huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Tante Agaath"] [Huiswaarts] [volgende bral: "1 juli 2004"]

04/16/2004: "Nectar"


Opa reed toeterend weg en ze zwaaide tot ze haar oma's hand niet meer zag.
Een dagje op de boerderij passen. De zon scheen warm op de klavervelden en de bijen verzamelden druk stuifmeel, aan de borsteltjes op hun poten. Gek was dat, dat ze daar gewoon maar mee door bleven gaan, na het oogsten van de honing.
Ze had er met haar neus bovenop gezeten, gefascineerd als altijd door de kalme, rituele handelingen van haar grootvader. Hij droeg de bijenkap met de zwarte sluier en rookte zijn pijp, maar hij droeg geen handschoenen. Hij hield een agressief ras, maar zijn bewegingen waren zo versmolten met het ritme van de diertjes dat ze hem allang niet meer als een bedreiging zagen. Hij veegde de wriemelende massa met een oude duivenvleugel van de raten en zij voelde zich niet erg op haar gemak, ondanks haar volle uitrusting. Na al die jaren nog steeds niet.

'Bestaan er geen rustiger bijen opa?'
'Jazeker wel meisje.'
'Waarom neemt u die dan niet?'
Hij trok aan zijn pijp en glimlachte vanachter het fijne gaas.
'Omdat die minder honing maken. En lang niet zulke lekkere.'
'Is dat echt waar?'
'Het is een wet van de goden, liefje. Het nectar en de ambrozijn zijn voor de dapperen.'
'Wat is dat ambrozijn eigenlijk en wat heeft het met nectar te maken?' De student in haar.
'Dat weten we niet precies. Maar het komt van Ambrosius. Dat heb ik je wel eens verteld toch?'
'Nee?'
'O, goed dan. Sint Ambrosius was meen ik de eerste Bisschop van Milaan, wacht, hier, pak die vleugel eens?' Ze nam het ding over en veegde er mee over de raat. Ze deed haar best om niet te trillen, maar het ging goed. De insecten waren meegaander dan ze dacht.
'Vertelt u verder?'
'Goed. Men zegt dat een zwerm bijen op een goede dag neerdaalde op de kleine Ambrosius die in zijn wiegje lag te zonnen, hem van hoofd tot voeten bedekkend. De insecten vlogen al snel weer op en lieten wat honing op zijn lippen achter. Hij schijnt zijn mollige handje naar zijn krijtwitte moeder uitgestoken te hebben en met honingzoete tong 'Kus deze hand, want ik word bisschop' gezegd te hebben.'
'Jee, lekkere Christelijke moraal.'
'Ja maar het oorspronkelijke verhaal is natuurlijk ouder.'
'Hm, zou kunnen.' Ze keek naar een paar duiven die op een boomtak zaten te koeren. Ze zwaaide met de vleugel.
'Hey! Groetjes van jullie opa!' Haar opa schudde zijn hoofd. De duiven negeerden haar.

Ze gingen de laatste kasten af. Als opa's karretje vol was liepen ze naar de schuur, waar de centrifuge stond. Hij vulde hem en starte de motor. Je kon de honing door een soort patrijspoort het opvangvat in zien stromen. Opa had haar al trots het nieuwe vat laten zien, achter de schuur. Het was rond, het was ingegraven en van glanzend staal. Met de schuine bovenkant leek het een beetje op een UFO. Buitenaards bezoek, tot de rand gevuld met ondergrondse, overweldigend zoete klaverhoning.
Ze had haar hoofd door het luikje gestoken en kuchend teruggetrokken.

'Die geur is veels te sterk opa! Moet u het grote luik niet openzetten om de boel wat te luchten?'
'Nee kind, dan gaat de kracht er uit. Als je moeder het kistje krijgt dit jaar zul je het wel proeven. Hij is helemaal goed zo.'
'Hij is helemaal goed zo.' Dat vond zij ook. De auto verdween in de verte en ze deed wat jazzballetoefeningen, op de oprijlaan. Ze liep naar de veranda en genoot van de herfstzon. Ze besloot haar boeken in haar tas te laten. De bijtjes zoemden vredig en haar mobieltje zoemde mee in haar broekzak. Het was Lars. Leuke Lars. Ze kenden elkaar van de middelbare school. Hij was toen alto en ze hadden elkaar echt ontzettend stom gevonden, maar nu studeerden ze in dezelfde stad ze toen ze hem tegenkwam in de kroeg was het meteen gezellig geweest. Ze hadden elkaar hard uitgelachen om vroeger en bijna gezoend. En telefoonnummers uitgewisseld. Dat was een week of wat geleden.

Ze voelde haar hart kloppen in haar keel. Ze aarzelde even en drukte op 'Beantwoorden.'
'Hoi met Lucinda?'
'Hey Luus, met Lars. Waar zit je?'
'Op de boerderie! Van mij opa, weetjenog?'
'O hé, dat komt mooi uit. Huisgenootje van je zei al dat je thuis aan het leren was. Ben ook lekker bezig hier. Mijn ouders gaan zo een paar uur weg. Heb je zin om even langs te komen? Bakkie doen? Je weet het vast wel te vinden?'
'Joh! Mijn grootouders zijn ook een dagje weg. Het is echt prachtig hier.
Waarom kom je niet hier even op de veranda zitten?'
'Cool idee! Wacht ik vraag even aan mijn pa of ik z'n fiets mag lenen.'

Er klonk wat gerommel aan de lijn. Daarna:
'Oké, ik kom eraan. Zet de koffie maar vast klaar!'
Hij was er met een half uurtje. Zwetend. Als ze al twijfels over zijn gevoelens had waren die in een oogopslag verdwenen. Hij glimlachte en zoende haar op de mond en hoewel het warm was, schudde ze haar krullen los.

