huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Opa's piemel"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Een slok wijn"]

11/27/2003: "Nachtlicht"

Het gebeurt wel vaker. Je wordt gebeld voor iets dat triviaal lijkt. Je voert het in, lacht er om met je collega's en laat het zitten. Tot het zich herhaalt. En er een patroon in blijkt te zitten. Vaak zijn die zaken achteraf de vreemdste die je ooit bij de hand gehad hebt.

Het begon ergens in juni. We werden gebeld door een man, laat ik hem Tom noemen, over `licht bij de overburen'. Hij zei dat het licht al twee nachten brandde. Natuurlijk lachten we er om. De melding ging de pool in voor meest zinloze van de maand. Maar twee weken later belde hij weer. Hij vertelde dat hij al weken slecht sliep, vanwege een krolse kat die door de tuinen zwierf.
En dat hij elke nacht, op welk tijdstip hij ook wakker werd, het huis van zijn overburen verlicht zag. Als een lampion. Hij kreeg er een raar gevoel bij. Het deed hem aan Minas Morgul denken, zei hij. Van 'Lord of the Rings'.
'Minas Morgul.' Ik typte het in en vergat het prompt. Tot ik thuis kwam.
Onze jongste lag op de bank 'Lord of the Rings' te lezen. Ik vroeg haar of ze wist wat Midas Morgul was.

'MieNAS. Mienas Mor-guul pap, met de g van garçon!'
'Al goed, al goed, maar wat is het?'
Ze ging overeind zitten en speelde met haar lange haar. Ze draaide het in een soort wrong terwijl ze zei:
'Nou, Minas Morgul is het fort van de boze geesten buiten het zwarte land, pap. Het is het hoofdkwartier van de tovenaar-koning. Er komt een spookachtig licht uit de ramen, iedere nacht, hoewel niemand er ooit een levende ziel gezien heeft.'
'Zoiets', zei ze.

Ik krabde in mijn nek. Doe mij maar Agatha Christie. Ze giechelde, zette grote ogen op en wiebelde met haar vingers.
'Mor-guul, mor-guuul! Huu huuhuuhuuuu!' Ze stak haar tong uit en plofte weer achterover op de bank, met haar boek.

Ik nam een slaappil en ging naar bed. Ik moest om 03.00 op. Vroege dienst.
Terwijl ik m'n tanden stond te poetsen die morgen, viel het me op dat een dakraampje dat ik net kon zien, een paar straten verderop, alweer, of nog altijd, verlicht was.

Mijn dienst was weinig bijzonder en ik besloot Tom te bellen. Ik vroeg hem zijn adres. Ik pakte de kaart er bij en een liniaal. Tom's melding zat precies ter hoogte van mijn dakraamwaarneming. Ik wreef in mijn nek. Ik besloot er bij mijn volgende late dienst, de maandag daarop, op af te gaan.
Ik belde Tom met mijn plan. Hij klonk opgelucht.

'Dat huis staat nu al weken 's nachts voor m'n raam te schijnen. Het lijkt wel een soort lonkende diepzeevis. Blij dat jullie er iets aan gaan doen.'

Die volgende week ging ik op pad, met Rita. Rita is een no-nonsense vrouw met een goed ontwikkelde intuïtie. Dat maakt haar een prima partner en een goede agente. We reden eerst naar Tom's huis. Het was half-een. Hij was wakker. We belden aan. We liepen de trappen op en bekeken het vanuit zijn huiskamer. We zagen een mooi jaren '30 pand, met een lange schoorsteen en een schuin dak. Uit alle ramen, vanachter witte gordijnen, straalde geel licht.

'Zie je wel eens wat bewegen?'
'Nee'
'Waar zijn de bewoners gebleven?'
'Ik heb geen idee. Het hele huis was me nooit opgevallen, tot die krolse kutkat begon te mauwen. Nou, veel succes! Ik zou er voor geen goud naar binnen gaan.'

Rita keek me aan. Ze lachtte niet. We reden de straat uit. We rondden het blok. We kwamen uit in de Scherstraat. Het huis was makkelijk te herkennen in het donker. Rita parkeerde voor de deur. We stapten uit. Het dakraampje was, voor zover ik kon zien, inderdaad het raampje dat ik ook vanuit mijn douche zag. Het stond op een kier. We stonden voor de deur. Rita kuchte en belde aan. De bel rinkelde in het huis. Ergens in de stad remde een vrachtwagen. Het klonk klagelijk, op dat moment. Het bleef stil. Na vijf minuten kloppen en bellen ging ik mijn instrumenten halen. We konden volstaan met een loper. De deur zwaaide naar binnen.

'Nou hij piept en kraakt in ieder geval niet!'
Rita's humor.

