huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Novembernevel"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Types - De Voetbalsupporter"]

11/12/2004: "Vuurpijl"


'Hiiiiiiiieeeeeeeeeeeee!!' Ik kijk op. Haar gezicht komt recht op me af en ze raakt me vol op mijn mond. Met haar lippen. Ik proef bloed. Maar voordat ik kan protesteren heeft ze haar tong al in mijn mond. Ze zoent me en haar racefiets valt in het grind.

Ik laat mijn schaar vallen, pak haar bij de schouders en duw haar van me af. Ze kijkt verbaasd.
'Hey? Ik was je aan het zoenen hoor!' Ik knik en ga met mijn tong langs mijn onderlip.
'Ja heel fijn lieverd, maar wil je volgende keer wat minder hard rijden? Ik sta hier de heg te knippen verdomme! Ik had je wel kunnen doorboren. Ze staart me ongelovig aan.
'Ach joh. Pffft. Jij staat ook altijd maar te dromen man! Daar kan ik geen rekening mee gaan houden hoor. Ik hou nu van je, suffie! Dus als ik je nu zie wil ik nu zo snel mogelijk naar je toe! Snap dat dan!'
'Ja en dat nu zo snel mogelijk is precies jouw probleem.' Ze pruilt. Dat kan ze goed. Ze heeft mooie pruillippen.
'Maar ik wilde je verrassen schatje?' Ze aait me over mijn wang. Ik schud mijn hoofd en zucht. Ik pak haar bij de kraag van haar jas. '...ja ik ook van jou schatje.' We zoenen. Ze proeft mijn bloed.
'Heey, je bloeit echt. ... Sorry poepie?' Ze legt een hand in mijn nek. Een seconde later zit haar andere hand al in mijn kruis. 'Mjam, bloed..' fluistert ze in mijn oor.

Ach ze is een haastig meisje, mijn Gabrielle. We kennen elkaar nu ruim zes weken. Feestje van vrienden. Ze is het einde, maar we zijn zo verschillend dat het haast pijn doet. Ik ben negen jaar ouder en gesettled. Ik illustreer al jaren voor dezelfde bladen. Zij niet. Ze is beginnend advocate bij een groot kantoor. Zij houdt van kitesurfen. Ik hou van mijn orchideeënverzameling. Zij gaat racen op Zandvoort. Ik zoek zeldzame kevers in het Thuringerwald. Zij heeft haar spaargeld opgemaakt aan het nieuwste BMW-scheurijzer. Ik rij al jaren rond in dezelfde Volvo....
Maar als we samen zijn vergeten we alles. De engelen spelen trompet en de duiveltjes blazen op de trombone. Ons hormonencircus is fabelhaft. Het lijkt wel Willy Wonka's chocoladefabriek. Alleen, ze is zo verdomde snel. Ze wil nu al bij me intrekken verdomme. Ze heeft zoveel hobby's dat ik er hoofdpijn van krijg. Vanmiddag bijvoorbeeld gaan we schieten. Op m'n vrije zaterdag.
En volgende week op skivakantie. Hoe ik me daar ooit in heb laten lullen? Ik kan niet eens skiën. Nou ja. Wie weet vind ik het wel erg leuk.

Ik hang de heggeschaar terug in de schuur. Als ik naar de keuken loop om een kop thee te zetten hoor ik de motor van haar BMW al. Ik zucht. Had nog graag even de krant gelezen. Maar affijn, l'amour, nietwaar? Dus ik sluit af en loop naar haar bordeauxrode bolide. Gabrielle is wel lief, in plaats van bonkende rapmuziek heeft ze iets van Brahms voor me opgezet. Mijn liefje heeft haar racehandschoentjes aan en haar blonde haar zit in een strak staartje. Ze glimlacht haar mooie tanden bloot.
'Wist je dat Herbert von Karajan dol was op racen schatje?' zegt ze.
'Ja, dat heb ik wel eens gelezen ja.' Ik gooi het portier dicht.
'Ik ook, hihi.' Ze giechelt en trapt het gaspedaal in. Het grind spuit de oprit af. Ik kan nog net mijn gordel omdoen voor ze het asfalt op draait. Ik woon direct aan een provinciale weg. We schuiven pal achter een inhalend busje langs. De chauffeur toetert langdurig en steekt zijn middelvinger uit het raam. Ik voel voorzichtig aan mijn bloedlip.
'God Gaab, wil je dat alsjeblieft laten? Eén bijna doodervaring per dag is genoeg hoor.'
'Ach joh gek, ik had 'm allang gezien hoor. Ik heb nog nooit schade gereden, weet je toch?' Da's waar. Mijn engeltje rijdt overal konsekwent dertig kilometer te hard, maar ze rijdt wel safe. Behalve die ene keer op de autobahn dan, toen ze het vermogen van haar achtcilinder ging demonsteren.
Dat doet ze nu niet meer. Niet met mij er bij ieder geval. En ik rijd niet meer met haar erbij. Als ik rij krijgen we ruzie. Ze vindt me een slak. Nou ja, in bed vindt ze het wel prettig. Ik hou het een stuk langer vol dan zij.

