huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Bonanza"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Maanvogels V"]

02/04/2005: "Spui"


Het was al weer donker toen je langs de sluis fietste. Je kwam net van je therapeute. Je maakte vorderingen, had ze gezegd. De week ervoor was je medicijnendosis gehalveerd, in samenspraak met haar en de dokter. De tics waren wel teruggekomen, maar veel minder sterk. Je had het gevoel dat je ze nu de baas kon. De vingers van je linkerhand trommelden op het metaal van je stuur en je rechterhand trok eraan, zodat je zigzagde. Maar niet voldoende om je op je gezicht te laten gaan, zoals vroeger nog wel eens gebeurde. Het ging goed. Zolang je stressvolle situaties uit de weg ging, zou het goed gaan. In het licht van de lantaarns bij de sluis stond een groep mensen. Ze wezen en keken in het water. Je stopte en keek mee. In het water bij de sluisdeuren lagen een hondje en een oud dametje. Zonder er verder bij na te denken liet je de fiets vallen en je knoopte je jas los. Je schopte je schoenen uit en dook het water in. De keerzijde van je Tourette. Je snelle reactievermogen.

Je was een goede zwemmer. Je kwam precies naast het hondje boven water. Je pakte het beestje beet. Het woog bijna niets. Het had ook een langharige cavia kunnen zijn. Je rolde de riem eromheen en gooide het diertje met een lange armzwaai naar boven. Handen werden uitgestoken om het op te vangen, maar ze grepen mis. Gelukkig zwaaide de riem los en bleef ergens achter haken. Het hondje werd met vereende krachten bevrijd, hopelijk voor het in zijn halsbandje zou stikken.

Je keek niet verder hoe het afliep, maar zwom met krachtige slagen naar de vrouw. Ze was al onder het wateroppervlak verdwenen. Je merkte dat je klappertandde. Het water was een stuk kouder dan het leek. Maar je had geen tics. De activiteit in je hersenen piekte dusdanig door wat je deed, dat je er domweg de tijd niet voor had. Je dook twee keer en zocht haar op de tast. Het water was pikzwart, maar ze was nog niet diep gezonken. Je vond haar bij de tweede keer. Een gulp water kwam uit haar mond, toen je haar boven haalde. Ze begon te hoesten, ze was dus nog bij bewustzijn. Goed zo. Je klemde een arm onder haar hoofd en zwom met haar naar de sluisdeuren. Dat was dom. Je krachtreservoir begon al op te raken en sluisdeuren kun je niet beklimmen. Er was ook geen trap aan die kant van de waterkering. Je zette je af tegen de houten deuren en zwom weer terug met de oude dame, op zoek naar een plek waar jullie de kade op konden. Vreemd verlichte gezichten hingen over de reling, schreeuwden, wezen. Je drenkelinge vond blijkbaar dat je arm te strak om haar hoofd zat. Ze begon onrustig te bewegen.

‘Hé zeg! Laat los!’ sputterde ze. Je haalde je reddende arm iets aan en stootte wat kalmerende woorden uit.
‘Hé, rustig an!’ Het kwam er iets te hard uit, pal in haar oor. Maar ja, je was aan het zwemmen, nietwaar? Ze pakte het niet goed op. Ze begon tegen te stribbelen. Op een gegeven moment pookte ze je met haar elleboog hard in je zij. Je was al moe. Een serie tics barstte los in je lichaam. Je riep een paar onverstaanbare klanken en je vergat bijna te zwemmen. Je kleren begonnen zwaar te worden.
‘Rustig aan, madame,’ zei je. ‘Zometeen gaan we…’ ‘Lekker poepneuken!’ zei je mond, met een vreemde hese stem. Oh god, je coprolalie. Je wilde je tong afbijten. De vrouw reageerde meteen.
‘Help! Een vieze verkrachter verdrinkt me!’ Wat nu? Niets meer zeggen. Stil zijn. Doorzwemmen. Maar dat lukte natuurlijk niet. ‘Vieze viespeuk, laat me los!’ schreeuwde ze.
‘Nee! Het spijt me, madame,’ hijgde je, ‘dat was ik niet! Ik ben, ik ga…’
‘Je keihard in je roestige poepgat neuken!’ siste je tussen je tanden in haar oor. De vrouw zette het op een gillen. Ze kreeg water binnen en begon wild om zich heen te slaan. Maar je hield haar vast en zwom door, al voelde je je ogen wegtrekken. Je hoofd schudde ongecontroleerd en toen je jezelf weer een beetje onder controle had, was je vrijwel door je reserves heen. Maar je was er bijna. Je keek om. Op een stenen trap, een paar meter verderop, stonden mensen die je aanmoedigden. Het water lichtte blauw op in het licht van de zwaailichten. Jullie gingen het halen. Maar het vrouwtje had andere plannen.

