huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Maanvogels III"] [Huiswaarts] [volgende bral: ""]

12/31/2004: "Op de Noordpool"


Stan veegde zijn loopneus af aan zijn mouw. Het hielp niet echt. Vilt. Hij was al dagen snipverkouden. De heteluchtblazers boven de ingang maakten hem ziek. Zijn pak kriebelde en op zijn kin zaten rode bulten, waardoor hij zich niet kon scheren. Maar hij mocht geen andere baard van Jetske. Jetske was Kerstcoördinator van het warenhuis. En Jetske wist hoe het moest. Ze had de etalage-academie gedaan, tenslotte. Jetske was klein en blond, ze was een jaar jonger dan Stan en had haar hart vervangen door een mobieltje met camera. Jetske had vreemde, puntige oortjes en ze liep al wekenlang iedereen rond te commanderen, zwaaiend met haar opgerolde draaiboek alsof het een soort dirigeerstok was. Kijk, daar kwam ze weer. Semi-nonchalant met een vals glimlachje controleren of hij zijn werk wel deed.
'Johoho!' riep hij, 'johoho!' Stan schudde met zijn goudkleurige plastic bel en drukte op het knopje. Uit de bel klonk een elektronisch rinkelgeluid.
Echte bellen maakten te veel lawaai, had Jetske besloten. Stan was al zo gewend aan de ingeblikte dennengeur, gemengd met de nawalm van wel dertig soorten parfum uit de parterre, dat hij je niet eens meer had kunnen vertellen waarom hij elke dag met knetterende koppijn naar huis ging.

Maar vandaag was een goede dag. Maandag. Rollatorbejaarden en verdwaalde studenten dreven langs. 'Johoho!' riep Stan. Van de bejaarden kreeg hij medelevende glimlachjes. Klopjes op zijn arm. Sympathie. Logisch ook wel. Bejaarden lopen permanent rond in een soort pak met baard, bedacht hij zich. Daarom gaat het ook allemaal zo langzaam. Stan hoefde nog maar twee dagen gelukkig. Het dieptepunt van zijn mini-loopbaan was inmiddels al voorbij. Koopzondag. Kinderen die hij niet kon zien onder zijn baard hadden hem tegen zijn schenen geschopt. Hadden kerstkransjes geëist, die hij ze niet kon geven. Waren bij hem gestald door drukdrukke moeders en hadden al jankend zijn pak stukgetrokken.
Stan keek verlangend naar de grote wijzers van de klok, achter de verlichte ramen aan de overkant, waar de tijd wegtikte in rookworstendamp. Nog een half uurtje tot lunchtijd.
'Johoho! Johoho! Vrolijk kerstfeest allemaal!' riep hij. Zijn bel deed luidruchtig 'La Cucaracha’. Oeps. Verkeerde knopje. Gelukkig was de enige die het hoorde een studentenmeisje. Ze keek hem glimlachend aan en trok haar kasjmiersjaaltje los.
'Werk ze, Kerstman,' zei ze en gaf hem een knipoog. Ze liep de parterretrap af naar de dichtstbijzijnde balie, waar een Chaneldame haar nagels stond te vijlen. Hij keek haar na. Ze had donkerblond haar in een soort knotje. Ze deed vast rechten. Toen er even niemand keek stak hij zijn hand in zijn rode broek. Hij frunnikte een potje crème uit zijn broekzak en smeerde ermee onder zijn baard. Hij zuchtte. Hij had zin in een sigaret.

Stan dacht aan zijn hertentamens, na de vakantie. Hij moest ze halen. Anders eindigde hij net als die Jetske. Zwaaiend met een papieren scepter over een dennengeur-koninkrijk vol plastic poppen en tuinstoelen. Nietzsche zelf was er het bewijs van, bedacht hij zich, krabbend achter zijn baard. 'Wille zur Macht' was omgekeerd evenredig aan je lengte plus tienmaal de oppervlakte van je snor. En daar kwam Jetske. Zie je wel. Jetske had geen snor.

