huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Stukje bij beetje"] [huiswaarts] [volgende bral: "Types - De Sollicitant"]

04/22/2005: "Jij en de dood"


Als ik je straat inloop, ruik ik het meteen. De geur van je parfum, drijvend op een walm van rotting. De bron is makkelijk te lokaliseren, resten van een grotendeels weggeschepte, haast vloeibare massa in de goot. De penetrante doodslucht trekt glanzende groene vliegen aan. Essence du mort. Ik knijp mijn neus dicht en loop snel door, de geur wegwuivend met mijn in cellofaan gehulde roos. Dat is dom. Hij knakt halverwege. Ik zet de plastic tas met jouw spullen tussen mijn benen en probeer de roos te restaureren. Het is niet echt een succes. Ik pak de tas weer op en loop naar je deurbel, Woudenendseweg 24.
Ach, die dingen gebeuren nu eenmaal en nog vrij snel ook, als je niet oppast. En nu ben ik mijn leven met draadjes aan elkaar aan het knopen en jij probeert je hoofd boven water te houden. Wij samen. Nog een briljant idee, in een ondiep graf op het liefdeskerkhof. Ik druk op je bel en de zoemer bij het slot gaat. Ik duw de deur open en de doodswalm beneemt me bijna meteen de adem. Bovenaan de trap ligt je hond te sterven. De natte-hondengeur die hij toch altijd al bij zich droeg, is nu tot in het oneindige uitgebreid. Terwijl ik de trappen beklim, kijkt hij me aan, met zijn grote bruine ogen. Hij jankt zacht als ik hem niet meteen aai. Ik zet me over mijn weerzin heen en op het moment dat mijn vingers zijn kop raken, laat hij het smerigste gas uit zijn rottende darmen ontsnappen dat ik ooit geroken heb. Ik moet de leuning grijpen om niet achterwaarts de trap af te vallen. Je roos dwarrelt naar beneden.

Jij staat bij je hond en aait zijn rug, met een glas limonade in je hand. Ik loop naar je toe zonder roos, maar dat zie je nauwelijks. Je pakt me in mijn nek en zoent me hartstochtelijk. Daarna ga je op je hurken zitten voor je lieveling. Ik hijg na van je zoen, maar stop daar al snel mee, vanwege de mondenvol met stank. Je wringt de bek van het dier open en duwt een paar reusachtige honden-pijnstillers tussen zijn lippen.
'Kijk nou toch,' zeg je. 'Je tandjes worden helemaal zwart.' Ik kijk mee en zie dat het tandvlees rood met zwart is en overal tussen de tanden uitsteekt, ook dwars door een holle kies heen. Ieks, getver. Je pakt de bek in je hand en giet het glas limo in zijn keel. Het glas duwt tegen een tand en de tand laat los. Je drukt het ivoor met al je liefde weer terug. De hond siddert van de pijn. Jij, mijn lieve ex, speelt voor hondendokter. Je vertelt me dat je suiker, zout en limonadesiroop aan het water toegevoegd hebt. Je gelooft overduidelijk in je 'sportdrank voor de bejaarde hond'. Wat een concept...
'Goh, misschien moet je het op de markt brengen? Zet het op eBay! Ik ben benieuwd. Volgende week rijk? Maar zeg, vertel eens schat, wanneer ga je nu eens vroeg genoeg opstaan om dit dier uit zijn lijden verlossen?' Je kijkt me aan alsof ik zojuist heb voorgesteld alle honden een hondenster op te plakken en te vergassen.
'Hoe kún je zoiets zeggen? Sascha is ziek, maar hij gaat echt nog niet dood hoor!' Hoe ik zoiets kan zeggen? Makkelijk zat. Ik heb een enorme zoen op mijn mond van je gehad, maar ik sta hier nog altijd halverwege de trap met een plastic tas en een halfgeknakte roos die hard aan het verwelken is in de gezellige geuren van jouw Sascha. Die dood is. Jij weet het alleen nog niet. Net als onze relatie. Ik heb je sleutel toch niet meer?
Ik kom je spullen terugbrengen. En jij doet alsof ik even langswip en dat morgen ook weer ga doen. Wat moet ik doen om je wakker te krijgen?
'Naar de hel met je voorzichtige liefde, hunnie, kijk nou eens. Ruik nou eens. Het arme beest is drie stappen verwijderd van de dood. Ik weet zeker at ie met liefde z'n pootafdruk zou zetten op zijn euthanasieverklaring. Het is tijd, hij is al meer dan achttien jaar oud!'
'Ja maar kijk eens goed naar hem dan?' Je aait over zijn vacht. 'Hij ziet er mooier uit dan ooit!' Dat is waar. Zijn vacht glanst zacht en zijn ogen zijn vol en vochtig. Met de dood keert soms die glans terug die we al worstelend met het leven verloren hebben... Net als wij nu, lief. Hmm. Het lijkt zo mooi nu, wat we hadden. Je bent zo... zo vrij. Ik zie je schoonheid weer. Ik was even vergeten hoe mooi je bent. Dat krijg je als je lang genoeg naar de achterkant van het borduurwerk staart. De voorkant was voor andere mannen. Als we naar de bioscoop gingen, weet je nog? Ik kreeg de rest. Je neuroses, je weekenden in pyjama op de bank, je bodemloze put vol onzekerheden... Maar nu voel ik het weer. Even. Dat mooie 'oh'-gevoel. Ik stap over Sascha heen en pak je hand. Ik wil je zachte huid kussen, maar ik ruik stervende hond. Ik glimlach. Ach god. Niemand weet dit behalve ik, maar er is nog een reden waarom je Sascha niet wilt laten inslapen. Je bent bang dat hij gaat terugkomen om je in je slaap te achtervolgen, net als in pet cemetery van Stephen King. Haha, het enige lichtpuntje in deze hele business, wat mij betreft. Je bent grappig. Mijn prettig gestoorde ex. Ik vermoed dat je in paniek gaat raken als hij werkelijk het loodje egt. Je bent al dagen niet op je werk geweest.

