huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Maandagmorgen"] [huiswaarts] [volgende bral: "Types - De Sollicitant"]

04/20/2005: "Stukje bij beetje"

Met de grootste voorzichtigheid legde hij de laatste hand aan wat zijn meesterwerk moest worden. Op een twintigtal na had hij de puzzel van tienduizend stukjes na ruim drie maanden af. Dan had hij volbracht wat zijn vader en zijn vader voor hem ook gedaan hadden. Het was derhalve een kwestie van eer en traditie dat de man des huizes de puzzel minstens eenmaal in zijn leven gelegd had. Nu woonde hij op zichzelf, maar dat weerhield hem er niet van om deze traditie voort te zetten. Zowel zijn opa als zijn vader waren op jonge leeftijd overleden aan de gevolgen van een hartaanval wat aan de volbrenging van deze taak extra cachet gaf. Een eerbetoon aan de twee mannen in zijn leven die hij veel te kort had gekend, maar enorm had leren waarderen. Als jonge jongen had hij vol ontzag en spanning gekeken hoe zijn vader urenlang aandachtig aan de eetkamertafel gebogen zat om de stukjes op hun juiste plek te leggen.

Na de dood van zijn vader raakte de puzzel echter in de vergetelheid, totdat hij bij het opruimen van de zolder van het ouderlijk huis, waar zijn oude moeder nog steeds woonde, hem weer zag liggen. Alle stukjes lagen weer in de kartonnen doos waarop de beeltenis de tand des tijds niet had doorstaan. Op de vraag of hij de puzzel kon meenemen, had zijn moeder met een flauwe glimlach en enigszins angstige ogen zijn handen vastgepakt. Doe het niet, had ze hem met klem verzocht. Lacherig had hij zich van haar losgerukt. Ze werd echt oud.

Het had hem moeite gekost een geschikte plek te vinden waarop hij alle stukjes kwijt kon. Na verscheidene mogelijkheden te hebben onderzocht, bleek de plexiglasplaat die nog had gediend als voorzetraam de beste optie. De vorige bewoners hadden de te behalen winst qua energiebesparing van dubbelglas onderschat. Het voordeel van de plaat was dat hij in alle rust aan de puzzel kon werken en hem met gemak kon wegleggen wanneer hij geen tijd had. Hij zou, na voltooiing van de puzzel, de mensen die voor hem de woning hadden bewoond nog bedanken voor het achterlaten van de plaat, zo nam hij zich voor.

Nu zijn geestelijk vermoeiende werk bijna klaar was, kon hij al goed zien welke afbeelding uit al die losse stukjes was opgebouwd. Een duister tafereel vol onheilspellende wolken, blikseminslagen en een bizar figuur met bokkenpoten en hoorns op zijn hoofd. Dat moest wel de duivel voorstellen, wist hij. Geheel onderaan was in een voor hem onbekende taal, met bloedrode letters geschreven, een tekst te vinden. Al bij het eerste woord dat zichtbaar werd na ruim een maand werk had hij zich afgevraagd welke betekenis het zou hebben.

De volgende morgen, de puzzel was inmiddels voltooid, stapte hij met een foto van de puzzel veilig in zijn binnenzak op z’n fiets en reed naar de stad waar hij met zowel een Chinese als Japanse vertaler een afspraak had gemaakt voor die ochtend. Tot die schifting was hij gekomen, nadat hij de tekst op de puzzel had vergeleken met verscheidene tekstdelen in de Grote Encyclopedie welke hij van zijn opa geërfd had. Het leek nog het meest op het Japans vond hij zelf, maar om er zeker van te zijn dat hij het raadsel vandaag nog opgelost zou hebben, had hij met beide heren een afspraak gemaakt. Bij de Chinese vertaler kreeg hij inderdaad nul op het rekest; deze wist hem al wel te vertellen dat het om een oud-Japanse tekst ging, maar aan de juiste vertaling durfde hij zich niet te wagen. Vol verwachting fietste hij naar het adres van de Japanse vertaler die hem dan eindelijk kon vertellen wat er nu op de puzzel geschreven stond.

De deur werd opengedaan door een kleine, ietwat kalende man. Hij stelde zich voor als professor Yamoto, wat hem nogal achterdochtig maakte. Het deed hem denken aan die briefjes waarin beterschap, liefde en geluk werden beloofd. Die briefjes werden regelmatig door onbekenden in zijn brievenbus gegooid. Eén keer bellen en een afspraak met een wijze man of vrouw was blijkbaar genoeg voor een leven vol geluk. Hij had niet veel op met dat soort mensen. Oplichters die rijker willen worden van andermans misère.