Onder het koffiedrinken praatten ze honderduit over vroeger en over het stadsleven maar haar ogen gleden steeds dieper weg in de zijne en na een tijdje schoven zijn handen over het rieten tafelblad en pakten de hare. Hij boog zich naar voren en stootte bijna zijn koffie om. Ze lachten en zijn lippen raakten de hare. De warmte van zijn mond en zijn zoekende tong straalden door haar lichaam, van de punt van haar neus tot diep in haar kruis. Ze pakte hem bij zijn pols, stond op en trok hem mee. Achter de schuur was een veldje met ongemaaid gras. Hij knielde tussen de lange halmen, pakte haar bij haar riem en begroef zijn gezicht in haar blote buik. Ze zag sterretjes. Hij liet zich achterover zakken en trok haar mee. Ze kleedden elkaar uit. Hij had condooms bij zich, de smiecht. Maar ze was hem er dankbaar voor.

Halverwege hun spel keek hij diep in haar ogen en vroeg:
'Zeg wat is wat eigenlijk voor een UFO-ding, daar bij de schuur?' Ze moest lachen.
'Dat is mijn opa's honingvat.'
'Honingvat? Zien!'
Ze liepen er heen en hij trok aan het grote luik, dat piepend openviel. De zoete geur walmde hen tegemoet.
'Wow hé!'
Je kon de metalen bodem zien, glanzend onder de honing, die stil was als barnsteen. Hij pakte haar bij haar middel en kuste haar op haar rug.
'Ik ga je d'r in gooien, hunnie!'
'Jezus je waagt het niet hè?'
Maar hij deed alsof hij het meende en ze verloor haar evenwicht, al tegenstribbelend, en landde met een luie plons in haar opa's goud. Hij bedacht zich geen moment en sprong haar achterna.

'Wat doe je! Straks is alles bedorven door je zweetlijf!'
'Ja net alsof jij zo schoon bent?'
'Ik heb net gedoucht hoor, thank you very much?'
'Oh ik ook hoor?'
'Ja? Wanneer dan?'
'Hey het is maar tien minuten fietsen hierheen?' Hij tilde zijn armen op en de honing liep er langs.
'Kijk. De verschrikkelijke honingman!'
'Laten we zo snel mogelijk hier uitklimmen.'
Ze trappelde met enige moeite door de klevende massa en pakte de rand van het luik.
'Hé wacht nou even?' Hij pakte haar bij haar schouder en stak een honingvinger in haar mond. Hij doopte zijn hand in het amber en stak vier vingers in zijn mond.
'Proef dan toch. Goddelijk!'

Ze nam ook een hap en sloot haar ogen. Mmmmmm. Of het nu door de zoete dampen of door wat anders kwam, ze deed niet wat ze moest doen en bleef bij hem. Hij honingtrappelde lui naar haar toe en hun lichamen verstrengelden zich. Ze werden high van honing en liefde. De sensatie was zo sterk dat ze begon te huilen. Ze voelde het zoute vocht uit haar lopen, de honing in, samen met haar speeksel en haar tranen. Ze kusten elkaar gulzig in de middagzon, die door de vierkante opening naar binnenviel. Hij was onstuitbaar.

'Oh wow, beter dan poppers!' Hij likte langs haar oor en ging met zijn hand naar zijn met honing bedekte geslacht toen ze gezoem hoorde. Ze keek naar buiten. Een zwarte paddestoelwolk steeg op uit de kasten en kwam op hen af, als een stormfront. Haar ogen werden groot.

'Kut!' riep hij. 'Die beesten willen hun honing terug! Luik dicht!'
Voor ze uit hun kleverige val konden klimmen waren de bijen er al. Ze dook instinctief onder en trok hem mee. Het gezoem boven hun hoofden nam snel toe tot oorverdovend. De keuze tussen in honing verdrinken en door honderden bijen doodgestoken worden is eenvoudiger dan je zou denken. Zij kwam als eerste boven, de honing van haar mond vegend en diep ademhalend. Ze werd niet gestoken. De bijen zwermden en kropen over haar hoofd, alsof ze een nieuwe raat hadden gevonden, maar ze staken Niet. Lars kwam ook boven. De bijen waren overal. Rondzwevend boven de honing, scharrelend aan de binnenkant van het vat en krioelend op hun hoofden. Zoemend in hun oren. Lopend over hun oogleden. Ze dacht aan de handen van haar opa. Ze zwom traag naar Lars, die als versteend in de honing dobberde. Ze fluisterde, met haar tanden op elkaar:
'We moeten er uit. NU. Volg mij.' Denkend aan de trucjes van de oude imker zwom ze naar de opening. Geen plotselinge bewegingen... Ze zette haar handen langzaam op de rand. Het ging goed, tot ze terugzakte. Ze had ineens twintig steken van verdrinkende bijen te pakken. Ze kreunde het uit van de pijn en beet op haar tanden. Gelukkig snapte ze nu hoe het werkte. Ze klom naar buiten en zette voorzichtig haar voeten neer. Druipend en zoemend stond ze in het gras. Hij kwam er zonder steken uit.

Hij zag er uit als een heidense bijengod. De honing droop langzaam omlaag lang hun lichamen.
'Wat gaan we nu doen?' Ze voelde paniek opkomen.
'Het komt goed,' zei zijn wriemelende gezicht. Ze kon het bijna niet horen.
Hij pakte haar hand en nam hem vinger voor vinger in de zijne.
'Is er hier ergens water?'
'Ja het slootje!' Achter de schuur liep een diepe smalle sloot waar ze vroeger wel eens kikkervisjes ving.
Ze liepen er hand in hand heen, een Adam en Eva van bijen. Zoete voetafdrukken achterlatend, de zwerm achter hen aan als een bruidssluier.

