huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Jaap"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Onschuld"]

10/18/2003: "Mid price Sedan, deel II"

het vervolg...

Ik ging weer naast haar zitten. Ik fluisterde in haar oor 'Ik heb een mooi potje met geld gespaard en daarvan gaan jij en ik prachtig trouwen en mooi op huwelijksreis. Wat zeg je daarvan?' Ze keek me aan met van die ontroerde oogjes. 'Meen je dat?' Ik lachte en knikte. Ze omhelsde me en we werden intiem. Intiemer dan we ooit geweest waren. We glipten uiteindelijk maar naar binnen. Ik fluisterde 'Ik wil je slaapkamer wel eens zien.'

Ze stond stilletjes op, keek naar de ring om haar vinger en toen naar mij. 'Goed dan.' Ze sloeg haar ogen neer. Verlegen, dacht ik nog. We beklommen de trappen. Ik voelde me alsof ik een hattrick had gescoord. Haar borsten waren mooi en vol voor haar leeftijd, dat had ik al op de tast vastgesteld. Ja, ze had een prachtig lichaam. Ze deed eerst haar bloes uit. Hemel wat een mooie borsten hingen er in die BH. Ik wreef in mijn handen. Wat een buitenkansje.

Toen deed ze langzaam haar schoenen uit. Het sekreet. Ik had nog niks door.
Ze deed haar broek naar beneden en toen zag ik het. Het was maar een driekwart wijf, meneer! Van de linkerknie naar beneden zat een grote dikke plastic prothese. Ze had me al die tijd voor de gek gehouden. Me zoet gehouden met taart en lieve woordjes. En bijna, bijna had ik me voor het leven gebonden aan een vrouw met een houten poot!

Ik was sprakeloos. Ik liep achteruit de slaapkamer uit en viel bijna achterover de trap af. Ik wist niet hoe snel ik naar haar voordeur moest lopen. 'Robert, Robert, lieve Robert!' riep ze me achterna. Vuil teringwijf.

Die ring heb ik d'r laten houden. Maar de volgende dag stond deze jongen in de showroom, dat begrijpt u wel. 'Wil meneer per creditcard betalen of in gespreide termijnen?' Dat was galbak weer. 'Contant graag.' Nou en toen riep hij z'n chef d'r bij hè.
En die chef even met het geld naar achteren. Maar het was allemaal in orde. Òf het in orde was. In triomf reed ik het parkeerterrein af en na een ererondje door de stad reed ik mijn nieuwe liefde naar huis. Ik parkeerde hem voor haar raam. Zo. Dat zou d'r leren. Een beetje een fatsoenlijk werkman van zijn brood beroven.

Een week of wat hoorde ik niks meer van haar, maar op een middag belde ze me op. Doodleuk of er niks aan de hand was. Ze zei dat ze naar haar moeder moest, want die was ziek, en of ik dan de zondagmiddag op Lorre wil passen.
'Want die kan niet goed tegen alleen zijn.'
Ik dacht breedbeeldvoetbal en taart in de koelkast dus ik zei 'ja'.
Ik zei 'Dan moet ik wel de sleutel hebben.' Want die had ik natuurlijk allang weer door haar bus gegooid. Niet voordat ik er een kopietje van had laten maken trouwens. Je weet nooit waar het goed voor is. Maar dat wist zij natuurlijk niet. Dus ze zei 'Ik gooi hem bij je door de bus.' De taart stond er inderdaad, die zondag. Er stond zelfs bier koud. En het voetbal was machtig spannend. Ik at en dronk en keek op mijn gemakje. Het was heerlijk.

'Misschien is ze toch zo'n slechte buurvrouw niet' bedacht ik mijzelf. Alleen dat Lorrebeest hield zijn bek maar niet.
'Papegaaitje leef je nog?' 'Papegaaitje leef je nog?' Ik negeerde het beest.
Op een gegeven moment zei het 'wuldewaardje' ofzoiets. Een nieuw woord in ieder geval. Dus ik volgde de voetballerij met een half oog en probeerde te verstaan wat dat beest zei. Terwijl ik aan mijn derde stuk taart bezig ben verstond ik het ineens. 'Bultenaartje.' Ik liet de taart vallen. Het schoteltje brak.