Al snel bleek echter dat professor Yamoto geenszins te vergelijken viel met dit type ‘geleerden’. Zeer aandachtig en vakkundig pluisde hij menig woordenboek en hem onbekende geschriften uit om tot een juiste vertaling te komen. De rust en het geduld waarmee hij te werk ging, deed hem weer aan zijn puzzelende vader denken. Het stelde hem gerust. De uren verstreken, maar tegen een uur of vier kon de heer Yamoto hem nog steeds geen uitsluitsel geven.

Met een ontevreden gevoel reed hij naar huis. Morgen krijgt u de uitslag, had hij gezegd, of zoveel eerder wanneer mogelijk. Thuis aangekomen keek hij nog eens naar de puzzel. Wat een akelige afbeelding eigenlijk. Aangezien hij nu toch niets meer kon doen dan afwachten, besloot hij tot rust te komen door in bad te gaan. Hij zette het antwoordapparaat van zijn telefoon aan, zodat het goede nieuws hem direct ten gehore zou kunnen komen zonder uit bad te hoeven gaan. Alle spanning van de dag en de afgelopen weken gleed van hem af net zoals het water iedere keer wanneer hij zich oprichtte om te voorkomen geheel kopje-onder te gaan. Hij sloot zijn ogen en zag zijn grootvader samen met zijn zoon aan de lange tafel in de voorkamer zitten net zoals hij, jaren later, met zijn vader had gedaan. De puzzel verbond hen in de tijd. Nu zij aan zij wenkten zij hem. Kom met ons mee, leken ze tegen hem te zeggen. Het was tijd.

Met een klik sprong het antwoordapparaat aan. Het was professor Yamoto. Misschien dat het resultaat hem wat tegenviel, maar de vertaling was gereed:

‘Het Lot is bezegeld’


door Kluizenaar

Reedsch...392 toevoegingen...

Mooi, dat lot zou voor alle puzzelaars bezegeld moeten zijn. Voor al van die bloedfanatieke Ravensburg puzzelaars van stillevens van 1000 stukjes. De eettafel gesierd met Oekraïens hoogcommunistisch fifties geblokt plasticen tafelkleed. Vochtig, net afgenomen voor het urendurend genot dat de eenzaamheid verdrijft. Als er een schaap over de dam is...

bromde Vilé om 09:55 AM (op 20-04-2005)


ROTTERDAM - Een nog onbekende man is woensdagochtend rond 09.00 uur in de Adrianastraat in Rotterdam doodgeschoten.

bewegende, leef je nog?

bromde Lennard om 10:06 AM (op 20-04-2005)


Een nog onbekende man is woensdagochtend rond 09.00 uur in de Adrianastraat in Rotterdam om het leven gebracht. De mogelijke dader is weggelopen.

De politie vond het lichaam van het slachtoffer in een badkuip. Dit heeft een politiewoordvoerder bekendgemaakt. Over de toedracht is nog niets bekend.

bromde anonieme bron om 10:10 AM (op 20-04-2005)


Aflegpuzzel.

bromde Erwin om 10:17 AM (op 20-04-2005)


Een puzzelstukje is ca 3,5 vierkante centimeter. Een puzzel van 10.000 pcs vergt dan een opp van ca 3,5 vierkante meter. Plexiglas buigt door bij die afmeting. Of je neemt 20 mm, maar dat is wel weer zwaar.

bromde anonieme bron om 10:30 AM (op 20-04-2005)


O.K. Kluizenaar. O.K.
Goed verhaal. Moest het wel tweemaal lezen voordat het helemaal tot me doorgedreongen was. Maar dat maakt het alleen maar sterker.
Dank.

bromde Arnaud om 10:45 AM (op 20-04-2005)


mooi verhaal, alleen het einde had wat sterker gekunt....

ga zo door!

bromde Matthijs om 11:14 AM (op 20-04-2005)


Weet u, ik ken dit verhaal al uit de overlevering...alleen betrof het hier een schilderij uit de serie "iedereen kan schilderen". Na het inkleuren van alle vlakjes...nou ja, u kent de afloop...

bromde king om 11:37 AM (op 20-04-2005)


hij's weer heerlijk Coby...

bromde Klaarsz om 11:41 AM (op 20-04-2005)


Wat een ongemeen meeslepend verhaal was dit toch maar weer. Goed dat hier, benevens een hoop andere onwelvoeglijkheden, ook eens op een (plexi)glasheldere manier het onwelriekende fenomeen van de deur aan deurverkoop van gelukslucht aan de kaak wordt gesteld. Dergelijke maatschappelijk relevante zaken zouden hier, wat mij betreft, een veel ruimer podium moeten krijgen.