We sloten de deur achter ons en liepen de gang door. Afgezien van de gordijnen was het pand totaal gestript. Onze voetstappen klonken hol op de kale vloeren. Kamer na kamer zagen we hetzelfde. Een kaal peertje aan een wit plafond, witte muren en een betonnen vloer, met plaksporen van vloerbedekking. Hier en daar een raam of een deur. Rita opende een gangkast.

'Kom eens hier, hier is iets.'

Ik liep er met tegenzin heen. Onder een tikkende meter, waar duidelijk mee geknoeid was, stond een zin, schuin over de muur geschreven.

'Kun jij het lezen? Ik heb mijn leesbril niet bij me.'

Ik deed mijn zaklamp aan en las. In dunne potloodstreepjes stonden vier woorden: 'Wat jij niet begrijpt'.
Ik begreep het inderdaad niet.

'Kom' zei ik, 'laten we snel gaan kijken of hier nog echte lijken liggen. Ik krijg jeuk van deze plek.'

We liepen de trap op. Ook hier viel niets te zien. Wat kun je onderzoeken aan een lege ruimte?
Rita rukte aan een gordijn. Het zat stevig vast. Buiten klonk een gekrijs alsof er een dier geslacht werd. Dat was de krolse kat natuurlijk. Ik schopte tegen wat muren. Het echoode hol door het huis. We kwamen bij de zolder. Ik trok de uitklapbare trap naar beneden en Rita klom naar boven. Ze stopte halverwege.

'Jezus! Ik ga daar niet naar binnen hoor. Ga jij maar.'
Ze klom met een vies gezicht de trap weer af. Ik nam het over. De zolder leefde van de insecten. Motten en andere nachtvliegers fladderden en wandelden rond een TL-buis. Ik had er nog nooit zoveel gezien en keek er met open mond naar. Een mot vloog bijna mijn keel in. Ik hoestte, spuugde en veegde het beestje met beide handen weg. Insecten wegwuivend doorzocht ik de ruimte. Zoals ik al dacht, niets. Ik klom weer naar beneden.

'Niets Riet.'
'Zal ik je eens wat geks vertellen? Ik stond daarnet even in die kamer daar. Ik deed het gordijn open en ik keek recht in de huiskamer van Tom. Hij stond voor zijn raam, naar ons te kijken. Dus ik zwaai. Hij zwaaide helemaal niet terug?'
'Ach misschien is hij bang ofzo.'
'Nou ja, what ever. Kom, laten we gaan. Ik heb het helemaal gehad hier.'
'Ik moet nog effen pissen, ga jij maar vast naar de auto.'

Ik liep de wc in. Het was een ouderwetse, met een hoge stortbak en een lange pijp. Terwijl ik plaste zag ik dunne potloodlijntjes achter de stortpijp. Die hadden we gemist.
Ik boog me over de pot en met enige moeite ontcijferde ik vijf verticaal geschreven woorden.

'kun je alles laten betekenen' stond er.

'???' Ik fronste en trok door. Een golf water kwam het toilet uit zetten en spoelde over mijn schoenen. Ik pakte mijn zaklamp en scheen in het spiegelende water. Ik zag iets zwarts. Ik stroopte mijn mouw op en stak mijn arm in de afvoer. Ik rukte en trok. Het schoot los.

Ik hield een druipend bijbeltje in mijn hand. Zakformaat. Zo groot als een pocketboek, met een kunstleren kaft en een goudkleurig kruisje op de voorkant. Openmaken ging niet. De dunne blaadjes zaten volledig tegen elkaar aan gekoekt.

Met het boekje druppelend tussen duim en wijsvinger liep ik naar buiten. Ik had nauwelijks een stap over de drempel gezet of de deur viel met een klap achter me dicht. Ik krabde in mijn nek en keek er naar. Rita zette grote ogen op, achter het autoraam. Ze wilde het bijbeltje eerst niet in haar auto hebben maar pakte na wat overreding toch een bewijsstukken-zakje. Ik pakte de stift en schreef '19-7-2003, M.C.E. Scherstraat...' Ik keek naar de deur en mompelde, terwijl ik schreef: '...nummer zestig. Bewijsstuk nummer één.'

Het bijbeltje is gevriesdroogd, bij een specialist. Het ligt in het depot tussen de andere rotzooi. Er zitten niet eens vingerafdrukken op. Eén tekst is onderstreept, Nahum 3:11 geloof ik. Iets over drank. De inkt van de onderstreping is doorgesijpeld van Job tot aan Kolossenzen.


Reedsch...86 toevoegingen, reedsch

Driedubbele w00t!!! First post!!

(Nou, Kiers, dat raadsel van de werkgever van GRsazststs is nu ook opgelost)

bromde Marnix om 10:59 AM (op 27-11-2003)


Groots, Grrrtsch.

bromde bicat om 11:02 AM (op 27-11-2003)


Kom op jongen, nu even on-topic.