Hij stak zijn voet in het water en werd onmiddellijk gestoken door tientallen verdrinkende bijen. Hij schreeuwde het uit en het koste hem al zijn wilskracht om niet te gaat zitten.
'Voorzichtig!' siste ze, door haar tanden. Ze gaf het voorbeeld door gracieus een teen in het water te steken, de technieken van haar danslessen gebruikend. Ze liet haar been centimeter voor centimeter in het water zakken en de bijen kropen langs haar scheenbeen omhoog, vluchtend voor het water.
Dit kunststukje hield ze vol tot ze met beide benen, tot haar middel in het water stond. Ze strekte haar krioelende armen naar hem uit en hij pakte ze voorzichtig. Boven hen hing de zwerm als een donderwolk.

Na een eeuwigheid stond hij naast haar in het stinkende water. Ze zonken op hun knieën en bogen tot het water hen aan de lippen stond. Toen begon het lange schrobben. Ze ontdekten dat ze de slootmodder prima konden gebruiken.
Het hoofd was het lastigst. Ze wasten elkaars haren op de tast en hij werd een paar keer gestoken door bijen die in haar plakkende krullen verstrikt zaten. Maar het werkte. Het was intussen gaan schemeren, de wolk boven hun hoofden loste langzaam op. Ze klommen het water uit. Hij leunde zwaar op haar schouder. Zijn voet was akelig gezwollen en hij zat onder de allergiebulten. Maar hij voelde zich goed, zei hij.

Ze inspecteerden de honing. Uit het vat steeg een dreigend gezoem op, als uit een reusachtige stalen bijenkorf. In het halfdonker leek het of het ding elk moment kon opstijgen.

'We moeten ze uitroken,' zei ze. 'Eerst het luik.'
Ze gooiden het dicht en zochten hun kleren bij elkaar. Lars zei iets, maar ze verstond hem niet.
'Wat zeg je?'
'...dat ik me toch niet zo goed voel?' Hij zakte ineen en begon een mengsel van koffie, stroopwafels en honing uit te kotsen. Zijn lijf was vuurrood geworden en zijn gezicht begon te zwellen. Hij kuchte:
'... geen adem!'

Oh god, Anafala, anafaly.. dinges. Allergische shock.
Ze rende in haar ondergoed het huis binnen en zocht koortsachtig. Het medicijnkastje. Ze griste twee zwart met geel gestreepte EPI-pennen mee en rende naar buiten. Hij lag opgekruld in het gras en ze stak er een in elke bil. De naalden pompten adrenaline in zijn vlees. Hij was al blauw aan het worden, maar het werkte, goddank. Ze wist niets van EHBO. Ze ging bij hem liggen en verwarmde hem met haar lichaam. Hij was ijskoud. Maar na een halfuurtje en een pakje sigaretten stond hij alweer. Ze ondersteunde hem naar de schuur. Lars was inventief. Hij zette een tuinslang op de uitlaatpijp van de centrifugegenerator en zij schoof de slang door het kleine luik het vat in.
Mischien merkten de bijen dat het donker geworden was en wilden ze naar huis. Het vat was in ieder geval al snel bijvrij.

Haar opa zou zo thuiskomen. Lars was nog steeds rillerig. Ze wikkelde zijn been in een natte theedoek en hij belde zijn vader, dat hij zijn enkel ernstig verstuikt had. Toen de imker thuiskwam vertelde ze hem alles, behalve van het zwemmen. Hij tuurde met een zaklamp in de honing, rook de uitlaatgassen en zag de verdronken bijen. Als hij het verschil in honingpeil al zag zei hij er niets van. Hij schudde zijn hoofd en mompelde iets over onbezonnen jeugd.

Die kerst was Lars voor het eerst mee naar haar ouders. Hij stond een boterham te smeren in de keuken en riep haar. Ze liep de keuken binnen en kreeg een potje uit opa's kistje onder haar neus. In de honing dreef een condoom. Ze bloosde. Hij trok het ding er uit en hield het druipend omhoog.
'Kijk nou toch eens?' grijnsde hij.


Reedsch...113 toevoegingen, reedsch

*haalt vanuit diep de neus op, rochelt en proest een dikke groenzwarte pit omhoog en zuigt de longen vol lucht*

WOOT!!

Zo! Dat voelt lekker!

bromde Kiers om 11:02 AM (op 16-04-2004)


Goedzo Grrrrts. Een mooi verhaal. Wederom.

IHKV 'u hoeft zich hier niets van aan te trekken': dat condoom in het potje dat ongezien met het potjes vullen in het potje is gekomen dat toevallig in het kistje van haar moeder is gekomen dat hij toevallig tegenkomt. Misschien wat vergezocht.
Of was dat een geste van opa? Dan is het weer ijzersterk.

bromde Lennard om 11:23 AM (op 16-04-2004)


Groots en meeslepend Grrrits. Misschien wel één van de langste verhalen alhier, maar ik heb het helemaal uitgelezen. In één adem (ok, nu overdrijf ik natuurlijk).

De ontbrekende climax is nét wat minder zoet dan de rest van het verhaal. Ik voelde een goddelijke terechtwijzing voor het bevuilen van het ambrozijn aankomen. Maar wie bent u om aan de verwachtingen te voldoen...