We glijden soepeltjes richting de schietbaan. Ze knijpt in mijn arm. 'Leuk!! Samen schieten! Je vindt het geweldig, lieverd. Zeker weten.'
'Nou, laat mij daar maar over beslissen?'
'Ach sjacherijn.' Ze kust me en geeft me een stomp. Ze neemt me bij de hand en trekt me mee de schiettent in. Als ik een bar zie trek ik me los. Ik loop weg en zwaai. Ze steekt haar tong uit en gaat haar pistool halen. Ik bestel een kop thee. Ik drink mijn hete drankje en luister naar het geknal. Ik ben toch wel nieuwsgierig. Gabrielle heeft al spullen voor me klaargelegd. En ze heeft gelijk. Ik vind het leuk. In het leger was ik de beste van mijn eenheid. Het is rustig op de baan, dus we staan naast elkaar. Gabrielle mikt 1 keer en lost dan een salvo. Ik bewonder haar prachtige lichaam terwijl ze staat te schieten. Ikzelf schiet langzaam, mik voor elk schot.

De schietkaarten hangen op vijfentwintig meter, aan een soort rails. Na elke serie worden ze met een lier naar ons toe getrokken. De kartonnen doelwitten komen met een noodgang naar ons toe gegleden. Mijn kaart zwaait uit en raakt me bijna op mijn kin. Ik doe een stap achteruit en kijk haar aan.
'Jezis! Die dingen zijn gevaarlijker dan kogels!' Ze lacht en stoot me aan met haar heup. Ik pak haar bij haar kin en kus haar. We vergelijken onze score. Ze is goed, maar ik ben ben beter. Gabrielle kijkt me ondeugend aan.
'Ah, zie je wel, nog een sport waar jij beter in bent!'
'Ja als het maar langzaam gaat, schatje.'

Na het schieten gaan we uit eten en we beëindigen de dag met onze favoriete sport. De zondag blijven we in bed. We doen het zes keer. Daarna krijg ik kramp in mijn lies. En in de week erna doen we het veel te vaak. Het is maar goed dat ik geen collega's heb. Ik kom mijn bed bijna niet meer uit. Mis zelfs een deadline. Voor het eerst in vijftien jaar. Maar dan is het skitijd. Een advocatenvriendje van haar heeft een chaletje in de buurt van Grenoble, waar we kunnen logeren.
Hij is er zelf ook, hij is part time skileraar. We gaan natuurlijk met mijn auto want die van haar verdraagt geen imperiaal. Een uur na middernacht komen we aan. Vriendlief trekt een fles wijn voor ons open. Het is een blonde reus met grote tanden en we mogen elkaar direct. Hij heet 'Jean Piere zeg maar JP.' De eerste twee dagen krijg ik priveles, terwijl Gabrielle de zwarte pistes hogerop afzeilt. Ik heb aanleg, zegt hij. Het gaat me inderdaad vrij gemakkelijk af en ik vind het erg leuk. Op de derde dag moet hij helaas weg. Gabrielle neemt me op sleeptouw. We doen een paar groene en blauwe pistes maar ze verveelt zich duidelijk. Op een gegeven moment kom ik naar haar toe geskied en zie ik dat ze staat te sippen. Ik pak haar bij haar arm.

