huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Asperges"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Mijn mooiste verjaardagskado"]

04/28/2003: "Whiskey"

'Allright!', schreeuwde ze het publiek toe.
Het was nooit haar favoriete nummer geweest; maar haar fans waren er dol op. Vanavond speelde ze voor een relatief kleine groep van 300 die-hard fans. Fans die wisten dat ze er een hekel aan had als er meegezongen werd. Meezingen is voor boerenschuren, had ze eens in een interview gezegd.
Het voorlaatste nummer MOEST meegezongen werden. Haar versie van Johnny B. Goode.
Chuck vond immer dat vrouwen dat nummer niet mochten zingen; ach...Chuck vond wel vaker iets.

En zoals elk optreden sloot ze ook vanavond af met het nummer dat haar de roem bracht die ze haar beginjaren zo moest ontberen. De tijd dat ze als struisse jongedame de kroegen in New Jersey bespeelde. Haar eigen instrumentaria tot diep in de nacht de toerbus insleurend. Om soms daarna nog met de kroegbaas te kibbelen om de beloofde gage te krijgen. Regelmatig droop ze af. 'Te slecht gespeeld', kreeg ze te horen.

Ze nam even tijd voor haarzelf. Even twijfelde ze.
Een slok water later besloot ze het erop te wagen. Ze keek achterom en stuurde met een klein handgebaar alle begeleiders van het podium. Een fractie van een seconde keek ze naar de lichtman.
Het licht ging uit. Schuinlinks van het podium brandde er nog 1 bordeauxrode straler. Vanaf de derde rij, waar ik zat, leek haar gezicht als door een bijl gekloven.
Trillend stak ze een sigaretje op.

'Het laatste nummer dat ik wil brengen kennen jullie allemaal. Het heeft ervoor gezorgd dat ik hier sta, met allemaal mensen waar ik van hou. En misschien begrijpen jullie wat ik probeer te vertellen met mijn liedjes. Ik schreef dit nummer in een periode die gek genoeg de gelukkigste van mijn leven was. Vanavond, ongeveer 14 jaren later, zing ik het voor u..... twee weken geleden heb ik de belangrijkste beslissing genomen in mijn leven. Ik heb besloten niet meer verder te gaan met mijn vriend.'....

'Ghe', even lachtte ze. Ze wreef een stofje van haar linkerschouder. 'Typisch dat nummers die ik lang geleden geschreven heb nu meer van toepassing zijn dan ik ooit had kunnen vrezen.'

Ze verschoof op haar kruk. "Lovin Whiskey"
De zaal zweeg. Een druppel vermengd met mascara spatte uiteen op de twaalfde fret.


Reedsch...Ziezo. En reactie.

7 oktober in 013, seated concert.

bromde T-Jo om 09:43 AM (op 28-04-2003)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)