Wat mij bij de snacks brengt.
Doet u mij maar honingspareribs vandaag!

bromde Hoof om 12:00 PM (op 16-04-2004)


Geen snacks voor mij vandaag. Ik hoop wel tussen drie en vier aan de borrel te kunnen. Maar pin me er niet op vast.

bromde Lennard om 12:06 PM (op 16-04-2004)


Goedemiddag dierenarts,

heeft u voor mij een zestal zeehondjes, liefst van het soort dat makkelijk aan gort te knuppelen valt? Kaalgeschoren ja.

Neehoor, voor recreatieve doeleinden.

bromde dreadloki om 12:21 PM (op 16-04-2004)


Immers. Er zijn veel te veel zeehondjes, want de visstand loopt ENORM achteruit.

Echt. Overal is een redelijke verklaring voor.

Vroeger ging dat anders. Dan had je zo'n clubje enthousiastelingen die met een rooie spuitbus precies een target op die diertjes maakte, dat je een beetje weet waar je de pikhouweel in moest houwen. Toen werd er veel meer aan gedaan. Terwijl er destijds een stuk minder mochten worden afgeslacht.

Komt vast door die ingewikkelde milieuvoorschriften met drijfgassen ofzo.

bromde Hoof om 12:29 PM (op 16-04-2004)


Eerst peilen natuurlijk. Scrollen.
Grrrits. Dan lezen. Zin voor zin.
Hard-boiled damesroman?
Meisje en jongen blijven in leven.
Ik ween.

bromde Paul om 12:32 PM (op 16-04-2004)


Bijzonder fantasievol weer, Grsdadtsadsafds. En inventief, dat ook. Ik heb 'm maar even geprint, zodat hij in het zonnetje gelezen kon worden. Aan te raden.

Ga ik nu even de pinguin aansnijden.

bromde Marnix om 12:49 PM (op 16-04-2004)


Niet eerst meppen?
Wordt het vlees mals van!

bromde Yeti om 01:03 PM (op 16-04-2004)


Hmmmmmm, en ik hou niet eens zozeer van honing... Wat je al niet over moet hebben voor een vrouw.

bromde Larsje om 01:43 PM (op 16-04-2004)


Nog twee uur en het is bier uur.
Doet moet vandaag dan ook maar buiten gevierd worden.

Pinguin? Vers?
Mag ik de snavel?
Lekker kluiven!

bromde Hoof om 02:08 PM (op 16-04-2004)


Ben jij dat Lars?
En wat is er met Hans gebeurd?

Nog een uur en het is weekend, Hoof. Geen bier want ik moet nog een gele trein rijden. Petje af, Grrrrts.

bromde bewegende om 02:29 PM (op 16-04-2004)


Een gele trein rijden?
Dat is zeker plattelands voor een meter bier naar binnen keilen?

O nee. Dat zeg je net.

Trouwens, Hans is met een of andere grietje het bos in. Heb ik gehoord.

bromde Hoof om 02:30 PM (op 16-04-2004)


Nah, het is meer dat ik niet meer zeker weet of ik dan nog met een strak gezicht mijn plaatsbewijs kan overhandigen aan de conducteur. Tja, zo'n alcoholovergevoeligheid is fnuikend. Mooi woord trouwens, dat fnuikend.

bromde bewegende om 02:34 PM (op 16-04-2004)


Mooi. Binnen het uur terug dus op tijd voor het bier. Buiten dan maar?

bromde Lennard om 02:35 PM (op 16-04-2004)


Iemand die naar een terasje gaat in Rotterdam? *zwaait*

bromde bewegende om 02:42 PM (op 16-04-2004)


Hier melden voor Zevenaar. *zwaait ook*

bromde Lennard om 02:45 PM (op 16-04-2004)


Grrrits is minister-president in het land van Melk en Honing.

Goed. Waar waren we. Oja, sjoelen bij het vernieuwde woedend.

http://sjoelspel.woedend.nl/

bromde bicat om 03:35 PM (op 16-04-2004)


Welneen bicatske.

Vrijdag ... TIETENDAG!

(desgewenst billendag, mij is het om het even)

bromde dreadloki om 03:44 PM (op 16-04-2004)


Prima keuze.
Hier pakaan.


Een tiet met honing.

bromde bicat om 03:46 PM (op 16-04-2004)


Wat errug dat internet virueel is!
Maar mijn scherm is weer schoon.

bromde Paul om 03:54 PM (op 16-04-2004)


Dank.

Krijgt u van mij tieten om te onthouden en dan nog iets met melk.

U bent tenslotte de uitbater alhier.

bromde dreadloki om 03:54 PM (op 16-04-2004)


Tiet voor een zuigke!

Rotterdam. Mooie tijden waren dat, dat ik daar op dit soort dagen op een terras zat te verbranden.

Maar dat wil zeggen dat hier in Drochten de met plastic wasdraad bespannen stoeltjes niet heel veel leuke dingen met zich meebrengen. Een gedessineerde reet, om te beginnen. Die meisjes in korte rokjes is jammer, met die stalpoten van ze.

bromde Hoof om 03:55 PM (op 16-04-2004)


Grrrits, goed man.

bromde Arnaud om 03:55 PM (op 16-04-2004)




Op het geluid van de zon ben ik nog aan het broeden.

bromde Marnix om 04:00 PM (op 16-04-2004)


'there will be no death today(?)'

bromde Klaarsz om 04:09 PM (op 16-04-2004)


*likkebaardend, lekker lessend*

*virTueel*

bromde Oh! om 04:10 PM (op 16-04-2004)


Hoof, minirokjes!
Ik click me in de rondte hier,
blote beentjes zat.
Doch wij hebben hier te maken met bicat.netjes.