'Hey lieverdje? Je hoeft niet hier te blijven? Waarom ga je niet lekker in je eentje hogerop?' Ze trekt een gezicht.
'Omdat ik gisteren en eergisteren ook al alleen aan het skiën was. Ik wil met jou skiën!'
'Nou dat doen we toch al?'
'Ja maar hier is niets aan!' Ik kijk haar aan.
'Ja maar schatje ik kan toch moeilijk met jou een zwarte piste op gaan?' Ze knikt somber. Maar dan klaart ze op.
'Wacht wacht, ik weet iets! Hier vlakbij naast de skihut is een hele makkelijke rode piste! Zullen we die doen? Ik praat je er wel doorheen.'

Ik heb mijn twijfels. Maar ach, l'amour nietwaar? Dus ik ski achter haar aan naar de lift. Naast de skihut begint een steile, spiegelgladde helling. In de verte beneden gaat de piste een soort bocht om. En langs die bocht staat een betonnen muur. Gabrielle ziet dat ik wit om m'n neus ben. Ze begint te lachen.
'Haha, ziet er eng uit he? Maar deze piste heet de 'Rouge Idiots Savants.'
Let op! Ik doe het je voor.' Ze springt weg en zigzagt soepel de helling af.
Ze glijdt de bocht door en stopt onderaan bij de muur.
'Nu jij!' schreeuwt ze.

Ik heb hier geen goed gevoel over. Maar het zag er makkelijk uit. En ik schiet ook beter dan haar. Dus met een beetje beleid...
Ik spring weg en begin te zigzaggen. Het gaat inderdaad vrij gemakkelijk. Ik glunder van trots. Daar sta ik dan, op mijn derde dag, op een rode piste!
Maar halverwege maak ik een fout. Ik draai niet goed en voor ik het weet glij ik recht naar beneden. Ik ga steeds harder. Ik probeer te remmen en verlies mijn skistokken.
'Laat je vallen!!' schreeuwt ze. Maar het is te laat. Het beton komt pijlsnel op me af. Ken je dat misselijke gevoel dat je krijgt als je je hoofd hard stoot? Nou dat, en dan duizend keer. Gelukkig hou ik mijn hand voor m'n gezicht. Ik val in de sneeuw. Ik proef bloed. Veel bloed.

'Jezus! Jij staat ook altijd maar te dromen man!' hoor ik. Dan wordt alles zwart. Als ik weer bij kom is het donker buiten. Ik lig in een lichtgroene kamer. Mijn tekenhand doet akelig veel pijn en er zit in een enorm verband omheen. Ik kijk er naar. Hè? Dit kan niet? Mijn wijsvinger en de middelvinger ontbreken. Ik ga out.

Als ik weer bijkom staat er een verpleegster aan mijn bed. Ik kom overeind en begin tegen haar te schreeuwen: 'What did you do! You crazy people! You cut off my fingers!' Ze pakt mijn gezonde hand beet en kijkt me diep in mijn ogen.
'Shhh. Listen monseigneur! We are so sorry. There was nothing we could do, your fingers were completely shattered, necrosis would start...' Ik laat me achterover op het bed vallen. Ik merk dat ik begin te huilen. De verpleegster blijft bij me en aait me door mijn haar, tot ze denkt dat ik slaap. Als ze weg is klim ik mijn bed uit. Ik hou me vast aan de bedspijlen en vecht tegen duizeligheid. Mijn kleren liggen in een plastic mandje onder het bed. Ik kleed me aan en sluip naar het toilet. In de spiegel bekijk ik de schade. Ik heb twee blauwe ogen, een bloedoog en een bijna zwarte plek op mijn voorhoofd. Mijn neus is geel en ik mis een paar tanden. Ik zie er uit als iets uit een horrorfilm. En zo voel ik me ook. Behoorlijke hersenschudding denk ik.
Ik bestudeer mijn hand en doe wat rekensommetjes.
Ik negeer de hoofdpijn. Van de royalties van mijn werk kan ik niet leven. Ik zal een andere baan moeten zoeken. Ik moet kotsen geloof ik. En ik heb frisse lucht nodig.