Als je hond de pijp uitgaat terwijl jij weg bent, loopt ie waarschijnlijk helemaal leeg in deze gang. Die geur krijg je er nooit meer uit. Ik vraag me af of je deze geur er al uit krijgt?
'Als je de deur uit gaat moet je hem op het balkon leggen.'
'Dan moet ik mezelf ook op het balkon leggen! En naast hem gaan liggen om te sterven.' Oeioei. Drama.
'Ach kom nou toch, joh. Die hond heeft een goed en lang leven gehad. Hij is er klaar voor. Laat hem toch gaan.' Maar jij, mijn ex, zegt dat het niet uitmaakt of dat waar is of niet, dat je als hond en als mens toch altijd meer wilt. En net op het moment dat ik denk dat we het niet meer eens gaan worden, vertel je je laatste droom. Je droomt altijd mooi.'Twee dagen geleden droomde ik over de hemel, ik liep omhoog over een zwarte gelakte trap die de wolken in ging, en op die trap trof ik de overblijfselen aan van mijn hond Beetje, uit mijn kinderjaren. Ze liepen met me mee. En ook van al mijn konijnen. Gaan alle honden naar de hemel?, vroeg ik Beetje. Ja, ik denk het wel, zei hij. Ik heb er alleen nog geen vrede mee als Sascha gaat, zei ik. Komt wel, zeiden de konijnen. De hemel was doodstil, als een soort metrostation, een plek om tot het eind der tijden te wachten. En de resten haar en botten van mijn dieren lagen om mij heen. De botten vermengden zich, maar dat maakte niet uit. God vindt altijd nieuwe combinaties... Ik liet ze daar liggen en liep op mijn tenen de hemel uit, de lange trap af terug naar de werkelijkheid, en ontwaakte op de eerste verdieping, hier in huis. Allerbeste droom die ik in tijden heb gehad.'
Sascha is intussen in een onrustige slaap gevallen. Ik begin aan de stank te wennen. Ik geef je de de zak met spullen. Er zit een DVD bij van Before Sunrise. Je lievelingsfilm. Je pakt hem uit de tas en zegt: 'Nee joh, mafkees, deze had ik aan jou gegeven.' Ik weet zeker dat het niet zo is. Halverwege de deur beneden ligt de roos.


door Grrrits

Reedsch...63 toevoegingen...

Ik zou zeggen, haal Martin Gaus erbij!

bromde king om 10:45 AM (op 22-04-2005)


Wat een timing. Een stervende hond. Uitgerekend vandaag.

bromde Lennard om 11:01 AM (op 22-04-2005)


Een hele kluif, maar dan heb je ook wel wat.
Fijne symboliek.
Duidelijk minder geschikt voor de hardcore hondenliefhebber.

bromde anonieme bron om 11:06 AM (op 22-04-2005)


Goed verhaal. Die kerel is wel een beetje een mietje. 1 Keer flink zijn schoen laten neerdalen op de schedel van deze fijne creatie van god, die slet dumpen en klaar is kees.

*leeft zich erg in, in het verhaal*

bromde djoey om 11:10 AM (op 22-04-2005)


Ach ja, de vergankelijkheid. Het is mooi zo. Vaarwel wrede wereld.