Daar heeft Niek iets verantwoords op gevonden.

(Clicken vanaf 6 jaar!)

bromde Paul om 04:19 PM (op 16-04-2004)


zapnimf 15:41 - 16-04-2004

U bent allen wel erg prettig gestoord. Wat heerlijk!
Mijn serendipiteit bracht me via google naar 'bukkake'vervolgens bicat enzoverder. En ik die dacht dat alle Nederlanders droogstoppels waren! Een mens, zelfs al heet ze zapnimf, kan zich dus vergissen.


Nou, dan weten we dat ook weer.

*plopt (hoe schandalig!) alweer z'n vijfde deze middag open*

bromde Lennard om 04:21 PM (op 16-04-2004)


Ik hoorde dus net dat Michael Jackson dood is. Maar ja, ik hoor wel vaker wat.

Dit uiteraard geheel en al terzijde.

bromde Max om 04:50 PM (op 16-04-2004)


Onschuld is toch het mooiste...

bromde Eddee om 04:54 PM (op 16-04-2004)


Elvis schijnt ook dood te zijn.

bromde Lennard om 04:58 PM (op 16-04-2004)


Hmm, zat ik gezellig te shaken van de schok, schijnt het een grapje geweest te zijn.

Dat van Elvis, neem ik aan, ook.

bromde Max om 05:02 PM (op 16-04-2004)


Mannen, ik heb genoeg gebrouwen voor vanmiddag. Ik geef iedereen een literpul met koelklokkend gerstensap en een verlate Paasbunny. Voor het betere vermaak op een warm terras.

bromde Kiers om 05:09 PM (op 16-04-2004)


Bravo! Erg mooi beeld, twee naakte jonge mensen bedekt door bijen (sorry dat ik nog steeds on-topic ben).
IHKV (etc): het had wel ietsje langer mogen duren, die spanning van geheel met bijen bedekt zijn en niet weten wat te doen.

*kijkt uit het raam en vraagt zich af waar alle korte rokjes naar toe gegaan zijn*

bromde matxil om 05:14 PM (op 16-04-2004)


*plop*
En zes. En dan ga ik echt hoor.

*deezjaavoe?*

bromde Lennard om 05:14 PM (op 16-04-2004)


Een Vrolijk Lied!

I'm a lumberjack and I'm OK
I sleep all night and I work all day

I cut down trees, I eat my lunch
I go to the lavatory
On Wednesdays I go shopping
And have buttered scones for tea

I'm a lumberjack and I'm OK
I sleep all night and I work all day

I cut down trees, I skip and jump
I like to press wild flowers
I put on women's clothing
And hang around in bars

I'm a lumberjack and I'm OK
I sleep all night and I work all day

I cut down trees, I wear high heels
Suspenders and a bra
I wish I'd been a girlie
Just like my dear Papa!

bromde Paul om 05:19 PM (op 16-04-2004)


nog ffe on topic. IHKV zelfkritiek: jezus wat een lap. ik had zelf niet eens geduld om m uit te lezen. ik ga m in tweeen snijden.

stomme straight narrative.

*gaat iets vuigs bedenken*

bromde grts om 06:03 PM (op 16-04-2004)


Ik vind het vuig genoeg; het in tweeen snijden van verhalen hadden we hier nog niet gedaan.

*snijdt reusachtige regenworm in tweeen en probeert open stukken dicht te branden met een aansteker*

Tsjeeezus! Wat meurt dat naar rokend vlees.

bromde Kiers om 06:26 PM (op 16-04-2004)


VROUWENJACHT DRENTHE MET MAAND VERLENGD

Uitgegeven: 15 april 2004 23:53
Laatst gewijzigd: 15 april 2004 23:55

ASSEN - Vrouwenjagers mogen nog een maand langer aan de oostkant van Drenthe op vrouwen jagen. Dat heeft Drenthe's ministerie voor Vislucht & Slakkenjacht donderdag bekendgemaakt.

Het ministerie verklaarde de termijn voor de jacht op vrouwen te verlengen omdat het jaarlijkse quotum van 350.000 Slakkenmaagden & Anderszins Kortgerokte Beverachtigen nog niet is gehaald. In totaal zouden dit jaar al zo'n 280.000 vrouwen zijn gejaagd. Volgens het ministerie mag de jacht afhankelijk van het weer doorgaan tot 15 mei of tot het quotum wel is gehaald.

Het dit jaar door Drenthe ingestelde quotum voor het aantal te jagen vrouwen was het hoogste sinds er in de jaren '60 een limiet op de vrouwenjacht werd ingevoerd. Volgens de Drenthse autoriteiten is de populatie maagden in de regio gegroeid naar 5,2 miljoen exemplaren. Een volgeschoten vrouwenbever is per stuk ongeveer veertig euro waard.


bromde Kiers om 07:16 PM (op 16-04-2004)


Weest u gewaarschuwd voor Kiers de Holemens.
Een nachtslot is echt onvoldoende.
Barricaderen die hap, on the double.

Ik wilde trouwens een afpraak met je maken. Psychologisch onderzoek. Gratis, tenminste als ik nog in de experimentele fase zit?

bromde Paul om 07:41 PM (op 16-04-2004)


afSSSSSSSSSSpraak, godverdomme!

M. vr. gr.

bromde Paul om 07:44 PM (op 16-04-2004)


Maar dat geheel en al terzijde.

Sterke drank is wat we nodig hebben.

bromde Marnix om 08:56 PM (op 16-04-2004)


Oh ja? Oh ja.

Ik niet meer hoor. Maar gaat u vooral uw gang.