Het bloed steeg naar mijn hoofd. 'Bultenaartje.' Wat een vuil sekreet! Maar ik liet me niet kennen. Ik zat heerlijk breedbeeldvoetbal te kijken met monchou-taart, en het was een spannende wedstrijd. Knappe jongen die mij dan van de bank krijgt. Laat die papegaai maar lullen. Mij pakte ze niet met dit zielige gedoe. Maar dat werkte natuurlijk niet hè.
Elke keer als ik 'Bultenaartje' hoorde werd ik kwader. Ik vrat van de frustratie de rest van de taart in een kwartier op en keek vingertrommelend verder.

'Bultenaartje!' Ik sprong op en rende naar de kooi. Toen schoot me te binnen wat ik moest doen. Natuurlijk! Het nachtdoek over de kooi! Ik zocht in alle kasten en laden. Het doek lag niet op zijn gewone plek. 'Papegaaitje leef je nog?' 'Bultenaartje!' Ik vloekte want ik miste de wedstrijd. Uiteindelijk pakte ik mijn jas en gooide hem over de kooi. Het beest was stil. Maar m'n jas bedekte de kooi niet goed. En net op het moment dat er een prachtig een-tweetje gespeeld werd begon het weer, 'Papegaaitje leef je nog?'
'Bultenaartje!' 'Bultenaartje!' Ik draaide me woedend om en miste het doelpunt. En toen werd het rood voor m'n ogen, meneer. Ik rende op de kooi af, pakte hem beet en ik schreeuwde terwijl ik er hem hard mogelijk door elkaar schudde.

'PA - PE -GAAI - TJE - LEEF - JE - NOG - god - ver - dom - me!'
Vogelzaad en water vlogen door de kamer en over mijn jas. Het beest kreeg ergens een tik en viel bewusteloos in z'n kooi. Ik wachtte tot het water opgedroogd was en pakte de stofzuiger. Mijn wedstrijd was verpest.

Terwijl de laatste minuten werden doorgenomen kwam het Lorre-kreng bij. Maar er was iets met 'm. Zijn pupillen stonden wijdopen en zijn vleugels zaren te strak op zijn rug, en hij liep continu rondjes door de kooi, van boven naar beneden en weer terug. En hij bleef maar 'leef je nog?' 'leef je nog?' 'leef je nog?' roepen, achter mekaar. Ik werd er gek van. Ik dwong mezelf rustig na te denken. Dat doek moest toch ergens zijn. En toen zag ik het ineens. Het lag gewoon boven op de kast. Met een zucht trok ik het over de kooi.
Zelfs toen ging het nog een tijdje door. 'leef je nog?' 'leef je nog?' Maar uiteindelijk werd het stil. Mijn avond was grandioos verpest. Ik schreef een briefje dat de papegaai ineens vreemd ging doen, zette de TV uit en ging naar huis.

En nu komt het: Toen ik thuis kwam van m'n werk, de volgende dag, was de helft van mijn karpers verdwenen en mijn reiger lag in twee stukken naast de vijver. En toen ik in bed lag kreeg ik pas goed door wat voor een vals loeder er eigenlijk naast me woonde. U moet weten, het is gehorig bij mij hè, dus in mijn slaapkamer hoor ik precies wat er op haar gang gebeurt.
Wat had ze nou gedaan? Ze had die kooi in de gang tegen de muur gezet, zodat ik de hele nacht 'leef je nog?' 'leef je nog?' op mijn slaapkamer hoorde.

Ik heb een uur lang mijn slaap bevochten, meneer. Maar mijn hart was al gebroken vanwege mijn karpers, snapt u? Het huilen stond me nader dan het lachen en uiteindelijk heb ik met slaappillen, op de bank in de huiskamer, de slaap moeten zoeken. Begrijpt u het nu? Dat mens beterroriseerde mij! Ik ben net zo goed een slachtoffer van haar als zij van mij. Maar goed. Als je aan mijn karpers komt kom je aan mij hè, dus ik denk, ik zal je krijgen.
Dus ik sta om zes uur op, klim over haar schutting, haal haar gasflessen weg en zet ze bij mij in de schuur. Ik ben misschien klein, maar ik ben sterk hè.