En als u mij nu dan wilt excuseren... er staat me dunkt weer zo' roedel Jehova's aan de deur. Het houdt blijkbaar maar niet op, dat nakende einde der tijden!

bromde urbain alpain om 12:44 PM (op 20-04-2005)


http://www.nieuwsopsite.nl/

bromde Wij willen geld verdienen aan uw onozelheid. om 12:48 PM (op 20-04-2005)


Kunt gij uw fezelarijen ondertittelen?

bromde anonieme bron om 01:06 PM (op 20-04-2005)


Moet dat niet de Vrouwe Adriana straat in Rotterdam zijn?

Of ben ik nu in de bonen?

bromde Eduardo om 01:27 PM (op 20-04-2005)


Verhipt.
Waar zit dat beest nu.
Even mijn bril pakken.

bromde anonieme bron om 01:32 PM (op 20-04-2005)


Puzzelen is, zoals algemeen bekend mag worden geacht, voor mietjes.

Koffie, iemand?

bromde Max. Piet. Max! Piet! Max!! Nee, toch Piet, om 01:56 PM (op 20-04-2005)


Mooi hoor Kluizenaar...

bromde snakker om 02:20 PM (op 20-04-2005)


Met melk en suiker graag.

Kun je even helpen de puzzelstukjes uit mijn anus te trekken? Ik kan er zelf niet zo goed bij. Graag alle 10.000.
Heerlijk toch.

bromde anonieme bron om 02:47 PM (op 20-04-2005)


Schoon verhaaltje, hoewel al vrij snel duidelijk wordt dat de hoofdpersoon met elk stukje zichzelf meer en meer de dood in jaagt, maar aan die voorspelbaarheid is vermoedelijk niet te ontkomen. Het is eigenlijk net als met een puzzel. Wanneer je zeventig procent van alle stukjes hebt neergelegd, zie je al vrij duidelijk wat het eindresultaat gaat worden. (Ik moet nu wel ineens denken aan een aflevering van The Simpsons - die waarin Marge en Homer hun seksleven wat spannender maken door HET in het openbaar te gaan doen - waarin iemand bezig is met het leggen van een puzzel en bij het leggen van het allerlaatste stukje uitroept: "Aah, het is een ezel.")

bromde Max J. Molovich om 02:52 PM (op 20-04-2005)


Meanwhile, in the kitchen......helpt Monika bij het zoeken naar de ingrediënten voor het eierkorstdeeg van de moeder van Detlev.

bromde Kiers om 03:05 PM (op 20-04-2005)


Het wachten is inderdaad op een straat naar mij vernoemd, Eduwardrobe. Voorlopig doe ik maar net alsof de Adrianastraat dat is. Je zou er overigens nog niet dood gevonden willen worden. Dat wilde die doodgeschoten man vast ook niet, maar toen was het al te laat.

Goed verhaal Kluis! Ik mag toch wel Kluis zeggen? Ik ben het met Max eens, een heel klein beetje voorspelbaar, maar desalniettegenstaande goed.

bromde Adriana om 03:21 PM (op 20-04-2005)


Wie DE NEUK is de moeder van Detlev?

bromde Vilé om 03:24 PM (op 20-04-2005)


GDB over de strijd tussen Ratzinger en Danneels:

"De Vlamingen worden door Teutonen genekt; dat is dan de derde keer op rij in een relatief korte periode."

En ook:

"Mogen wij eendrachtig in colonnen van twee op rijen van drie wieder naar de Kirche marchieren!

Heil Benedictus!"

Ja ja, die jongen weet wel hoe je het een en ander moet verwoorden.

bromde Max J. Molovich om 03:53 PM (op 20-04-2005)


Als hier nu ook nog eens bij elk verhaal de diepzinnige achterliggende gedachten (zelfs al zijn die ten dele voorspelbaar) worden blootgelegd dan zijn we straks allemaal onvermijdelijk rijp voor een cel of een kist.

*Neemt er een stripverhaal van Jommeke bij*

bromde urbain alpain om 03:57 PM (op 20-04-2005)


Vrouwen houden van voorspelbare mannen, dacht ik. In het kader van tijd kost geld, hebben wij jagers dat principe dus ten onrechte afgeschaft.

bromde bicat om 04:00 PM (op 20-04-2005)


De ideale man is eerlijk, lief, open, houd van humor, is serieus en ook weer niet en neemt me voor wie ik ben, is monogaam.... heeft een mannelijk uiterlijk en houd van de natuur. Ik voel me aangetrokken tot mooie ogen die mij doen weg smelten.

