huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Pop"] [Huiswaarts] [volgende bral: "plan"]

03/30/2004: "Kelp"


Ik bijt op mijn pen. Dit gebeurt me nou altijd. De laatste woorden zijn onmogelijk. Net als bij de zaterdagcrypto. Klotemuzen.

'Vloedlijn
Wieren ontwaken, spreiden hun
zachte armen in het koude water
dat hen toedekt als een kille moeder.'

Nee, dat is 'm niet. '... als een afstandelijke moeder?' Dat zeker niet.
'Dat hen toedekt als een boze stiefmoeder'? Haha. Hé! Kutverdomme, daar gaat mijn schrijfblok! Mijn schrijfsels worden over de rotsplaat geblazen en ik ren er achteraan. Het blok waait in een holte. Hebbes. Hijgend trek ik 'm er uit. Het papier druipt van het zeewater en zit vol met algen. Het water in de holte klotst na. Ik spuug er in. Minuscule witte krabbetjes vluchten in de drab. Het groene spul zit op alle bladzijden. Ik veeg het er zo goed als ik kan af. Getver. De natte bladzijden wapperen in de wind. De inkt is doorgelopen maar blijft goed leesbaar, gelukkig. Ik kijk nog even in het poeltje. De krabbetjes zijn druk met mijn spuug. Ik por naar ze met de achterkant van mijn pen. Sukkeltjes.
De meeuwen bij de klif hebben iets gevonden zo te horen. Druk schreeuwend cirkelen ze boven het water. Af en toe duikt er eentje. De branding slaat hoog tegen de witte rotswand. Mooi gezicht is dat. Volgens het gidsje zitten er grotten aan de voet van die klif, die met vloed onderlopen. Daar zou ik nou graag eens willen kijken. Maar ja, ik heb mams beloofd...

'Daahaaan!' Kijk, als je het over Medusa hebt. Ja mens. Kalm even met die menopauze?
'Ja mams! Ik zit hiehier!' Ik klim over de rotsen. Waar de schuimvlokken ophouden begint vrijwel meteen een strook onkruid. Daarachter ligt een zandpad dat parallel aan de kust loopt. Ik steek over en kruip onder lage hek door. Mijn moeder zwaait naar me vanuit onze torenkamer. Natuurlijk weer de torenkamer. Die stomme romantiek van haar begint me behoorlijk de keel uit te hangen. Ze wil perse wakker worden in een ronde kamer in een gepolitoerd bed, met haar achterlijke Victoriaanse nachtpon aan. En dan met ontbijt op bed over de zee en de rozen uitkijken. Tot lunchtijd, als het aan haar ligt. Met een pulpromannetje er bij natuurlijk. Ik begrijp steeds beter waarom pa van haar gescheiden is. Ik banjer door het rozenperk en steek het grasveld schuin over. Onderweg maak ik mijn bril schoon met spuug. De serredeuren zijn open. Ik beklim de trappen. Lunch staat al klaar. Mams gaat net zitten.
'Och Daan, wat heb je gedaan? Je shirt is helemaal vies en nat!'
'Sorry mam, maar ik moest mijn schrijfblok redden, het was nat geworden.'
'O je schrijfblok? Dan is het goed mijn jongen.' Ze buigt zich naar haar buurman.
'Mijn zoon gaat schrijver worden!' De tafelgenoot knikt met een welwillende glimlach. Zijn dochters giechelen. Ik haat mijn moeder.
'Mam, we hadden afgesproken dat je dit niet meer zou doen?
'Ja maar het is toch zo Daniël? Je gaat toch ook schrijver worden? O hij is zo talentvol!' Ze legt haar hand op zijn arm. De man schudt het hoofd en glimlacht. Zijn dochters proesten. Ik krijg een rooie kop en loop weg.

Vloekend stuif ik de trap op. Ze roept me na.
'Daan! Dahaan! Kom nou liefje?' Stomme trut! Ik sla de deur zo hard mogelijk achter me dicht en laat me op bed vallen. Ik bel roomservice en vreet me vol met zoete Franse dingen. Het schrijfblok leg ik in de vensterbank te drogen.

Ik ga op het grote bed liggen en trek me af, met gesloten ogen. Ik neem me voor om haar bed vanavond vol met zeewier te stoppen. Glibberige zwarte kelp, vol sissende blaasjes. Ik leg stapels wier te drogen in de zon. Het wordt een soort brandstapel. Mijn moeder zegt 'hij is zo talentvol!' en steekt hem aan. Het wier brandt als een fakkel, als een lichtbaken aan de horizon, totdat er alleen nog maar as over is. De wind blaast de as tegen de witte klifwand en het zwarte stof vormt de ingang van een grot. Er klopt iemand aan.

'Ja kom maar hoor. Ik ben al niet boos meer!' Stilte. Daarna weer voorzichtig geklop.
'Ja wie?'
'Euh hoi? Ik heet Laetitia. Mag ik binnenkomen?'
'O? Toe maar hoor?'

Het is de jongste van de twee meisjes. Stelletje Erinyen. Ik kom overeind en mijn bril beslaat spontaan. Ik zet hem af en zie vaag dat ze in het deurgat blijft staan. Ik dank Eros in stilte dat ik mijn broek dichtgeknoopt heb.
'Ja blijf lekker staan ofzo, joh?'

Ik veeg de condens aan mijn shirt. Ah, dat is beter. Ze staat nog steeds in de deuropening te dralen. Haar armen om een soort buitenmodel poëziealbum. O jee.
'Hey eh.. Kom verder? Ga zitten.' Ze gaat stijfjes in de leunstoel bij het raam zitten, haar armen nog altijd om het album. Alsof haar testament er in staat ofzo.
'Hmmm. Laat me raden. Jij doet ook schrijfpogingen?'
'Euh.. Ja. Daar lijkt het wel op hè?' Ze giechelt zenuwachtig.
'Nou laat maar eens horen dan?' Ze is niet erg mooi. Spitse kin en kleine ogen. Ongeveer net zo oud als ik, zestien of zeventien schat ik. Maar als ze het album in haar schoot legt zie ik dat Hefaistos haar rijkelijk heeft gezegend met haar lichaam. En ze heeft de prachtigste bruine krullen. Ze kijkt me aan, haar boezem gaat op en neer. Ze slaat het boek weer dicht.