'Johoho!' riep hij. Hij schudde met zijn klepelloze bel en drukte op het knopje. Zwaar gebeier klonk, uit de kerkklokken aan het eind van de straat. Lunchtijd. Hij riep nog even door, voor de vorm, door de herrie van de klokken heen:
'Johoho, Jetske is a ho.' Toen het stil was zette hij zijn bel uit. Hij zwaaide en liep naar de roltrap. Jetske stak een hand op en deed alsof haar telefoon ging. De kantine was op de tweede verdieping. Op het toilet deed hij zijn muts af en trok hij zijn rood met witte jasje uit. Hij trok voorzichtig de elastiekjes van zijn baard los en bekeek zijn kin. De rode bulten waren al bijna verdwenen. Goeie crème. Zijn stoppelbaard van drie dagen stond hem best goed. Hij glimlachte naar zichzelf in de spiegel en rolde de elastieken band van zijn kerstbroek naar beneden, zodat die niet zou gaan prikken bij het zitten. Hij liep met zijn brooddoos de kantine binnen, zijn kerstvodden over zijn arm. De kantine hing vol met zilveren
engeltjes en dennentakken en was leeg. Alleen het donkerblonde meisje zat er. Ze had een wit shirt aan en de schort van het restaurant al voorgebonden. Ze stak haar hand op.
'Johoho Kerstman!' riep ze. Stan zwaaide.
'Johoho!' riep hij grinnikend en hij liep naar de koffieautomaat. Het meisje rookte shag. Ze gebruikte een dun laagje koffie in haar automaatbekertje als asbak. Stan ging tegenover haar zitten en stak een sigaret in zijn mond. Ze gaf hem een vuurtje. Hij inhaleerde met smaak en wees naar de 'Verboden te roken'-sticker boven de deur.
'Je weet wel dat je hier niet mag roken hè?' Ze glimlachte en blies een rookkring.
'Wat heb je met je kin?' vroeg ze.
'Wittebaardenallergie.’
'O?'
'Ja, maar het gaat al beter hoor, ik smeer dit.' Hij trok zijn potje uit zijn zak en liet het zien.
'Hè? Uierzalf?'
'Ja, grappig hè. Van mijn huisgenote. Werkt best goed.' Hij stak een hand uit.
'Hoi, ik ben Stan.' Ze pakte zijn hand stevig beet en schudde hem.
'Hoi, ik ben Veere.'
'Met een of twee e's?'
'Twee.' Stan nam een hap van zijn boterham met kaas.
'Studeer jij hier?'
'Ja, jij dan?' Hij knikte.
'Yep. Geofysica. En jij dan... rechten?' Ze glimlachte en schudde haar hoofd.
'Nee hoor, biologie. Ik wil de walvistaal leren spreken.' Veere haalde een blauw lippenbalsemstiftje tevoorschijn. Ze smeerde het spul over haar lippen en wreef ze tegen elkaar. Ze had grote bruine ogen en mooie, nauwelijks geëpileerde wenkbrauwen. En lieve kleine oortjes, zag Stan.
'Oh, juist. Walvissentaal. Maar had je dan niet beter letteren kunnen gaan doen?' Ze keek vies en ze stak haar tong uit.
'Nee man. Ik wil met een echte levende walvismoeder praten. Over de eerste woordjes van haar jong. Dat soort dingen...' Veere nam een trek van haar sigaret en leunde met haar kin in haar hand. De rook van de sigaret kringelde omhoog, langs een kerstbel van rood papier. Stan staarde naar het zilveren ringetje om Veere's wijsvinger. Er zat een roestvrijstalen madeliefje op. Toen hij haar weer aankeek, keek Veere hem recht in zijn ogen.
Stan voelde dat hij begon te blozen. Hij zag dat haar gezicht ook rood werd.
Ze wendde haar blik af. Het licht van de tl-balken weerkaatste in Veere's donkerblonde haar. Hij wilde het aanraken. Ze stond op en liep naar het raam.
'Kijk nou dan, het sneeuwt!' riep ze. Stan kwam naast haar staan. Het sneeuwde inderdaad. Dikke witte vlokken vielen op de vrachtauto's achter het warenhuis, op de platte teerdaken van magazijnen en distributiehallen. De vlokken smolten niet op het asfalt. Er was nog niet gestrooid. Jetske reed weg op haar fiets, met haar mobiel tegen haar oor. Ze keek niet op of om en ging ongenadig hard op haar bek. Haar mobieltje vloog door de lucht en landde in een plas water. Stan en Veere stonden voor het raam en keken. De strik van Veere's schort was dezelfde kleur rood als Stans broek, maar dat zagen ze niet. En boven hun hoofd, tussen de dennentakken, hing een klein zilveren engeltje met een pijl en boog. Dat zagen ze ook niet.