Ik ben een extreem verlegen meisje en mijn sterrenbeeld is Vissen. Ik ben geboren in 1971 en woon in gouda Ik ben op zoek naar een eerlyk, betrouwbaar en echt op recht persoon. Ik voel me aangetrokken tot mensen die eerlyk en op recht door zee gaan. Ik wacht op reactie maar wel echt serieus.

bromde Kiers om 04:26 PM (op 20-04-2005)


Vent. Ik zeg niets meer

bromde Vilé om 04:44 PM (op 20-04-2005)


Bend over buddy, I walk you home.

bromde Gerard om 04:50 PM (op 20-04-2005)


Ik beweeg nog.

bromde bewegende om 04:52 PM (op 20-04-2005)


De extreem verlegen meisjes zijn eigenlyk echt de leukste. Daar ben ik heel op recht in.

bromde Hoof om 04:56 PM (op 20-04-2005)


Ik hou wel van zo'n extreem verlegen zonnebanktype met vochtige spleet en gestifte lippen. Het kan misschien een beetje truttig klinken maar ik zou er wel eens met mijn stamper anaal tekeer in willen gaan. Wel jammer van dat uitdagende kapsel want volgens my staat dat een beetje haaks op die extreme verlegenheid.

bromde urbain alpain om 05:19 PM (op 20-04-2005)


Myn poepstampertje is eigenlyk uitgeleend, dus ik doe niet mee.

bromde bewegende om 05:37 PM (op 20-04-2005)


Die van my is eigenlyk uitgewoond, dus ik pas ook even.

Al is het maar tydelyk.

*gaat verzitten*

bromde Eduardo om 06:45 PM (op 20-04-2005)


hey wat grappig ik moet ineens denken aan die oma die een puzzel maakt en op die puzzel staat zijzelf, puzzelend in haar voorkamer, en een gek staat met een motorzaag voor het raam... *geluid van aanslaand benzinemotortje en brekend glas....*

bromde grtsgewrfgfwer om 07:36 PM (op 20-04-2005)


He, ook grappig, ik moet ineens denken aan dat lumberjack liedje, met die kettingzagen.
*zoekt in muziekcollectie*

bromde Zoute snor om 08:43 PM (op 20-04-2005)


Ah, en zo'n persoon-ziet-zichzelf-en-het-noodlot-verhaal komt me dan weer bekend voor van een (nou ja, meerdere) verhalen van Steef Koning, de bekende enge-verhaaltjes-schrijver uit de US of Anus. Waarmee we gelyk weer op dat poepstampertje terug zijn.

Koffie, anyone? Want als ik moet wachten tot Detlef of die muts es met een bakkie uit die keuken terug komen...

bromde PIEIEIEIEIIEIEIEIIEIEIEEt. Dus. om 09:34 PM (op 20-04-2005)


Ik lust nog wel een bakkie. Zit zo'n beetje over te werken, zeg maar.

* foetert op onkunde en het slijk der aarde *

bromde Hoof om 10:44 PM (op 20-04-2005)


Of die Zweed die waxinelichtjes spaart. Da's ook al zo maf.

bromde Marnix om 11:00 PM (op 20-04-2005)


Mooi verhaal.
Hoewel je halverwege weet hoe het afloopt blijf je het verder lezen.
En dat geeft toch spanning weer.

bromde Ingeborg om 02:02 AM (op 21-04-2005)


Heer Hoof proficiat, las net van uitbreiding van misschien wel meerdere hoofden.
Wens jullie toe dat alles goed gaat.

bromde Ingeborg om 02:09 AM (op 21-04-2005)


Er is een prachtige dag na een koude nacht voorspeld.
En het klopt!
De autoruiten krabben en daarna de zon vol in de giechel.

Bij het checken van de nieuwe bijbelvertaling spreekt de oude toch meer aan. een bijbel zonder gij, Heere, bekennen en gewinnen is toch eigenlijk maar niets.
Dit dan wel als ongelovige.
Of hebben die geen inspraak?

bromde anonieme bron om 07:58 AM (op 21-04-2005)


Sommige mensen krijgen de werkelijkheid dus nooit onder ogen.

*gaapt nu al verveeld*

bromde Kiers om 08:25 AM (op 21-04-2005)


Môge Kiers.