Nahum 3:11

11. Thou also shalt be drunken: thou shalt be hid, thou also shalt seek strength because of the enemy.

11. Etiam tu inebriaberis, tu eris abscondita; etiam tu quaeres robur (vel, suppetias) ab hoste (vel, propter hostem.)

Nahum, after having adduced the example of Alexandria, now shows that nothing would be able to resist God, so that he should not deal with Nineveh in the same manner; and he declares that this would be the case, Thou also, he says, shalt be inebriated. Well known is this metaphor, which often occurs in Scripture: for the Prophets are wont frequently to call punishment a cup, which God administers. But when God executes a heavy punishment, he is said to inebriate the wicked with his cup. The Prophet says now, that the chastisement of Nineveh would make her like a drunken man, who, being overcome with wine, lies down, as it were, stupefied. Hence by this metaphor he intended to set forth a most severe punishment: Thou then shalt be also inebriated. The particle Mg, gam, is here emphatical; it was introduced, that the Ninevites might know, that they could not possibly escape the punishment which they deserved; for God continues ever like himself. Thou then shalt be also inebriated. This would not be consistent, were not God the judge of the world to the end. There is then a common reason for this proceeding; hence it necessarily follows, -- since God punished the Alexandrians, the Assyrians cannot escape his hand, and be exempt from punishment.

He adds, Thou shalt be hidden. Some refer this to shame, as though the Prophet had said, -- "Thou indeed showest thyself now to be very proud, but calamity will force thee to seek hiding-places, in which to conceal thyself." But I am more inclined to this meaning, -- that Nineveh would vanish away, as though it never had been; for to be hidden is often taken in Hebrew in the sense of being reduced to nothing.

He afterwards says, Thou shalt also seek strength, or supplies, from the enemy. The words bywam zwem, meouz meavib, may admit of two meanings, -- either that she will humbly solicit her enemies, -- or that on account of her enemies she will flee to some foreign aid; for the preposition m, mem, may be taken in both senses. If we adopt the first meaning, then I think that the Prophet speaks not of the Babylonians, but of the other nations who had been before harassed by the Assyrians. Thou shalt now then humbly pray for the aid of those who have been hitherto thine enemies, -- not because they had provoked thee, but because thou hast as an enemy treated them. Now it is an extreme misery, when we are constrained to seek the help of those by whom we are hated, and hated, because we have by wrongs provoked them. But the other sense is more approved, for it is less strained: Thou shalt also seek aids on account of the enemy; that is, as strength to resist will fail thee, thou wilt seek assistance from thy neighbors.

Dus.

bromde Hoof om 11:05 AM (op 27-11-2003)


Oh.

bromde Marnix om 11:14 AM (op 27-11-2003)


Hmmm?

bromde catchoftheday om 11:18 AM (op 27-11-2003)


Is er dan niemand die op het idee komt om het licht uit te doen?

bromde Eddee om 11:25 AM (op 27-11-2003)


@ Eddee iemand die een slimme opmerking maakt wordt ook weleens een "licht"genoemd. Dit zou betekenen dat jij uitgedaan moet worden...met die agenten in de buurt lijkt me dat nu niet echt handig...

bromde arie om 11:29 AM (op 27-11-2003)


Arie Bombarie in da mothafuckin house.

Neger neger alsjeblieft.

bromde Eddee om 11:32 AM (op 27-11-2003)


nou nou eddee toch.. wat een onaardig berichtje over negers..

bromde arie om 11:54 AM (op 27-11-2003)


Grts is politieman en heeft een wervende tekst geschreven voor de campagne 'Kom bij de politie', hoewel deze slogan toch krachtiger en vooral korter klinkt.

bromde Kiers om 11:55 AM (op 27-11-2003)


Laat onze gedachten ook uitgaan naar de klassieker "O middernacht, schijn een lichie op mijn" die zo gevoelig vertolkt werd door het ensemble Drukwerk.

* maakt gedachtensprong *

Is er wel eens nagedacht over een bicat-bundel die je op de wc kunt lezen zonder dat je van die lelijke indruksels in je benen krijgt, van de monitor?

'Vuige Verhalen Voordat U Zelfmoord Overweegt' ofzo? Inclusief reacties? Zijn er geen oost-europese landen waar je zoiets voor een drol kunt laten drukken? En dat ondergetekende anders wel een opmaak inmekaar pleurt?
En dat dan verkopen op de site.

* struikelt over hoogdravende ideeën *
* BOF! *

Wie dat zou kopen?

Eh...