‘Laat je nu los of niet, vuilak?!’ Ze sloeg je met haar vrije arm een paar keer in je gezicht en toen dat niet werkte, draaide ze haar hoofd en ze beet je in je oor. Ze beet zo hard door, met haar kunstgebit, dat er vandaag de dag nog steeds afdrukken in staan. Je brulde het uit. Wat er daarna gebeurde, is niet echt te verantwoorden, maar misschien wel te begrijpen. Je lichaam was stuk, je verging van de pijn in je oor. Je was aan het verdrinken. Je bewuste brein gaf het op en de benedenburen namen het over.
‘Laat me gaan!’ schreeuwde ze.
‘Wat jij wilt, poepsletje,’ zei je mond en hoewel je je ertegen verzette, genoot je van de sensatie van doelgerichtheid in je lichaam, terwijl het zich in het water om zijn as draaide. Je luisterde gefascineerd naar je mond, die de meest gore vloeken uitbraakte, en verbaasde je over de ongekende restkracht in je armen die haar onder water hielden. Je hield haar vast tot ze eindelijk, eindelijk niet meer bewoog. Toen greep je haar bij haar schaarse krullen en zwom naar de trap.


Reedsch...62 toevoegingen...

firrrrsssst, zeker weer een magnoliaverhaal om voor het behang te plakken

bromde Herms om 02:03 PM (op 04-02-2005)


firrrrsssst, zeker weer een magnoliaverhaal om voor het behang te plakken

bromde Herms om 02:03 PM (op 04-02-2005)


firrrrsssst, zeker weer een magnoliaverhaal om voor het behang te plakken

bromde Herms om 02:04 PM (op 04-02-2005)


firrrrsssst, zeker weer een magnoliaverhaal om voor het behang te plakken

bromde Herms om 02:04 PM (op 04-02-2005)


firrrrsssst, zeker weer een magnoliaverhaal om voor het behang te plakken

bromde Herms om 02:04 PM (op 04-02-2005)


firrrrsssst, zeker weer een magnoliaverhaal om voor het behang te plakken

bromde Herms om 02:04 PM (op 04-02-2005)


firrrrsssst, zeker weer een magnoliaverhaal om voor het behang te plakken

bromde Herms om 02:04 PM (op 04-02-2005)


firrrrsssst, zeker weer een magnoliaverhaal om voor het behang te plakken

bromde Herms om 02:04 PM (op 04-02-2005)
yes! een varken!

bromde grtsh6475fdsr om 02:11 PM (op 04-02-2005)


Dat is toch een soort virus, Herms ofzoiets?

De 'je'-vorm wekt bij mij een toepasselijk ongemakkelijk gevoel op Grt9q42bpfs. Een beetje chaotisch, zeg maar. Dus dat is goed.

Is het toch weer niet voor niets vrijdag geworden.

* kijkt naar buiten *

Alhoewel...

bromde Hoof om 02:19 PM (op 04-02-2005)


Ben ik net te laat...

bromde PC om 02:23 PM (op 04-02-2005)


Ha, vrijdag, grrrits dag. Onverantwoord snel spoed ik mij naar huis. Bicat.net - de daghap - grrrits. Ja, hij deed het weer. Deze keer weliswaar geen "Gewoonterecht" maar toch, he did it again.
Dank vanuit de streek die met deze dagen niet te harden is. Alhoewel, ik blijf erbij, het is gewoon een kwestie van doordrinken.
Of liever - doorzuipen.

bromde Arnaud om 02:27 PM (op 04-02-2005)


Goed plan, dat doorzuipen.

bromde Eduardo om 02:32 PM (op 04-02-2005)


Verhip, ik ben alleen maar overspannen hoor ik zojuist van de nieuwslezer. Het is allemaal wat ..

bromde CiNNeR om 02:43 PM (op 04-02-2005)


Dat zég ik, goed plan, dat doorzuipen, Cin.

bromde Eduardo om 02:46 PM (op 04-02-2005)


Ik krijg ineens heel veel last van mijn ruimschootse vermogen om dingen haarscherp te visualiseren.
Niet meer zulke verhaaltjes schrijven hoor Gerrits. Goed?

