huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Roetsj"] [Huiswaarts] [volgende bral: "kwiechkwiechkwiech"]

01/14/2003: "Sport, meneer."

Raymond van Barneveld.
Enkele dagen terug barstte hij weer eens in tranen uit; synchroon met zijn van aanplaknagels voorziene echtgenote. De 3e embassy-titel was binnen, zowaar een prestatie. Opvallend was de sfeer. Die was duidelijk minder dan voorgaande jaren, toen er wel WK-voetbaltaferelen bleken te ontstaan. Wat dat betreft heeft de recentste uitschakeling voor dat toernooi enige vruchten afgeworpen.
Ook Mevrouw van Barneveld krijstte minder hysterisch dan voorheen. Zich elk jaar weer bewust van de camera's leek ze haar zelfbeheersing de afgelopen weken keurig te bewaren; misschien wel ingegeven door haar borsten die dit jaar groter leken dan ooit te voren. Kadootje van Barney.
Nujah, de vrouwen van tegenspelers deden het niet voor minder. Woeste vuistslagen in de lucht, hoelahoepende gouden versierselen om beide armen... alsof ze hun pijlenwerpende partners wilden waarschuwen voor het naderende onheil: de scherpe punt van Barney, die nietsvermoedend in het achterhoofd zou vliegen omdat de vorige werper niet snel genoeg zijn darts uit het bord trok.
Bierdrinkend vrouwvolk, de een nog tandenlozer dan de andere. Mooie tradities kennen ze daar op dat eiland.
Hier in den lande was de juichstemming lang niet overal aanwezig. Misprijzende woorden over de arrogantie van Van Barneveld drukten toch een stempel op zijn victorie.
Goed, misschien is de man overtuigd van zichzelf. En waar hij vroeger 3 bacootjes voor een potje gooien innam, zal hij zich nu voorbereiden met een glaasje Spa Marie-Antoinette. Maar wat geeft het dat de man arrogant is? Tenslotte heeft van Barneveld die oerlelijke beker al 3 maal gewonnen.
Darten is een sport dat zich vooral tussen de oren afspeelt. Zelfverzekerdheid is in weinig sporten zo belangrijk als in deze. Elke vorm van onzekerheid wordt afgestraft met een gebroken 'leg'. Degene die het meest zelfverzekerd is, laat zich zo min mogelijk afleiden door de hysterische kroeggeluiden onder de toeschouwende menigte. En tjah.... dit komt natuurlijk arrogant over en daar kunnen Nederlanders niet zo goed tegen.
Hoofdschuddend moet ik concluderen dat anno 2003 nog steeds bescheidenheid de nederlandsche mens siert.
Waren we dat maar in de kwestie Sebrenica.

Reedsch...8 toevoegingen...

Prachtig stukkie heer Bicat.

bromde schuimpiep om 04:33 PM (op 14-01-2003)


Oertaferelen, een darttoernooi benadert de bron van de mensheid. Onverklaarbare oertermen galmen door de zaal, maar de aanwezigen en de kijkers thuis begrijpen het. De speer is vervangen door een pijltje, maar de wet van de natuur geldt nog steeds. Survival of the fittest...

bromde humeuristisch om 05:35 PM (op 14-01-2003)


ach ja mischien moet je wel een iet of wat arogant zijn om iedereen zijn legs te kunnen breken.
maar Barney is wel echte een ...el
ook al kan hij erg goed pijlen keilen.

bromde magicalme om 06:08 PM (op 14-01-2003)


Ja, darten, survival of the fattest!

bromde crusher om 06:43 PM (op 14-01-2003)


Zo'n dubbel raken is nochtans moeilijker dan een bal over een doellijn trappen.

bromde thrak om 07:32 PM (op 14-01-2003)


Ja, onze Barney is me er eentje... geen baco's meer, maar hij drinkt nu in met Wodka-Jus... is inmiddels een kilootje lichter en heeft een 'Joling tapijt' op z'n hoofd laten aanbrengen. Inderdaad de tieten van 'Wilma' zijn ook gedaan. Een derde titel was dus echt wel nodig.

bromde Rick om 07:44 PM (op 14-01-2003)


Het is voor Wilma (en haar tieten) te hopen dat Barney haar mist.

bromde m.a.k. om 12:10 PM (op 15-01-2003)


Mooie column! Barney kan arrogant genoemd worden. Maar hij is wel van 'Postbode niks' tot wereldster uitgegroeid. En nu hij lekker rijk is, kan ie ook aan een hoop mensen uitgebreid schijt hebben. Dat zou ik ook wel willen op z'n tijd...

bromde Baby Grandpa om 04:49 PM (op 15-01-2003)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)