*Springt met hoofd naar beneden van drie hoog*

This will do the trick.

bromde Max om 11:26 AM (op 22-04-2005)


*Strompelt binnen, kruipt trap op, hijst zich op bureaustoel*

Nou, da's nog niet zo gemakkelijk als het lijkt dat zelfmoord plegen. Heb er alleen wat nek- en hoofdpijn aan overgehouden. Ik denk dat ik het maar opgeef. Godgod, wat een loser ben ik toch.

bromde Max om 11:51 AM (op 22-04-2005)


Het spijt mij te moeten meedelen in het verdriet van deze tekst. Alhoewel dit verhaal zo dood is als de hond zijn kloten, wekt het bij mij een zekere vorm van sympathie op.
Dat jij vroeger zo wellustig in het rond pende! En kijk wat er van je geworden is: schrijven over keffers!
Foei!
Ga onmiddellijk terug naar af (passeer niet langs start) en herbegin.
Alstublieft.

Ik haat natte neuzen.

Grumbel,
GDB.

bromde GDB om 11:57 AM (op 22-04-2005)


Ik heb een schoonmoeder die hele zieke honden verzorgt tot ze met hun rottende voorpoten reeds in het vagevuur steken (ja, alle honden gaan het vagevuur in).

Het helpt, voor de bevoorrading qua nieuwe patiënten, derhalve niet echt dat ze op Curaçao woont.

Daar ruik je hier dan ook niets van.

bromde Hoof om 12:01 PM (op 22-04-2005)


Nee, van dat soort misstanden ruik je hier nooit iets. Het is een schande.

bromde Max om 12:07 PM (op 22-04-2005)


Quiz
Dode honden gaan naar:
1. Curaçao
2. hemel
3. Vagevuur
4. Destructie
5. China

bromde anonieme bron om 12:17 PM (op 22-04-2005)


Meanwhile, in the kitchen......is Detlev op zoek naar het zout in Monika's bloem.

bromde Kiers om 12:39 PM (op 22-04-2005)


Grrrits did it again. Wahw, hoe mooi alweer.
Dit maakt de week weer goed.
De hoogste registers van mijn fantasie worden aangesproken. Als gekluisterd zit ik aan mijn beeldscherm.
Vrijdag - Grrritsdag. Dat het nimmer mag ophouden.

bromde Arnaud om 12:41 PM (op 22-04-2005)


Vlijmscherp het lijden van een zieltogende hond en het inferno van de dierenhemel beschrijven maar er toch maar mooi, via het aanwenden van een in cellofaan gehulde afknakkende roos, die noodzakelijke portie luchtigheid in weten te leggen. Je moet het toch maar doen, denk ik dan.

U zou eerstdaags die allesomvattende biografie van Lassie moeten schrijven, heer Grrrits!

U heeft een prachtig taalgebruik maar waarom lees ik u steeds weer in een, weliswaar beklijvende, walm van somberheid?

Heeft iemand aub een klein grapje voor mij om alsnog op aangename wijze deze zonnige dag door te komen?

bromde urbain alpain om 01:05 PM (op 22-04-2005)


De associatie tussen de doodstrijd van het dier en de ondergang van de relatie heb ik natuurlijk ook wel begrepen maar het maakt het geheel alleen maar mooier en mooier en mooier...

Heb ik het woord 'sterk' al gebruikt?

bromde urbain alpain om 01:15 PM (op 22-04-2005)


Eh...

Komt een man bij de dokter.
Zegt die dokter: "doekje?"

bromde Hoof om 01:21 PM (op 22-04-2005)


bromde anonieme bron om 01:23 PM (op 22-04-2005)


Het is zwart met rood en het bromt iets onverstaanbaars...

bromde Marnix om 01:26 PM (op 22-04-2005)
... een anonieme bron?

bromde bewegende om 01:27 PM (op 22-04-2005)


Nou, Urbain Alpain, een grapje is het niet, maar wellicht vindt u het wel leuk om te horen, ik klikte namelijk op uw linkje en kwam bij uw webzijde terecht alwaar Laurel en zijn trouw metgezel Hardy aan het lijndansen waren, precies op de maat van 'Daft Punk is Playing at my house' van LCD Soundsystem, dat momenteel uit mijn speakers komt. Helaas werd het een niet te ontwaren geluidskluwe toen uw muziekkeuze er doorheen ging tetteren.

bromde Max om 01:29 PM (op 22-04-2005)


...een bewegende?

bromde anonieme bron om 01:29 PM (op 22-04-2005)


...dus zegt die dienstmeid: nee, maar heeft al die jaren de borden schoongelikt!

bromde grtshahaahaha om 01:36 PM (op 22-04-2005)


Rijden zonder gordel, is nooit grappig.

bromde Hoof om 01:44 PM (op 22-04-2005)


Nou, rijden zonder gordel is misschien wel grappig. Maar bótsen zonder gordel, dat is dus minder.

