huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Narcissa"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Types - De Bekende Zangeres"]

12/17/2004: "Alufolie pistolen"


Hij begeleidt zichzelf op zijn gitaar. Zijn panfluit weerkaatst in de lege hal. Toen hij hier pas was, droeg hij een poncho en speelde hij volksliedjes uit Peru. Toen de mensen dat zat werden, heeft hij een tijdje 'El Condor Pasa' en andere Simon en Garfunkel hits gedaan. Nu draagt hij een spijkerjasje. En hij doet classic rock, op z'n panfluit.
- '...Welcome to the Hotel California, such a lovely place...' Ik mompel de tekst mee. De stationshal is nagenoeg leeg. Ik zit op een muurtje, met een stuk marmer in mijn hand. Per ongeluk losgetrokken.
- '...Anytime of year, you can find us here...'
Ik leg het stuk steen terug en tik er met mijn ringen tegenaan, in de maat. De achtergrondzang worden verzorgd door een schrobkar. Het ding trekt een breed sopspoor over de tegels, aan de andere kant van de hal. De jongen die op die kar rijdt, ken ik. Hij is wel een lekker ding, maar hij zoent beroerd. Hij heet Enrique en dit is zijn bijbaan. Hij is bezig een eigen bedrijf op te zetten. 'Spic & Span VIP cleaners' heet het. Schrobben bij de sterren. Je moet gewoon de juiste ingangen weten te vinden zegt ie. Daar is
ie al een jaar of vier mee bezig. Met dat opzetten. Ondertussen rijdt 'ie hier elke nacht rondjes. Blowtje in z'n mond, smetteloze hekgolf achter zijn reet.

Niet dat ik het nou zoveel beter doe. Hij krijgt nog geld van me. En ik heb het kooouuud! Mijn Guccijasje is ingescheurd bij de linkeroksel en de nepdiamantjes van mijn Heatherette rokje beginnen er af te slijten, hoe voorzichtig ik het ding ook was. Gelukkig heb ik wel nieuwe schoenen. Blahniks. Maar daarom zit ik nou ook hier. De eigenaresse van mijn mooie schoentjes betrapte me er mee, terwijl ik op tafel stond te dansen in de VIP lounge van Club DanceDance, met Danny. Herkende ze gelijk natuurlijk. Het zijn nogal bijzondere schoenen. Ik niks merken natuurlijk. Een glas Crystal te veel op. Nou ja, ik kwam thuis en haar sleutel zat in het slot, aan de binnenkant. En al m'n spullen, bijna alleen maar kleren, stonden in vuilniszakken aan de straat. In de regen. Ik had nog net genoeg geld voor een taxi en een paar kluisjes hier op het station. Het zijn dure spullen moet je weten.

Mijn mobiel is dood. Waar zou Danny toch uithangen? Ik wou dat ie hier was. Hoop dat ie me komt zoeken. Met Danny is alles altijd leuker. Salmiakbollen in papieren zakjes verkopen aan toeristen. Fluisteren, knipogen... 'You are so lucky, this is XGB, de new party drug!' Ze geloven ons altijd. Danny met zijn zwarte haar en zijn felblauwe ogen en ik met mijn rode haar en mijn bruine blikvangers. We zijn een mooi stel. Waar heb ik die foto's? Oh hier in mijn jaszak. Ach kijk. Ik zit bij hem op schoot en we steken onze tong uit naar de automatische camera. En we geven allebei de vinger natuurlijk. Want dat zijn wij. Straatpiraten. Kleren jatten op de P.C. Hooft, de verklikkertjes in dure tasjes van koopmutsen dumpen. Ja want werken doen we natuurlijk niet. Waarom werken als je toch altijd kunt feesten?

Ik kan ook niet werken trouwens, 100% arbeidsongeschikt. Te lui. Danny ook. Hij heeft toch altijd geld. Danny neemt alleen maar baantjes om te kloten. Ik ook hoor. Maar meestal achteraf. Toen ik ontslagen werd bij de 'Magistraet van Aemstel,' wegens niet komen dagen, heb ik alle borden aan elkaar geplakt met superlijm, tien minuten voor de tent openging. Het bestek ook. Ik had Danny gebeld. We stonden voor het raam. Heel hard te lachen. Danny doet niet aan wraak, hij doet zijn ding meer voor de gein. En om mij te vermaken natuurlijk. Nadat ik weg was bij de 'Magistraet' liet ie zich daar aannemen. Op zijn eerste avond al deden we de zoutvaatjes. Ah, dat was zo goed! Danny heeft altijd van die gave shit. Met scheikunde enzo. Maar we vermaken ons ook prima met simpele dingen hoor. We kunnen bijvoorbeeld de hele middag zoet zijn met pistolen uitknippen, uit karton. Daar plakken we dan giechelend alufolie op, bij zijn moeder thuis. Is haast nog leuker dan ze in de handbagage van Amerikanen laten glijden, op Schiphol. En dan heel naïef bij de incheckbalie gaan staan...

Die zoutvaatjes dus. Wat je eerst doet, is al het zout er uit gieten. Ze moeten niet van glas zijn natuurlijk. Dan vul je ze voor eenderde met citroensap en je legt een papieren zakdoekje over de opening. Daar maak je dan een putje in met je vinger en dat putje strooi je vol met zuiveringszout. Je plakt de gaatjes af met tape in de juiste kleur en draait de dop er weer op. Scheur het zakdoekje er netjes af en presto. Schudden voor gebruik. We hadden ze binnen een half uurtje klaar. Danny liep de zaal binnen met een kar vol kaarsen en zoutvaatjes. Ik toekijken vanuit de keuken natuurlijk, want hij had me binnen gelaten. Hij zette kalm een vaatje op elke tafel, knipte de kaarsen bij en stak ze aan. De eigenaar gaf hem een goedkeurend knikje. Ik stond proestend achter de rubber klapdeuren.