Laterszzzzz.

bromde Lennard om 11:12 PM (op 16-04-2004)


Ik ga ook pitten.
Truste! Voor zover.

(Cin, mocht gij hier vannacht opduiken... Groetjes!)

bromde Paul om 11:22 PM (op 16-04-2004)


kut... ik ben nog nuchter.

bromde Kiers om 12:30 AM (op 17-04-2004)


Wie kent Newt Gingrich nog? Dat was nog eens een... *valt in slaap*

bromde grtsghryjrjy om 01:30 AM (op 17-04-2004)


Vagina... Ik ben net uitgewerkt. Dus voor de morgenploeg, een hele goede morgen. Trouwens, de zon schijnt, moet Camping Bicat niet eens een keertje zomerklaar gemaakt worden?

bromde hopje om 05:08 AM (op 17-04-2004)


Goedemorgen.

Vraag 't bicat himself, hopje.
Wijd er een mailtje aan.
Anders weet ik het ook niet.

bromde Paul om 06:41 AM (op 17-04-2004)


Het is een prachtige dag om achter op het kasteelterras met uitzicht over de kasteeltuinen een bruidstaart aan te snijden. Met een glas Champagne. En daarna nog een glas en om vier uur al typsy te zijn en nog voor het eten dronken te zijn en tijdens het eten al te lallen om 's avonds aan de kasteelbar met de snikkel uit de broek aan de bar te hangen en dubbele whisky's te bestellen. Zwetend met je vrinden hangend aan de bar terwijl je je vrouw al uren kwijt bent.

Let's start drinking heavily.

bromde Kiers om 11:34 AM (op 17-04-2004)


Vanmorgen zeven uur sipte ik voorzichtig aan een halveliter Euroshopper pilsener.
The rest is history.
Toch slaagde ik erin om
around 10:30 u. het stalen monster
te bestijgen, en naar de dichtstbijzijnde AH te karren.
Een mens moet wat.
Voor de vorm heb ik ook oploskoffie
aangeschaft.

Hik, et cetera.

bromde Paul om 12:46 PM (op 17-04-2004)


Ik ben verbrand! nou ja bijna dan.

bromde grts om 03:23 PM (op 17-04-2004)


NedStat. Uw baken in de duisternis.

1. 17 april 15:54 Wanadoo Nederland BV, Nederland
2. 17 april 15:54 Chello, Drochten, Nederland
3. 17 april 15:54 Northern Indiana Public Serv., Columbus, Verenigde Staten
4. 17 april 15:54 XS4all Internet BV, Nederland
5. 17 april 15:54 Mexico (prodigy.net.mx)
6. 17 april 15:56 Wanadoo Nederland BV, Nederland
7. 17 april 15:56 Mexico (prodigy.net.mx)
8. 17 april 15:56 @Home, Den Bosch, Nederland
9. 17 april 15:57 Chello, Apeldoorn, Nederland
10. 17 april 15:57 Tiscali, België

(Read carefully.)

bromde Paul om 04:14 PM (op 17-04-2004)


Hallo.

Tot ziens.

bromde Lennard om 07:03 PM (op 17-04-2004)


Plagiarism!

bromde Groucho om 07:31 PM (op 17-04-2004)


Uw zaterdagavondcontemplatie,
verzorgd door niemand minder dan
Corry van Doorn:

Nu alles zich met bloesem tooit
Neemt men bezit van deze gronden
Mijn aders worden afgebonden
Want hier begon mijn leven ooit

De appelbomen zijn gerooid
Mijn stukje aarde ruw geschonden
Draagt diepe modderige wonden
En ligt met stervend hout bestrooid

Gehelmd staat hij op het terrein
Zijn legertje luid aan te vuren

En na de boomgaard en de schuren
Valt ook mijn woning voor de trein

Verwoestend dreunt op oude muren
De slopershamer van de pijn

bromde Paul om 08:31 PM (op 17-04-2004)


Binnenkort schijnen ze hier ook met kabeltelevisie te komen. Je hoort zo veel over dat Idols, daar ga ik van de zomer zeker naar kijken.

Fijn weekend allemaal. Tenminste, wij hier wel.

bromde Hoof om 10:29 PM (op 17-04-2004)


Och, Hoof, schrijf mij toch éénmaal aan!
paulterbeek@home.nl

Als je dat maar uit je hoof laat.

*heimelijk jaloers*

bromde Paul om 10:59 PM (op 17-04-2004)


Nou, ik heb ook wel eens
poëzie betracht, hoor!
Toen, in het schoolblad.

DUBIEUZE LOGIKA

liefde = blind
god = liefde
--> god = blind

(Daarna werd alles anders.)

bromde Paul om 12:06 AM (op 18-04-2004)


Dank Paul! In plaats van wat meer langs te wippen heb ik een nachtje overgeslagen. Dat gebeurd zo wel eens.

Heb het verhaal ook nog eens niet gelezen. Inderdaad te lang voor even tussendoor, doe morgen nog wel een poging.

bromde CiNNeR om 04:10 AM (op 18-04-2004)


Zondag!

(Zó gemeen, als je nog in leven bent. Click!)

bromde Paul om 09:43 AM (op 18-04-2004)


Van slapen kwam dus niets meer vannacht.

bromde Kiers om 09:58 AM (op 18-04-2004)


Jawel, toch wel. Een beetje.
(Lelijk. Twee keer 'wel'.)

bromde Paul om 11:33 AM (op 18-04-2004)


Waarom... dinges.

bromde grts om 12:55 PM (op 18-04-2004)


Ik ben officieel gek verklaard.
Dat betekent opsluiting,
en drie maaltijden per dag.