'Meende je moeder dat, daarstraks? Dat je schrijver gaat worden?'
'Nou dat ligt niet aan mij. Ik bedoel ik doe wel mijn best maar dat kun je niet afdwingen. Snap je?'
'Oké.' Ze knikt opgelucht. Ik voel iets prikken in mijn nek. Ik ben voor het eerst in mijn leven alleen met een vrouw op een hotelkamer. En wat voor een vrouw. Jong, prachtige krullen, grote borsten... Ze bladert druk.
'Ah, ik heb het gevonden! Zal ik?' Ze kijk me verlegen aan.
'Ja toe maar!'
'Geef je dan je eerlijke mening?' Ik leg mijn hand op mijn hart.
'Beloofd!' Ze schraapt haar keel.
'Gevoelens en woorden, door Laetitia'
'Dat moet je dus nooit doen he, nooit je eigen naam er bij zeggen!'
'Oké, Gevoelens en woorden dan, dus.' Ze zucht.
'Nou, kom op dan?' Ze veegt wat krullen uit haar gezicht en haalt diep adem.
Terwijl ze voorleest kijk ik als gebiologeerd naar haar grote borsten, die zachtjes deinen op de maat van haar stem. Nog voor ze klaar is weet ik het.

'Dit is prachtig!'
'Echt waar?'
'Ja echt waar. Doe nog eens?' Deze keer probeer ik ook te luisteren. Ai.
Haar zinnen zijn genadeloos.

'...Zittend in deze kamer ben ik gevangen
Vol onbegrepen gevoelens en een onbestemd verlangen'
'...Om alles ten goede voleinding te laten verlopen
Vingers uitstrekkend naar een stil hopen'
'...er zullen vele zoute tranen vloeien
Mijn wanhoop en ontreddering zullen groeien'

Ik wil haar in het gezicht slaan. Dit stoppen. Maar het gaat maar door. Ik fixeer me wanhopig op haar borsten, als een soort reddingsboeien in deze zee van verbale ellende. Ah genade Gods, daar komt het slot.

'...Niet wetend hoe het je dierbaren vergaat
Het is alsof je ziel je lichaam verlaat!'

Ik ben een beetje misselijk. Ik hou mijn hand voor mijn mond en knik en glimlach. Ze kijkt verwachtingsvol.
'Het is, zoals ik al zei, een prachtig gedicht Laetitia. Echt waar. Ik ben erg blij dat je het me hebt laten horen.' Er glijdt een brede glimlach om haar lippen. Ze gelooft me. Ze speelt met een haarlok en zegt nuffig:
'Ja dat vind ik zelf ook eigenlijk. En mijn vader vindt het ook. Alleen mijn zus vindt van niet. Maar ja, wat weet zij?' Ze slaat het boek dicht en zegt met een lachje in haar stem:
'Nou, 'schrijver'? Nu wil ik wel eens horen wat jij schrijft?' Ik heb hier
eigenlijk helemaal geen zin in. Maar zij wel.

'Nou, laat horen dan? Schrijvertje?' Ze speelt met haar lokken en beweegt haar schouders plagerig heen en weer, zodat haar borsten schommelen. Ik sta op en pak mijn blok. De zon heeft het gedroogd. Ik probeer het te openen maar de bladzijden zitten vastgekoekt. Shit.
'Euh.. Laetitia? Luister eens, alles zit aan elkaar vast. Dus ik kan je alleen maar een gedicht voorlezen dat nog niet af is.' Ze knikt.
'Goed hoor.' Weer die brede glimlach. Zit ze me nou uit te lachen? Nou ja.
Ik haal mijn schouders op en draag het langzaam voor. Het gaat houterig. Ik verspreek me.

'Kelp'

Branding
Golven vliegen als schuimwolken. euh vlokken
over de lege strandstenen
Meeuwen klagen, wolken jagen langs de zon

Vloedlijn
Wieren ontwarren. ontwaken. ontwaken dus, spreiden hun
zachte armen in het koude water
dat hen toedekt als een kille moeder.'

'Maar dat klopt dus niet hè! Dat einde, van die 'kille moeder'. Dat is nog niet goed! wacht ik lees hem nog een keer voor.' Ze proest. Ik kijk verbaasd op. Ze begint hardop te lachen.
'Noem je dat een gedicht? Het rijmt niet eens!'
'Ja hallo een gedicht hoeft niet te rijmen hoor?' Ik krijg weer een rooie kop.
'Nou, en waar slaat het dan op? Volgens mij heb je zomaar wat woorden op een rij gezet! En dat noem je dan een gedicht?!' Mijn hart zinkt in mijn schoenen. Ze is nog dommer dan ik dacht. Ze zit schuddend van het lachen met haar tieten in de stoel. Ik sta op en loop zonder iets te zeggen de kamer uit. Bij de deur gooi ik nijn schrijfblok zo hard mogelijk in de metalen prullenbak. Laetitia blijft er in.
'Hihihi. Schrijver... Hoe haal je het in je hoofd!' Ze heeft gelijk. Ze is oliedom maar ze heeft gelijk. Ik kan niets. Het enige dat ik dacht te kunnen kan ik ook niet.

Ik loop in een trance naar buiten, in een keer door naar zee. Ik kan veel verder doorlopen dan voor de lunch. Ik val op mijn knieën tussen het zwarte kelp en begin het te plukken. Terwijl ik het zacht sissende spul in mijn mond prop en tegen heug en meug kauw en doorslik denk ik aan de Euripides, aan Plato. Ik zal vergetelheid grazen hier als een koe aan zee. Ik zal sterven aan uitdroging, hier aan het water.
'Krito, ik ben een haan schuldig aan Asclepius. Zorg dat die wordt betaald' mompel ik en kauw.