Enne, Grasdtlu;wlidualsdts: hoe is het met je boek?

bromde Marnix om 02:00 PM (op 22-04-2005)


Die Urbain Alpain heeft best wel leuke verhaaltjes op z'n site staan.

Wanneer begint hij hier?

bromde Lennard om 02:16 PM (op 22-04-2005)


Heer Max, ik kan alleen maar hopen dat je er die 'Daft Punk is Playing at my house' van LCD Soundsystem meteen hebt afgeflikkerd. Een Urbain-site benader je immers eveneens met auditieve verwachtingen! Of had ik daar nog niemand op gewezen?

Daar het hier nog steeds niet zo lekker loopt met de toevoeging van 'plaatjes' waag ik mij in deze alsnog niet aan toevoeging van een strijkje herrie op Bicat.

Lijkt dat trouwens niks? Zo'n toevoeging van een Bicatterveen radioblog waar elke maand de top twintig der lezers van af knalt? Of ben ik weer tè hyperkinetisch aan het dagdromen?

*Neemt een wolkje Amaretto en bevochtigt speels de lippen*

bromde urbain alpain om 02:22 PM (op 22-04-2005)


Linda, het onleesbare pubermeisje uit Zeeland, heeft een gezicht:

http://www.cu2.nl/linnutjuhhh

bromde Lennard om 02:51 PM (op 22-04-2005)
"Bovendien zou het ook nog eens slecht zijn voor de gezondheid" zei ze, een beetje van slag en bovendien waanzinnig slecht articulerend.

bromde urbain alpain om 03:05 PM (op 22-04-2005)


..liin.. ..alexander.. 9+1 Un kus is un 0pdruk va un afdruk di bi nadruk vraagt 0m herdruk miss zwemmn zegt:
heey
Lennard zegt:
Ja?
..liin.. ..alexander.. 9+1 Un kus is un 0pdruk va un afdruk di bi nadruk vraagt 0m herdruk miss zwemmn zegt:
0eist
Lennard zegt:
Ja, lekker. Hoe was het op school?
..liin.. ..alexander.. 9+1 Un kus is un 0pdruk va un afdruk di bi nadruk vraagt 0m herdruk miss zwemmn zegt:
ut was kort maar kr8ig
Lennard zegt:
Levensbeschouwing was het toch vandaag? En, nog wat zinnigs geleerd?
..liin.. ..alexander.. 9+1 Un kus is un 0pdruk va un afdruk di bi nadruk vraagt 0m herdruk miss zwemmn zegt:
neej
..liin.. ..alexander.. 9+1 Un kus is un 0pdruk va un afdruk di bi nadruk vraagt 0m herdruk miss zwemmn zegt:
want daar viel dat un uur ondr
..liin.. ..alexander.. 9+1 Un kus is un 0pdruk va un afdruk di bi nadruk vraagt 0m herdruk miss zwemmn zegt:
ff kijken hoe dat heet
..liin.. ..alexander.. 9+1 Un kus is un 0pdruk va un afdruk di bi nadruk vraagt 0m herdruk miss zwemmn zegt:
bezoekscholieren centrum dat viel onder die les
..liin.. ..alexander.. 9+1 Un kus is un 0pdruk va un afdruk di bi nadruk vraagt 0m herdruk miss zwemmn zegt:
en toen mochten we daar darten,playstatenen,op pc enzwor
Lennard zegt:
Dat zijn dus lesuren? Ik ga ook weer naar school denk ik.
..liin.. ..alexander.. 9+1 Un kus is un 0pdruk va un afdruk di bi nadruk vraagt 0m herdruk miss zwemmn zegt:
neej
..liin.. ..alexander.. 9+1 Un kus is un 0pdruk va un afdruk di bi nadruk vraagt 0m herdruk miss zwemmn zegt:
datis maar voor 1 keer om meer leden te krijgen ofzwow
Lennard zegt:
Ik snap het niet. Het was een soort uitje?
..liin.. ..alexander.. 9+1 Un kus is un 0pdruk va un afdruk di bi nadruk vraagt 0m herdruk miss zwemmn zegt:
neej ook nie
..liin.. ..alexander.. 9+1 Un kus is un 0pdruk va un afdruk di bi nadruk vraagt 0m herdruk miss zwemmn zegt:
laat maa
Lennard zegt:
Hoe is het met Lennard?
..liin.. ..alexander.. 9+1 Un kus is un 0pdruk va un afdruk di bi nadruk vraagt 0m herdruk miss zwemmn zegt:
why are you asking
Lennard zegt:
Hij heeft jou toch mijn e-mail adres gegeven? Ik wilde wel eens weten hoe het met dat mannetje is. Heb je inmiddels z'n echte email-adres?
..liin.. ..alexander.. 9+1 Un kus is un 0pdruk va un afdruk di bi nadruk vraagt 0m herdruk miss zwemmn zegt:
hij eeft un anderenn
Lennard zegt:
Het is zeker een vervelend mannetje?
..liin.. ..alexander.. 9+1 Un kus is un 0pdruk va un afdruk di bi nadruk vraagt 0m herdruk miss zwemmn zegt:
nope
..liin.. ..alexander.. 9+1 Un kus is un 0pdruk va un afdruk di bi nadruk vraagt 0m herdruk miss zwemmn zegt:
eb jij a us un foto vame gzie
Lennard zegt:
Nee.
..liin.. ..alexander.. 9+1 Un kus is un 0pdruk va un afdruk di bi nadruk vraagt 0m herdruk miss zwemmn zegt:
www.cu2.nl/linnutjuhhh
Lennard zegt:
Je bent een stuk hoor.
..liin.. ..alexander.. 9+1 Un kus is un 0pdruk va un afdruk di bi nadruk vraagt 0m herdruk miss zwemmn zegt:
khoor dat nie graag van oude mann
Lennard zegt:
Pas maar op. Ik ben een gevaarlijke ouwe gek. Met een frietsite.
Lennard zegt:
Ben je al bang?
..liin.. ..alexander.. 9+1 Un kus is un 0pdruk va un afdruk di bi nadruk vraagt 0m herdruk miss zwemmn zegt:
moet dat dan ofzwow
Lennard zegt:
Nee hoor.
Lennard zegt:
Maar ik hoor niet graag dat ik oud ben. Ik ben pas 33.
..liin.. ..alexander.. 9+1 Un kus is un 0pdruk va un afdruk di bi nadruk vraagt 0m herdruk miss zwemmn zegt:
is nie oud dan..?
Lennard zegt:
Nee natuurlijk niet. Mijn schoonvader van 73, die is pas oud.
..liin.. ..alexander.. 9+1 Un kus is un 0pdruk va un afdruk di bi nadruk vraagt 0m herdruk miss zwemmn zegt:
oow ow
..liin.. ..alexander.. 9+1 Un kus is un 0pdruk va un afdruk di bi nadruk vraagt 0m herdruk miss zwemmn zegt:
now willn wudder uhn foto van jouw
Lennard zegt:
Momentje
..liin.. ..alexander.. 9+1 Un kus is un 0pdruk va un afdruk di bi nadruk vraagt 0m herdruk miss zwemmn zegt:
0k