Ik loop het hospitaaltje uit en wankel naar de rand van het dorp, via het skiweitje langs de groene en blauwe pistes. Ik beklim de helling naar de de après-skihut. Uit het gebouw klinkt gebonk, discomuziek.
Naast de skihut ligt een stapel houten balken, met een canvas zeil er overheen. Ik veeg er wat sneeuw af en ga er op zitten. Ik staar naar de 'Rouge Idiots Savants.' De gladde helling weerspiegelt het licht van de skihut. De betonnen muur beneden is onzichtbaar. Ik hoor gelach. Gabrielle en JP vallen half de skihut uit. Ik weet niet precies waarom, maar ik verberg me achter de balken. Ze zwalken arm in arm naar de stapel hout en ploffen er op neer. Ik zit een halve meter achter ze maar ze merken niets.
Gabrielle kijkt de skiman diep in zijn ogen.

'...Nou de piste was bevroren ja, maar ik dacht dat kan ie wel hebben. Maar nee hoor. Dus ik zeg; laat je vallen! En wat doettie? Dromen! Dus hij gaat rechtdoor, BAF tegen de muur aan! Hihihiiii!' Gabrielle proest het uit. De jongen lacht mee maar kijkt zorgelijk.
'Maareh.... euh... hoe is het afgelopen? Hoe gaat 't met 'm?' Hij vraagt het met dubbele tong. Mijn geliefde haalt haar schouders op.
'Kweenie hoor? Ik heb de EHBO gebeld en ik ben bij hem gebleven tot ze hem kwamen halen. Wat moest ik nog meer doen? Weet je trouwens dat ik die 'Negre Voyage Au Bout De La Nuit' piste bijna foutloos deed, daarna? Wíst jij dat wel?' Gabrielle giechelt en ze pakt JP bij z'n kin. Om de een of andere reden heeft ze haar BMW handschoentjes aan. Hij grinnikt dom. Ze kust hem op zijn mond. Hij kust haar terug. Ze zijn al gauw zo druk dat ik ongemerkt weg kan sluipen. Ik ga terug naar beneden, buiten de lichtcirkel van de skihut om en doe dan alsof ik nietsvermoedend aan kom lopen.

'Hoi Gabrielle! Hey luitjes!' Ze blijven arm in arm zitten en doen niet eens moeite om hun affectie te verbergen. Gabrielle wijst naar me en zegt proestend: 'Wat zie jij er uit joh? Je lijkt wel wel een zombie man. haha.' JP zit er glimlachend bij, met zijn grote tanden. Jee, hoe dronken moet je zijn.... Ik lach beleefd mee. Het doet pijn.

'Hee ik krijg ineens een supergaaf idee!' zeg ik. 'Laten we gaan sleetjerijden!'
'Leuk idee, maar waarop dan? Op deze balken?' giechelt ze. Ze laat een boer.
'Nee liefje, op dat canvas zeil waar jullie op zitten! Volgens mij gaat dat echt hard...' Ze kijken elkaar aan en beginnen dan te joelen.
'Jiiihhhhaaaaaa!!' gilt mijn vriendin. Ze helpt JP overeind en samen trekken ze het zeil los. Ik klop de sneeuw uit het canvas en vouw het dubbel. Ik zie sterretjes, maar ik leg het met grimmig genoegen in de sneeuw, bovenaan 'Idiots Savants.' Ik klop er op.

'Gaan julllie alvast zitten? Dan duw ik aan en spring erbij.' Ze kruipen er op en gaan met opgetrokken knieen zitten. Gabrielle begint te klappen en lalt:
'Sleetje rijen! Sleetje rijen! Wij willen sleetje rijen!'
'Okay, zijn jullie klaar? Komt ie!' Mijn lief zit voorop. Ik leg mijn handen op JP's grote rug en begin te duwen. Maar na drie stappen gaan ze al. Ik ben duizelig en ik ga op de piste zitten. Ze schieten naar beneden, over het glanzende ijs. Gabrielle gilt het uit. Na de doffe klap echoot het nog steeds in mijn oren.

'Hiiiiiiiieeeeeeeeeeeee!!!!!'


Reedsch...83 toevoegingen, reedsch

Ik had ook zo'n vriendin.
Daar ben ik mee gaan diepzeeduiken.

Haar ogen vergeet ik nooit meer, toen ik het sleuteltje van die fluffy cufs inslikte en weer naar de oppervlakte zwom.