'Zo. Probeer nou maar eens een taart de bakken teef' dacht ik. Ik ging naar de fabriek. Toen ik thuiskwam was er niks gebeurd. Logisch. Ik geef mijn huissleutel aan niemand. Die nacht begon het weer: 'leef je nog?' 'leef je nog?' Maar ik pakte fluitend mijn beddengoed en liep naar de bank. Een paar slaappillen en hopla. Door die pillen moet ik diep geslapen hebben. En toen ik de volgende morgen de deur uit stapte sprongen de tranen spontaan in mijn ogen meneer. Zo'n vuil kreng. De lak op mijn nieuwe sedan was van achter naar voren met een scherp voorwerp opengescheurd, wel vier, vijf keer. En over de zijdeuren stond met hoekige letters 'BRUID' gekrast. Onder de ruitenwissers zat een vel papier in een plastic zak. Het was een tekening van een lelijke grijnzende dwerg met een enorme neus en een bochel, die in een veels te grote auto over een papegaai heen reed. 'Bruidegom' stond er onder.

Waar dat mens het gore lef vandaan haalde om mij zo lelijk te kijk te zetten, ik begrijp het niet meneer. Het was puur om me te kleineren. Maar de lak. De lak was het allerergste. Dat rotwijf wist dat ik van goed lakwerk hou. Ik wilde haar deur intrappen en haar wurgen, maar bedacht me. Wraak wordt het beste koud gegeten, niet waar? Dus ik stapte in om naar mijn werk rijden. Zo ontdekte ik het waarmee ze gekrast had. Uit mijn achterband stak een schroevendraaier. Vloekend ging ik de sleutels van mijn tweedehandsje halen. Gelukkig stond die nog altijd voor mijn deur, en was ik niet te laat op het werk.

Die middag belde ik bij haar aan. Ze antwoordde door de brievenbus. 'Het is je eigen schuld, je hebt Lorre gek gemaakt en mijn gasflessen gejat.'
'Rustig maar, ik heb mijn lesje geleerd.' zei ik. Uiteindelijk ging de deur open en stond ze in de deuropening, in een duster. Haar voeten, een echte en een van plastic, in pantoffels. Ze keek me verwilderd aan. 'Luister' zei ik, 'ik sluit vanavond je gas weer aan oké?'
'Echt waar?'
'Echt waar.'
Ze slaakte een zucht van opluchting en zei toen: 'Maar dan maak ik geen taart voor je hoor, sorry, want vanavond ben ik er niet, dan ga ik naar mijn ..euh.. moeder.' Ze gooit de deur weer dicht. Ik glimlachte. Perfect.

Dus alleen die kutpapegaai was thuis. Ik ging naar huis, ontdooide een maaltijd en nam een biertje. Ik wachtte tot het acht uur was. Toen reed ik mijn geteisterde auto al hobbelend naar het einde van de straat. Mijn 2e handsje zette ik een straat verder. Ik sleepte de gasflessen terug over de schutting. Haar huis was aardedonker. Ik hoorde alleen zacht het gekras van dat rotbeest. 'Leef je nog?' leef je nog?' Ik sloot de gasflessen zo aan, dat ze lekten. Ik luisterde hoe het gas haar huis binnenliep. Toen liep ik naar de hoek van de straat en wachtte op het onvermijdelijke. Het gebeurde eerder dan ik had verwacht. Het was een prachtig gezicht. Een enorme knal en vuur dat uit alle benedenramen spoot. Misschien was mijn woning ontzet. Des te beter. Dan kreeg ik eindelijk een betere van de gemeente. En zij kreeg er natuurlijk ook een. Maar al haar spulletjes plus haar rotpapegaai waren mooi naar de klote. Net als mijn auto. Gerechtigheid.