(off-topic, Gummbah in de Neuwe Revu van deze week, waarin een vrouw naar haar ex-man op TV kijkt en tegen een dame naast haar zegt "Toen ik nog met hem getrouwd was kon je in mijn kut een kanon afschieten".
Ik moest daar ca. 6 minuten om lachen.)

bromde Hoof om 12:03 PM (op 27-11-2003)


Ik ben al heel lang bezig met een Bicat-bundel. Tweehonderdenzestien pakken kopieerpapier zijn er al doorheen, tot nu toe. En volgens mij is het einde nog niet in zicht.

*snuift zilte zeelucht op*

Ja bedankt, Mariska. Je kunt weer gaan.

bromde Marnix om 12:29 PM (op 27-11-2003)


Heet jouw Thaise voor onder het buro Mariska? Of kreeg je nu echt koffie?

Ik zit te wachten op mijn Nuy en Pong van 13:00 uur.

bromde Kiers om 12:35 PM (op 27-11-2003)


Nee, mijn kleine Thaise heet Astrid. Mariska brengt de vis rond op kantoor.

bromde Marnix om 12:41 PM (op 27-11-2003)


Astlid... aha!

bromde Kiers om 12:46 PM (op 27-11-2003)


bromde Rob de Nijs om 01:22 PM (op 27-11-2003)


ENORME tieten, trouwens. Raar gezicht bij zo'n slank meisje van 1 meter 45.

bromde Marnix om 01:24 PM (op 27-11-2003)


As't lid staat
Is zij paraat

bromde Hoof om 01:30 PM (op 27-11-2003)


Er kwam laatst een meisje die wat kleine klusjes wilde doen. Hand- en spandiensten noemde ze het. Maar een achtelijk hoog uurtarief, ik zou willen dat ik het mocht rekenen.

Achteraf was haar land van herkomst wel veelbelovend. Vetlana uit Sletland. Of iets dergelijks.

Maar het wordt me allemaal wat te begrotelijk, want je moet natuurlijk ook gelijk een glazen bureaublad kopen en alles. Het oog wil immers ook wat.

En dan moet je zeker ook nog iedere ochtend douchen, krijg je dat gezeik weer.

* neuriet de melodie van het hardcore rapnummer 'Op je ballen naar de wallen' *

Pompidompidompidom, motherfucking pompom pidompom parrampampam fuck pompom perdidom plok! Yo!

bromde Hoof om 01:59 PM (op 27-11-2003)


'k heb net een container wasabi antilopen op de kop kunnen tikken. Nou eet ik best veel, zo in het weekend, maar waarschijnlijk krijg ik het toch niet helemaal op.

Wil ik iemand een boutje mailen?

bromde Marnix om 02:23 PM (op 27-11-2003)


Hangt er van af.
Is dat mèt of zónder haar?

*loert in donkere nis*

bromde bicat om 02:27 PM (op 27-11-2003)


Dat zijn toch die beesten met die lange, scherpe horens? Als u daar mee blijft zitten, dan heb ik daar wel oren naar. De piercing shop hier in Scherpenzeel betaalt daar goed voor.

Ik geef geen moer om vlees, laat dat boutje dus ook maar zitten, zou Seth Gaaikema zeggen.

bromde Hoof om 02:33 PM (op 27-11-2003)


Onbehaard, en met een mooie, dieprode marmering. Dat is nu eenmaal het kenmerk van de wasabi's, hè.

bromde Marnix om 02:34 PM (op 27-11-2003)


Verdomme Hoof, U bedoelt toch niet dat pittoreske dorp in de vreemde uitstulping van ons Gelderland? Zit hier een piercing shop? Of klust u bij?

Beste Marnix, graag twee stuks!

bromde datdus! om 02:46 PM (op 27-11-2003)


*Ding Dong*

Ik meld me nu vast even af voor alle activiteiten die er komend weekend georganiseert gaan worden.
Morgen mijn dochter jarig (3jaar)dus 's ochtends tracteren op de creche, 's middags sinterklaas op de zaak, 's avonds huis vol vistite. Zaterdagochtend met de fanfare de Sint ons dorp inhalen, 's middags zuipen terwijl de kinderen playbacken enzo. 's Avonds Sinterklaas bij m'n moeder.
Zondag proberen een gat in de dag te slapen. Dan kom ik 's middags nog wel even kijken.

Dus.

Oh ja, Grrrrts, de M.C.E. Scher straat, is dat niet de MC Escher straat? Ik heb thuis namelijk een boek van Escher (boek=stapel papier) met heel veel plaatjes. Best grappig. Zo leuk zelfs dat ik me best kan voorstellen dat hij er een beetje bekend door is geworden en dat er misschien zelfs een straat naar hem vernoemd zou kunnen zijn.

bromde Lennard om 02:46 PM (op 27-11-2003)


Dat boek met die waterval die maar niet wil ophouden, de ladder die vanuit een kiosk tegen het dak van die zelfde kiosk aan komt, de hand die zich zelf tekent, de vis die gans wordt etc etc.

prachtig boek, kreeg ik toen ik een jaar of tien was. Ging overal mee naar toe, nu nog trouwens.

bromde Eddee om 03:02 PM (op 27-11-2003)


Het is maar goed dat die Escher niet in het industrieel design terecht is gekomen.