Reedsch...50 toevoegingen, reedsch

Op de Noordpool deel 2 zou wel eens heel vuigh kunnen zijn.

bromde Hank om 12:06 PM (op 31-12-2004)


Op deze dag van bezinning had u geen betere sfeer kunnen zetten, Hr. Grrrits. Ik denk dat ik mijn Afghaanse knalpotten en mijn clandestiene Tsunamipijlen maar aan het buurjongetje schenk en hardop een potje ga grienen.

bromde bicat om 12:07 PM (op 31-12-2004)


Ik had nog willen neerknallen 'vieze geile gnuifende neuk-kerstman' maar de laatste zinnen deden mij de woorden stokken. Wat een idylle in een voor de rest zo harde wereld.

*steekt een Fisherman's Friend in mond*

bromde Kiers om 12:23 PM (op 31-12-2004)


Dus ik lees... en lees verder... me onderwijl afvragend wanneer dit verhaal vuigh en volledig des Gerrits gaat worden...
Maar niets van dat al! Fijne vertelling.
Kiers, doe mij ook een Fishermanthingie?

* snuft onduidelijk in een papieren zakdoekje *

bromde Adriana om 12:33 PM (op 31-12-2004)


Volgens mij ben ik een spriets-korreltje kwijt, en het zou zomaar kunnen dat ik die per abuis hier heb laten liggen.

.

Ah, gevonden!

bromde dreadloki om 12:35 PM (op 31-12-2004)


Fijn oudejaarskadootje, Grsadtyasd. Hoopgevend, ook.

Ik wens u hetzelfde.

bromde Marnix om 12:39 PM (op 31-12-2004)


Al dagen loop ik rond met een pijnlijke kies. Een stuk vulling zit los en ik kan er niet op bijten. Vandaag dacht ik opeens, als er nou een metafoor zou bestaan voor pijnlijke dingen, voor vertwijfelingspijn, hongerpijn, hartenpijn, dan zou kiespijn wel een mooie zijn. Want het ontstaat door een breuk. Het zeurt. Het ligt dwars. Het zorgt voor angsten, voor twijfel en voor onzekerheid. Je weet dat je er iets aan moet doen, anders wordt het alleen maar erger. Ja, als er een metafoor zou zijn voor vertwijfelingspijn, hongerpijn en/of hartenpijn dan was kiespijn de juiste keus ...

we zijn nu alle aan het neerzetten zoals ik het wil.. de kabels en dergelijke die ed de ex en JP verzamelden achter de pc''s en de tvkast en dat soort dingen worden nu door JP weggewerkt... Alleen die ellendige latjes zitten er nog steeds niet tegenaan.. wat is er namelijk gebeurt? Toen er hier gewit werd hebben ze de latjes naar buiten gelegd (die ik er zo voorzichtig afgehaald had) en ze zijn niet meer naar binnen gehaald, dus die dingen zijn nat geregend en ik denk dat die dus niet meer te gebruiken zijn... dus moeten er nieuwe komen.. maar na al die verjaardagen zit ik gewoon zonder geld.. we hebben al een voorschot gekregen op JP zijn volgende loon en daar doe ik nog net boodschappen van... dus de latjes moeten wachten...