bromde Adriana om 03:41 PM (op 04-02-2005)


bromde Jawel! Wel doen! om 03:55 PM (op 04-02-2005)


voor adriana dan: je liet je met veel overtuiging en slagkracht in het omslachtige water vallen. of was het mist? er dwaalde daar iemand in rond die continu 'steek je kop in een beer' riep, maaar of dat een varken was of een echte beer, was ook niet duidelijk. het gaf je weel een tinteling op je huid zoals je wel met droesem doorlopen droevige avondsferen had genoten samen met margriet de moor en tatjana simic. twee ronde bollingen doemden op uit het fduister maar het was ondeuidelijk of dit mu van tatjaa of margriets brillenglazen kwam. uit je mond walmde een vage damp van letteren die opsteeg en tegen de spinnenwebben aan het plafond bleef ahangen. 'dus dit is literatuur' dacht je maar van hoogervorst concludeerde dat je slechts overspannen was en terwijl je door de lange gangen van het uwv liep die nergens in het bijzonder heen leken te gaan gaf je de schuld aan kafka. maar die had er niet mee te maken...

bromde grtshh4wsh, als opstel voor de nl belletrieclub om 04:43 PM (op 04-02-2005)


Zijn dat die pilletjes waar marnix het over had?

bromde deprosof om 05:12 PM (op 04-02-2005)


Gelukkig is het enkel voor Adriana bestemd.
Spui is wederom knap, Grrritsersdf34, maar dat moeten we je waarschijnlijk niet meer vertellen.

bromde Vincent Nemo om 05:15 PM (op 04-02-2005)
Een boer had een varken en de moeder van de boer was ook de vader van het varken. (oude volkswijsheid.)

bromde grtsfdhyh6475j75de om 06:12 PM (op 04-02-2005)


En grrrr666tttsss is gek op kettingzagen en verminkingen.

(Drochtens-Bicatterveense wetenschap.)

bromde Eduardo om 06:23 PM (op 04-02-2005)


Én, ik zal u voor zijn, Eduardo is gek op spaanse rode wijn.

(Eén van de zekere dingen in het leven.)

bromde Eduardo om 06:28 PM (op 04-02-2005)


Je bent een leesteken vergeten beste grtsfd4356. Die boer had een gezin varkens, dus. (Lang leve google, en uierzalf)

bromde Vincent Nemo om 06:37 PM (op 04-02-2005)


Wel lastig, hè, Grastswweqiwuyzw, dat je steeds móet...

bromde Marnix om 12:51 AM (op 05-02-2005)
Ach, het is een soort ontslakken Marnix. blij dat ik er vanaf ben.

bromde grtsdhry74y om 12:58 AM (op 05-02-2005)
Ach, het is een soort ontslakken Marnix. blij dat ik er vanaf ben.

bromde grtsdhry74y om 01:08 AM (op 05-02-2005)


oh god, 2x. welnu, ik heb nog wat leuke metaforische plaatjes over productie

niet mijn productie. die kan elk monet instorten...

bromde grtsdghh6464 om 01:12 AM (op 05-02-2005)


Het Writer's Block is ook maar een modeverschijnsel.

bromde Marnix om 02:18 AM (op 05-02-2005)


Goh! Ik dacht dat ik vroeg op was.

Desalnietemin, Goedemorgen!

*wauwelt iets over donker*

Neen, niet dronken.

bromde Eduardo om 06:50 AM (op 05-02-2005)


Dronken. Dat ga ik wel redden vanmiddag.

11:00 Wagen nalopen, biertje drinken.
11:30 Naar het dorp rijden, biertje drinken.
12:00 Andere trekker vastmaken, nu eentje die het wel volhoud. Biertje drinken.
13:11 Optocht. Biertje drinken.
15:00 Naar de zaal. Biertje drinken.
17:00 Friet eten. Op de bank gaan liggen.
19:00 Naar de zaal. Bier drinken.

Ik ben blij dat ik geen echte carnavalsvierder ben, anders moest ik dat morgen allemaal weer doen, maar dan in het dorp verderop.

bromde Lennard om 09:46 AM (op 05-02-2005)


Tja. Dat volgende dorp morgen, daar doen wij dus toch ook aan mee hoor ik net.

Ik ben trouwens groen.

* legt staart langs de stoel *

bromde Lennard om 10:05 AM (op 05-02-2005)


Boekhouders zijn Beesten, met carnaval.

bromde Paul om 10:26 AM (op 05-02-2005)


Blij dat ik geen carnavalvierder ben.