Speelt die Indiaan het nou voor de tweede keer? '... please bring me my wine, he said, we haven't had that spirit here since 1969...' De eerste was het mooiste. Een vent in rokkostuum. Dronk een dure fles uit de kelder, met zijn vriendin. Ze hadden kreeft. Hij had dat beest ontleedt en pakte de zout. Hij driftig schudden, maar er komt niets uit natuurlijk. Dus hij zet zijn zout met een tik naast zijn bord neer en roept Danny. En precies op het moment dat hij 'garcon!' zegt, explodeert dat ding! PAF! Het dekseltje vloog bijna in zijn oog man en een fontein van schuim, wow? Het vocht liep over de kreeft, over de tafel en in die man zijn mouw. En z'n vriendin lachen. Van de zenuwen natuurlijk. Hij was zeker tien seconden stil voor hij begon te schelden, jee wat kon die man schelden zeg. De grap was natuurlijk dat daarna iedereen z'n eigen zout ging proberen. PAF PAF RATATATA PAF PAF! Het leek wel oud en nieuw man! De zoutdekseltjes vlogen door het restaurant. Danny er gierend van het lachen achteraan. Ik bleef er bijna in. Al het dure eten was bedorven en de maitre d' kreeg een stomerijrekening waar van ie ging klappertanden. Hij probeerde alles nog op Danny te verhalen maar die had de naam van zijn foute buurman opgegeven. Haha. Eigen schuld. Moet ie maar niet zo'n enorme lullo zijn. 'De Magistraet van Aemstel' en ondertussen soep uit blik serveren, met een uitgedroogd muntblaadje er in. Flikker toch op man... Even mijn sjag zoeken. Eentje draaien. Het gaat lastig. Koude vingers.

- 'Liefje!' Oh kijk daar is mijn schatje. Maar...? Hij heeft een enorm blauw oog? En zijn rugtas op. Ai. Hij komt naast me zitten. Het losse stuk marmer verschuift.
- 'Ach Danny schatje, wat heb JIJ gedaan?' Hij schudt zijn hoofd en maakt een afwerend gebaar.
- 'Dat wil je echt NIET weten darling, suffice to say dat ik nu even dakloos ben. Jij dan?' Ik maak een weids gebaar.
- 'Deze muy bueno Indianenmuziekhal es mi casa, voor deze nacht! Care to share? Maar hee zeg, lieve Danny, hebben wij niet gewoon geld voor een prettige hotelsuite ofzo?'
- 'Welcome to the Hotel California.' Hij grimast. 'Nee, te weinig, veels te weinig schatje. Ben bijna al mijn cash kwijt. Zelfs de geheime voorraad in mijn schoen. Charmant gebaar van deze jongens.'

Hij wijst op zijn oog. Naast het donkerblauw vertoont zijn huid alle kleuren van de regenboog. Kut. Dat wordt op het marmer slapen. Danny is zo ongeveer de enige in deze stad die ik niet genakt heb. Ik bekijk zijn oog nog eens goed. Het zit al bijna dicht. Arme jongen toch. Ik aai hem over zijn bol.
- 'Nog hotels waar we gratis kunnen slapen dan?'
- 'Nee, je weet toch wat er gebeurde, laatste keer toen we dat probeerden? Ons smoeltje is inmiddels behoorlijk rondgegaan, vrees ik...' Ik knik, ben bang dat hij gelijk heeft.
- '...any time of year, you can find us here...' mompel ik.
- 'Wat?' zegt Danny.
- 'Oh niets. Onbelangrijk.' Enrique zet de schobborstels op zijn wagen uit. Hij woont hier vlakbij, dat weet ik. Ik begin bijna spijt te krijgen dat ik hem die 300 euro nooit heb terugbetaald. Hij rijdt de schrobkar de opslagruimte in en sluit het hek. Trekt de ketting rammelend door de spijlen. De indiaan bereikt ondertussen een hoogtepunt op zijn panfluit. Danny zingt zachtjes mee.
- 'You can check out anytime you like, but you can never leave...'