Kon ik die laatste week toch nog op zoek naar oude zilveren munten.

bromde Hoof om 11:34 AM (op 12-11-2004)


Ik had iets minder bijvoegelijke naamwoorden gebruikt...

bromde mack om 11:42 AM (op 12-11-2004)




ÉÉN OP 44 BABY'S KUTMATIG VERWEKT

Uitgegeven: 12 november 2004 11:07
Laatst gewijzigd: 12 november 2004 11:15

BICATTERVEEN - Een op de 44 baby's die in 2003 in Nederland zijn geboren, is kutmatig verwekt. In totaal hebben in dat jaar 15.775 echtparen gecopuleerd. Dat resulteerde in 3714 zwangerschappen. In 826 gevallen ging het om een meerlingzwangerschap.

Die cijfers heeft de Bicatterveense gynaecoloog Kierens vrijdag gepresenteerd op het landelijk congres van de Nederlandse Vereniging voor Kut en Lul (NVKL). Volgens Kierens is de geboorte van een op de vier meerlingen het gevolg van buikspuiten (bevruchting van de eicel buiten het lichaam) of ICSI (Injectie van een Cumshot rechtStreeks In de eicel, eveneens buiten het lichaam).

ORALE BEVRUCHTING

In 806 gevallen kregen de ouders na orale seks een tweeling. In twintig gevallen was er sprake van een drieling. In totaal zijn in Nederland in 2003 3686 meerlingen geboren. Meerlingen worden vaak te vroeg geboren en hebben extra medische zorg nodig. Een tweeling kost gemiddeld enkele tienduizenden euro's aan zorg meer dan een eenling, aldus de NVKL.

Kierens verwacht dat het aantal meerlingzwangerschappen na kutmatige bevruchting de komende jaren fors zal stijgen. Dat is het gevolg van het besluit om de eerste pijpbeurt niet meer te vergoeden. Echtparen zullen nu kiezen voor de grootst mogelijke kans op succes en meer zaad slikken, denkt de gynaecoloog. Kierens is tevens bang dat orale seks een elitebehandeling zal worden, omdat minder vermogende, onvruchtbare paren de 3000 euro voor de eerste poging niet kunnen opbrengen.

bromde Dreknek om 11:44 AM (op 12-11-2004)


Skiën is sowieso voor homo's...

bromde Klaarsz om 11:46 AM (op 12-11-2004)


*peinst*

Hoe zou Dreknek verwekt zijn? Ikzelf ben tegen een boom gescheten, Grfttsdfasruin-3nts is door aliens hier geplaatst en leert nog steeds skien, maar hoe zou Dreknek hier komen?

*plaatst rood waarschuwingslichtje bij tekst*

bromde Bicat's autocorrector om 12:13 PM (op 12-11-2004)


ik zou iets minder lange lappen schrijven, grrrrits,

bromde grrrts om 12:20 PM (op 12-11-2004)


Ik had 'r op die schietbaan al neergeknald, maar ik val dan ook niet op vrouwen. Gelukkig ging het verhaal nog even verder. Mooi.

bromde Nijn om 12:21 PM (op 12-11-2004)


Het was inderdaad een tering-end om te lezen. En de grrrttssskwaliteit werd ook nog eens niet gehaald.
En het allerbelangrijkste, wie heeft er nu ooit een bordeaux-rode BMW gezien?

bromde mack om 12:28 PM (op 12-11-2004)




*ontwijkt kaatsebal ternauwenood, kijkt verwonderd*

Hee? Dat was onverwacht?

go ahead, trash my stuff, you aint gettin' no autograph... \m/,

bromde grtsrjssssry om 12:38 PM (op 12-11-2004)


"A red 1972 PONTIAC GTO with black racing stripes blocks our access to the garage"



*sprietshj*

bromde Kiers om 12:43 PM (op 12-11-2004)


Jai schraift Koetverhaal. Wai willen meer BOEM!!

bromde abdullah om 12:53 PM (op 12-11-2004)


Iek zzzeg nog zzzo, jai korte verhaaltjie schraiven!

bromde Yasser om 12:56 PM (op 12-11-2004)


Klasse verhaal grtsjkdfjkfdk.
Precies de juiste lengte, effectief gebruik van bijvoegelijke voornaamwoorden. Prima plot.