*drinkt fruitsapje*

bromde Vincent Nemo om 11:23 AM (op 05-02-2005)


Fruitsapje? Echt bikkels drinken al bij het ontbijt bier...

bromde Niky om 12:21 PM (op 05-02-2005)


Echte bikkels, Niky, ontbijten helemaal niet.

Je hebt nog een lange weg te gaan, zoveel is wel duidelijk.

bromde Marnix om 02:42 PM (op 05-02-2005)


Ik heb het schijt aan kootbeentjes uit de hiel van een schapenpoot waarmee vroeger kinderen speelden.

bromde Vincent Nemo om 03:17 PM (op 05-02-2005)


* heeft wat in te halen *
* gaat verder lezen *

bromde Chi om 03:22 PM (op 05-02-2005)


* heeft wat in te halen *
* gaat verder lezen *

bromde Chi om 03:22 PM (op 05-02-2005)


*schrijft comment*

bromde goodie2shoes om 03:42 PM (op 05-02-2005)


*schrijft niets*

bromde Eduardo (net terug uit Zwolle) om 04:18 PM (op 05-02-2005)


Die *...*'s kunne aan me rug roesten.

bromde Vincent Nemo om 04:59 PM (op 05-02-2005)


*oxydeert Vincent*

bromde Eduardo om 05:40 PM (op 05-02-2005)


* Is te laat voor "19:00 Naar de zaal. Bier drinken" *

Kut.

Moet ik maar wat inhalen. Lukt wel.

bromde Lennard om 07:47 PM (op 05-02-2005)


Vast wel, lnnrd.

*hirpsch!*

bromde Eduardo om 12:24 AM (op 06-02-2005)


ha, ik ben het vroegst op!

bromde grtsdb4664 om 04:19 AM (op 06-02-2005)


Ik gelukkig net ietsje later.

bromde hb om 09:11 AM (op 06-02-2005)


Ik denk dat ik zo maar ga slapen.

bromde Marnix om 11:10 AM (op 06-02-2005)


Gewèldige milleniumparty!

bromde bicat om 11:26 AM (op 06-02-2005)


Shit, is die al begonnen dan?

bromde Neon om 11:45 AM (op 06-02-2005)

bromde Roed Goellit om 01:08 PM (op 06-02-2005)


‘Wat jij wilt, poepsletje,’ zei je mond en hoewel je je ertegen verzette, genoot je van de sensatie van doelgerichtheid in je lichaam, terwijl het zich in het lubricaat om zijn as draaide.

..The enterprising lovers decided to turn the toothbrush on, and the girl carefully forced it inside the man's rectum. It just so happened that the toothbrush slipped out of the girl's hands because of abundant lubricant that she had applied on the "extreme vibrator." The dental-care device made its way down the rectum alone. It became impossible to take the toothbrush out as a result of such a daring sexual experiment..

In Russia komen al je dromen waar.
http://funreports.com/2005/02/04/58100.html

bromde nove om 01:41 PM (op 06-02-2005)


Wat een toeval, Roed! Laat ik nou net een rootbeerlofzang geschreven hebben.

bromde Adriana om 02:07 PM (op 06-02-2005)


Allemachtig... Grrrits stelt weer niet teleur. hij was weer heerlijk ;)

bromde Marco om 03:10 PM (op 06-02-2005)


zonder van die types komt het zondaggevoel maar moeilijk

bromde ome peet om 07:06 PM (op 06-02-2005)


(Uit de [elektronische] AD:)