Ik leg mijn arm om Danny's schouder. Wat doet die Indiaan nou? Hij begint de solo na te spelen? Akoestisch. Het klinkt absurd. We kijken elkaar aan. Danny trekt een gezicht.
'De stichting Zuivere Eagles-Vertolking Nederland protesteert!' giechel ik. Danny pakt me bij mijn middel en geeft me een kus.
'Het leven is altijd vreemder dan je bedenken kunt, darling,' zegt hij wijs. Hij rekt zich uit en spuugt een roze fluim op Enrique's schoongeschrobde vloer.
'Kom schatje, we gaan hier weg,' zegt hij. 'Ik bedenk ineens namelijk een prachtig, tranentrekkend roerend en enorm zielig zinloos geweldverhaal over ons. Wedden dat ik ons binnen drie uur ergens onder een donzen dekbedje heb gekletst?' Ik kijk hem in zijn ene oog en pak zijn hand.
'Zou je denken, liefje?'
'Ja of course joh, met jouw mooie bruine oogjes misschien wel binnen twee uur.' Ik knijp mijn ene oog dicht en kijk hem aan Hij grijnst. Ondanks zijn half blauwgeslagen gezicht heeft hij die 'Super-Danny' glans weer om zich heen hangen. Hoe doet dat joch het toch? Maakt ook niet uit. Ik kus hem op
zijn wang en geef hem een arm.
'Okay dan, Duracell mannetje van me! Maar geen minuut langer dan twee uur hè!'
'Yes ma'am!' Danny staat op en helpt me overeind. We lopen naar de panfluit-Indiaan en gooien onze laatste eurocenten in zijn gitaarkoffer. Terwijl Danny zijn rugtas opbergt bij mijn spullen, vraag ik de panfluitman of hij ook 'Summertime' van Gershwin kent. Hij knikt van wel en begint het te spelen. Een stel langslopende nachttreinnichten valt bij. De langste van de twee doet een loepzuivere tweede stem. Hij kust de kleine muzikant bijna op zijn kruin en gooit een vijf eurobriefje in de gitaarkoffer. Danny pakt mijn hand. We zwaaien naar de Indiaan en lopen zacht zingend de hal uit. Door de automatische deuren, de stad in.
"your daddy's rich and your mama's good looking, so hush little baby, don't you cry".
Het regent maar Danny's hand is warm in mijn jaszak.


Reedsch...57 toevoegingen, reedsch

w00t!

bromde Kiers om 10:20 AM (op 17-12-2004)


Da's fijn leesvoer zo bij de koffie!

bromde Marco om 10:32 AM (op 17-12-2004)


Die panfluitist is scrooch. Eurocenten, briefjes van 5, en dat in 5 min. Hij staat daar al jaren, dan kan hij best wat aan Sjon en Ani geven...

*op weg naar een echt engels kerstdiner*

bromde Ro om 10:36 AM (op 17-12-2004)


Lekker. Sfeervol.
Straatverlichtend schetswerk.

Ik voel een beetje een blauw oog nu. Gek genoeg.

bromde Hoof om 10:38 AM (op 17-12-2004)


Kerst anno 2005. Het warme gevoel....

bromde Vilé om 11:26 AM (op 17-12-2004)


Here I come!! Ik ben een Leeuw uit 1986 en woon in Leek. Ik ben 18 jaar en ik ben bezig stewardess te worden. Ik ben lang, slank en ik heb lang blond haar. Ik ben bezig met een opleiding tot stewardess, in mijn laatste jaar. Ik sport veel, daarom ben ik ook erg slank. Ik wil graag een vriend die langer is dan mij, knap en gespierd en erg lief. Ik heb net een rijbewijs en sinds kort een auto. Ik kan dus overal komen. k hoop snel wat van je te horen! Ik voel me aangetrokken tot: Lekker ruikende mannen, hmm... Mannen met geld en auto's, lang, knap en gespierd, zich stoer gedragen maar eigelijk een klein hartje hebben. Ik knap af op: Stinkende mannen, mannen die kleiner zijn als mij, mannen die denken dat ze beter dan vrouwen zijn, mannen die je behandelen als hun slaafje.

Wie ben ik.....hmm ff thinken....nog ff thinken ja weet het..hmm zal ik het maar vertellen dan??? ...goed een kreeftje dus met veel gevoel(ook voor humor)maar word ik boos dan ben ik ook gelijk net zo rood als een kreeft(stoom uit mijn oren) en gooi dan met schoenen(maatje 36) nah valt ook wel mee ben niet zo snel boos..men kan met mij alle kanten wel op behalve de verkeerde..kan zeker serieus zijn..en natuurlijk heb ik ook van die heerlijke slechte eigenschappen...maar wie heeft die nou niet... luister veel muziek en kan nog dansen ook maar jah vind het lekker om een boek te lezen of te wandelen met mijn hond(je)...ben meestal wel vrolijk spontaan kan ik ook zijn maar tja verlegen zijn komt ook wel voor.. verder weet ik het even niet meer dus als je wat wilt weten vraag maar.

Nu het weer lekker vroeg donker is, is het altijd een feestje om door de straten te lopen, bijvoorbeeld op weg van werk naar huis. Ik stap speciaal een halte later uit de tram om zo langs de beste binnenkijkroute te kunnen lopen. Heerlijk als er binnen in de huizen allerlei lichtjes branden en je zo lekker binnen kunt kijken. Natuurlijk: het is superonbeleefd en daarom doe ik het ook zeker niet opzichtig. Ik gluur vanuit mijn ooghoeken. Nog steeds onbeleefd, maar het valt minder op.

Ruim een week was ik weer bezig. Nu weer thuis, niet door mijn knieën, dat gaat juist steeds beter, maar door een gastro-enteritis (buikgriep). Ze hadden me al gewaarschuwd. Iedere kinder-co wordt ziek in de eerste week. Toch denk ik dat het iets anders was wat me de nek om draaide. Ik voelde me prima, nergens last van, totdat we met zijn achten in het kleine secretariaat zaten. Vader en moeder huilen. Dochtertje geboren met een lichamelijke afwijking, en daar kan ik dan niet tegen he?! Gelijk weer ziek, zwak en ook nog misselijk.

bromde Kiers om 11:41 AM (op 17-12-2004)


*is in opperste verwarring gebracht*

*leest het verhaal nogmaals*

Ik zit iedere keer op een dwaalspoor. Eerst denk ik te maken hebben met een homofiel, maar dan blijkt de ik-persoon een vrouw te zijn, naar ik tenminste aanneem.

Enrique, schrobben bij de sterren, de juiste ingang weten te vinden.