Ik zag vandaag dat de zoete mandarijnen in de aanbieding zijn. En de witte druiven zonder pit.

bromde Lennard om 01:20 PM (op 12-11-2004)


geen probleem met kritiek Lennard? maar moet wel ergens over gaan.

zeg niet dat 'vuurpijl' geweldig is, maar ik heb er aan gewerkt en hij klopt. alleen te lang voor hier denk ik?

'ik zou minder bijv. nw. gebruiken' is lollig kaats-comm., vast ook wel verdiend, maar ik heb er geen zak aan. gaat pas op als je er in eleke zin 2 gebruikt.

bromde grtsjryj, redelijke persoonlijkheid van om 01:31 PM (op 12-11-2004)


En eigenlijk vind ik dat het vrouwen helemaal verboden moet worden in 8-cylinders rond te tuffen.

bromde mack om 01:32 PM (op 12-11-2004)


Ja eigenlijk mogen ze alleen zo mee. kwa auto's die er toe doen.

bromde grtsrjsk6475 om 01:42 PM (op 12-11-2004)


Ja, nou ja, ik bedoel maar. Wie heeft de auto uiteindelijk uitgevonden, de man of de vrouw?

Dus dan is het toch logisch dat de 8 cilinder voorbehouden is aan de man?

bromde mack om 01:50 PM (op 12-11-2004)


En is 'bijvoegelijk' in de constructie bijvoegelijk naamwoord eigenlijk een mooi, lang bijvoegelijk naamwoord?

bromde de grammaticaal fundamentalist om 01:53 PM (op 12-11-2004)


Hele mooie, gevoelige bijvoeglijke naamwoorden kunnen van behoorlijk korte en weinig zeggende zinnen toch nog best een behoorlijk lange en lastig te lezen zin maken.

Als ik een kritische duit in het zakje zou doen, Grt[ppjbnvefnfs, dan zou ik het extreem rechlijnige plot met een volstrekt in iedere lijn van elke verwachting liggend slot noemen, waarbij de karakters ook nog eens uit tamelijk karikaturale bordkartonnen poppetjes bestaan en de situatie de dagelijkse werkelijkheid op geen enkele wijze ontloopt.

Maar ik laat dat achterwege. Al was het maar omdat het van die lange zinnen oplevert.
En omdat ik vermoed dat je ook bij deze vertelling gepoogd hebt een bepaalde stijl te hanteren, danwel doelbewust een onverwachte twist hebt ingebouwd door een onverwachte twist achterwege te laten.

bromde Hoof om 02:03 PM (op 12-11-2004)


G.G. Allen, dan hebben we het pas over een vrije denker. Gewoon een kleine plasser hebben, maar je wel laten pijpen op het podium. Dan ben je groot.

*gaat op zoek naar G.G.'s laatste foto*

bromde Dreknek om 02:19 PM (op 12-11-2004)


helemaal met je eens hoof. het gaat dan ook niet om de plot maar om de spanning. niets gevoeld? nog eens lezen. plots zijn lastiger dan je denkt. plotprobleem 1 : waar maak je die cuffs aan vast? 2: hoe slik je die sleutels in, in je diepzeepak? 14 cilinder, NUR FUR MANNER!!

bromde grtsjsryk om 02:20 PM (op 12-11-2004)


Sorry G.G., ik bedoel natuurlijk Allin.

bromde Dreknek om 02:24 PM (op 12-11-2004)




Hallo dan!

bromde Dreknek om 02:27 PM (op 12-11-2004)


'My mind is a machine gun, my body the bullets, and the target is the
audience.' GG Allin, een fijne man

bromde grtshaetj om 02:30 PM (op 12-11-2004)


...donders! [krijgt idee voor een misschien wat minder wijverig verhaal]

bromde grtsallin om 02:33 PM (op 12-11-2004)


Grtsghdfghdf, dit is helaas een diesel, en als je ergens tegenwoordig geen indruk mee maakt is het met een diesel!

bromde mack om 02:34 PM (op 12-11-2004)


da duh, ik kan ook lezen maar hij is GROOOOT, en kijk naar die trapjes man!



is wel tof, maar 1-malig, kun je niet lekker aan sleutelen.

bromde grtsjsjys om 03:08 PM (op 12-11-2004)


* gooit drie spijkerbroeken weg *

Fijn. Mij vertelt ook nooit iemand niks.
Gelukkig is mack wél een beetje op de hoofte van de laatste modetrends.