bromde Kiers om 01:18 PM (op 31-12-2004)


Heb meelij met het engeltje, die zal zich toch genegeerd voelen. Terecht, want pijl en boog zijn uit de tijd, alleen in de marge van folkloristische sportbeoefening zoals het veldrijden, voor echte jongens van stavast, wordt het nog gezien. En in sprookjesfilms, zoals LOTR.
Huisje Nooit- tevree wenst u een nog vuigher 2005, hoewel het spectaculair laag allooi van 2004 mij een lastig te overtreffen taak lijkt. Evenzogoed, geef er een lap op, tandje bijzetten, de schouders eronder, vroeger op, langer doorwerken, veel bidden, vaker biechten en 'alles zal reg kom'. Wat ik u brom ..

bromde nove om 01:28 PM (op 31-12-2004)





Sylvester nordsee urlaub angebote, wandern nordsee, sonne meer. ... Auf Wunsch mit Frühstück gegen Aufpreis!

bromde grtsyjsryk om 02:09 PM (op 31-12-2004)


Krijg het hartvocht!

bromde bicaerhjwioat om 02:15 PM (op 31-12-2004)


Vreemd, hè, dat verschil in tieten tussen Mel en Kim.

bromde Marnix om 02:17 PM (op 31-12-2004)


Kijk, dit pakt mij zie beste Grrrits.

"Toen er even niemand keek stak hij zijn hand in zijn rode broek", hier vreesde ik even dat het verhaal een andere wending ging nemen, maar je hebt aan de verleiding kunnen weerstaan. Puik!

En dan uierzalf. God, eindelijk waardering voor uierzalf. Er bestaat geen betere remedie tegen een pijnlijke aars na acute diarree.

Heil Grrrits.

bromde Vincent Nemo om 02:20 PM (op 31-12-2004)




BELASTENDE GEGEVENS OVER GEVAREN BICAT TERUGGEVONDEN

Uitgegeven: 31 december 2004 12:43
Laatst gewijzigd: 31 december 2004 12:44

BICATTERVEEN - Het Tukkerse wetenschappelijke tijdschrift Bicatterveen Vandaag zegt vertrouwelijke documenten in handen te hebben gekregen die Bicat.net in verband lijken te brengen met de duivel. Dat meldde de Bicatterveense Bijbel Club (BBC) vrijdag.

De documenten behoren toe aan Baron Bicat, de producent van Bicat.net. Ze raakten ruim tien jaar geleden zoek toen ze moesten dienen als bewijsmateriaal in een rechtszaak in verband met een achtvoudige moord in Bicatterveen in 1989.

De 77-jarige Von Sprietschenstein, die leed aan depressieve klachten en net een maandabonnement bij Bicat.net had afgesloten, schoot acht mensen dood en verwondde er twaalf. Vervolgens blies hij zijn pc op onder het uitroepen van satanische teksten. De nabestaanden sleepten vijf jaar later Baron Bicat voor de rechter, omdat hij onder invloed van Bicat.net zou hebben gehandeld.

Omdat de belastende documenten verdwenen waren, won Baron Bicat de zaak. Het gebruikte die overwinning om zijn abonnees voor te houden dat een onafhankelijke rechter had vastgesteld dat Bicat.net veilig is. Later moest de vuige website echter toegeven dat het in het geheim een pact met de duivel had gesloten.

De BBC heeft de documenten, die handelen over een onderzoek in opdracht van Baron Bicat naar de duivelse effecten van zijn Bicat.net, overgedragen aan het Bicatterveense ministerie dat waakt over christelijke normen en waarden. Een woordvoerder van de BBC noemt de onderzoeksgegevens "zeer verontrustend".