De overdracht van "c'est moi.jpg" is voltooid.

Lennard zegt:
Zie, geen rimpels of grijs haar.
..liin.. ..alexander.. 9+1 Un kus is un 0pdruk va un afdruk di bi nadruk vraagt 0m herdruk miss zwemmn zegt:
ze vindn je raar...!!!
Lennard zegt:
Bedankt.
..liin.. ..alexander.. 9+1 Un kus is un 0pdruk va un afdruk di bi nadruk vraagt 0m herdruk miss zwemmn zegt:
srry
Lennard zegt:
wie zijn "ze" trouwens?
..liin.. ..alexander.. 9+1 Un kus is un 0pdruk va un afdruk di bi nadruk vraagt 0m herdruk miss zwemmn zegt:
2 frriend
..liin.. ..alexander.. 9+1 Un kus is un 0pdruk va un afdruk di bi nadruk vraagt 0m herdruk miss zwemmn zegt:
s
Lennard zegt:
Misschien ben ik wel een klein beetje raar maar niet echt heel erg raar.
..liin.. ..alexander.. 9+1 Un kus is un 0pdruk va un afdruk di bi nadruk vraagt 0m herdruk miss zwemmn zegt:
wie weet

bromde Lennard om 03:19 PM (op 22-04-2005)


het vlot heel aardig, marnix, alleen de redacteur heeft last van kouwe voeten. hij vindt bijv. dingen als 'jeuk' te extreem. watje.... en hij heeft cor vos uitgegeven. -tot slechtste schrijver van nedeland uitgeroepen- sindsdien issie wat voorzichtig

bromde grtseafgaetha4yeh om 03:54 PM (op 22-04-2005)


Echt een lekker verhaaltje! Ik heb net een laat- vroege dienst combi achter de rug en ben dus behoorlijk gaar.... Na het lezen van je verhaal ben ik er weer helemaal!
tering-tietjes.....ik rook de lijkengeur bijna!

bromde Verwonderen.nl om 04:45 PM (op 22-04-2005)


Tering-tietjes, lijkengeur? Ik ruik weeïg zoet van springlevend 13 jaren tussen servet en tafellaken. Te groot voor de poppen, te klein voor... voor... zeg Lennard, hoe ritsel jij dat elke keer?

bromde Kiers om 05:12 PM (op 22-04-2005)


Ja. Te klein voor wat eigenlijk?