Ik eet zolang als ik het vol kan houden en ga dan liggen, op de natte rotsen. De zon brandt fel op mijn huid, maar door de harde wind blijft het toch kil. Ideaal weer. Ik leg mijn bril naast me en ga in de klassieke houding liggen. Ik stel me een zwaard en een ganzenveer voor aan mijn linkerzijde en mijn gemalin rechts. Ze lijkt op Jeanne D'Arc. Telkens als ik het bijna perfect in beeld heb, schuift Laetitia mijn Jeanne gierend opzij en komt naast me liggen. Ik word misselijk. En ineens trekt mijn hele lichaam samen, als een veer. In een paar goddelijke braakgolven komt alle kelp naar buiten, met mijn lunch. Het is... lekker? Ik hijg er van. Jezus. Dat was euh, prettig? 'Herboren' klinkt zo stom. Maar ik voel me anders. Beter. De meeuwen krijsen. Ik kom overeind. Mijn gezicht is een beetje verbrand geloof ik. De klif is witter dan wit, met deze zon. De zee verder weg dan ooit. Ik grijns en veeg wat kelpkots van mijn spijkerbroek. Ik vis mijn bril uit de prut en maak hem schoon in een poeltje. Vloedgrotten here I come! Ik ren er heen. Al van ver zie ik dat ik niet alleen ben. Een meisje, iemand met lang haar in ieder geval, probeert tegen het wit op te klimmen. Maar ze valt er telkens af. Haar oranje windjack glanst in de zon. De klif is dichterbij dan ik dacht. De rots torent honderden meters boven me uit en de meeuwen glijden er langs. Aan de voet ligt een strandje. Ik stop hijgend en laat me in het zachte witte zand vallen. Het meisje hoort me. Ze laat zich vallen en veeg haar handen af aan haar broek. O god het is de zus. Zelfde spitse kin. Stijl blond haar. Weinig tieten.

'Hey, schrijverke!'
'Ja laat dat maar hangen als je wilt? Probeer je in die grot daar te klimmen?'
'Ja! Maar het lukt niet echt. Ach er is vast ook niks te zien?' Ze lacht en laat zich naast me in het zand vallen. Ze heeft iets leuks. Heldere ogen.
'Nou ja, weet je, mij lukt ook niets. Je zusje vindt in ieder geval dat ik er niks van kan.'
'Dat je waar niks van kan?' Ik kijk haar aan. Ze kijkt me recht in mijn ogen. Geen theater. Gewoon interesse. En voor ik het weet lepel ik mijn gedicht op, zo uit mijn geheugen.

'...Wieren ontwaken, spreiden hun
zachte armen in het koude water
dat hen toedekt als een kille moeder.'

Als ik klaar ben is ze even stil. Ze gaat achterover liggen in het zand en denkt na.
'Hmmm. oké wel. Alleen die laatste regel is niet goed. Van die moeder.'
'Ja dat vind ik dus ook! Maar 'hardvochtige' ofzo is ook niet goed. Snap je?'
'Ja, je zou een simpel woord moeten vinden voor er wel zijn, maar niets doen?'
'Ja, dat is een goeie. Iets als plastic moeder? Nee. Wacht eens. Steen.
Stenen moeder?' Ze denkt na en knikt.
'Ja, stenen moeder klinkt prettig! Lekker simpel.' Ik grinnik.
'Grappig zeg. Ik noem mijn moeder altijd Medusa. Schrijf jij ook?'
'Nee ik heb er geen geduld voor.' Ze komt overeind, op haar ellebogen. Ze kijkt naar me.
'Doe je bril eens af?' Ik doe het.
Ze likt aan een wijsvinger en veegt er mee over mijn wenkbrauwen.
'Weet je, zo ben je best wel een leuke vent.' Ik krijg een hartverzakking en een vuurrode kop. Ik sta snel op. 'Laten we de vloedgrotten verkennen!' Ik ren voor haar uit. De vloedlijn over naar de dichtstbijzijnde grot. Maar het water bij de ingang komt al tot mijn knieen. Ik blijf staan en probeer naar binnen te kijken. Achterin schijnt licht. Tenminste zo lijkt het. Ze pakt mijn arm beet en trekt mijn bril van mijn neus. Ze steekt haar tong uit en waadt er mee weg, de grot in.

'Hé! Geef terug!'
'Kom maar halen!' Ik loop half op de tast achter haar aan. Ik stap een paar keer in een gat en val uiteindelijk languit voorover. Godver. Ik ben in een klap doorweekt.
'Kom je nog?' Ik sta op en worstel verder. Dieper in de grot gaat de vloer omhoog. Het waterpeil daalt en al snel hoor ik mijn schoenen soppen. Ineens staat ze voor mijn neus. Ze haakt me pootje en we vallen. We landen op een laagje zand. Het ruikt naar wier maar het is droog. Er valt licht door een scheur in het plafond.

'Lig je lekker jochie?' Ze ligt bovenop me.
'Jaah!' Mijn neus ligt precies in haar hals. Ze ruikt heerlijk. Naar zweet en naar zout.
'Nou ik niet, je bent kledder man.'
Ze gaat van me af. Ze kust me op mijn neus en draait zich op haar rug.
'Kleed je uit dan! Anders kun je niet drogen.' Dat doe ik. Ze betast mijn naakte lijf. Ze knijpt in mijn spierballen en in mijn zaakje en glimlacht.
Ik bloos.
'Euh.. Ik heb het nog nooit gedaan.'
'Ja dat had ik allang geroken.'
'Echt waar?'
'Nee joh. Ik bedoel dat je dat aan je kunt zien. Lekker groen.'
'Heb je geen vriendje ofzo?' Ze haalt haar schouders op.
'Nee dat is uit.'
'O.'

Ze ritst haar jack uit. In haar strakke roze topje zie ik toch meer van haar zus dan ik had gedacht. Ze komt overeind steekt haar armen in de lucht.
'Toe dan?' Onder haar shirt heeft ze een sportbeha aan. Ik trek hem met trillende handen uit. Ze heeft grote ronde borsten. Ik begin te watertanden als ik ze zie. Ze moet er om lachen en aait me over mijn hoofd.

'Ach je bent uitgehongerd!' Ik knik.
'Wacht even.' Snel trekt ze haar afritsbroek en haar slip op haar enkels en schopt ze met haar natte schoenen uit. Ik aai over haar glanzende benen.

'Ik heb geen condooms bij me dus we moeten pijpen en beffen. Ik eerst.'
Ik haal diep adem. Mijn pik is hard en droog en doet pijn van het wachten. Het is vreemd om de hand van iemand anders om je stijve te voelen. Vreemd maar erg geil. Ze neemt mijn pik in haar mond en knipoogt. En dan doet ze iets waardoor ik bijna meteen klaarkom. Gelukkig kan ik me inhouden, maar na een paar minuten al barst er vuurwerk los in mijn hoofd. Ik schreeuw het uit en kijk haar hijgend, vol ongeloof aan. Ze glimlacht breed en laat me mijn zaad zien op haar tong. Ze slikt het door.
'Hee daar kun je AIDS van krijgen!'
'Ja van jou zeker, jochie!'
'He kun je daar niet mee ophouden, met dat jochie? Zoveel jonger ben ik toch niet?'
'Ja maar je bent een jochie. Nu jij.'