Dat is net zoiets als dat je iemand tegenkomt die Louis Cefèr heet en op 25-juni jarig is in een film met Robert de Niro.

*laat zich niet foppen*

Als er in de laatste zin nog een betekenis zit die ik niet doorheb, laat het dan even weten want dit is een meesterlijke vertelling.

bromde mack om 12:22 PM (op 17-12-2004)


Kiers, waar duikelt u deze dames op?

bromde Vilé om 12:26 PM (op 17-12-2004)


Mack, je vergeet de suggestie van het 'open eind' te noemen.

bromde Lennard om 12:28 PM (op 17-12-2004)


ik ga voor de leeuw uit '86...

bromde Klaarsz om 12:50 PM (op 17-12-2004)


*slikt brok in keel weg*

*snuit gok*

*pfwooeet*

Mooi, hoor!

bromde Eduardo om 12:59 PM (op 17-12-2004)


Ik loop vaak door die hal. Ooit bood een man me daar 25 gulden om me te mogen pijpen. En zo ben ik er in gerold he...nu presenteer ik elke dag 'Boulevard'!

bromde Albert Verlinden om 01:42 PM (op 17-12-2004)


hmm... ik heb ze wel eens beter geschrevben geloof ik. *gaat verder met mulisch overschrijven*


Ah, ANGEL HEART, mack! Lisa bonet die al voodoodansend een kip neukt en op het einde zwanger raakt van een dubbelloops jachtgeweer. De Niro/Louis Cyphre die een gekookt eitje eet. 'did you know that in the far east the egg is reharded as a symbol for the eternal human soul?' Hap. ... gelardeerd met shots van stilstaande ventilatoren en dalende liften. mjam. Van Alan Parker, van
Angela's Ashes (1999)
The Road to Wellville (1994)
The Commitments (1991)
Come See the Paradise (1990)
Mississippi Burning (1988)
Angel Heart (1987)
Birdy (1984)
Pink Floyd The Wall (1982)
... aka The Wall
Shoot the Moon (1982)
Midnight Express (1978)
volgens imbd.com dan
-einde reclamespot-

bromde grtseha8u om 02:02 PM (op 17-12-2004)


ach kut imdb *linkt naar mensen de hopelijk niet zeiken* Pleased to meet you; Louis Cyphre.

bromde grtsy7y6h om 02:20 PM (op 17-12-2004)


Och. Beoordeel jezelf niet te hard. Het is een sfeertekening met vrij weinig ontwikkeling. Maar dat geldt voor de meest memorabele filmsscenes ook.

(ik had een kruisje, vandaar: Image Hosted by ImageShack.us)

Ik herinner me dat Lisa Bonet erg opwindend was in die film. Maar niet meer hoe of waarom.
En De Niro ook. Maar op een heel andere manier.

bromde Hoof om 02:20 PM (op 17-12-2004)


Nou Hoof, Mijn meest memorabele filmscene is toch wel die waarop Gigers baby-Alien voor het eerst uit John Hurts fiberglas bast barst, mbv een persluchtkanonEen Oscarnominatie voor de fantastische ondersteunende rol van Hurt had wel gemogen... En de SFX! 1979, een complete planeet bouwen in een studio... Kindjes in ruimtepakken, zodat je ruimteschip groter lijkt... haha.

bromde grtshaeth om 02:35 PM (op 17-12-2004)


Ja dat is te lang voor ff snel tussendoor hoor, kom straks nog wel terug om de hele zooi te lezen. *Duikt vol weerstand de regen in*

bromde CiNNeR om 02:52 PM (op 17-12-2004)


Sowieso die ontwerpen van Giger. Koffietafelboekenwerk van de onderste plank in de hel. Ik moet nog een keer naar dat museum over 'm.


(dit is de bar)

bromde Hoof om 02:53 PM (op 17-12-2004)


Er was ook een decadente Giger bar in Tokyo. Daar ging je dan even sake drinken in de buik van een alien.

Ziet hier

bromde bewegende om 03:05 PM (op 17-12-2004)


Je zal ze ongetwijfeld wel eens beter geschreven hebben Gerrits, maar ik vind dit een fijn verhaal.

* kijkt naar buiten en constateert dat ze erg natgeregend gaat worden binnen nu en tien minuten *

bromde Adriana om 03:24 PM (op 17-12-2004)


*kijkt in koelkast*

Ha, nog 1 flesje.

*plop*

bromde mack om 03:36 PM (op 17-12-2004)


Mack, vuile egoïst met natuurkundekennis van niks.

Gelukkig heb ik nog een noodvoorraadje:

bromde Lennard om 03:40 PM (op 17-12-2004)


Zo. Even aan de baas vragen of een klein biertje er al in zit.

*grijnst van oor tot oor*

bromde Marnix om 03:54 PM (op 17-12-2004)


Oh!

Gaan we hier weer een beetje zitten zuipen? In onze eigen tijd?