Volgens de woordvoerder van het christelijke genootschap was Baron Bicat, als hij inderdaad een pact met de duivel heeft gesloten, verplicht dit verbond te melden aan het genootschap. In plaats daarvan blijft de website volhouden dat Bicat.net een heilige website is dat miljoenen mensen heeft geholpen.

Bicat.net is een van de meestgebruikte 'vuige websites'. Meer dan vijftig miljoen mensen wereldwijd klikken dagelijks naar Bicat.net voor een dagelijkse portie vaagheden, banaliteiten, onzinnige commentaren, onbenullige oprispingen, en doorgedraaide commentaren alsmede besmuikt gnuivende korte verhalen.

bromde Kiers om 02:21 PM (op 31-12-2004)




Tsunami Dual Slide Video

bromde Party Outfitters om 02:33 PM (op 31-12-2004)


17:00 Champagne Gancard Brut

*

Sint Jacob schelp met liefde op haar ruggetje op de plaat gelegd en één minuut wederkerig aangesist, bestrooid met bieslook in soya bijgestaan door Elzasser Jean Baptiste’s Pinot Blanc 2003.

*

Bisque d’Homard op verfijnde wijze huisgemaakt verwarmd door maître d’Hotel in symfonie met Argentijnse Alamos Chardonnay 2003.

*

Het verhaal van de vier gamba’s in een bedje van rucola sla en Thaise saus geaccompaniëerd door dezelfde soepele Argentijn.

*

Sgroppino - Venetiaanse klassieker, Russische doeltreffendheid en temperamentvolle spumante in symbiose gepresenteerd.

*

Bout van het lam geïnjecteerd met tenen knoflook en versche kruiden ondersteund door grootmoeder’s aardappelpuree en swingende mix van olijk trio peultje/champignon/wortel met honing/tijmsaus begeleid door Siciliaanse Plenata La Segrata Rosso 2003.

*

Le Fromage aangereikt met Graham’s Late Bottled Vintage 1998.

*

Brownie bemutst door aardbei in balsamico, getoeffeerd met handjived slagroom.

*

Digestieven van whisky’s voor de heren en Baileys voor de dames.

*

Cava Riserva
24:00 uur

*

Een neukend grote sigraar

bromde Kiers om 03:04 PM (op 31-12-2004)


Kijk! Dat is pas klasse.

*zalft uieren*

bromde Eduardo om 03:15 PM (op 31-12-2004)


Heerlijke afsluiting zo. Iedereen een vuigh einde. En begin uiteraard.

bromde Nijn om 03:16 PM (op 31-12-2004)



Over vuighe einden gesproken, ik wens u allen wat.

Zo! De start is gemaakt.

bromde Eduardo om 03:27 PM (op 31-12-2004)


Meanwhile, in the kitchen...

bromde Love Me Loooong Time 2005 om 03:28 PM (op 31-12-2004)


Godver, word ik me daar uit het niets ineens melancholiek!

bromde Marnix om 03:47 PM (op 31-12-2004)


Jij ook al?

*sentimenteelt eind weg*

bromde Eduardingest om 03:52 PM (op 31-12-2004)


Ik word me daar ineens dronken! Zomaar!

bromde Hank om 04:08 PM (op 31-12-2004)


Leest iemand de berichten uit Bicatterveen of doet Kiers al die moeite voor niets?

*smeert preventief wat uierzalf aan aars*
*wimpelt elke homoseksuele connotatie weg met slap handje*

bromde Vincent Nemo om 04:36 PM (op 31-12-2004)


Goedemiddag saam, iemand al een vinger kwijt?

*trekt een pak chocomel open en laat het feest beginnen*

bromde CiNNeR om 04:47 PM (op 31-12-2004)


We hebben net geteld en hebben er samen precies 20. Klopt dat?

bromde bewegende en Adriana om 04:49 PM (op 31-12-2004)


Dat wordt volgend jaar de sterretjes tussen mijn tenen vasthouden.

bromde bewegende om 04:51 PM (op 31-12-2004)


Chocomel! Warme, met slagroom en een pietsie cacao.

