vooral Abarth zichzelf heel erg blootgeeft als ie zegt dat ik mijn posts zou moeten afsluiten met 'liefs', als ik elke twijfel over mijn geslacht zou wensen weg te nemen. Nou, de tering hoor!

En Arno zit er nog het dichtst bij, alleen dat van die echtgenoot is niet helemaal correct. Jammer dat die post van hem vooral over mijn zgn man ging en niet over mij. Weet je ng niks. Weet je nog niet zeker of ik nou xx of xy ben. Nou, ook allemaal de tering hoor!

En bicat: bedankt jongen!

Gegroet! Alla testa alta!

bromde bronja om 09:42 AM (op 11-06-2003)


Ik weet het wel!

bromde Jacobine om 11:28 AM (op 11-06-2003)


xx danwel xy? Bedoelt u dat, Jacobine, of doelt u op iets anders?

bromde bronja om 04:49 PM (op 11-06-2003)


xx of xy! Maar ik zal niks verklappen.

bromde Jacobine om 05:02 PM (op 11-06-2003)


beter dan! ik vind dat rauwe kerel-imago wel ok eigenlijk ;-)

bromde bronja om 05:17 PM (op 11-06-2003)


Bronja, wanneer gaan wij naar de autocross?

bromde Kiers om 05:38 PM (op 11-06-2003)


Zo'n tuinbroek staat u goed ja!

bromde Dreknek om 05:39 PM (op 11-06-2003)


Bronja, kijk weer zo'n uitspraak...ik citeer u "krijg de tering". Dat is toch niet erg vrouwelijk te noemen... Maar goed u houdt van een rauwe kerel imago...het zij u gegunt.

bromde Abarth om 06:16 PM (op 11-06-2003)


Kijken of zelf crossen, pronmeister?

enne...beste abarth: ik vind toch dat u ietwat primitieve, danwel oubollige danwel puberale ideen hebt over wat vrouwelijk is en wat niet. Maar dat geeft helemaal niks, gezien uw leeftijd zij het u ook gegunD.

bromde bronja om 06:45 PM (op 11-06-2003)


U had vast dezelfde spellingsleraar (of lerares, kan allemaal tegenwoordig) als jacobine!
Maar behalve wat ik eerder reaguurder weet ik idd helemaal niets over u. Ook niet over andere webloggers danwel reageervolk. En dat wilde ik graag zo houden eigenlijk, anders las ik wel meer lifelogs..

bromde Arno om 07:24 PM (op 11-06-2003)


Neen, Arno. Jacobine en ik hebben enkel en alleen beter opgelet bij de spellingsles. En hechten er meer waarde aan. Zouden meer mensen moeten doen. Maar dat terzijde.

Gegroet!

bromde bronja om 07:33 PM (op 11-06-2003)


Dan was u vast zo iemand die mij verbeterde als ik zei: "Ik heb mijn boek niet bij". "Me, het is 'bij me'!!"

bromde Arno om 08:14 PM (op 11-06-2003)


Oubollig of puberaal gezien m'n leeftijd mag het nog wel...of toch niet meer..mjah... ome Bicat??...het hangt erom....lieve Bronja ;c)

bromde Abarth om 12:21 AM (op 12-06-2003)


waar hangt het om, lieve abarth?

bromde bronja om 11:03 AM (op 12-06-2003)


De vraagstelling was of ik oubollig of danwel puberaal gedrag nog mag en kan vertonen..Bronja. Daar hangt het om...ik denk van wel....

Waar het verder om hangt ...vul dat zelf maar in Bronja...schat! ;c)

bromde Abarth om 12:29 PM (op 12-06-2003)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)