O ja. Mijn splijtende apparaat.
Dat vergeet ik steeds.

bromde Hoof om 05:27 PM (op 22-04-2005)


HELFT BICATTERVEENSE 13-JARIGE MEISJES KENT LENNARD NOG NIET

Uitgegeven: 22 april 2005 16:45

BICATTERVEEN - Bijna de helft van alle Bicatterveense meisjes van 13 jaar weet nog niet wie Lennard is. Van alle per internet ondervraagde 13-jarigen weten twee keer zoveel meisjes als jongens niet dat Lennard staat voor de verspreiding van miljoenen testosteroïden op de vuigste website van het Noordelijk halfrond, Bicat.net

Deze resultaten blijken uit een vrijdag bekendgemaakt vraaggesprek met Linda WeetJûhDûhhû in opdracht van de Baron. In totaal gaf ongeveer 80 procent van de ruim duizend ondervraagde 13-jarige meisjes aan dat zij nog nooit met Lennard of andere tienerwaanzin te maken hadden gehad. De publicatie van het onderzoek komt op een tijdstip dat de sexuele revolutie van 13-jarige meisjes op het punt staat te ontspringen.

"Met de zomer in het vooruitzicht, mijn ENORME spanning op de broek, de overdreven hoeveelheden testosteron die op Bicat heen en weer glijden elke dag en ontbottende 13-jarige tietjes én hun onbekendheid met mij als chat-fonomeen, valt er nog bergen werk te verzetten", aldus een hevig schuimbekkende Lennard.

Over het algemeen blijken Oost-Bicatters iets meer van 13-jarige meisjes te weten dan West-Bicatters.

bromde Kiers om 05:44 PM (op 22-04-2005)


Hoe zit het met het loom kwaliteitsparen hier, heden ten dage?

bromde Ginger om 07:17 PM (op 22-04-2005)


De juiste muziek aan, anders draait de bui verkeerd. Even ontsnappen aan alles bij de dingen die je raken. Bij die overweldigende dingen waardoor de rest even niet lijkt te bestaan. Alles heeft een oorzaak. Alles heeft een gevolg. Alles verandert altijd. Alles blijft hetzelfde altijd. Dralen. Drentelen. Druk. Doen. Dromen. Denken. Adem in, adem uit.


Hallo ik ben een meisje van 24 en ik heb heel erg veel last van opvliegers dus een rood hoofd. Altijd in sociale situaties. Zelfs bij mijn eigen familie ik vind het daarom ook vreselijk als ze langs komen. Bij begon het na mijn depressie ik werd overgevoelig voor gevoelens van andere mensen en nam ook gevoelens over. Daarna zijn die opvliegers gekomen. Ik heb er nu 4 jaar last van en ik ben ongeveer 3 jaar niet meer in de supermarkt geweest en bij mijn eigen moeder ben ik al een jaar niet meer geweest. Ik heb ontslag genomen van mijn werk.

bromde Kiers om 08:34 PM (op 22-04-2005)


Plots voelde ik mij onwel worden tijdens het planten van een hutje Indische dwerganemonen in de achtertuin van onze bescheiden werkmanswoonst. Na een korte doch intense coma kwam ik langzaam bij en keek recht in de verschrikte ogen van een dertienjarig Bicatterveens meisje dat mij met een vochtig doekje het voorhoofd depte en me, met een van angst verwrongen stemmetje vroeg: "Meneer, weet u of ik hier veilig ben?" Een onberekenbare wind begon te waaien, de hond zette het op een schrikbarend janken en er volgde een soort zonsverduistering (al kan dit ook de buurvrouw zijn geweest die haar lingerie te drogen hing). Ik nam het kind in mijn nog steeds verzwakte armen en ik leidde haar naar onze zongerichte vijver alwaar alleen de windbaarzen getuige waren van wat er toen gebeurde.

*Bevochtigt dromend zijn Indische dwerganemonen met vers gewonnen, maagdelijk bloed*

bromde urbain alpain om 09:36 PM (op 22-04-2005)


Urbain, het is duidelijk dat je last hebt van de 'Ik heb zojuist Bicat.net ontdekt en daar wil ik ENORM communiceren met de gelijkgestemden die daar ineens bleken te zijn!'-aandoening. Ik raad je aan drie keer stevig adem te halen, vijftien kniebuigingen te doen en vervolgens met een goedgevulde beurs de straat op te gaan.