Mooi!

bromde Eduardo om 04:15 PM (op 17-12-2004)


Grrrits,

Dacht heel even dat het ons befaamde station in het Zuiden des Land's was.
Had kunnen zijn...Stond even op het verkeerde been. Fijn verhaal weer. Als je ooit in het zuiden mocht vertoeven, daar waar we praten met een zachte "G" maar neuken met een harde "L", laat het me effe weten. Veel drank zal je deel zijn.

bromde Arnaud om 04:16 PM (op 17-12-2004)


Nee Lennard, jouw uitleg trekt publiek.

naar boven vallen...ppfff...belachelijk.

bromde mack om 04:22 PM (op 17-12-2004)


Een onderzoek heeft trouwens uitgewezen dat 48% van de mannen 's-nachts in de wasbak op hun slaapkamer pissen.
De resterende 52% hebben waarschijnlijk geen wasbak op hun slaapkamer.

bromde Arnaud om 04:22 PM (op 17-12-2004)


Ik slaap vaak op het toilet.

bromde Marnix om 04:24 PM (op 17-12-2004)


*pist uit raam*

Geen idee.

bromde Eduardo om 04:36 PM (op 17-12-2004)
ARCHEOLOGEN DOEN BIJZONDERE VONDST IN BICATTERVEEN

Uitgegeven: 17 december 2004 16:26

BICATTERVEEN - Archeologen hebben in Bicatterveen tientallen uit potten, kannen en kruiken drinkende mummies uit de periode 6800-6300 voor Christus gevonden.

Volgens eigen zeggen van de archeologen van het Bicatterveens Museum van Vuigheden is de vondst het oudst bekende drinkgelag uit Bicatterveen.

De onderzoekers concludeerden ook dat de vindplaats, de kroegenheuvel Bicat Alhakkenbar, rond 6300 plotseling werd verlaten door de kroeggangers, hetgeen te maken kan hebben met een grote drooglegging in die periode.

Het team heeft ook 37 Panadol-tabletten uit ongeveer 1200 voor Christus gevonden, met daarop teksten en smileys in spijkerschrift.

bromde Kiers om 04:53 PM (op 17-12-2004)


Hoe komt het dat u uw horoscoop leest in de krant?
Hoe komt het dat u Ogeneeskrachtige, stenen om uw hals draagt?
Hoe komt het dat het getal dertien Oongeluk brengt, en u een Ogeluks,mascotte in uw auto heeft hangen?
Gelooft u in die dingen of is het gewoon leuk en baat het niet dan schaadt het niet?
Hoe komt het dat mensen wel bereid zijn Çhinese naalden- goeroe,s en Water-instralers te geloven maar heftig en afwijzend reageren als ze met de naam Jezus Christus worden geconfronteerd?
Wat heeft een gelukshanger dat Jezus niet heeft?
Is het omdat u die steen kunt zien en Jezus niet?
Als u openstaat voor magnetiseurs en vage therapiën, luistert u dan ook eens naar de Zoon van God. Hij is de Heer van hemel en aarde en kan u echt geven wat u zoekt.
Jezus heeft de macht ongeneselijke ziekten genezen.
Wat u nodig heeft zit niet in een steen of in de stand van de sterren. Bijgeloof kan u echter wel degelijk schade berokkenen!
Jezus is het enige antwoord. Hij is de Weg, de Waarheid en het Leven.
Alleen Hij kan u ware verlossing schenken.
kijk eens op onze site index/websites/a-alternatieve- geneeswijzen of p- paranormaal www.holypassion.nl

----- Original Message ----- From: "Bicat Kiers" <bicatkiers@hotmail.com>
To: <info@holypassionchurch.com>
Sent: Tuesday, December 14, 2004 5:16 PM
Subject: ontmoeting

Mijn heren,

Door vrienden ben ik geattendeerd op uw website en heel graag wil ik in gesprek raken met u. Mijn leven is tot nu toe niet gelopen hoe ik het mijzelf had voorgetseld. Lange tijd heb ik geworsteld met drank en geexperimenteerd met drugs. Ik heb een aantal buitenechtelijke kinderen verwekt maar hoop ergens in mijn leven schoon schip te maken.

Mijn vrienden willen mij helpen maar ik ben bang dat het niet voldoende zal zijn. Graag treed ik in gesprek met u en uw organisatie. Is er een mogelijkheid dat ik langskom in Almere met een aantal vrienden om een dienst bij te wonen? Of met u een kringgesprek te voeren? Kunt u mij richting geven in mijn leven?

Met vriendelijke groet,

Kiers


From: "www.holypassionchurch.com" <info@holypassionchurch.com>
To: "Bicat Kiers" <bicatkiers@hotmail.com>
Subject: Re: ontmoeting
Date: Wed, 15 Dec 2004 17:26:02 +0100

Geachte Bicat Kiers

Goed dat er mensen zijn die je willen helpen, als u langs wilt komen iedereen is welkom in onze samenkomst op zondagmiddag na de samenkomst is er meestal nog wel tijd om wat na te praten als daar behoefde aan is, ook kunnen we misschien doorverwijzen.

----- Original Message ----- From: "Bicat Kiers" <bicatkiers@hotmail.com>
To: <info@holypassionchurch.com>
Sent: Wednesday, December 15, 2004 6:03 PM
Subject: Re: ontmoeting

Hallo,

Is het ook goed als ik met z'n vieren kom? Adriana wil graag sturen in de tuk-tuk en ook Lennard en Marnix willen mee.

Kunt u mij alvast een zetje in de goede richting geven voor de oplossing van mijn problemen? Ik heb van vriend Hoof begrepen dat u crimineel en occult bent. Dat spreekt me op zich wel aan, maar ik wil wel weten hoe u mij multidisciplinair met mijn complexe persoonsstoornis verder gaat helpen. Kunt u een tipje van de sluier oplichten voor ik helemaal naar Almere kom?

Ik zie dat uw website nog niet zo inspirerend veel wordt bezocht. Ik heb daar wel een oplossing voor denk ik.