* wordt eveneens van de melancholische *

bromde Adriana om 04:52 PM (op 31-12-2004)


*giet stiekem ENORME hoeveelheid rum in chocomel*

Proost, dames.

bromde Eduardingest om 04:56 PM (op 31-12-2004)


De sterretjes tussen je tenen? Leuk eufemisme voor teenkaas bewegende.

bromde Vincent Nemo om 04:58 PM (op 31-12-2004)


* snurrf *

Wa?

bromde dreadloki om 05:00 PM (op 31-12-2004)


Da!



*prut*

bromde Eduargeval om 05:15 PM (op 31-12-2004)


Hoe lam is eigenlijk wettelijk toegestaan?

bromde Marnix om 05:18 PM (op 31-12-2004)


Twintig is goed vermoed ik, mits een duo. Anders houdt u er wat over maar dat kan van pas komen op dagen als deze.

*Gooit de goede voornemens het raam uit en gaat nu even een dutje doen* Nee hoor, 32 pas.

bromde CiNNeR om 05:19 PM (op 31-12-2004)


Truste, cnnr.

bromde Eduardingest om 05:22 PM (op 31-12-2004)


Grrrrts, u kunt het. Ik snap 'm. De rest niet.

Kiers, een geweldige kiers.

Verder ben ik nu al dronken en wachten er nog drie flessen Moët. Tot die tijd Grolsch.

2005 wordt geweldig! De eerste paar uur in ieder geval.

bromde Lennard om 05:45 PM (op 31-12-2004)




Lelijk is't-ie?

bromde bewegende om 05:59 PM (op 31-12-2004)


* voegt ad-hoc 'hè' toe *

bromde bewegende om 06:01 PM (op 31-12-2004)


Daar wilde ik het graag bij laten.

bromde Marnix om 07:50 PM (op 31-12-2004)


'072839'

bromde Oudejaarslot om 09:04 PM (op 31-12-2004)


Het beste hoor. Wat zullen we nou krijgen.

bromde bicat om 12:24 AM (op 01-01-2005)


Treurig gedicht

'Dit is het einde van de weg,' zeiden ze.
Er stond een bordje:
DIT IS HET EINDE VAN DE WEG
'Hier, dit punt,' zeiden ze.
Ze hurkten erbij neer
en raakten het voorzichtig even aan.
'Is dit het?'
'Dit is het.'
Het was herfst, het regende, het stormde.
Ze stonden op, draaiden zich om.

Later kwamen ze nog even terug
met een vergrootglas.
Het was echt het einde van de weg.


(Helaas niet van mijn hand, ere wie ere toekomt: Toon Tellegen)

bromde bewegende om 02:56 AM (op 01-01-2005)


Happy Newyear guys!! *Gedraagd zich dronken onder invloed van kinderchampagne* Kewl, Tower Inferno is nog op (wat meteen mijn nog wakker zijn verklaard)

bromde CiNNeR om 03:02 AM (op 01-01-2005)


Ik kruip maar eens onder de veren. Gelukkig nieuwjaar daar in Holland!

bromde Vincent Nemo om 05:43 AM (op 01-01-2005)


*wil roepen*

*ziet er vanaf*

Gelukkig nieuwjaar, allemaal!

*bwrps*

bromde Eduardo om 12:02 PM (op 01-01-2005)


Nu al weblog van het jaar.
http://panty.web-log.nl/

bromde bicat om 12:47 PM (op 01-01-2005)


Wens iedereen een on(wijs) gelukkig nieuwjaar toe, met veel sprieschen, ploppen en dwaling. Moge het snel oud worden (op naar nog meer, voor 2006)!

bromde Vilé om 01:01 PM (op 01-01-2005)


Jezus' anti kater service presenteert:

You'll Never Walk Alone

When you walk through a storm

hold your head up high

And don't be afraid of the dark.

At the end of a storm is a golden sky

And the sweet silver song of a lark.