Je zou de eerste niet zijn die hier blijft hangen.

bromde Marnix om 10:28 PM (op 22-04-2005)


Ik beken: schuldig!

*Gaat met goedgevulde beurs de straat op en wordt prompt overvallen*

bromde urbain alpain om 10:52 PM (op 22-04-2005)


Vind ik daar opeens een restje Vodka van mijn goede vriend uit de Oost die het kleinood met inhoud 1 liter kwam brengen afgelopen woensdag. Wat een toeval dat ik dat reeds vrijdagavond terugvind.

Overigens fijn typewerk, heer Alpain.

*gniffelt in vuistje over een langer schrijven*

bromde Kiers om 11:37 PM (op 22-04-2005)


Vodka. En bier.

En dan nog een beetje vodka.

Biertje.

Bekkie vodka.

Twee pils.

Nog een slokje. Vodka.

En nog een.

*plop*

Biertje.

Laatste restje vodka. Allerlaatste restje (bereikbaar met geoefende tong).

Nog één pint.

Want hoe je het ook wendt of keert:

morgen is er weer die dag.

bromde een soort look-a-like van Marnix om 12:17 AM (op 23-04-2005)


Is dit 'm?

bromde bicat om 11:34 AM (op 23-04-2005)


12:17

Het zou ook nog morgen kunnen zijn. Maar als ik er € 7,34 om zou moeten verwedden zou ik inzetten op vandaag.

bromde Lennard om 11:47 AM (op 23-04-2005)
Ben jij dat, Hans?

bromde bewegende om 12:09 PM (op 23-04-2005)


Dit informatienummer kost € 7,34 per minuut. U spreekt met de automatische belcomputer van de Baron. Al onze medewerkers zijn in gesprek. Wilt u:

een frietje eten met Lennard, toets dan een 1;

barbequen met Marnix en zijn impala's, toets dan een 2;

Hoof feliciteren met de uitkomst van zijn wilde vrijpartij negen maanden geleden, toets dan een 3;

tot bezinning komen met leermeester guru Kiers, toets dan een 4;

Maak uw keuze na de piep en sluit af met een apenkrul.

bromde de belcomputer van de Baron om 02:02 PM (op 23-04-2005)
90 PROCENT ONTEVREDEN OVER BELCOMPUTER BARON BICAT

Uitgegeven: 23 april 2005 10:39
Laatst gewijzigd: 23 april 2005 13:03

BICATTERVEEN - Ruim 90 procent van de regelmatige Bicat bezoekers blijkt ontevreden over het functioneren van de belcomputer van de Baron. Dat blijkt uit een enquête van het vermaarde onderzoeksbureau 'UrbainAlpainFoundations'. De keuzemogelijkheid der toetsen zou regelmatig tot verwarring leiden en de heersende beleefdheidsvormen zouden ondermaats zijn.

Uit het onderzoek blijkt verder dat liefst 71 procent van de bezoekers nog liever een sexlijn belt dan de belcomputer in kwestie.
Ruim 20 procent denkt dat de belcomputer fake is en enkel dient om de argeloze bellers 7,34 euro lichter te maken.

bromde urbain alpain om 02:48 PM (op 23-04-2005)


*plakt rode alarmbel en autocorrigeert geherredigeert en gekierst schrijfgebeuren met hoofdletteren*

Heer Urbain Alpain, ziet u het als een mededeling van huishoudelijke aard want in een grijs verleden is er nogal het één en ander aan consternatie ontstaan over door Kiers herschreven teksten van Nu.nl. Ene Jacobine van een niet nader te noemen Dreknek.com meende aan teksten te kunnen zien dat Kiers deze teksten rechtstreeks van Nu.nl en vele andere websites plukte en plompverloren copy/paste waarna hij ze met een sticker van authenticiteit voorzag, geheel voorbij gaand aan de door Kiers toegepaste satirische inslag van deze meestal kolderieke acties.

Omdat Bicat.net voor de mensen wenst te schrijven en werkelijk waar helemaal niemand nooit niet en te nimmer voor de plaat voor het hoofd wil stoten, is destijds in een spoedvergadering op kasteel Bicat door het management team besloten dat geherredigeerde en gecopy/paste teksten voortaan van een alarmerend knipperend rood licht te voorzien om de mensen te waarschuwen dat er weer een geherdirigeerd schrijfgebeuren langs kwam. Geherverbouwde teksten werden in de wandelgangen al snel 'gekierste' versies genoemd. Om te waarschuwing voor het gekierste karakter van de tekst wordt deze notabene met hoofdletters aangekondigd. We kunnen niet voorzichtig genoeg zijn.