De buurt kwam geschrokken naar buiten. Ik stapte als een held door de opengebarsten voordeur het pand binnen. En daar, Tussen de rokende meubelresten en glasscherven lag mijn buurvrouw. Ja, maar het was haar eigen schuld meneer. Ze had toch gezegd dat ze weg zou zijn? Ze moet op de bank hebben liggen slapen, met pillen ofzoiets, anders had ze het gas wel geroken. Ze had de aansteker en de sigaret nog in haar handen. Die bank is haar redding geweest denk ik. Het was een degelijk meubel. Haar prothese was weg. Het stompje bloedde. Maar dat was het ergste niet. Haar rechterbeen lag in een rare knik onder de loodzware televisie. Ik tilde hem er af. Het zag er niet goed uit. Het bloed stroomde er uit en het vlees was plat en blauw. Maar dat was niet het ergste. Het ergste was die blik in haar ogen mijnheer. Hoe ze me aankeek. Ik hoop dat ik dat nooit meer hoef te zien. Die papegaai was ook geen smakelijk gezicht. Het beest lag half geroosterd in zijn kooi, die door de klap naast haar op de grond was beland. En dat halfgebakken gedrocht bleef maar roepen, met een geblakerde snavel: 'leef je nog?' 'leef je nog?'

Ja ik heb het gehoord. Dat ze dat been er waarschijnlijk af moeten zetten.
Nee, die vrouw zal ik nooit meer recht in de ogen kunnen kijken. Maar ik ben niet schuldig. Zij heeft me van het begin af aan misleid en gemanipuleerd.

En als ik had geweten dat ze thuis was had ik het huis nooit opgeblazen, natuurlijk! Zei ik opgeblazen? Nee, nee! Wat ik bedoelde te zeggen: Het was een ongelukje bij het aansluiten. Ik heb dit nooit zo gewild. Echt niet.

Kun u mijn getuigenis niet aanpassen? U bent toch mijn advocaat?


Reedsch...44 toevoegingen, reedsch

Dat lees ik allemaal later wel... eerst: w00t!

bromde Adriana om 01:52 PM (op 18-10-2003)


Zo, dit maakt het wel weer tijd voor een biertje.

bromde Ralph om 03:03 PM (op 18-10-2003)


Verdommme. m'n w00t! kans gemist..

bromde grts om 03:16 PM (op 18-10-2003)


Grrrdts, wat een mooi waargebeurd verhaal. Toch wel emotioneel. En zielig voor Robert. Wie weet, als ze twee protheses heeft, dan geilt hij daar misschien wel op.

Lekker, niet de benen wijd. Gewoon ruimte zat.

bromde Lennard om 03:41 PM (op 18-10-2003)


Lekker verhaaltje ja.
Grrts, sorry nog van die avond bij Femster. Maar toen ik ging roken kwam ik een persoon tegen die met me ging praten. Dat vond ik nogal prettig, dat er iemand tegen me praatte, dus ik kwam wat later. Sorry nogmaals. De volgende keer ga ik meteen met je mee, goed?

Lekker is dat, zaterdagiddag kwart voor vier of zo, en ik zit hier een half uur een comment in te tikken omdat ik met me zatte kop niet een zin in één keer fatsoenlijk in beeld krijg.

Ook daarvoor sorry.

Oh ja, ik ben tegenwoordig Richard. Ik vind Lennard niet meer zo geil klinken dus nu heb ik weer een andere naam genomen.

bromde Richard om 03:45 PM (op 18-10-2003)


Mijn moeder is vandaag jarig.
Wat zou Freud daarover te zeggen hebben?

bromde Richard om 03:54 PM (op 18-10-2003)


Kent hij uw moeder?.......

bromde Eddee om 04:01 PM (op 18-10-2003)


Nee, Eddee, dat jij nou ook nog langskomt wordt me even te veel. De rest kan ik nog wel aan. Maar jij, nee, dat trek ik niet.

Ook een hijsje? Blonde maroc.
'k heb ook weed als je dat liever hebt, maar die moet ik nog even rollen.

bromde Richard om 04:07 PM (op 18-10-2003)


*PLOP*

bromde Marnix om 05:28 PM (op 18-10-2003)


zozozo dat is me wat..