Zie die gezichten.
U kijkt God in de ogen.
Anonymous 2. Luistert.

*ik ga me was ophangen. doei*

bromde Paul om 01:33 PM (op 18-04-2004)


Zo zo, wat een drukte in weblogland. *Gaat weer naar bed*

bromde CiNNeR om 03:50 PM (op 18-04-2004)


En zoals Jan Akkerman in een
interview terecht vaststelde:
'Ik ben beter dan Eric Clapton en Jeff Beck bij mekaar.'

Zeg dat niet in dit kikkerlandje!
(Maar hij was al miljonair. Dat scheelt.)

bromde Paul om 05:11 PM (op 18-04-2004)


Ik las laatst dat spamming hand over hand toeneemt. Nou weet ik niet zozeer of dat wel

bromde Paul om 07:30 PM (op 18-04-2004)


Hoi Cin!

(Ik zag je per ongeluk
in het rijtje rechtsboven.)

bromde Paul om 10:19 PM (op 18-04-2004)


Mag het zeventigste reageersel nog ontopic zijn? Ik heb het zojuist pas gelezen, vandaar. Gerrits, wat een wereldverhaal. Heel fijn. Na een weekend gedrenkt in nectar en ambrozijn had het nog best wat langer mogen zijn.

bromde Adriana om 10:38 PM (op 18-04-2004)


Dat doet me deugd, Adriana. Ook mbt het verhaal. Ik verwacht aanstonds een duet van u met bewegende en zal me onthouden van negatief gezwatel.

bromde grtstehabyyhy om 11:28 PM (op 18-04-2004)


Goedenmaandag.
Het is nog rustig hier zie ik. Zelfs Paul is nog niet geweest. Dat moet een zwaar weekend zijn geweest.

bromde Lennard om 09:38 AM (op 19-04-2004)


Ik hou me ook maar even stil dan.

* denkt over een kort gedicht *

bromde Hoof om 10:22 AM (op 19-04-2004)


Ik ruik nog uit al mijn porien naar het olieworstelen dat ik altijd op de zondag pleeg te doen met mijn autochtone buurtgenoten daarmee mijn steentje bijdragend aan een soepele integratie. Mijn snor is overigens een valse want dat ziet er maandagochtend weer niet uit.

bromde Kiers om 10:52 AM (op 19-04-2004)


Paul is weer de lul.
Want bestijgt het stalen ros,
teneinde zich... eh... naar AH te begeven.

bromde Paul om 10:57 AM (op 19-04-2004)


Nou, de club begint weer wakker te worden.

Weet je wat ook leuk is om af en toe te bekijken?
http://woonwagenjongens.web-log.nl/

Wel meteen even door alle vooroordelen, die door Hendrik zelf bevestigd lijken te worden, heenprikken.

bromde Lennard om 11:06 AM (op 19-04-2004)


Waarom woont dat uberhaupt op een woonwagen in een woonwagenkamp? Dat is hetzelfde als die Indiaan die over Manhattan loopt en zegt dat hij recht heeft op een bizon en een stukje gras midden op Manhattan omdat zijn vader en opa dat ook deden.

Kan er op maandagochtend al een grap doorheen over '40-'45 en hoe ongeliefd, onaangepast en veracht woonwagenbewoners zich toen ook al opstelden?

bromde Kiers om 11:27 AM (op 19-04-2004)


Meer zien? http://www.whitetrashworld.com/

bromde Hoof om 11:27 AM (op 19-04-2004)


Nou zullen we het hebben. Hendrik over de rooie helpen terwijl hij zo z'n best doet.

Nou, we wachten af.

bromde Lennard om 11:33 AM (op 19-04-2004)


Niks dus. Kiers en Bicat zijn gewist. Jammer.

*gooit Frans in de shuffle-play*

bromde Lennard om 11:40 AM (op 19-04-2004)


Uitsluitend voor Lennard.

Groet, ook.

bromde Paul om 11:49 AM (op 19-04-2004)


Bedankt Paul. Wat is het eigenlijk? Ik zie hier alleen maar:

The page cannot be displayed
The page you are looking for is currently unavailable. The Web site might be experiencing technical difficulties, or you may need to adjust your browser settings.

Etc.

Het was vast goed bedoeld.

bromde Lennard om 12:12 PM (op 19-04-2004)


Hij doet het weer.
Paul, wat een lief gedichtje. Mallerd.

bromde Lennard om 12:46 PM (op 19-04-2004)


* komt even kijken wat-ie allemaal gemist heeft *

Nou. Als je het zelf niet doet dan gebeurt er ook geen hol in de wereld.

* gooit een peuk op de snelweg, als beginnetje *

bromde Hoof om 03:22 PM (op 19-04-2004)


Pas op Hoof, dat kan je negen jaar gaan kosten.

bromde Lennard om 03:42 PM (op 19-04-2004)


* sloopt snel de airco van het dak *

Zo. Dat scheelt weer 4 jaar.

bromde Hoof om 04:09 PM (op 19-04-2004)


Ik ben vóór vooroordelen.
Dat maakt alles een stuk makkelijker.

bromde Lennard om 05:00 PM (op 19-04-2004)


* laat met een benepen gezicht een wattenstaafje met een rare klont groen spul zien *

Is dit wel goed?

bromde Hoof om 05:08 PM (op 19-04-2004)


Jij bent een woonwagenjongen?
Da's een tegenvaller.

bromde Paul om 05:08 PM (op 19-04-2004)


LENNARD.
Dus.

bromde Paul om 05:10 PM (op 19-04-2004)


Zou Ome Bicat het zo druk hebben dat hij vandaag helemaal geen stukske heeft kunnen posten?