Ze doet haar benen wijd. Ik ga voorzichtig op mijn knieën voor haar kruis zitten. Haar poes lijkt precies op de poesjes in mijn pornoboekjes. Maar hij is... warmer? Echter. Ze heeft hem een tijdje geleden geschoren, het haar is al weer een stuk aangegroeid, maar nog kort. Het heeft wel wat van... de onderkant van de stofzuiger? Wat een idee! Ik giechel. Ik aarzel en aai er voorzichtig overheen. Ik kijk haar aan. Ze glimlacht en schudt haar hoofd.

'Nee, niet zo jochie!' Ze pakt me bij m'n oren en trekt mijn hoofd in haar kruis. Ik hap naar adem en zoek grip. Mijn handen vinden als vanzelf haar zachte billen en ik begin te likken. Het smaakt zurig. Maar vooral zout.
Kelp! Alleen dan lekkerder. Zout met iets visachtigs. Jee, zou mijn pik ook zo smaken? Haar schaamhaar is stroef van het zeezout.
'Ah. Ja! Lange halen! Goedzo. En nu naar boven. Ja!' Ze begint tegen mijn gezicht aan te bewegen. Steeds sneller. Ik doe mijn best.
'Aaaarghh! Goedzo!'

Ik staak mijn werk en veeg mijn mond af aan mijn arm. Ik kijk haar aan. Ze hijgt na. Haar ogen glanzen en ze heeft blosjes op haar wangen. 'Jee ik ben net twee keer klaargekomen jochie!' Ik gloei van trots. Ik hoor geklots en kijk om. Het water staat boven de ingang van de grot.
'Goh. Volgens mij komen we hier voorlopig nog niet weg?'
'O ja joh? Nou ik weet nog wel een spelletje.'


Reedsch...84 toevoegingen, reedsch

Grrrrts, grrrrts. Grrrrts.

bromde Lennard om 10:58 AM (op 30-03-2004)


woo :) lekker wegleesbaar

bromde mx_429 om 11:07 AM (op 30-03-2004)


Meesterlijk meeslepend. Mooi geschetste setting. Een hoogtepunt in uw oevre alhier heer Grrits.

Ik ben een fan.

bromde Hoof om 11:19 AM (op 30-03-2004)


Verse vis, heeeeerlijk! En later dat andere zusje ook nog.

bromde Kiers om 11:39 AM (op 30-03-2004)


Prachtig, schitterend en dat zonder dooie. Schijnt gezond te zijn he, kelp.

bromde Max om 12:03 PM (op 30-03-2004)


En actueel:

[kiers]

Natuurclubs verzetten zich tegen palingpijpen
HILVERSUM, 30 maart 2004 (ANP) - Twaalf natuurclubs in Nederland verzetten zich tegen de aanstaande Nederlandse Kampioenschappen palingpijpen in Drochten. De twaalf natuurorganisaties maken vooral bezwaar tegen de wijze waarop de palingen worden opgegeild.
De palingen worden levend in een bak met zout gegooid waardoor de natuurlijke slijmlaag van het dier wordt aangetast. Al kronkelend door de bak met zout komen zij zo langzaam in hun stijve toestand. "Gruwelijk en onmenselijk", noemt initiatiefnemer R. Kloosterman de activiteit. Het NK wordt jaarlijks in september gehouden.
De clubs, onder andere enkele afdelingen van de Dierenbescherming en Wakker Dier, hebben het gemeentebestuur gevraagd geen toestemming te geven voor het evenement, zo vertelde Kloosterman in het Radio1-programma Pijpen Doe Je Zo.
In een brief aan de statenleden van de provincie Noord-Holland wijst de initiatiefnemer op artikel 36 van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren. De organisaties menen dat het evenement indruist tegen deze wet.
"Uit internationale publicaties blijkt dat het wetenschappelijk geaccepteerd is dat vissen kunnen lijden en dat de zoutbehandeling in het bijzonder als niet kies wordt beschreven. Daarom moet worden geconcludeerd dat het zouten en pijpen van palingen een ernstige vorm van dierenmishandeling is."

[/kiers]

bromde Hoof om 12:03 PM (op 30-03-2004)


Die dierenbeschermers willen alles verbieden wat een beetje leuk is. Na zeehondjeszagen, ganzenslingeren en welpjeswerpen, moet nu ook het palingpijpen eraan geloven? Het is een schande.

bromde Max om 12:10 PM (op 30-03-2004)


Hopla! Weer iemand om fan van te zijn! Ik ben fan!

bromde Oersoep om 12:15 PM (op 30-03-2004)


Jaa, Letitiae is de kers op de taart. Een hele lekkere taart.
En de rest is al getypt.
De ballen,
GDB,
le MA.

bromde GDB om 12:24 PM (op 30-03-2004)


Roerend, woordenrijk en briljant.
Ach, Grrrits!

bromde Paul om 12:48 PM (op 30-03-2004)


499700

bromde de teller om 01:03 PM (op 30-03-2004)


Een beetje late reactie maar wel gemeend: mooi verhaal. Volgens mij
zit er ook nog wel een vervolg in. Wordt die moeder nog gestraft bijvoorbeeld?

bromde matxil om 01:11 PM (op 30-03-2004)


Lang is het lekkerst!

bromde Rick om 01:20 PM (op 30-03-2004)


Mooi gekierst, Hoof. Ik denk dat ik het begrip maar wat meer aan de man ga brengen. Ter meerdere eer en glorie van mijzelf natuurlijk. Elke dag een klein nieuwsberichtje op Bicat in de comments kiersen. Totdat een slimmerik mijn naam wegkierst. Goed gevonden dat palingpijpen. Als vis ergens stijf van wordt is het palingpijpen. Ik ben nu natuurlijk hardstikke druk en zo met mijn verantwoordelijke baan maar ik zal vanmiddag een fijn stukje nieuws kiersen op bicat.

bromde Kiers om 01:35 PM (op 30-03-2004)


Ome Bicat, ik heb het idee dat er wat mensen aan uw mouw trekken over die Geigerteller. Als die op 500.000 springt, ontploft de boel hier. Wilt u nog een prijsvraag uitloven met prijzen voor de idioot die dat veroorzaakt, naar goed maar saai lifelog gebruik?

bromde Kiers om 01:42 PM (op 30-03-2004)


Ik zou ook hardstikke druk moeten zijn met mij oh zo verantwoordelijke baan. Maar ja, ik heb de bijzetting aanstaan.