Als het u allemaal aan uw kont zal roesten en/of u het plakken van rode lichten te ingewikkeld vindt, is het de redactie van Bicat volledig om het even. Dát is pas satirisch nu ik erover nadenk.

bromde Bicat's autocorrector om 04:55 PM (op 23-04-2005)


Uhm, fietscorrector, doet u dan ook even het gekierste stuk van bewegende van de nodige toeters en lampjes voorzien als het u belieft?

bromde Een bezorgde lezert om 05:06 PM (op 23-04-2005)


*voorziet alle bewegendes van rood keurmerk van gekte*

bromde Bicat's autocorrector om 05:12 PM (op 23-04-2005)


Iemand een rondje bukkake?

bromde Daan Zaadplakaat om 05:22 PM (op 23-04-2005)


Mijne Heren,

Gezien de doorgaans onoverkomelijke moeilijkheden die ik nu reeds ondervind bij het posten van plaatjes zie ik mij heden in de onmogelijkheid (mede ook vanwege een migraine om een kolonie dwergpinguins mee te vellen) om u gepast van antwoord te dienen op de vraag om ik bij deze in het vervolg ook zo goed zou willen zijn om alarmerende rode knipperlichten te posten indien mijn post gelinkt zou zijn aan bestaande teksten.

De kans dat het mij aan de reet zal roesten is in deze dus niet geheel onbestaande.

Gelieve mij eveneens in drievoud een algemeen huisreglement te laten geworden of er zwaait wat. Een vlag bijvoorbeeld.

Ondertussen verblijf ik,
müledroenke*!
Urbain.

*Strontzat

bromde urbain alpain om 07:39 PM (op 23-04-2005)


Urbain Alpain, dat is gewoon Urbanus Volkorenbrood.

bromde Paul om 08:21 PM (op 23-04-2005)


Geen wonder, dus. Die migraine.

Zo heb ik vandaag bijvoorbeeld 13.201 kilo zwarte mamba uitgebeend. Dat duurt natuurlijk even, want je moet om die gifklier heenwerken, maar het resultaat is er dan ook naar.

Nu nog even in de marinade. Maand of vier.

Iemand een tosti?

bromde Marnix om 08:38 PM (op 23-04-2005)


Ja lekker. Met een toefje bouillabaise en een bolknak na.

bromde bicat om 09:02 PM (op 23-04-2005)


Vindt u het een probleem als ik daar een NAAKT WIJF bij serveer?

bromde Marnix om 09:26 PM (op 23-04-2005)


'Schijt de paus in het woud?'

bromde bicat om 09:34 PM (op 23-04-2005)


Ah.

'Drinkt een werkeloze bier?'

Natuurlijk.

Gooi ik er meteen wat FORSE BORSTEN bij.

bromde Marnix om 10:30 PM (op 23-04-2005)


(Dick T... Apeldoorn?)

bromde Marnix om 10:36 PM (op 23-04-2005)


Het "Kiersen" is trouwens helemaal niet zo nieuw. Wie onder ons kent niet de schrijfster Darcia Maraini en haar tig malen in herdruk verschenen boek Buio? De schrijfster is bepaald geen debutante, want ze heeft tien romans op haar naam staan, gedichten, verhalenbundels. Vele vertaald in tientallen talen, het eerste boek verscheen al bijna veertig jaar geleden. Toch is deze verhalenbundel iets bijzonders. Maraini heeft een aparte techniek toegepast. Ze heeft gewoon stukjes uit de krant geknipt, de gegevens daaruit min of meer ongewijzigd gebruikt en van het geheel korte verhalen gemaakt, meestal volstrekt onopgesmukt.
Dus...Ook dit verhaaltje is weer "Gekierst"...Of zoiets.
Ik bedoel maar...

bromde Arnaud om 11:25 PM (op 23-04-2005)


een NAAKT WIJF...

*peinst op onnavolgbare wijze voorste hersenkwab in enorme deukhouding*

Nee, gaat niet meer lukken vanavond.

bromde Kiers om 12:34 AM (op 24-04-2005)


Ach.

Morgen is er weer een dag.

En daarna ook.

bromde Marnix om 12:39 AM (op 24-04-2005)


Joehoe... Kiehiers!

bromde NAAKT WIJF om 12:39 AM (op 24-04-2005)


Ik geloof dat de bezorgde lezert zich zorgen maakte om mijn gekierste stukje van gisteren ( http://www.bicat.net/archives/00001358.htm ). Niet dat dat een probleem is, ik ben heel blij met AL mijn rode lampjes.

bromde bewegende om 12:55 AM (op 24-04-2005)


Oh ja, de auto wassen. Moet ik ook nog doen.

bromde Lennard om 09:09 AM (op 24-04-2005)


U zijt?

Spam naar..

Link naar...

Beste Grrrits,


Cookie? Donder op

huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)