*gaapt mee*

bromde Eduardo om 08:27 AM (op 21-04-2005)


vroeg op, vroeg rot
*uitgegaapt*

bromde anonieme bron om 08:33 AM (op 21-04-2005)


* doet net alsof ze geen enorm ochtendhumeur heeft *

Hallooo! Allemaal! Is het geen heerlijk zonnig begin van weer een prachtige dag?

* gromt tegen bewegende *

bromde Adriana om 08:34 AM (op 21-04-2005)


Koffie?

bromde Eduardo om 08:40 AM (op 21-04-2005)


Doe mij maar een glaasje armadillo sap.
Wat eten we vanavond?

bromde anonieme bron om 08:55 AM (op 21-04-2005)


Sloot graag.

*Ramt koffieKärcher in strot*

bromde Vilé om 08:57 AM (op 21-04-2005)


Rrrrrrrrawr!

bromde bewegende om 09:17 AM (op 21-04-2005)


Haal ik daarnet met een paperclip een enorm brok bruine bagger uit mijn oor! En helemaal warm nog.

bromde Kiers om 09:45 AM (op 21-04-2005)


* smeert bruine bagger uit over een prepareerglaasje en bestudeert het aandachtig onder de microscoop *

It's life, Jim, but not as we know it...

bromde bewegende om 09:51 AM (op 21-04-2005)


bewegende & Jim, laat mij ook eens kijken?

bromde Kiers om 09:55 AM (op 21-04-2005)


Kijk, Kiers, daar linksonder zwaait er één terug!

bromde bewegende om 10:05 AM (op 21-04-2005)


Tsja verdomd! Nu zie ik het ook!


bromde Kiers om 10:17 AM (op 21-04-2005)


Bij een schietpartij op de Blyde Incomstelaan in Waalwijk is donderdagochtend een persoon om het leven gekomen. Dat liet de politie donderdag weten.

De schietpartij gebeurde om 09.45 uur. Over de toedracht van het incident is nog niets bekend.

*ze blijven maar vallen*

bromde anonieme bron om 10:40 AM (op 21-04-2005)


Vandaag eindelijk nog eens verblind door een heerlijke zon.

*spant de blindenhond in*

*probeert fotootje in te lassen maar slaagt geenszins in deze technische bezigheid*

bromde urbain alpain om 11:15 AM (op 21-04-2005)


Kent iemand de huidige koers van de bengaalse florijn? Kwestie van hier mijn reisonkosten een beetje naar behoren in te schatten!

*Doet melk in zwarte materie*

bromde urbain alpain om 11:21 AM (op 21-04-2005)


Toen ik er hier daarnet ene met wild aromatisch karakter liet vliegen trad prompt het brandalarm in werking. Heeft ook wel z'n charme, zo'n onnodige evacuatie.

bromde urbain alpain om 11:26 AM (op 21-04-2005)


Heer Alpain, een plaatje inlassen? Zoals deze?

bromde Kiers om 11:34 AM (op 21-04-2005)


Of zoiets als dit?

bromde Lennard om 11:37 AM (op 21-04-2005)


Of toch deze?

bromde Hoof om 11:42 AM (op 21-04-2005)
Zoiets dan maar?

* trekt een paar neusharen uit *

bromde bewegende om 11:46 AM (op 21-04-2005)


Nee een plaatje, geen paardje!!!

Lastig hoor, die dyslestici. Of hoe schrijf je dat.

bromde Hoof om 11:48 AM (op 21-04-2005)
Ik heb zin om heel irritant te doen, vandaag.

bromde bewegende om 11:49 AM (op 21-04-2005)


Ik merk nog geen verschil, vooralsnog.

bromde Hoof, met wie je pas echt kunt lachen, om 12:04 PM (op 21-04-2005)


..en is er dan nog steeds helemaal niemand die mij attenteert met een bloemetje op secretaressendag?

bromde de secretaresse van Kiers om 12:16 PM (op 21-04-2005)


Is het alweeeer secretaressedag? Wat vliegt die tijd toch de laatste jaren!

bromde Max om 12:17 PM (op 21-04-2005)


Loop naar de hel!

bromde Dante om 12:20 PM (op 21-04-2005)
Kiers, geef de secretaresse even door. Ik wil ook!

bromde bewegende om 12:21 PM (op 21-04-2005)


Potverdomme, Hoof, werkt u tegenwoordig toevallig ook voor de Ratzinger Fanclub of hoe zit dat?

bromde Max om 12:24 PM (op 21-04-2005)