*PLOP*

bromde Bumble om 05:58 PM (op 18-10-2003)


Ja nou, Richard... je nieuwe naam klinkt inderdaad stukken geiler dan Lennard hoor.

bromde Adriana om 06:26 PM (op 18-10-2003)


En volgens mij i s dit ook te ingewikkeld voor jullie. ik doe weert een simpele volgende keer

bromde grtds om 06:27 PM (op 18-10-2003)


geweldig..

bromde Frank om 06:40 PM (op 18-10-2003)


Zei Herman Finkers (leeft tie eigenlijk nog?) niet eens iets over een 2e geamputeerde been, iets van 'op een been kun je niet staan'?

bromde Bart om 06:42 PM (op 18-10-2003)


Voor dat het tipje in de hens vliegt lust ik wel een trekje, maar ik zal wel te laat zijn. Maar ik heb nog wel wat zwarte afghaan in mijn achterzak, als je wil kan ik een paar rolletjes daarvan in de shag laten verdwijnen.

bromde Eddee om 06:52 PM (op 18-10-2003)


Ok grrts, klaaar! Ik doe de broek weer aan. Dikke vette plak in de zakdoek.

bromde Kiers om 07:28 PM (op 18-10-2003)


Dat lijkt me een goed idee, Eddee. Doe mij maar wat.
Oh enne Gerrits, ik vind het een geweldig verhaal. Komt er nog een deel?

bromde Adriana om 07:28 PM (op 18-10-2003)


Kijk nou Kiers... tegelijk posten... wat reaumantisch!

bromde Adriana om 07:30 PM (op 18-10-2003)


Oei Adriana, ik begin te blozen. Ik krijg ene zwak voor je. Ik voel het.

bromde Kiers om 07:42 PM (op 18-10-2003)


Sorry hoor. Ik zit even naar de Carlo en Ireneshow te kijken.

Vandaar dat ik geen tijd heb om hier iets in te typen.
Volgende keer beter. Straks ofzo.

bromde Hoof om 09:17 PM (op 18-10-2003)


Hoof, wil je zulke scheldwoorden niet bezigen op deze site? Ik kan enorm veel hebben maar dat trek ik dus niet. Ik kijk op de BBC naar twee zestienjarige meisjes die een kind hebben van hun vader.

bromde Kiers om 09:30 PM (op 18-10-2003)


Ik kijk naar Word. Dat is een computerprogramma van Bill Gates.

bromde Marnix om 09:47 PM (op 18-10-2003)


Gavderdamme, wat een wansmaak.

*plop*

Nog even wat boeven schieten aan de zijde van meneer Payne, Max.

bromde Paalsma om 10:11 PM (op 18-10-2003)


Ik kijk naar een bijzonder luchtig geklede mevrouw op een oude lederen bank op het strand, die van de zon geniet.

Dat is in een programma van Eovia. En dan nu een programma van Steve Cox! UVMapper!
Ik hoef de C&I S. slechts te horen.

LALALALALALALALALALALA!

bromde Hoof om 10:12 PM (op 18-10-2003)


(die wansmaak is volgens mij de bedoeling)

bromde Hoof om 10:13 PM (op 18-10-2003)


Jullie zijn ziek. Ik ga platen kijken: Asian models Ashlee Sem, Vanessa Rey et al, Busty Kat Gutierrez stripping corset, Sin Nye Lang in school kilt spreading pink, Erica Park trick-or-treating in the buff, Nikki Park giving blowjob in the car, Luxi spreading shaved pussy in bed, Japanese babe Hikari lifting miniskirt, Sabrine Maui stripping little black dress, Filipina amateur Halik in white lace chemise, Chinese spreader Teo Ma Cha in school kilt, Lin Si Yee eating her cake and spreading, Kianna Orling stripping blue leopard-print bikini, Kimmy Kahn in school uniform in threesome, Thai semi-nude butterfly catcher Oil Ornnapat, Thai whore Jeab screwed, Thai whore Cherry sucking cock, Filipina amateur Jarma sex in the forest, Filipina amateur Amie dropping white pants

bromde Kiers om 10:21 PM (op 18-10-2003)


Wat is er mis met Bill Gaatjes??

Hij heeft zo'n lieve snoet!

bromde Bumble om 10:46 PM (op 18-10-2003)


Ik kijk naar een vormloze bruine worm, staande in een veld vol krullende haren.
Ik zal zo m'n broek weer dicht doen.

bromde Bart om 11:08 PM (op 18-10-2003)


Wat een prachtig verhaal!!!! Daar word ik gewoon stil van, omgekeerd evenredig met de luide knal van de ontploffing in het verhaal.