Dit steekt er met kop en schotel bovenuit.
Dat is er met de paplepel ingeslagen.
Ik erger me kostelijk.
Hij was op slag halfdood.
Ze heeft een postanale agressie.
Laten we met een schone luier beginnen.
Dat is niet tegen Dobermannsoren gezegd.
Ik ben er helemaal infuus van.
De zanger kreeg een staande ovulatie.
Pak je borst maar vast.
Dan sta je mooi voor Jan met de korte lul.
Ik sta helemaal triplex.
Ik spreek vloeibaar Nederlands.
Het is niet alles koek en ei wat er blinkt.
Het escaleert helemaal uit de hand.
Je brengt mij helemaal van mijn abrikoos.
Het is het een of het twee.
Er waren 3 doden, waarvan twee ernstig.
Dat legt geen doden aan de zeik.
We gaan er met de volle 50% tegenaan.
Iemand dood maken met een blije mus.
Je moet een gegeven paard niet in de bek zeiken.
Dat slaat nergens over.
Dat helpt geen nut.
Moet je zeggen wie het hoort.
Ik moet niet te veel rijden; ik moet nog drinken.
Ik ga niet met jou onder discussie.
't Is al weer vroeg laat.
Qua geld kost dat financieel niet duur.
Ik heb er gevaccineerd naar gekeken.
Dat introduceert me niks.
Ik word met scheve schaatsen aangekeken.
Ik ben niet bijgelovig, want dat brengt ongeluk.
Het regent dat het pijpt.
Dat is geen vraag op mijn antwoord.
Geef mijn portie maar aan Flipper.
We gaan er met verkrachte eenden tegenaan.
Daar krijg je stierballen van.
Gaat er nu een mapje bij je rinkelen?
't Is zuipen of verpompen.
Je moet geen wakkere honden slapend maken.
Je ziet hier veel gapen en schijten.
Ik heb een leuke jas op de kip getokt.
Sorry, neemt u mij niet dadelijk.
Wilt u mij even executeren.
Ik heb een gespierde scheur.
Ik ben erg quensecont.
Je moet niet dronken dat ik denken ben.
Kut maar krachtig.
Ik zou niet naast zijn schoenen willen lopen.
Ik kreeg een klap en was meteen disney.
Zij hebben een huis van een kast.
Je imiteert me mateloos.
Je denkt toch zeker niet dat je bang voor me bent?
Ik kan dit niet door de beugel tolereren.
Je hebt er geen hout van gegeten.
Je nekt uit je lul.
Hartelijk geteleviseerd.
Wie laat begint, mag vroeg weer naar huis.
Vroeger, toen je koe nog met een korte oe schreef.
Het kost een placenta, maar dan heb je ook wat.
Tegen een Hell's Angel: 'Ga eens opzij met je brommer.'

bromde Paul om 08:43 PM (op 06-02-2005)


Ik was dit weekend met de hele familie in een Winterswijk.

* heeft daarmee wel genoeg gezegd, dacht hij zo *

bromde Hoof om 09:42 AM (op 07-02-2005)


Dus, heer Hoof, u heb met grote opluchting wederom achter uw terminal plaatsgenomen, begrijp ik.

bromde Paul om 10:40 AM (op 07-02-2005)


...ondertussen in tergende onzekerheid verkerend, omdat ik waarschijnlijk nooit zal weten waar de alom aanwezige graffiti met de letters WDC voor staat.

"Winterswijk Death Crew"
Was mijn eerste inval.

"Wil Dagelijks Copuleren"
mijn tweede

Ik ben bang dat dit nog even door-ettert.

De familie viel eigenlijk allengs mee. Een broertje met een eerste baan en een Roemeense zwemkampioene, een zus met een Canadese bijna-Dr in de biochemie en een klein vruchtje in heur buik, een zus met een gelukkig gewoon boerende en van zich af ruftende man die al een dochtertje meebracht en inmiddels samen ook al een jongetje gemaakt en ikzelve met mijn half-antilliaanse met de aanstaande donderdag 9-jarig wordende Tom, mijn moeder met haar nieuwe man Nico die heel goed kan slapen, terwijl mijn moeder dan weer heel goed kan wandelen.
Evanals tante L, de ongetrouwde zus van mijn moeder.

Kleurrijk, luidruchtig maar bij tijd en wijle allemaal veel te serieus.
Ik kon mijn bier eigenlijk alleen bij mijn schetende zwager kwijt.

O. En ik heb een wervende kreet voor de lokale VVV:
Winterswijk - Voor een weekend zonder bereik.

Erg lastig als je, zoals mijn eega, lopend een videoband gaat terugbrengen en ontdekt dat 6 kilomter best ver is. In de kou.

Het zwembad van Aalten was in ieder geval erg, eh, nat.

bromde Hoof om 10:50 AM (op 07-02-2005)


Zes kilometer is inderdaad vrij ver. Ik ondervind het dagelijks als ik vanuit de woonkamer via de biljartkamer naar het toilet wil gaan. Omdat ik zo'n dorst krijg van die wandeling doe ik meestal mijn behoefte in de wasbak van de keuken, dat is lekker dichtbij de koelkast. Daar ben je in vijf minuten lopen vanaf de kraan zo!

bromde bewegende om 12:08 PM (op 07-02-2005)


* kijkt zoekend onder het bureau om uit te vinden waar die jungle geluiden toch vandaan komen maar vindt slechts een otter *

bromde bewegende ook nog om 12:10 PM (op 07-02-2005)


Eindelijk, eindelijk een verklaring voor die zonderlinge nickname 'bewegende'.

bromde Paul om 12:40 PM (op 07-02-2005)


huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)