En na de secretaressedag
volgt de secretaressenacht.
Wilt u dit even notuleren juffrouw Jannie?

bromde anonieme bron om 12:26 PM (op 21-04-2005)


Hoe, zitten jullie hier nu nog?

bromde Vincent Nemo om 12:28 PM (op 21-04-2005)


Ratzinger? Ik heb wel een visual in m'n hoofd (iets met een dier, een microfoon en zo'n sinterklaasmuts, je verzint het niet), maar niet zo bar veel tijd...

bromde Hoof om 12:45 PM (op 21-04-2005)


Nee, hoor, ik niet.

bromde niet bewegende maar totaal iemand anders, omdat bewegende op het balkon in de zon is gaan zitten om 12:45 PM (op 21-04-2005)


Oh?

bromde iemand die wil uitproberen hoeveel tekst je nu eigenlijk als naam kan invullen, volgens mij best wel veel, dacht ik zo. om 12:47 PM (op 21-04-2005)


Ja nee, Hoof, ik dacht dat vanwege dit omdat u toch veel werk hebt verricht de laatste tijd voor dat cafepressgebeuren. Vandaar. Zelf wil ik die bierpul wel. En die truckerspet met 'papist' erop is ook niet slecht natuurlijk.

bromde Max om 12:49 PM (op 21-04-2005)


Zoiets als de werkmijter van Sint. Maar Sint werkt niet, dat doen de pieten. Enige verschil met het vaticaan is dat daar niemand werkt. en niet omdat ze geen pieten hebben, maar omdat er niets te doen is. De lege kerken staan in elk dorp, elke stad op de monumentenlijst of zijn genomineerd om gesloopt te worden. de p(a)ar(ia) gelovigen die nog overzijn worden door intolerantie, ongevoeligheid of intimidatie tot andere gedachten, gevoelens en daden gedwongen. Keuzevrijheid, dat waar de westerse wereld voor staat is voor deze laatsten der Hamonikanen niet weggelegd. En wat doen ze (eraan)?
Niets.

O, ja. Toch....

Bidden....

bromde Vilé om 12:55 PM (op 21-04-2005)


Onbekende legt drol op deurmat Huize Kiers

Uitgegeven: 21 april 2005 12:00

BICATTERSEBERGEN - Of het goed of kwaad bedoeld was, zal wel nooit vast komen te staan. De redactie was echter niet verguld met de vondst van de vers gedraaide bolus op de deurmat van de redactievilla in Bicattersebergen. Een onbekende heeft de drol achtergelaten, liet de redactie donderdag weten.

De vrouw van Kiers vond het dampende projectiel op de deurmat in de nacht van woensdag op donderdag. De Explosieven Opruimings Dienst (EOD) heeft de zogeheten strontjetser donderdagmorgen onschadelijk gemaakt en tot ontploffing gebracht. De drol liet een enorme krater achter.

Volgens Kiers heeft de draaier van de bruine jongen een enorm risico genomen door zijn billen af te vegen met de ruwe kokosmat. De redactie wil dan ook graag met hem of haar in contact komen.

bromde bewegende om 12:58 PM (op 21-04-2005)


Ratzinger
Panzerkardinal
Rostfrei und TÜV geprüft

bromde anonieme bron om 01:06 PM (op 21-04-2005)


sofie0 (profiel)


op zoek naar lekkere welstellende man
wie is zij?
Ik ben een vrouw van 32 jaar, woonachtig in de regio Oost-Vlaanderen . Mijn afkomst is West-Europees. Ik heb momenteel geen relatie. Ik wil graag iemand voor 1 op 1 en/of groepssex (2 of meer) .

Ik ben een aanhankelijke, spontane, uitbundige, goedhartige, bescheiden, geduldige, creatieve, humoristische, lieve, romantische, sociale persoonlijkheid

Uiterlijke kenmerken:
Postuur: slank

Lengte: 172 cm

bromde anonieme bron om 01:24 PM (op 21-04-2005)


Ben al meer dan twee volle uren compleet in de war. Waar *de fuck* komen die Bengaalse FLORIJNEN dan in godsnaam vandaan?
(Geen foto vanwege nog steeds een gebrek aan virtuele techniek. Het is me wat, twee linker ogen!)
En dan moeten we blijkbaar straks nog door een wateroverlast ook!

*Kijkt of ie annulatieverzekering heeft*

bromde urbain alpain om 01:41 PM (op 21-04-2005)


...als ik het achter elkaar door zou typen zou het onzichtbaar worden omdat het dan opeens html is. Vandaar de omstandige uitleg.