Mooi hoor, met uniformen en zo.

bromde Lennard om 01:42 PM (op 30-03-2004)


499.828 en we hebben nog steeds geen passend kado. Oh God, hoe moet dat nou? Als de Baron dit maar op tijd in de gaten heeft.

bromde Kiers om 02:09 PM (op 30-03-2004)


Nou. Ik ga ook eens even lekker voor dat Juliana-gedoe zitten. Eindelijk heb ik ook even tijd om me met staatszaken bezig te houden.

In plaats van die lullige Flash-animatietjes met zo mogelijk nóg lulliger muziekjes.

* zet tv aan *

bromde Hoof om 02:11 PM (op 30-03-2004)


ik heb de pest aan alles langer dan drie regels maar dit heb ik toch in een erh. ruk uitgelezen.
Niks mis mee <- ik kom uit het noorden, vandaar !

bromde goodie2shoes om 02:14 PM (op 30-03-2004)


Ik heb anders wel een 'ik zeg nee tegen terrorisme t-shirt'

Ik heb het een keer of wat aangehad, maar het is ook al een paar keer gewassen.

www.cafeshops.com/tegenterrorisme

Of een mok. Of een muismat.
Maken we een aangepaste versie met de toevoeging '500.000 slachtoffer!'

Of 'AL 500.000 EEN AANSLAG OP EEN GEZOND VERSTAND'

Of
500.000 pageviews can't be wrong!

Alhoewel die laatste me nogal koud op het dak komt vallen. Daar zou je toch meer een foto van Elvis' skelet bij denken. Dunkt me.

bromde Hoof om 02:15 PM (op 30-03-2004)


499850

bromde de teller om 02:19 PM (op 30-03-2004)


De uitvaart is zojuist verleden.
Tijdens de afsluiting kwamen Maartje en Jacobine wederom in beeld. Bij het opnieuw aanschouwen van laatstgenoemde heb ik, tot mijn verbazing, de broekrits dichtgehouden.
Kortom, mijn goede daad vandaag is verricht.

*heeft spijt*

bromde Paul om 02:23 PM (op 30-03-2004)


499885
Nog 115 en het is zo ver.
Lijkt mij een mooi iets om even bij stil te staan. Ik vraag me af of Bicat het zelf wel in de gaten heeft.

Heeft u dat?

bromde Lennard om 02:36 PM (op 30-03-2004)


499900
Nog maar honderd (Maar honderd? die heb ik niet eens in een week)

Kiers, we moeten improviseren.
Help!

bromde Lennard om 02:45 PM (op 30-03-2004)


Ik kan wel even een herinneringsplaquette maken?

Dan mag de gelukkige die gratis downloaden ofzo?

bromde Hoof om 03:18 PM (op 30-03-2004)


Ik heb nog 24 bezoekers de tijd. Immers.

bromde Hoof om 03:19 PM (op 30-03-2004)


Nog achtien. Opschieten dus.

bromde Lennard om 03:21 PM (op 30-03-2004)


Tien bedoel ik.

bromde Lennard om 03:22 PM (op 30-03-2004)


Drie

bromde Lennard om 03:23 PM (op 30-03-2004)


Hoppa!

bromde Hoof om 03:23 PM (op 30-03-2004)




Gefeliciteerd Bicat.

bromde Lennard om 03:24 PM (op 30-03-2004)


Verdomme, net mis. (500001, PinkRoccade NV)
Wanadooer gefeliciteerd.

bromde Dennis om 03:26 PM (op 30-03-2004)


Oeps. Sorry....

(.. De redactie deelt grote blokken roodkleurige kaas uit..)

bromde Lennard om 03:27 PM (op 30-03-2004)


ook gefeliciteerd

bromde Eddee om 03:27 PM (op 30-03-2004)


* probeert op pijnlijke wijze zijn linkeroog weer open te krijgen *

Nou, heb ik toch niet voor niets twintig minuten door mijn fototoestel naar de Nedstat-pagina zitten kijken.

Ik heb 'm:



Niet dat je er wat aan hebt verder.

* rent plots weg met pak zilvervliesrijst onder zijn arm *

Provisiejat!

bromde Hoof om 03:29 PM (op 30-03-2004)


Lennard, moet ik even wat bloemen voor je plukken?

bromde Hoof om 03:32 PM (op 30-03-2004)


Hieperdepiep HOERA!! Het lijkt wel de Nationale FeestWeek op Bicat. Eerst Paul jarig, vanochtend Juliana onder grote belangstelling door de stad getourt en nu de klap op de vuurpijl!!

Bicat, jongen, dikke kussen en nog vele jaren. Dat je dit vuighe nest met ongedierte nog maar lang met jouw zielsverwarmende hartkloppingen mag ondersteunen.

Jacobine, CiNNer, Adriana bieden jullie vanavond jullie fijne lijfjes even aan voor de welgevormde hartewensknuffel? Ik heb mij niet geschoren. Dat prikt zo bij het zoenen.

Blokje kaas om het te vieren?

bromde Kiers om 03:36 PM (op 30-03-2004)


Dzjiezes krijst, een heuze mijlpaal.
Er zit weinig anders op
Dan een ferme, frisse

*PLOP*

bromde Max om 03:36 PM (op 30-03-2004)


Ja. Waar blijft bicat eigenlijk, met de kaas?

bromde Hoof om 03:38 PM (op 30-03-2004)


En ook nog eentje toen het nog niet zover was

http://picserver.org/view_image.php/V9DVA4P4969Q

bromde Eddee om 03:39 PM (op 30-03-2004)


*snik*
En die bos was me toch mooi.
Had ik maar een plaatje van het scherm gemaakt. Nu gelooft niemand me.

Ik ga me maar voorbereiden op de fijne lijfjes. En op de miljoenste. Want dat gepruts op deze manier wil ik dan niet meer.

bromde Lennard om 03:40 PM (op 30-03-2004)


Bicat, gooi die bloemen maar weg. Ze waren toch maar van de pomp, u weet wel, die al dagen buiten hebben gestaan.

bromde Lennard om 03:55 PM (op 30-03-2004)


Hé, nou staan die bloemen er wel! De lay-out te verkrachten bovendien.

bromde Hoof om 03:58 PM (op 30-03-2004)


Als een wanhopige was ik Jacobientje aan 't opzoeken, op m'n video, om toch nog... Realiseer ik me ineens dat ik die handel helemaal niet opgenomen heb vanmorgen!
Ondertussen passeert bicat.net het halfmiljoen. Dat heb ik weer.