Jezus, dat mensen zoiets aangrijpend en diepmenselijk aan het papier kunnen toevertrouwen! Ik wou dat ik het had geschreven.

En dat typ ik heel gemeend, en zonder enige zweem van cynisme of ander dubbelzinnig gedoe.

Het is gewoon af, dit stuk.

Briljant.

Proficiat!

bromde GDB le mal aimé om 12:02 AM (op 19-10-2003)


I dont know what you heard about me, but you cant get a dollar out of me. tralalalalali cos im a fucking p.i.m.p.! Ha! Dat zat de hele avond al in mijn hoofd!

Aangezien jullie dit verhaal leuk vonden submit ik morgen iets romanties... sterker nog, nu!

-het ligt toch al op de plank-

bromde grts om 12:43 AM (op 19-10-2003)


Ja, godver... moet ik dit allemaal gaan lezen ? Pfff... euhm, eerst een wijntje. Baron, regelt u even een kaasplanckje ? FIJN!!

bromde Cartman om 01:05 AM (op 19-10-2003)


Kiers, bent u uit?

bromde Handlanger van Dick T. om 01:26 AM (op 19-10-2003)


teleurstelling....

Helaas komt de show van 18 oktober
in Nijmegen te vervallen.
Xander heeft een ontsteking in zijn stembanden en zijn artsen hebben hem daarom dringend geadviseerd stemrust te nemen.

De mensen die een kaartje hebben gekocht krijgen hun geld terug. De Vereeniging neemt, voor zover de gegevens bekend zijn, contact met hen op. U kunt ook zelf contact opnemen met de kassa van de Vereeniging: 024-3221100.

bromde Handlanger van Dick T. om 01:28 AM (op 19-10-2003)


Wacht met spanning op nieuwe verhaal..

*KLOTS*

bromde Bumble om 01:30 AM (op 19-10-2003)


M/84/Hengelo zoekt zijn kunstgebit. Enig vuil geen probleem. Foto van kunstgebit=antwoord terug.

bromde Dreknek om 02:48 AM (op 19-10-2003)


@bart
[quote]Ik kijk naar een vormloze bruine worm, staande in een veld vol krullende haren.
Ik zal zo m'n broek weer dicht doen. [/quote]

U is Neger ?
Of heeft u u zojuist bescheten ?

bromde Subigo om 12:21 PM (op 19-10-2003)


Gerrits? Waar blijft je romantische bijdrage?

bromde Adriana om 01:00 PM (op 19-10-2003)


Ik heb ook zin om een romantische bijdrage te leveren.

bromde Kiers om 05:21 PM (op 19-10-2003)


Ik ben nu bezig met een sjabloon, om omklapkaarten te maken. Voor de kerst, maar ook van harte beterschap of gefeliciteerd. Het is de embossingtechniek die wordt toegepast, maar er wordt ook iets uitgesneden. De uitgesneden rondingen worden dan iets opengevouwen, zodat het "omklapeffect" ontstaat. De plaatjes zijn uiteraard weer van oude kaarten !

bromde Willemijn om 05:28 PM (op 19-10-2003)


Willemijn, ik zit nu nog flink te boeren achter mijn grote bord dampende boerenkool met dikke vette worst en spatjus maar als dat op is, kom ik als de wiedeweerga jou omklappen.

bromde Kiers om 05:30 PM (op 19-10-2003)


Nou meneer Kiers, mijn blossende boerenmeidenwangetje gaan helemaal tintelen op deze manier. Vergeet niet uw riekend lid te laten bollen.

bromde Kiers om 05:33 PM (op 19-10-2003)


Ik denk dat ik iets met mie ga maken. Zou ook wel logisch zijn, want ik heb het vanmiddag gekookt. Die mie.

bromde Marnix om 05:59 PM (op 19-10-2003)


Ach, nu onderteken ik met 'Kiers', nu weten jullie allemaal dat Willemijn niet echt bestaat.

Chinees met Mie is lekker. Aan repen gesneden Chinees roerbakken in loeiendhete zonnebloemolie. Beetje knoflook op het einde erbij.

bromde Kiers om 06:30 PM (op 19-10-2003)


Mie met patat.
Een aanrader.

bromde Bart om 06:46 PM (op 19-10-2003)






huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)