Lekker handig, van die die dozen waar de inhoud er aan de linkerzijkant uitvalt. Omhoog.

Wees trouwens blij dat je vandaag niet naar New Delhi hoeft. Trouwen 12.000 mensen, ieder met een eigen optocht.

* tilt tipje van de sluier op *

Zooooooo. Dat ziet er lekker uit.

* TETS! *

Ah! Dan bent u waarschijnlijk de bruidegom? Met die glimmende tulband van je?

bromde Hoof om 03:08 PM (op 27-11-2003)


Escher was tevens de uitvinder van het kringbeffen en het diagonaalpijpen, al weet dat niemand.

Iets met een boekverbranding onder het schrikbewind van Emma.

bromde bicat om 03:08 PM (op 27-11-2003)


Mooie combinatie overigens tussen Tolkien, de Bijbel en Escher. Hadden die niet dezelfde uitgever?

bromde Zifnab om 03:13 PM (op 27-11-2003)
Probeer hier maar eens een Sony Triniton in te persen.
Dat lukt dus niet..

bromde Eddee om 03:13 PM (op 27-11-2003)


Alvast van harte met uw dochtertje, Lennard!
Dat Escher-boek heb ik ook. Of misschien is het een ander. Maar het is in elk geval een Escher-boek.

bromde Adriana om 03:18 PM (op 27-11-2003)


Groot dik boek, groene kaft.
Complete catalogus van z'n etsen plus biografie. Dat Boek.

Een jaar of twintig geleden in de aanbieding bij de ECI (bestaat dat nog?) gekocht.

Of heb je een ander boek?

bromde Lennard om 03:25 PM (op 27-11-2003)


Wat maar weinig mensen weten, is dat ik Escher vroeger nog les heb gegeven.

Kon er geen zak van. Blokfluiten.

bromde Marnix om 03:34 PM (op 27-11-2003)


Getiteld 'Leven en Werk van MC Escher', 351 pagina's? Yep. That's the one. Ik heb 'm ooit voor Sinterklaas gekregen, dacht ik.

*vertrekt nu voor onbepaalde tijd*

bromde Adriana om 03:36 PM (op 27-11-2003)


(...)
Je eigen schrijfsels, vooral als het om poëzie gaat, gepubliceerd krijgen is sinds de komst van internet makkelijker geworden. Louis Stiller, auteur van het Handboek voor Schrijvers, wees zijn ongeveer 25 toehoorders op het hebben van een eigen weblog waarop je alles kwijt kunt. En veel makkelijker te onderhouden dan een eigen website

Lange lappen proza hebben volgens Stiller op internet voorlopig geen toekomst -een beeldscherm is nog steeds géén boek -maar gedichten of teksten van ongeveer 500 tekens doen het daar prima. Er blijven voor hem vier wensen: een goede manuscriptbeoordeling on line, een Nederlandse internetboekwinkel à la Amazon, een gerenommeerde boekenuitgever die ook op internet serieus naar auteurs zoekt en hen via het net begeleidt en tenslotte een ontmoetingsplek waar schrijvers samen projecten kunnen doen of elkaars werk kunnen beoordelen.
(...)

Dus.

bromde Het AD van 24 novembert 2003 om 03:36 PM (op 27-11-2003)


Het is een boek met een slappe kaft.
basiskleuren grijs en perzik, met de bewuste kiosk op de voorkant.
Het isbn nummer kan ik me zo 1,2,3 niet herinneren.

kennen julie trouwens deze nog => http://www-ai.ijs.si/sirds/escher.gif

bromde Eddee om 03:41 PM (op 27-11-2003)


'...ongeveer 25 toehoorders'

Populaire materie.

bromde Marnix om 03:42 PM (op 27-11-2003)


Nu we het er toch over hebben, is er iemand geïnteresseerd in het boek "Leven en Werk van Hoof', 3 pagina's, inclusief inhoudsopgave?

bromde Hoof om 03:52 PM (op 27-11-2003)


'Nee, je moet niet kijken, maar meer stáren. Er dwars doorheen. Dan komt het op een gegeven moment vanzelf. Niet forceren. Het is even wennen. Zie je al iets? Nou?'

bromde Marnix om 03:52 PM (op 27-11-2003)


Uit betrouwbare bron is ook vernomen dat webloggers kritiek vaak erg goed oppakken, daar doen ze eigenlijk altijd hele zinnige dingen mee. Aldus Stiller (...)

bromde slyyy om 03:53 PM (op 27-11-2003)


Moet het kosten?

bromde Marnix om 03:53 PM (op 27-11-2003)


Och nee toch, we gaan onszelf toch geen literaire kwaliteiten toedichten?