En je kunt natuurlijk in je browser zeggen 'view source' en in de html van de pagina opzoeken hoe die rekels dat nou doen. Die plaatjes.

bromde Hoof om 02:39 PM (op 21-04-2005)
* maakt een beetje reclame voor de FREE image hoster http://xs.to *

bromde bewegende om 02:46 PM (op 21-04-2005)


het rode kruisje is alvast gelukt!

bromde anonieme bron om 02:54 PM (op 21-04-2005)


Wat een kutresultaat!

*denkt er ernstig over na om het bij die ene poging te laten*

bromde urbain alpain om 02:58 PM (op 21-04-2005)


Bron, wat dat biljet betreft... het heeft er geen gelijken aan! Ik denk dat ik volgende keer gewoon de zwarte muntmarkt dien te mijden!

bromde urbain alpain om 03:05 PM (op 21-04-2005)


Een beetje stofzuigen met dit weer kan geen kwaad. Het is hier geen kleuterspeelplaats, het is hier een doodserieuze aangelegenheid.

bromde Bicat's autocorrector om 03:20 PM (op 21-04-2005)
Zit ondertussen laveloos aan een vat Italiaanse tafelwijn!

bromde urbain alpain om 03:39 PM (op 21-04-2005)
*blijft ondertussen halstarrig proberen*

bromde urbain alpain om 04:01 PM (op 21-04-2005)


Driewerf Hoera! Heeft u 'm dat mooi geflikt. En denkt aan de breedtelimiet bij de grotere platen? Voegt u dan width=390 toe nèt voor het laatste > teken?

*heeft gutsend zweet op voorhoofd staan*

bromde Bicat's autocorrector om 04:12 PM (op 21-04-2005)


Ik denk dat ik altijd al verlegen ben geweest, maar opvoeding kan er wel veel aan doen of de ervaringen die je meemaakt ook. Het valt mij op dat ik de laatste jaren heel erg verlegen ben. Ik leg de link met allerlei grote veranderingen in mijn leven en enorme stresssituaties die daarvan het gevolg zijn. Ik kom die emoties nergens kwijt en mijn verlegenheid werd echt een fobie, ik hypervantileerde zelfs. Dus bij mij verergerde mijn verlegenheid door rotervaringen. Nu is mijn leven in een rustiger vaarwater en ik ben al veel minder verlegen.

bromde een extreem verlegen meisje om 04:20 PM (op 21-04-2005)


Moest u dat meisje nou weer verkleinen? Ik vond het in de oorspronkelijk afmetingen toch leuker...

bromde bewegende om 04:23 PM (op 21-04-2005)
zo?

luistert allen BBC ASIAN NETWORK

bromde grtsdfbetggggggggg om 04:25 PM (op 21-04-2005)


de nieuwe paus heeft reeds zijn email adres: benedictxvi@vatican.va

bromde ewald om 05:07 PM (op 21-04-2005)


Bijna 80 en stokoud, tegen homofiele, tegen condooms, tegen sex voor het huwelijk, vóór superieur katholocisme.

Oh enne, sinds ik mijn scroll-snelheid heb veranderd van drie regels in zes regels, ga ik dus twee keer zo snel. Zo! Nu jullie weer.

bromde objectieve wijsneus om 05:22 PM (op 21-04-2005)


Ach, zo braafjes is die Ratzinger nu ook weer niet.

SPAM ALERT!!

bromde Max om 05:45 PM (op 21-04-2005)


Zo... en dan ga ik nu een patatje pinda, een frietje pinda, twee open ruggetjes en een bakje joppiesaus halen. Verwacht me niet eerder terug dan de Paasklokken.

bromde bewegende op donderdag frietdag om 06:24 PM (op 21-04-2005)


Zou daar niet heel toevallig een foto van gemaakt kunnen worden? Van een patatje pinda, een frietje pinda, twee open ruggetjes en een bakje joppiesaus?

Of een leuk verslag wat dan op de mail kan naar bijvoorbeeld frietloggers[apenkrul]hotmail.com? Of zo?

bromde Lennard om 06:35 PM (op 21-04-2005)


width=390 ???
Wa's da nu weer? Het ging nu juist zo lekker!

bromde urbain alpain om 07:04 PM (op 21-04-2005)


width=390 betekent minder werk voor Kiers.

bromde Lennard om 07:10 PM (op 21-04-2005)


Terwijl 90-60-90 nou juist weer zorgt voor handenvol éxtra werk.

bromde Marnix om 07:23 PM (op 21-04-2005)


om over 0906 - 9636 nog maar te zwijgen.