Met vriendelijke groet,

Bicat Kiers

From: "www.holypassionchurch.com" <info@holypassionchurch.com>
To: "Bicat Kiers" <bicatkiers@hotmail.com>
Subject: Re: ontmoeting
Date: Fri, 17 Dec 2004 11:19:20 +0100

Beste Bicat,

Sorry voor de vertraging in ons antwoord. Iedereen is welkom. Verwacht geen grote kerk, want we bestaan nog niet zo lang.

Verwacht wel God, want Hij is heel duidelijk aanwezig iedere zondag. Hij is het dan ook Zelf, die je helpt, niet wij. Wat wij doen is Hem danken en tot Hem bidden, we verkondigen Zijn Woord en verder doen we wat Hij ons zegt. Door persoonlijk met de mensen te bidden, door te luisteren naar wat God ons zegt, en daar vervolgens naar te handelen, komen mensen tot bevrijding en genezing. Dat wij crimineel en occult zijn, is niet helemaal goed uitgelegd. Voordat wij God leerden kennen, zat mijn man (de voorganger) in het criminele circuit en was ik paranormaal begaafd. Toen we de kracht en majesteit van de Schepper leerden kennen, hebben we alles achter ons gelaten om Jezus te dienen. We zijn al jaren niet meer crimineel en occult, maar daar komen we wel oorspronkelijk uit. We zijn nu Christenen.

De problemen die jij beschrijft wijzen er op, dat er kwade machten aan het werk zijn om je leven tot een hel te maken. Vaak heeft dat te maken met ingangen via occulte kanalen, maar soms komt het door drugsgebruik, familievloeken ("erfelijke aanleg") of bepaalde godsdiensten. Boze geesten zijn heel bang voor Jezus. Hij is de enige waar ze echt blijvend voor wegvluchten (tenzij je ze natuurlijk later weer zelf oproept om terug te komen, maar dat is een ander verhaal). Door voor je te bidden met handoplegging (meestal op je voorhoofd), en het wegsturen van de geesten in de Naam van Jezus, en door bovendien het verbreken van eventuele vloeken, kan er al heel veel verlichting komen. Vaak zie je dan, dat er nog verder persoonlijke counseling nodig is, en het werkelijk volgen van Jezus en leven naar Bijbelse normen, waardoor mensen echt helemaal beter worden en vrij komen. Het is niet zo, dat je 1 keer komt, na een gebed beter bent en dat je weer gewoon verder kunt leven met je leven zoals je dat voorheen gedaan hebt. De oorzaak van je problemen is waarschijnlijk het kwaad dat jou achtervolgt. Dat kunnen we wegsturen. De deur waardoor ze zijn binnengekomen in jouw leven, zul je samen met God dicht moeten houden, daar kunnen we jou alleen in bijstaan, maar die keuzes zul je zelf moeten maken. En dat betekent meestal, een overgeven van je wil aan Degene, die je geschapen heeft en die zoveel van je houdt, dat Hij een vriendschap met je wil opbouwen. Dus als je komt, verwacht hulp van God, en niet van ons. God werkt wel krachtig door ons heen, en wij willen alles doen wat we kunnen om je te helpen.

Nou, hopelijk is het zo wat duidelijker. Wellicht tot ziens. En wat de website betreft, zoals ik al schreef, we bestaan als kerk nog niet zo lang. We verwachten en weten dat God het groter gaat maken. Hij is de maker van hemel en aarde, en kan ALLES! Ook jou bevrijden van je problemen!

Hartelijke groeten, de zegen van God over je leven,

Ronald en Maria Spoelma.

Van: Bicat Kiers <bicatkiers@hotmail.com>
Verzonden: vrijdag 17 december 2004 17:52:16
Aan: info@holypassionchurch.com
Onderwerp: Re: ontmoeting

Hallo Holy Passion,

Dat is erg fijn dat ik met de hulp van God een stuk verder zal komen. Ik heb Adriana en Hoof en Marnix en Lennard ook ingelicht over deze email en ze staan te trappelen om mee te komen aanstaande zondag. Adriana valt nog wel mee, maar Hoof, Marnix en Lennard zijn redelijk crimineel. Crimineel van geest zal ik maar zeggen snap je wat ik bedoel? Adriana is meer occult. Ik heb wel eens gehoord dat ze haar cavia tegen de muur spijkerde en dan toverdrank over zijn koppie gooide. Bleek het gewoon Chocomel te zijn! Met een tikkeltje Jamaicaanse Rum je weet wel van die zelf gestookte herrie waar je blind van wordt.

Nou, ik ben nu bezig de rugzakken op het imperiaal van de tuk-tuk te laden en dan reizen we af naar het verre Almere. Hopelijk komen we net aan voordat jullie zondag met de mis beginnen. Waarom zijn jullie in God's Naam in Almere gaan zitten? Hahaha! Wel leuk hoor, zo ver weg.

Misschien kunnen we het zondag ook hebben over hoe we jullie website wat meer bezoekers kunnen bezorgen. Ik bedoel, de kaas die jullie gegeten hebben, kwam niet van het kaasplankje met de marketing strategiën. Voor zover ik 13 bezoekers per dag überhaupt mag rangschikken onder 'bezoekers'. Dat lijken meer verdwaalde gasten die hartstikke leip waren toen ze holydinges intikten op Google. Maar goed, wij hebben ook een website en die heet www.bicat.net en misschien kunnen we samenwerken. Dat jullie een link krijgen of zo of vaak komen dumpen bij ons. Als de Heer dat toestaat natuurlijk.