Leuke woordspeling. Literaire kwaliteiten, toedichten. Ha ha.

Ik krijg opeens behoefte aan een goede manuscriptbeoordeling on line, een Nederlandse internetboekwinkel à la Amazon, een gerenommeerde boekenuitgever die ook op internet serieus naar auteurs zoekt en hen via het net begeleidt en tenslotte een ontmoetingsplek waar schrijvers samen projecten kunnen doen of elkaars werk kunnen beoordelen.

bromde Lennard om 04:35 PM (op 27-11-2003)


Alleen als het iets te neuken oplevert, lijkt me.

De rest is de inspanning niet waard.

bromde bicat om 04:46 PM (op 27-11-2003)


Neuken ja. Daar is het mij ook om te doen.

"Ken je dat? Bicat.net? Daar staan ook schrijfseltjes van mij op. Interessant niet? Zullen we neuken?"

bromde Lennard om 04:47 PM (op 27-11-2003)


En dat gaat dus nog niet helemaal zoals ik het bedacht had.

Vandaar die behoefte aan een goede manuscriptbeoordeling on line, een Nederlandse internetboekwinkel à la Amazon, een gerenommeerde boekenuitgever die ook op internet serieus naar auteurs zoekt en hen via het net begeleidt en tenslotte een ontmoetingsplek waar schrijvers samen projecten kunnen doen of elkaars werk kunnen beoordelen.

Misschien dat ik daardoor vaker in de gelegenheid kom om te neuken.

bromde Lennard om 04:49 PM (op 27-11-2003)


volgens vi.nl bromt van marwijk ook... http://www.vi.nl/vi/show/id=62802/contentid=55382/sc=46ab20

bromde arie om 04:50 PM (op 27-11-2003)


Kan nog wel een duur grapje worden. Die ghostwriters werken tegenwoordig met een hele transparante kostenstructuur.

Stomme woordspeling, ghostwriters en transparante kosten.

En hij moet natuurlijk helemaal naar hier komen. Een polderghostwriter. En maar op de deur kloppen.

Seth doet dat tóch altijd net even beter.

"Een ontmoetingsplek waar schrijvers samen projecten kunnen doen of elkaars werk kunnen beoordelen"?

Dat heet toch al wat langer 'café'? Of ben ik nou opeens heel ouderwets?

bromde Hoof om 04:51 PM (op 27-11-2003)


Of een 'camping'. Maar dan voor schrijvers. Gemankeerde, ongewassen kunstenaars die -met het vettige haar over de ogen- tot in het oneindige filosoferen. En klagen. Veel klagen.

Ik zou er wel graag een groot hek omheen zien.

bromde Marnix om 05:03 PM (op 27-11-2003)


Om te beginnen is het misschien ook aardig om er een WaddenEiland voor te reserveren. Jammer dat de wind meestal van zee komt. Zit je nog in de, eh, inspiratie, zeg maar.

Ik dacht zelf aan 'De Razende Bol'. Nee, echt. Dat is een WaddenEiland. Niet alleen een site.

Een hek is geen doen daar, overigens, dat eiland ligt iedere week weer ergens anders. Houdt de jongens wel lekker bezig.

Zo is ooit het onvergetelijke 'Sil De Strandjutter' ontstaan.
Is daar eigenlijk al een overbodige bioscoopfilm van gemaakt?

* kijkt verschrikt op de klok *

O jee. Moeder de vrouw zit natuurlijk met de piepers te wachten!

Dat zit zo, we eten gekookte kuikentjes, maar ze durft ze niet dood te maken.

* pakt moker *

Mmmm. Lekker. Kuikenboutjes.
Gaat alleen nogal tussen je tanden zitten.

* fluitend *

bromde Hoof om 05:48 PM (op 27-11-2003)


50

bromde 50 om 06:07 PM (op 27-11-2003)


Hoof, als jij terug loopt naar huis mag je je hart warmen aan de eerste belangstellende voor jouw verzamelde levenswerken van drie pagina's inclusief voorkaft, achterkaft, inhoudsopgave, literartuur verwijzingen, bijlagen, voorwoord, nawoord en dankwoord plus referenties. Mag ik drie exemplaren? Voor op de wc, naast mijn bed en neergelegd op het, nu weer, trendy liggende karrewiel met daarop een glazen plaat als tafel. Handig doorkijken naar "De Verzamelde Werken van Hoof". Heee, dat heb ik ook gelezen zeggen mijn vrienden dan die interessant willen doen en dan zeg ik 'dat kan niet, Hoof heeft ooit maar 1 exemplaar verkocht.

