huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "De familie is dolblij en dankt Allah."] [Huiswaarts] [volgende bral: "Geit"]

11/08/2002: "De Boerenhut van oom Bicat"

Er zat een haan op de torenhoge stapels bierkratten. Ik liep wat achter op schema, ofschoon het nog maar 05:00 AM was. Mijn Meester zou vandaag een voordracht geven over Groucho Marx. Niet dat het mij wat zei, maar ik hoorde mijn meester er toch regelmatig gepassioneerd over praten.
Vanuit onze plaggenhut achter op het landgoed, zag ik dat er al licht brandde in de riante villa van mijn meester. Een vrouwlijke schim bewoog achter de ramen. Ik trok mijn tuinbroek aan en spoedde me naar de garage. Het was dinsdag en dan wil mijn meester altijd in z'n donkerblauwe Rolls rijden. Uren waren we bezig geweest met poetsen, en altijd bang voor een fikse straf, als bleek dat de meester niet tevreden was. Het litteken dat ik op mijn linkerwang heb, is veroorzaakt door een duimafdruk op de zilveren bumperplaat. Mijn meester heeft altijd een staf met geslepen punt bij zich.

Het is al 8:30 AM als mijn meester de laan uitrijdt. Meteen klinkt het geluid van de tafelbel. Mevrouw noodt mij, zoals elke ochtend als de meester vertrekt, in de werkkamer van Meester. En weer heeft ze haar Badjas aan.

Ik zocht naar huisvesting en werk in het westen. Mevrouw rookt achteraf altijd een klein filtersigaretje. Ik ga weer verder, deze klus zit er voor vandaag weer op. "Tot Morgen, knipoogt Mevrouw"

Reedsch...3 toevoegingen...

Meester Nimo houdt niet van onachtzaamheid ...

bromde dreadloki om 12:05 PM (op 08-11-2002)


Jeetjuh wat is die Ertan zielig man....

bromde Master om 03:28 PM (op 08-11-2002)


Proza van de bovenste plank...

bromde Baby Grandpa om 04:56 PM (op 08-11-2002)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)