Van harte! Próóst!

bromde Paul om 04:00 PM (op 30-03-2004)


Laat ons wedden wanneer de miljoenste bezoeker door de poorten van kasteel Bicat zal wandelen. Ik voorspel binnen het jaar en wel op 12 februari 2005.

bromde Max om 04:36 PM (op 30-03-2004)


Moet je eens zien wat er gebeurd als bicat.net al die Dutch Bloggies Awards wint.

bromde Hoof om 05:19 PM (op 30-03-2004)


Ze lijkt op Jeanne D'Arc. Hoe bedoel je? Ik vraag me namelijk af hoe jij kan weten hoe zij er uit ziet. Van god doorgekregen? ;)

bromde Chris om 05:32 PM (op 30-03-2004)


Ere wie ere toekomt. De term 'kiersen' wordt u fijntjes uitgelegd door Vilé om 12:35 PM (op 29-03-2004)

kier·sen (ww)
1 het overnemen van andermans werk en zodanig aanpassen dat eigen inbreng de boventoon gaat voeren
niet te verwarren met ~cut en paste

*brok in zijn keel dat het zover mocht komen*

Het is tijd voor een gekierst verhaaltje.

bromde Kiers om 05:46 PM (op 30-03-2004)


VEEL BELANGSTELLING VOOR 500.000ste BEZOEKER BICAT.NET

Uitgegeven: 30 maart 2004 07:34
Laatst gewijzigd: 30 maart 2004 10:42

SPIJSWIJK - Baron Bicat is dinsdagmorgen begonnen aan een eretocht op weg naar het half miljoen bezoekers.

Honderden mensen waren in Spijswijk getuige hoe de Baron met zijn laptop uit het kasteel werd gedragen en op de de praalwagen werd geplaatst. Op dat moment klonk het Wilhelmus.

Indachtig de voorkeur van de gevierde weblog Baron kreeg de anders geheel paarse praalwagen, getrokken door acht Friese maagden, witte accenten. Dat betrof de vitrage en de pluimen van struisvogelveren. Volgens planning zette de optocht zich rond 9.45 uur in beweging op weg naar de Eerste Logplaats in de Nieuwe Bicatkerk in Bonkhuizerveen, geboorteplaats van Baron Bicat.

Verwachting hedenochtend was dat niet lang na het middaguur zich de 500.000 ste bezoeker aanmeldt voor de poorten van Kasteel Bicat. De Baron zal zittend op zijn praalwagen het aanmeldingsgebeuren volgen via zijn interactieve mobiele draadloze laptop

Kleinzonen

Kroonprins Grts, prins Hoof, prins Lennard, en de heer Marnix, de vier oudste kleinkinderen van Baron Bicat, rijden vanaf Huize Bicathoven in een open roze Cadillac Coupe Deville mee in de stoet.

Begamix

Koningin Begamix, de oudste dochter van de gevierde weblog Baron, voegt zich bij de Defensieleergangen in Spijswijk bij de stoet. Zij zit vanaf dat moment samen met haar weblogzussen, de prinsessen Prinsesje, CiNNer en Adriana, in de eerste volgkoets. De andere familieleden rijden per auto en bus naar de Eerste Logplaats in de Nieuwe Bicatkerk in Bonkhuizerveen, geboorteplaats van Baron Bicat..

Langs de route tussen Vansmikkelenstein en Vuigherhuizen vormen militairen en veteranen de erewacht. De weblogfamilie ontmoet in het stadhuis van Bonkhuizerveen genodigden, onder wie leden van vijftien buitenlandse webloghuizen. Prins Hoof, de tweede zoon van koningin Begamix, ontvangt de gasten in Bonkhuizerveen.

Kiers

Prins Kiers zal aan het begin van het weblogfeest het lied "It's a gift to be simple" op zijn banjo vertolken. De prins doet dit op verzoek van Baron Bicat, van wie het een grote wens is dat zijn buitenechtelijke broer bij het feest aanwezig mag zijn.

Het grote feest vanavond zal in het teken staan van de levensfilosofie van Baron Bicat; "Licht en geborgenheid in Gods Liefde". Dat zei ceremoniemeester Bart bij het begin van de optocht naar Bonkhuizerveen.

Daarom kiest Bicat voor wit als kleurzetting voor de optocht en het 'blijde webloglied' 'A Toi la Gloire' ('U zij de glorie') als openingslied. Ook de verdere muziek tijdens het feest moet van de Baron een "lichte toon" hebben.

bromde Kiers om 05:46 PM (op 30-03-2004)


Zo'n eerste keer klinkt toch weer erg opwindend. Mischien had ik er mooie herinneringen aan kunnen overhouden, als ik minder in de ban van geestverruimende expirimenten was geweest.
Ik kan mij mijn hallucinaties nog wel herinneren.

Minder opwindend, kan ik u vertellen.

Heer Kiers, ik bemerk dat u mijn hartewensknuffels niet op waarde weet te schatten?

bromde Doosje om 05:55 PM (op 30-03-2004)


Zeer zeker Doosje, schat ik uw hartewensknuffels op waarde. Daarom ook laat ik de drie genoemde dames op het podium de Baron sufknuffelen zodat ik u achter de coulissen de rest van het knuffelprotocol kan uitleggen.

bromde Kiers om 06:01 PM (op 30-03-2004)


Ah, heer Kiers, u weet op eigenzinnige en galante wijze een dame te becomplimenteren...
Gerustgesteld en met een gegroeid zelfvertrouwen (naast mijn, van nature aanwezige, pompeuze ego) kan ik verder met de orde van de dag.

Waar was ik?

Oh ja, geef die man daar aan het einde van de bar, een vers biertje van mij. Hij lijkt eenzaam en mompelt iets, met zijn baard hangend in het doodgeslagen bier, over onvoldoende erkenning voor zijn 500.000ste bezoek?!?

bromde Doosje om 06:07 PM (op 30-03-2004)


Grrrts dankt u blozenderwijs, het was voorwaar geen gemakkeljke stap om niet tussen de vallende kadavers (Marnixisme) te gaan staan dit keer.