Affijn, ga ik nu even een joint roken en naar bewegende beelden van Escher zitten kijken. Ben bang dat jullie mij nooit meer terug zien. Of jullie mij wel maar ik jullie niet. Of ik jullie wel maar jullie mij niet. Of... of.. er zijn zoveel mogelijkheden in dit leven en feitelijk gebeuren er maar zo weinig van allle mogelijkheden.

*steekt toeter aan*

wow...!

bromde Kiers om 06:10 PM (op 27-11-2003)


Bewegende beelden:

http://www.mcescher.nl/Downloads/belve2.mpg

http://www.mcescher.nl/Downloads/water2.mpg

http://www.mcescher.nl/Downloads/ascen2.mpg

bromde Lennard om 06:56 PM (op 27-11-2003)


Toeter...

bromde Lennard om 06:56 PM (op 27-11-2003)


*wiebelt op zijn stoel*

Wiebel wiebel wiebel.

Iedereen die dit een leuk verhaal vond en dat niet gezegd heeft is stom.

*steekt tong uit*

*Pakt zijn Tim Robbins politiemannenmegafoon*

SHUT THE FUCK UP!! SHUT UP WHEN IM TALKING TO YOU!!! -im about to break-

bromde grts om 07:01 PM (op 27-11-2003)


Sorry grrrrts, dat ik stom ben.
Ik vind het een leuk verhaal. Jammer alleen dat er geen clou is. Maar ja, de sfeer vergoed veel. En natuurlijk ook de boodschap:

'Wat jij niet begrijpt, kun je alles laten betekenen'

Dus, goed verhaal wel.
(Ik begrijp het niet maar dat is dan juist het mooie, dat het alles kan betekenen. Wat ik maar wil!)

bromde Lennard om 07:28 PM (op 27-11-2003)


*pinkt een strontje weg*

dank je lennard.

dat 'im about to break' was trouwens een citaatje van een metal boyband.

im about to eat!

bromde grts om 08:11 PM (op 27-11-2003)


Smaeckelijck

bromde Lennard om 08:19 PM (op 27-11-2003)


Oh nee, Grrrrts, je gaat toch niet coerten hè?

Of zijn je Hoof letters op?

bromde Lennard om 08:21 PM (op 27-11-2003)


Mag ik hier eigenlijk ook mannenkoren imiteren? Het zal wel, hoor, maar je kunt het toch beter eerst even vragen. Niet?

bromde Marnix om 08:24 PM (op 27-11-2003)


Verstandig dat je het vraagt.
Hoe imiteer je eigenlijk een mannenkoor? Da's nou typisch zo'n vraag die mij al tijden bezighoud.

bromde Lennard om 08:29 PM (op 27-11-2003)


Een combinatie van buikspreektechnieken en goedgeplaatste spiegels. Dat is het wel.

bromde Marnix om 08:30 PM (op 27-11-2003)


QWERTYUIOP
ASDFGHJKL
ZXCVBNM

Mag iedereen kopiëren en plakken. Gratis.

Ik heb gegeten. Heeft er iemand nog een wasabi hoorn om de stukjes kuiken tussen m'n kiezen uit te halen.

bromde Hoof om 08:30 PM (op 27-11-2003)


Valt mee, huh?

bromde Marnix om 08:31 PM (op 27-11-2003)


Gaat het hier niet een beetje al te hard van stapel qua het imiteren van allerhande minderheidsgroeperingen?

Ik vraag toch ook niet of ik een bridgeclub mag imiteren.

O shit, ik doe het al.

bromde Hoof om 08:33 PM (op 27-11-2003)


Ligt dus gevoelig hier dat imiteren. Maar goed dat niemand in de gaten heeft wat ik aan het imiteren ben.

bromde Lennard om 08:35 PM (op 27-11-2003)


* oost deelt het plok *

bromde Hoof om 08:37 PM (op 27-11-2003)


In één keer goed.

bromde Lennard om 08:38 PM (op 27-11-2003)


*van inhaleert nog eenmaal heel diep aan de pretsigaret*

tsjemig de pemig niet NORMAAL man. Doorbewegende beelden op me scherm van Lennard over Escher die RONDDRAAIEN dus neukend driedimensionaal terwijl ik hier wegbeweeg op mijn roze olifant qua denkend vermogen want met stilhangend eendimensionale Eschers heb ik al een groot probleem om ze te doorgronden.

Oei, en nu wil ik het licht in huis ook al niet meer uit want ik ben bang dat ik het donker niet ga trekken. Ik zwaaide al naar de buren door het raam maar de buurman zag mij niet terwijl hij daar wel stond. Ik ben transparant geworden. Even naar de wc. Misschien staat er wel iets op de muur.