(wat misschien een beetje dubbel is, én mode én trend, maar dat terzijde).

Hé. Het is al drie uur.

bromde Hoof om 03:08 PM (op 12-11-2004)


Ik rijd een Diesel. Allemaal part of the job natuurlijk. Helaas heb ik geen imperiaal kunnen bedingen. Derhalve slinger ik mijn lid op de achterbank. Indruk genoeg in de file. Nou hoor. Of dacht je dat die files er om niets waren?

bromde bicat om 03:11 PM (op 12-11-2004)


Het is niet zozeer dat ik op de hoogte ben van de laatste mode, als wel dat wat ik doe/draag/rijdt/speel/ in de mode komt.

bromde mack om 03:12 PM (op 12-11-2004)


Het schijnt trouwens, dat trombonerende duivels helemaal hip zijn. width="380" ook.

bromde bicat om 03:13 PM (op 12-11-2004)


* zet nonchalant zijn linkervoet op tafel, waarbij de pijp omhoog komt en goed blik geeft op de EXTREEM hippe beschoeiing eronder *

bromde Hoof om 03:18 PM (op 12-11-2004)


hee waar is mijn raket? ik draag altijd jaren oude modeoverschotten [loopt rond in bordeauxrood le cock sportif trainingspak]

bromde grtssjtxh om 03:22 PM (op 12-11-2004)


*drukt op F5* o daar is tie

bromde grtdsj644 om 03:24 PM (op 12-11-2004)


Een collega van mij is zo'n lullo. Dertig gepasseerd, woonachtig in 't Gooi, gaat altijd met z'n bebontjaste moeder winkelen in de P.C. Hooftstraat.
Waar ie vervolgens mee op z'n werk komt ziet er niet uit, maar het heeft een merk en het was duur, wat vervolgens opgepikt wordt door de vrouwelijke collega's die weten dat hij vooral de nieuwste en duurste merken draagt en hem complimeteren met zijn keuze. En zo komen dingen in de mode. Dus ook die linkerschoen van Hoof.

bromde mack om 03:24 PM (op 12-11-2004)


Maar neukt hij de parels in het vrouwlijke personeelsbestand ook in het copierhok?

Nou dan.

bromde bicat om 03:28 PM (op 12-11-2004)


En alsof de duvel er mee speelt, ik kom net een vrouw in een achtcilinder tegen. Bij de Stilema.

Een BMW...maar toch.

bromde mack om 03:30 PM (op 12-11-2004)


Dont worry Hoof! just take em to jimmy's:

bromde grtssjj om 03:31 PM (op 12-11-2004)


Wij hebben geen kopieerhok, wij hebben gewoon een copuleerhok. Niemand hoeft het stiekum te doen, je neemt gewoon je vrouwelijke collega mee in de pauze voor een verzetje. Goed voor de werksfeer, goed tegen stress. Mijn baas is al genomineerd voor "werkgever van het jaar"

bromde mack om 03:35 PM (op 12-11-2004)


Marie? Marie!? Marieke!?!
Zijt gij dat?

Oh.

Wat veur den donder doe je daar dan!?

bromde dreadloki om 03:35 PM (op 12-11-2004)


oh god, ik voel de behoefte opkomen om iets echts te doen.... [verdwijnt in grijs afvoerputje]

bromde grtsjsr7k om 03:36 PM (op 12-11-2004)


Sinds ik mij heb ingeschreven bij Lexa.nl, heb ik het stervens druk. Wil iemand mij helpen en het kennismakingsgedeelte overnemen? Ik zoek ook nog iemand voor het overnemen van het gedeelte uit-eten-met-bioscoopje. Ik word gek van dat praten. Ik wil mij concentreren op het vuighe bokwerk.

Natas1978 (26)
Middelburg (Z)
Zoekt vrije relatie

Ik ben een troetelbeertje. Ik ben een Stier uit 1978 en woon in serooskerke heb een zoon van 4 woont jammer genoeg niet bij mij.