Chris dinges- je blog toont aan dat je er niets van kunt, schrijvenderwijs. daarnaast ben je ook nog eens je eigen rijke protopostpuberale binnenwereld vergeten. Dit maakt je een terminale fantasieloze dreuzel. Niet mee eens? Zoek maar eens op mijn naam hier en leg je eigen gekriebel er naast. Ongelukkige.

-he lekker is dat, semi-gemotiveerd de jeugd terecht wijzen-

bromde grts om 06:31 PM (op 30-03-2004)


Wacht Doosje, ik roep hem even. Dan rijdt hij op zijn mobiele barkruk naar u toe om u persoonlijk te bedanken. Maar geef hem geen tweede bier want rijden onder invloed is, ook in deze kroeg, verboden.

bromde Kiers om 06:34 PM (op 30-03-2004)


Liefste Doosje,
Dank voor het biertje, proost, op jouw gezondheid. Niemand wilde erkennen dat ik de 500.000ste was. The one and only. Nee, ze moesten weer zonodig de roem zelf consumeren. Een gemanipuleerde zege noem ik dit.

Here is the gold, all this I give you. Let me be your servant. Though I look old, yet am I strong and lusty;
for in my youth I never did aply hot and rebellious liquors in my blood, nor did not with unbashful forehead woo the means of weakness and debility.
Therefore my age is as a lusty winter, frostly, but kindly. Let me go with you, I'll do the service of a younger man in all your business and necessities.
(gewoon gejat van Shakespeare, dus nu is het van mij. Hij verzuimde aangifte te doen...)

bromde Arnaud om 06:35 PM (op 30-03-2004)


Hulde ende respect voor dit erotische pareltje.

bromde Subigo om 06:53 PM (op 30-03-2004)


Barfly?

I'm your freakin' goddamn barwasp!

Ze komt zo weer op tv, in herhaling.
Een man grijpt zijn kansen!

bromde Paul om 07:01 PM (op 30-03-2004)


Gekierst kan die Shakespeare er dus zo uit zien.

"Hier is mijn edel deel, het is al wat ik voor u heb. Hoewel ik er oud uitzie, zoude ik u graag beminnen. Ik ben sterk en lustgedreven.

Mijn genadigheden dank ik aan grote afkeer van helse dranken in mijn bloed. Immer ook heb ik mijn voorhoofd beschermd tegen de zwakken van geest en de debielen van aard.

Daarom, lief Doosje, voelt mijn leeftijd als een frisse winterlust. Laat mij in jou gaan. Ik zal u kietelen, ik zal schieten en sprietsen als een jongeman op zakenreis."

Nou, en dat heette toen waarschijnlijk vette porno, ook aan het Engelse hof maar hedentendage heet dit dus kunst.

bromde Kiers om 07:12 PM (op 30-03-2004)


Teach not thy lip such scorn, for it was made For kissing, lady, not for such contempt.

- William Shakespeare

bromde grts om 07:28 PM (op 30-03-2004)


Er is veel namaak op deze site, toch wens ik jullie nog veel succes.

bromde T. Maassen om 07:32 PM (op 30-03-2004)


Al het gedrukte of op een scherm afgebeelde is bij voorbaat namaak. Nooit is iets nieuw op het moment dat letters zichtbaar worden. Ik kan het u sterker vertellen, meestal is het oorspronkelijke niet eens in woorden te vatten. Het geschrevene is een vermoeiende poging zo dicht mogelijk bij de kern van het oorspronkelijke te komen.

Mijn wekelijkse boodschappenlijstje bijvoorbeeld. Dat klopt nooit met hoe mijn vrouw het bedoelde.

bromde Lennard om 07:40 PM (op 30-03-2004)


Kiers, godsamme...
Dit is precies wat Willem ons wilde vertellen, maar zijn moeder las over zijn schouder mee, dus hij verpakte het een beetje.
Een glimlach ontsierde mijn gekwelde gelaat.
Trouwens Grrrts, nog dank voor wederom dit vuige verhaal.

bromde Arnaud om 07:46 PM (op 30-03-2004)


Mooi stukkie Grrrts, ik en mijn wormvormig aanhangsel hebben genoten.

bromde RealUgly om 09:10 PM (op 30-03-2004)


http://www.cnn.com/2004/SHOWBIZ/Music/03/30/review.janetjackson.ap/

Een fijn, stout meissie, van 38.
Wat haar betreft, steek je, behalve je je-weet-wel, je hoofd in haar je-weet-wel.

bromde Paul om 09:10 PM (op 30-03-2004)


u zijt allen zwijnen. het is maar voor 15% erotisch verdomme!!! *gaat nog een uur lang tierend verder over naturalisme en pure gevoelens en sjanne van de ark en godver de godvert verder. kotst wat kelp uit en gaat pitten.*

bromde grtdsufjdgjbseioth om 11:20 PM (op 30-03-2004)


He, Mam! Ga nou 'ns weg!

bromde Willem om 11:42 PM (op 30-03-2004)


*zwiert binnen met een pallet vissticks*

Hier verder nog wat gebeurd? Nee? Ga ik nog even mijn verzameling kerktorens poetsen.

bromde Marnix om 12:54 AM (op 31-03-2004)


Neem die zwaarste klok van Nederland, in Delfts Nieuwe Kerk, dan meteen even mee.
Met poetsen, bedoel ik.

Hoe Oud Nieuw kan blijven.
Door het zo te noemen!

bromde Paul om 01:22 AM (op 31-03-2004)


Och ende wee, ik loop weer achter de feiten aan zie ik. Nou, gefeliciteerd en gefeliciteerd dan maar, op naar de 533.986e bezoeker!

Sorry Kiers, mijn lichaam werd net even misbruikt door de man die hier op zondag het vlees komt snijden. Gelukkig heeft u Doosje, een knuffelaar in hart en nieren als u het mij vraagt. Ow, dat deed u niet ..

En fijn verhaal. Hoewel ik de moord en doodslag stiekem even miste.

bromde CiNNeR om 02:03 AM (op 31-03-2004)


En ik mis jou Cinner.

XXX

je eigen drekje.

(P.S. Wie is toch godsnaam die man die uw vlees snijdt op zondag?)

bromde Dreknek om 02:19 AM (op 31-03-2004)


HAHA! Er moest dus nog ergens een 'in' bij, maar ik raak altijd een beetje opgewonden als Cinner de woorden "moord en doodslag" in de mond neemt samen met het woord "vlees".

bromde Dreknek om 02:25 AM (op 31-03-2004)


Of ik word een beetje opgewonden. Het zal mij eigenlijk enigszins aan den anus corroderen op dit tijdstip. Slapen & Werken voor een sterke natie!