Walk on through the wind,

Walk on through the rain,

Tho' your dreams be tossed and blown.

Walk on, walk on with hope in your heart

And you'll never walk alone,

You'll never, ever walk alone.

Walk on, walk on with hope in your heart

And you'll never walk alone,

You'll never, ever walk alone.

bromde grts7jk7jd om 02:14 PM (op 01-01-2005)


En Jezus gaat nog even door:

De liefde

1 Al ware het, dat ik met de tongen der mensen en der engelen sprak,
maar had de liefde niet,
ik ware schallend koper
of een rinkelende cimbaal.
2 Al ware het, dat ik profetische gaven had, en alle geheimenissen en alles, wat te weten is, wist, en al het geloof had, zodat ik bergen verzette,
maar ik had de liefde niet,
ik ware niets.
3 Al ware het, dat ik al wat ik heb tot spijs uitdeelde, en al ware het, dat ik mijn lichaam gaf om te worden verbrand,
maar had de liefde niet,
het baatte mij niets.
4 De liefde is lankmoedig,
de liefde is goedertieren,
zij is niet afgunstig,
de liefde praalt niet,
zij is niet opgeblazen,
5 zij kwetst niemands gevoel,
zij zoekt zichzelf niet,
zij wordt niet verbitterd,
zij rekent het kwade niet toe.
6 Zij is niet blijde over ongerechtigheid, maar zij is blijde met de waarheid. 7 Alles bedekt zij, alles gelooft zij, alles hoopt zij, alles verdraagt zij.
8 De liefde vergaat nimmermeer;
maar profetieën, zij zullen afgedaan hebben;
tongen, zij zullen verstommen;
kennis, zij zal afgedaan hebben.
9 Want onvolkomen is ons kennen en onvolkomen ons profeteren.
10 Doch, als het volmaakte komt, zal het onvolkomene afgedaan hebben.
11 Toen ik een kind was,
sprak ik als een kind,
voelde ik als een kind,
overlegde ik als een kind.
Nu ik een man ben geworden, heb ik afgelegd wat kinderlijk was. 12 Want nu zien wij nog door een spiegel, in raadselen,
doch straks van aangezicht tot aangezicht.
Nu ken ik onvolkomen,
maar dan zal ik ten volle kennen, zoals ik zelf gekend ben.
13 Zo blijven dan:
Geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de meeste van deze is de liefde.



mooi he?

bromde grtsh46h4h om 02:24 PM (op 01-01-2005)


C G
When you walk through a storm, hold your head up high
F C G - Gm
And don't be afraid of the dark
Dm Bb F Dm
At the end of a storm there's a golden sky
Bb Am Gm F E - C7
And the sweet silver song ………… of a lark

F Fdim C Fm
Walk on through the wind, walk on through the rain
C Em F - G
Thouhg your dreams be tossed and blown

C C+5
Walk on, walk on
F D7
With hope in your heart
C – C+5 F F#7 Em - G7
And you'll never walk alone
C – C+5 F G7 C
And you'll never walk alone

bromde Jezus speelt gitaar. om 02:28 PM (op 01-01-2005)


Sorry jongelui dat ik een beetje laat (nou ja, wat heet laat) met mijn inmiddels afgezaagde nieuwjaarwensen kom. Maar 't is wel van harte. Nogmaals sorry.
'k was een beetje dronken gworden.
Beetje maar. 'n Flesje fijne Cubaanse rum of 2. Kunnen er ook 3 zijn geweest. We waren tenslotte met zo'n man of 40. Tja 't liep behoorlijk uit zijn klauwen, vooral toen iemand pardoes een scheet liet.
De baron zou het winnende staatslot in zijn bezit hebben.
Gefeliciteerd maar weer. Zo zie je maar, de duivel schijt altijd op de grootste hoop.
€ 20.000.000,- Het zal je maar gebeuren.

bromde Arnaud om 06:00 PM (op 01-01-2005)






huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)