Ik ververs nu al zeven uur elke minuut mijn scherm maar veel gebeurt er niet. Is niet goed voor mijn rechtermuishandepilepsievinger.

bromde Kiers om 05:14 PM (op 19-04-2004)


Apedingest Paul: Ja, gedurende drie weken in de zomervakantie wel ja. Is daar iets mis mee?

Apedingest Hoof: Ligt eraan waar dat groen vandaan komt.

Apedingest Kiers: Mag jij dat niet meer doen dan?

bromde Lennard om 05:19 PM (op 19-04-2004)


Uit een emmertje

bromde Hoof om 05:22 PM (op 19-04-2004)


Also...

bromde Von Karajan om 05:27 PM (op 19-04-2004)


Het glas in lood op de omgebouwde bakkerskar zit er bíjna in. Ik twijfel nog over een karaoke-unit, want dat gaat dan weer ten koste van de gietijzeren vogeldroogstandaard. En ik héb me toch een partij mezen op de kop kunnen tikken...

bromde Marnix om 05:34 PM (op 19-04-2004)


Oh ja, en IJsselkrokodil. Daar ga ik deze zomer ongelóóflijke dingen mee doen.

bromde Marnix om 05:40 PM (op 19-04-2004)


You fuckin' Herbie!

bromde Erven Bernstein om 06:00 PM (op 19-04-2004)


Do do mi re fa

Is heer Bicat geveld door een virus????

bromde grtshtjhtjh om 07:06 PM (op 19-04-2004)


Bicat is onverslaanbaar.
Toch?

Ja!

bromde Paul om 07:29 PM (op 19-04-2004)


Erg stil hier de laatste tijd, waar blijven de verhalen ?

bromde RealUgly om 07:33 PM (op 19-04-2004)


De bloemetjes, de bijtjes,
zij alle staan Bicat Bij.

bromde Paul om 07:33 PM (op 19-04-2004)


Ha. Het Huif/Lennard ééntweetje blijft wel staan bij Hendrik. Misschien zijn we te subtiel geweest Hoof.

Hoof?

Heb je nou thuis nog steeds geen fatsoenlijke aansluiting?

bromde Lennard om 08:06 PM (op 19-04-2004)


zeg.. wie is die paul ?

bromde Majadebij om 08:34 PM (op 19-04-2004)


You can find the bastard
on http://www.spiderwebservices.nl/thegoldengirlsquotes/

bromde Paul om 08:53 PM (op 19-04-2004)


Welke Paul bedoelt u Majadebij?

bromde Lennard om 08:54 PM (op 19-04-2004)


Oh, die Paul. Natuurlijk. Welke bastard kunnen ze anders bedoelen. Paul.

bromde Lennard om 08:55 PM (op 19-04-2004)


Paul, onze KNOTSgekke dorpsgek maar wat zou het dorp er raar uitzien zonder een dorpsgek?

bromde Kiers om 09:41 PM (op 19-04-2004)


Dank je, Lennard.
:-) [En vermelde smiley veul groter!]

bromde Paul om 09:41 PM (op 19-04-2004)


Ahhh!

bromde Joepie! om 09:46 PM (op 19-04-2004)


Dancing Fool

don't know much about dancin'
that's why I got this song
one of my legs is shorter than the other
'n both my feet's too long
'course now right along with 'em
I got no natural rhythm
but I go dancin' every night
hopin' one day I might get it right
I'm a dancin' fool, I'm a Dancin' fool (2x)

I hear that beat; I jump outa my seat,
but I can't compete, 'cause I'm a
dancin' fool, I'm a Dancin' fool
the disco folks all dressed up
like they's fit to kill
I walk on in 'n' see 'em there
gonna give them all a thrill
when they see me comin'
they all steps aside
they has a fit while I commit
my social suicide,

I'm a dancin' fool, I'm a Dancin' fool (2x)

The beat goes on And I'm so wrong

I may be totally wrong, but I'm a
dancin' fool, I'm a dancin' fool
youwsa, youwsa, youwsa
I got it all together now
with my very own disco clothes, hey!
my shirt's half open, t'show you my chains
'n' the spoon for up my nose
I am really somethin'
that's what you'd prob'ly say
so smoke your little smoke
drink your little drink
while I dance the night away

I'm a Dancin' fool, I'm a Dancin' fool, (etc., etc.)
I may be totally wrong, but I'm a
FOOL-uh!

Hey darlin'...can I buy ya a drink? Lookin' for Mister Goodbar? Here he is... Wait a minute...I've got it...You're an Italian! Hah? Yer Jewish? Love your nails...you must be a Libra... your place or mine?

bromde Kiers om 09:48 PM (op 19-04-2004)


Would you, paulie boy, cut the googling out?
Otherwise I have to take measures.

Thanks.

bromde Pearly Gates om 09:56 PM (op 19-04-2004)


Don't touch that dial folks! We'll be right back.

bromde bicat om 10:00 PM (op 19-04-2004)


1. 19 april 22:03 Zonnet, Nederland
2. 19 april 22:05 Telenet, België
3. 19 april 22:05 @Home, Verenigde Staten
4. 19 april 22:06 Zonnet, Nederland
5. 19 april 22:07 Zonnet, Nederland
6. 19 april 22:07 XS4all Internet BV, Nederland
7. 19 april 22:08 Zonnet, Amsterdam, Nederland
8. 19 april 22:10 @Home, Enschede, Nederland
9. 19 april 22:10 XS4all Internet BV, Nederland
10. 19 april 22:10 Barak, Israël

bromde Mubarak! om 10:21 PM (op 19-04-2004)






huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)