Nou ja. Eén hand vol werk. Dan.

bromde Hoof om 07:27 PM (op 21-04-2005)


Lennard, ik zie het net te laat, er is nu alleen nog maar een zak met lege bakjes over. De digitale camera ligt ook in E. terwijl wij onze friet en patat opaten in R. Maar volgende week donderdag zal het wel weer frietdag zijn, met dezelfde ingrediënten. De Joppiesaus beviel ons beider goed voor een eerste keer. Dan sturen we de recensie naar uw apenkrul.

bromde bewegende om 07:32 PM (op 21-04-2005)


Apenlul? Ik lees en hoor dus écht de dingen die ik wil lezen en horen.

bromde Kiers om 08:02 PM (op 21-04-2005)


Geeft niks bewegende. U heeft me inspiratie gegeven. Kijk maar.

bromde Lennard om 08:11 PM (op 21-04-2005)


Of dat je dan die lange dun gesneden lap Proscuito di Parma van je luxe carpaccio op je tong legt en dat je tong daardoor 3x zo lang lijkt en dat je dan wild heen en weer slingert met je tong en daardoor die ham gaat bewegen en dat je dan 'beffen?!' roept.

bromde Kiers om 08:33 PM (op 21-04-2005)


Als je maar een foto maakt. Dan vind ik het prima.

bromde Lennard om 08:34 PM (op 21-04-2005)


Dit is een waarschuwing (maar houdt anderzijds ook een bevel in)Extreem verlegen meisje: één beweging en ik kom klaar!

bromde urbain alpain om 10:27 PM (op 21-04-2005)


Zie het frietlog, maar wij doen in ieder geval mee.

bromde bewegende om 11:08 PM (op 21-04-2005)


Mooi filmpje over hoe je als vader af en toe wat extra moeite doet voor je kind.

http://www.lookatentertainment.com/v/v-189.htm

bromde Hoof om 11:31 PM (op 21-04-2005)


Danwel de gevaren die je loopt als je als moeder niet gezoogd wenst te worden.

* Zet de glazen alvast klaar *

bromde Joris om 11:41 PM (op 21-04-2005)


O ja...

bromde De link die Joris vergat te melden om 11:42 PM (op 21-04-2005)


*zit te wachten tot anonieme bron het hele internet gaat quoten en/of linken*

Zou zo'n man nou niets in de gaten hebben?

bromde Kiers om 08:44 AM (op 22-04-2005)


Het is een beetje vermoeiend...

bromde bewegende om 09:07 AM (op 22-04-2005)


Ik moet mijn reacties tegenwoordig eerst voorleggen aan heer Kiers. Er is geen doorkomen meer aan.

bromde Paul om 09:21 AM (op 22-04-2005)


Kiers is een onbenul. Het is MIJ waarmee u van doen hebt.
Maar Heer Paul, ú mag reageren wat ú wilt hier. We hebben in uw geval gewoon de ballotage commissie aangepast zodat u door de beugel kon.

bromde Bicat's autocorrector om 09:35 AM (op 22-04-2005)


Il autocorrectore e un frocho!
saluti

bromde anonieme bron om 09:45 AM (op 22-04-2005)


scusi
e un frocio!
arrivederci

bromde anonieme bron om 09:59 AM (op 22-04-2005)


Ik ben er uit.

Vanmiddag eet ik friet.

bromde Lennard om 09:59 AM (op 22-04-2005)


Tip van vandaag:

1 grote friet Joppie
1 goulashkroket
1 portie bitterballen
1 grote boezem

bromde bewegende om 10:05 AM (op 22-04-2005)


1 grote boezem?

*Wilt graag een visueel voorbeeld*

bromde djoey om 10:21 AM (op 22-04-2005)


mooi, net echt.

die puzzel lijkt me echt belangrijk voor hem, maar niet het allerbelangrijkst. Ik hoop maar dat de jongen zich niet verpuzzeld

bromde mij(lenver?) om 03:13 AM (op 03-05-2005)


mooi, net echt.

die puzzel lijkt me echt belangrijk voor hem, maar niet het allerbelangrijkst. Ik hoop maar dat de jongen zich niet verpuzzeld

bromde mij(lenver?) om 03:14 AM (op 03-05-2005)


mooi, net echt.

die puzzel lijkt me echt een belangrijk ding voor hem, hoop ik maar dat hij zich niet verpuzzelt

bromde mij(lenver?) om 03:16 AM (op 03-05-2005)

huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)