*zweeft een meter boven de grond naar het toilet*

bromde Kiers om 08:40 PM (op 27-11-2003)


Maar goed dat ik niks van bridge weet. Anders zou ik dit soort dingen weten:

Modalfa heeft halverwege de competitie in de Meesterklasse viertallen resoluut de kop gegrepen. Het team met Gert-Jan Paulissen-Bart Nab en Huub Bertens-Ton Bakkeren staat na elf wedstrijden op de eerste plaats met 18 punten voorsprong op 't Onstein 2 en 19 op Crash. Regerend kampioen De Lombard is vierde op 21 punten.

bromde Lennard om 08:40 PM (op 27-11-2003)


Met deze Dremel, inclusief wasabi opzetstuk, is je gebit in no time weer als vanouds. Echt.

Alleen jammer als je net een peperdure tandmetamorfose hebt laten uitvoeren.

bromde Marnix om 08:41 PM (op 27-11-2003)


Lennard: dat zegt nog niet dat je iets van bridge weet. Het zegt dat je iets van bridgende ménsen weet. Hebt opgezocht, in elk geval.

Full house!

bromde Marnix om 08:43 PM (op 27-11-2003)


Pretsigaret. Een rijmpje binnen een woord. Dat soort dingen valt me altijd op als ik aan de genotsknots zuig.

Ha ha. Weer zoiets. Zuigen aan een genotsknots. Terwijl ik gewoon een joint bedoel.

bromde Lennard om 08:44 PM (op 27-11-2003)


Bingo!!

bromde Marnix om 08:44 PM (op 27-11-2003)


Ik merk er niks van. Die thee waar je rustig van wordt.

De joint doet het overigens uitstekend.

Wat zijn we lekker aan het blowen, hè!

bromde Marnix om 08:46 PM (op 27-11-2003)


*hijs*

Virtueel blowen...

*spriets*

bromde Kiers om 08:47 PM (op 27-11-2003)


Straight Royal Flush.
Recht door het koninklijke toilet gespoeld.

Laten we maar ophouden over bridge.

Kiers, is het teveel gevraagd als ik zou vragen: "Geef even door?"

bromde Lennard om 08:47 PM (op 27-11-2003)


Kiers? Wanneer komt er weer eens een verhaal over heel decadent eten? Hoeft niet perse in Zuid Frankrijk, maar het mág wel.

bromde Marnix om 08:47 PM (op 27-11-2003)


*hijs*

aub

bromde Kiers om 08:48 PM (op 27-11-2003)


Cyberblowen.

Hoi, ik ben Lennard.
Ik heb hier een enorme joint. En, heb jij ook zo'n zin in een trekje?

bromde Lennard om 08:48 PM (op 27-11-2003)


Hier, Lennard. Goed stevig vasthouden want ik ben niet zo'n geweldige draaier. Het zou niet de eerste keer zijn dat de kostbare groene waar in het hoogpolige kasteeltapijt verdwijnt.

bromde Marnix om 08:50 PM (op 27-11-2003)


Je hebt gelijk Marnix, ik knal het er gelijk op.

bromde Kiers om 08:50 PM (op 27-11-2003)


Heeft iemand Dick T. al afgetapt, vandaag? Hij ruikt een beetje.

bromde Marnix om 08:53 PM (op 27-11-2003)


Knalt u maar.

Ach, blowen. Vroeger. Toen was het nog wat. Nu blowt iedereen. Zelfs m'n schoonmoeder.

"Ja, door die chemokuren verdwijnt mijn eetlust. Door te blowen voel ik me beter en heb ik ook weer trek"

Wat een kutsmoes zeg.

bromde Lennard om 08:53 PM (op 27-11-2003)


Weet je wat het is, Lennard, er zijn nu eenmaal heel veel dingen die door ENORME groepen mensen gedaan worden, en toch weinig van hun charme verliezen. Ik noem een

Kreeftsauteren.
Japans bluffen.
Cement kopen (online).
Tepelkloven.
De heg snoeien.
De buurvrouw neuken.
Nogmaals de heg snoeien (met schroeiende lul).
Nigtevegten.
Escher lezen.
Torenvalken.
Bedelaars ontslaan en, vooruit,
Masturberen.

Ik zou het er niet om willen laten.

bromde Marnix om 09:00 PM (op 27-11-2003)


Ik laat het ook niet.
Alleen gaat dat fijne gevoel van exclusieviteit er een beetje af.

Zoiets als dat op bijzinnen er opeens geroepen wordt dat er een verhaal komt dat eigenlijk op bicat thuis hoort. Maar dan komt het er nog niet écht uit. Misschien moet het nog komen.

Maar goed, zo ongeveer bedoel ik het dus.

bromde Lennard om 09:10 PM (op 27-11-2003)


*burrrps*

mijn buurman heeft een baby. die heet Liesel. Liesel? wat moet ik daar nou van zeggen?

bromde grts om 11:03 PM (op 27-11-2003)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)