Zijn er nog soepbonnen?

bromde Dreknek om 02:28 AM (op 31-03-2004)


Slapen & Werpen voor de natie.
(voor de dames)

bromde Lennard om 07:39 AM (op 31-03-2004)


Welk een mooi momentum! Grrathhzah terug, met een ijzersterk verhaal, Bicat maakt een "point" over het fenoneem Bloggen onder strakke regie van Paternakel Kiers, en het half miljoen wordt en passant gepaseerd! Hulde, en nog vele miljoenen!

bromde Vilé om 09:34 AM (op 31-03-2004)


Heeft er iemand een buisje tabletten 'Frisse Moed' bij zich, bij enige kans?

Langzamerhand beginnen de diverse spiergroepen zich weer naar de achterkant van mijn directe aandacht te verplaatsen, heb ik enige rust weten in te halen (ondanks bespreking in de avonduren), mijn resterende stoffelijke bezittingen die niet ten prooi dienden te vallen aan de grofvuilgraaimaffia op hun teder gekozen nieuwe plek geplant en zelfs al tijd gevonden om méér te doen dan vanaf mijn opstartpagina alhier direct door te klikken naar danwel een faq van een liederlijk ingewikkeld stukje computerprogramma danwel anderszins.

Maar nu ik voor gisteren mijn urenverantwoording tracht te componeren geloof ik toch dat de gereedgekomen capaciteiten in mijn hoofd en handen vooralsnog niet ontaarden in dat er een hol uit mijn handen komt.

Kortom. Ik moet eigenlijk energiek rondstuiterend een zestal koeien bij de gouden horens vatten, maar het liefst bestede ik de dag aan iets voor mezelf doen. En dat kan niet.

De terreur van de gestage voortgang der dagen.

Zin van het leven
Daar zoek ik al niet naar
Gelijk het vinden van
Een gnoe in mijn schuur
De moeite niet waard

Zin ín het leven
Daar wil ik meer van
Maar vooral meer tijd
Om zin te hebben is wat ik nu
Het best gebruiken kan

Lalalalala lalala lalalla
Lala lala la la lalalala
Lala lalalalalala laa la
Lalalala La Lalalala la
Lalalaalalalalala Lala

(ik heb eigenlijk geen eens tijd en/of zin om dit af te maken, kunt u nagaan)

* Piiiiiiiiing! *

Kut. Weer mail. Weer vijf minuten voorbij.

bromde Hoof om 09:58 AM (op 31-03-2004)


Wat een geweldig gedicht Hoof!
Mag ik 'm kiersen? (voor die ene bezoeker per week die niet bij mijn drie vaste bezoekers uit de bekende kliek hoort)

bromde Lennard om 10:30 AM (op 31-03-2004)


NEE. Niet kiersen. Gewoon knippenplakken bedoel ik. Stel je voor dat ik een eigen inbreng zou hebben die ook nog eens de boventoon gaat voeren. Dan blijft er niks meer over van het oorspronkelijke werk. Dat zie vaak gebeuren in het sample gebeuren.
En dat wil ik niet.

bromde Lennard om 10:38 AM (op 31-03-2004)


Als ik Hoof was, zou ik het toestaan. Het is immers een mooie reden om te zien hoe hetzelfde gedicht in een andere website layout eruit ziet.

Hoof, heb geen illusies dat je spiergroepen hergroeperen na een verhuizing. Zo staat de drankkast in mijn nieuwe huis precies tegenovergesteld van hoe ik het in mijn vorige huis had. En dat is morgen precies drie maanden geleden. Nog steeds maak ik de foute reflex als ik opsta en omval in de foute richting. Viel ik vroeger om in de richting van de drankkast en dus meer drank, nu val ik om in de richting van de vensterbank met de cactus. Ik zie er niet uit sinds drie maanden.

bromde Kiers om 10:49 AM (op 31-03-2004)


Prachtig tosti-apparaat, overigens. Zo zie je ze niet vaak meer.

En grasfdsatzxtyst: heb net even de tijd genomen je verhaal te lezen. Bijzonder geil, mag ik wel zeggen. En dát tijdens het visfileren.

bromde Marnix om 11:03 AM (op 31-03-2004)


Zo zie je maar weer hoe relatief alles is. Daarnet leefde dat beestje nog, nu liggen zijn ingewanden bij jou in de gootsteen. Zo is het een heksenketel bij Bicat, zo is iedereen druk met zichzelf. Het is tijd voor bezinning. Tijd voor een klein stukske proza op de voorpagina. Met nadruk op klein.

Kut, komt die verrekte Zaagmans zometeen weer langs.

bromde Kiers om 11:54 AM (op 31-03-2004)


Lennard, knip en plak dat het u een lieve lust is. Ik heb er niet echt over nagedacht.

Wat heb het immers allemaal voor zin.

Geen kamerplanten voor mij. In ieder geval. Ik mag van mijn teerbeminde de fles niet naast de tafelpoot zetten (en zo is het ook nog eens, ik krijg nog wel een beetje beweging zo), maar de route naar het toilet en dergelijke is wel erg wennen. Ik ben nog steeds blij dat ik de kapstokhaken nog niet heb opgehangen. Anders was ik inmiddels blind geweest.

* kijkt verbaasd naar een meneer met een enorme trekzaag die zegt dat het bijna tijd is *

Oh. Ook goeiemorgen?
Ja. Nog wel, dacht ik. Nog net.

bromde Hoof om 12:01 PM (op 31-03-2004)


Drank maakt meer kapot dan je lief... ehh

Hoe was het ook weer.

http://www.droogkloot.nl/verhaal/drank.php

Ben toch even naar de buurtsuper!

bromde Paul om 12:08 PM (op 31-03-2004)


Da's mooi Hoof. Ik had het namelijk al copiepastaat bij Cinner.

Mooi weer. Ik ga maar eens naar huis. Een beetje schilderen enzo.

bromde Lennard om 12:09 PM (op 31-03-2004)


Ik heb niet alle comments gelezen, maar ben wel zo geil als een pakje boter nou! :-p

bromde Limbonees om 09:39 PM (op 31-03-2004)






huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)