Tank ik nu nog even een paar liter tweetakt, check mijn vossestaart aan de binnenspiegel en schroef de voorspoiler eraf. Je zult maar blijven steken op zo'n verkeersdrempel in Almere.

met vriendelijke garoeten,

Bicat Kiers

bromde Kiers om 05:59 PM (op 17-12-2004)
Opheffen Antillen is bespreekbaar

Uitgegeven: 17 december 2004 17:35
DEN HAAG - De Nederlandse Antillen lijken hun langste tijd te hebben gehad. Voor het Nederlandse kabinet is opheffing van de Nederlandse Antillen onder voorwaarden bespreekbaar. Als de Antillen verdwijnen, moet continuiteit van zeestromingen en aardmagnetisme rond de voormalige eilanden wel gegarandeerd zijn. De rol van Europa in het onstane visserijgebied moet dan meer invulling krijgen.

Dat heeft de ministerraad vrijdag zo besproken. Het kabinet volgt hiermee verschillende adviezen en de lijn die minister De Graaf (Koninkrijksrelaties) eerder al had ingezet. De Graaf pleitte vorig jaar nog voor ruim baan voor het Pan-Europeese kernwapenprogramma op de eilanden die nu de Nederlandse Antillen vormen. Cruciale bevoegdheden voor dhr. Balkenende tijdens het testen en minimale inspraak van de Antilliaanse landsregering zijn gewaarborgd. De proeven zijn reeds begonnen.

1e bom op Aruba

bromde grtfdhthteget om 06:27 PM (op 17-12-2004)


* zit nog na te lachen *

Mag mijn cavia ook mee, zondag? Ik heb 'm zonder al te veel schade van de muur kunnen lospeuteren. Misschien kunnen we hem ritueel offeren! Of doen ze daar niet aan bij Holy Passion?

bromde Adriana om 07:30 PM (op 17-12-2004)


Ehhh...

...vrouwe Adriana, mag ik die tuktuk besturen?

Lijkt me wel geinig.

*doet blaastest*

*hmpf*

bromde Eduardo om 08:35 PM (op 17-12-2004)


Help boost your pageviews! Contact The Bicat Squad!
We pump up your pageviews like Popeye!

bromde Kiers om 09:34 PM (op 17-12-2004)


Godverrrr...

...von Sprietschenstein, moet ik ze in het kader van Bicat.net nu ook gaan bezoeken?

Ik hoop van niet.

*hoopt van niet*

bromde Eduardo om 10:08 PM (op 17-12-2004)


Hey wat gaaf, ik ontdekte net via adriana dat het geen gekierst bericht was over die holypassion maar _echt_. ik ga morgens eens langs *plop* Vooral die boze geesten word ik geil van. wacht... *verzint een mailtje*

bromde grts666 om 11:46 PM (op 17-12-2004)


Wertd ik waker lagt er ineens een garanele visser met een lange grijzen baard in mijn bed!!

nou vraagt ik je!

bromde L*U*L om 12:22 AM (op 18-12-2004)


Christus met mij, Christus in mij, Christus achter, Christus voor mij,
Christus naast mij, Christus om mij te winnen, Christus om mij te bemoedigen en op te richten, Christus onder mij, Christus boven mij, Christus in stilte, Christus in gevaar, Christus in het hart van allen die mij liefhebben, Chriristus in mond van vriend en vreemdeling


Het zal volgens hun wel aan mijn zieke geest liggen als ik zeg dat ik die Christus wel een beetje een pervers mannetje vind. Ik bedoel, in de mond van vriend en vreemdeling, dat doe je toch niet zomaar op zondagmiddag in Almere?

bromde Lennard om 09:28 AM (op 18-12-2004)


Beste Holy Passion,

Nou overweeg ik zondag met mijn vrienden Kiers, Marnix en Adriana naar jullie te komen. Kiers had het erover dat er bij jullie wat te doen was met handopleggen en geesten oproepen. Doen jullie ook voodoo en glaasje draaien?

Wat ik eigenlijk wil weten: Zit er een beetje een goeie friettent in de buurt?
Persoonlijk vind ik dat wel redelijk belangrijk. Ik weet niet of er nog fysiek belastende rituelen uitgevoerd gaan worden of zo maar ik heb meestal wel honger na een sessie.

Zijn jullie een sekte of een kerk ofzo? Vrije sex is misschien wel ouderwets maar ik hecht daar persoonlijk wel waarde aan.

Gegroet,

Lennard

bromde Lennard om 09:42 AM (op 18-12-2004)


meanwhile, in the kitchen...

bromde Kiers om 09:44 AM (op 18-12-2004)


Wat zielig, ze mist een linkeronderbeen!

bromde bewegende om 12:03 PM (op 18-12-2004)


Wellicht, doch dat wordt gecompenseerd door dat andere been.

bromde bicat om 12:04 PM (op 18-12-2004)


Ik vermoed dat hij zijn trouwring is kwijt geraakt. Lastig zoeken zo...

bromde bewegende om 12:10 PM (op 18-12-2004)


Ah, dieptepenetratie. Wordt vooral veel gebruikt door duikers op de bodem van de zee.

bromde mack om 01:50 PM (op 18-12-2004)


Dieptepenetratie, is dat met of zonder snorkel?

bromde bewegende om 02:14 PM (op 18-12-2004)


Om even op het oorspronkelijke verhaal terug te komen:

wat een schitterende sfeertekening!

bromde jan om 02:21 PM (op 18-12-2004)


Het zijn Ronald en, godbeter het, Maria van de heilige kerk der gefuseerde christelijke maffiosi tijdens een demonstratie van de inspirerende genezingskracht van Here Jezus. Zo te zien moet de man weer het (z)ware werk doen. Status -Quo derhalve, weinig nieuws, ik blijf lekker thuis. De heilige passie, duh, neem ik voor lief. Een cocktail met passievruchten, nee, mij te zoet. Een kerkkoor met hoela muziek verdraag ik ook echt niet, ik heb al moeite me te voegen in de Tsunami van mohemmeddaanse melodiestructuren (lees pathetiek, nog meer jankmuziek, rairapshit) en andere theatervormen die heel europa te wachten staat. We krijgen veel folklore te verstouwen de komende generaties, zonder twijfel voor het goede doel van eenwording, het ultieme en meest private, de waarheid des leven tussen man en vrouw, de ideale liefde. Geeft u over of sterft allen in angst en zonde, amen.

bromde nove om 02:25 PM (op 18-12-2004)


Bicat, piemel in je gat.

bromde mack om 02:29 PM (op 18-12-2004)


PROTOCOL VOOR TE DIKKE MENSEN IN KROEGEN IN DE MAAK

Uitgegeven: 17 december 2004 13:44
Laatst gewijzigd: 17 december 2004 13:45

BICATTERVEEN - Een speciaal protocol moet in de toekomst wangedrag tegen te dikke mensen in kroegen voorkomen. Aanleiding voor het opzetten van een zogenaamd 'walvisprotocol' was een ruzie tussen twee dames in een stampvolle kroeg waarbij de een de ander uitmaakte voor 'aangespoelde bultrug'. Initiatiefnemer Kees Camphuysen van het Koninklijk Bicats Instituut voor Gyneacologisch Onderzoek der Zee (KBIGOZ) in Bicatterveen heeft dat vrijdag gezegd.

BULTRUG

In juni bezocht een extreem dikke dame in de Bicatterveense uitgaanswijk De Vloedgolf een bar. Het bijzondere zoogdier werd echter, zelfs na herhaaldelijk verzoek, niet door de barkeeper bediend. "De barkeeper is toen fout geïnformeerd door een andere dame", aldus Camphuysen. "De andere dame en bekende van de barkeeper vertelde hem dat 'er een aangspoelde bultrug aan zijn bar zat'". Normaalgesproken bediend de barkeeper geen bultruggen waarop hij besloot de ene dame te negeren. Toen de 'bultrug'-dame lucht kreeg van het verhaal, wilde de 'bultrug' verhaal komen halen bij de andere dame.

UNIEK

De 'bultrug'-dame kwam lillend en trillend van haar barkruk los en zette zich in beweging richting de andere dame. Door de ENORME krachtsinspanning en de stress-situatie waarin de dame zich bevond, kreeg zij spontaan een hart- en herseninfarct. "Een extreem unieke combinatie", aldus gyneacoloog Gerrit Utures. Met veel moeite kon de 'bultrug'-dame meegenomen worden in een aambeilance, een speciaal transportvoertuig met extra zachte vering.

SKELET

Toen kort na het conflict een extreem dikke lesbienne de kroeg binnenstapte, escaleerde de situatie snel. De bekende van de barkeeper riep haar toe "heee, daar heb je die dooie potvis!", wat snel leidde tot ruzie tussen aanwezige dikke en dunne mensen. "Vuil skelet", riep de dikke potvis tegen de bekende van de barkeeper aan de bar. "Maar dat gaat natuurlijk ten koste van onze levenskwaliteit, etiquette in algemeen en fatsoenlijke omgang met een dood dier in het bijzonder", aldus Camphuysen.

Volgens hem zijn de laatste jaren steeds grotere problemen ontstaan bij de behandeling van dikke mensen in kroegen. Hij pleit daarom mede voor het instellen van een telefoonnummer voor dikke mensen in kroegen.

DRAAIBOEK

Samen met EcoMare, Zeehondencrèche Pieterburen en Dolfinarium Harderwijk wordt een zogenaamd 'walvisprotocol' uitgewerkt, een draaiboek waarin staat hoe het er uit moeten komen te zien als extreem dikke mensen openbare gelegenheden bezoeken. Het protocol moet voor een duidelijke taakverdeling tussen barkeepers, dikke en dunne mensen zorgen. Wanneer het draaiboek klaar moet zijn, is nog niet duidelijk.

bromde Kiers om 02:53 PM (op 18-12-2004)


Zo, eindelijk af. *dept met watten* wat dunkt u?

bromde grtsheee6e om 07:14 PM (op 18-12-2004)


Wat een ONTZETTENDE mooie tattoo,

Gradsjikideesssss!

bromde Eduardo om 08:15 PM (op 18-12-2004)


*doet ook duit uit zakje**sprietsch*

bromde Eduardo om 08:21 PM (op 18-12-2004)


Ik neem aan dat dit de eerste laag is, Gresasdrtset?

bromde Marnix om 08:38 PM (op 18-12-2004)


bromde otto om 12:17 AM (op 19-12-2004)
Ik weiger nog langer mensen te negeren die mij toch ook niet zien staan! Zo!

En tot ieders verderf zing ik en dans ik om 4 uur 's nachts over het Damrak.

Piggy Soup
Piggy Soup
Oh Oh oh my
Piggy
My Piggy Sou-ou-oup

Hoewel ik niet weet hoed de conducteur heet, heb ik toch een kaartje weten te bemachtigen...

bromde luldebehanger om 12:42 AM (op 19-12-2004)


Een Esteve. Denk ik dan.

bromde bicat om 01:34 AM (op 19-12-2004)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)