Littledevil4 (26)
Zaanstad (NH)
Zoekt vrije relatie

Denk jij deze leeuw te kunnen handelen??? Ik ben een Leeuw uit 1978 en woon in Zaanstad, mijn naam is Zoraida. Ik ben gek op films, uitgaan, lezen, muziek (R&B), reizen en Egypte.



Alexandra82 (22)
Leeuwarden (F)
Zoekt vrije relatie

Lief meisje zoekt gezellige droomprins/prinses! Ik ben een Ram uit 1982 en woon in Leeuwarden... Ik zoek een lief maatje waarmee ik leuk op stap kan gaan ik vind het heel belangrijk dat ik goed gebokt wordt.



Famke1973 (31)
Achtkarspelen (F)
Zoekt vrije relatie

Zeker de moeite waard.....Spontane, sportieve, lieve blonde meid op zoek naar de (bijna) ideale man!!! Als het klikt ben ik zeker in voor een spannende date.... Ik ben botertje.



Sibbel (31)
Wijdemeren (NH)
Zoekt vrije relatie

Het leven is een punica oase. Ik ben prettig gestoord een echte tweeling dus vaak van de hak op de tak en zeer onrustig maar soms ook niet van de bank af te branden .



Portret25 (25)
Wassenaar (ZH)
Zoekt vrije relatie

Ben jij die man. Ben een leuke, gezellige, spontane meid. Houd van een dansje en een filmpje. Ga graag een avondje kroegen of een lekker potje pool.

bromde Kiers om 03:39 PM (op 12-11-2004)


*PLOP!*



Opeens wat het al half bier geweest.

bromde Hoof om 03:40 PM (op 12-11-2004)


Weet je wat mij nou leuk lijkt? Een oud opgevoerd Golfje met spoilers en brulpijp, en dan de hele dag tuffen.

*zet pet achterstevoren*

bromde mack om 03:41 PM (op 12-11-2004)




Premium Pilsner.

bromde mack om 03:53 PM (op 12-11-2004)


bromde Marnix om 04:00 PM (op 12-11-2004)


Niet geheel toevallig precies om vier uur, Marnix?

bromde mack om 04:03 PM (op 12-11-2004)


nou seg! als klap op de vuurpijl kan dit tellen...niets in vergelijking met godzilla die ik in de Leie vermorzelde verleden nacht...

bromde cms om 04:07 PM (op 12-11-2004)


Puur toeval. Of niet. Mmmm...

Altijd weer lastig.

bromde Marnix om 04:08 PM (op 12-11-2004)


Een spontaan harde janus op de hoge duikplank is pas lastig.

bromde bicat om 04:09 PM (op 12-11-2004)


Of vijf hoeren in je bed als je vrouw eerder thuiskomt van een survival in de Ardennen.

bromde Marnix om 04:20 PM (op 12-11-2004)


'punica oase'

bromde geile beer om 04:29 PM (op 12-11-2004)


Ook lastig. Ontdekken dat dat kriebeltje waar je nog naar wilde kijken, en al de hele middag last van had, een sliert opgedroogd groen snot is, van neus tot oor.

Of aan je vrouw uitleggen dat het een ENORM literaire site is, met die gapende kutten, Bicat.net

bromde Hoof om 04:48 PM (op 12-11-2004)


Grritts, prima verhaaltje. Zeker een keer te veel, te vaak belazerd geweest, of ben je slachtoffer van een masochistische moeder, zoals veel vrouwenhaters en geile, rijke nichten. In het laatste geval mankeert de beschrijving van Gabrielle's puinhoop na die fenomenale klap tegen de muur.
Je zou denken, een dubbele bekkenbreuk, daar mag ze mee thuiskomen. Of was dat bij haar al kapotgeneukt, ja toch ? Of zij bij jou, hoe zit het. Tip, voor de echte sadist..American Psycho.(B.E.Ellis)

bromde nove om 05:16 PM (op 12-11-2004)


'punica oase' is voor mietjes. Het is maar even dat je het weet.

bromde De boze chinchilla's om 05:17 PM (op 12-11-2004)


* ligt over het bureau naar heer Teeuwen te luisteren *

Ja zeg. De toog kan niet altijd spannend zijn.

bromde Hoof om 05:27 PM (op 12-11-2004)


*zit nog te werken aan een Sinterklaassite voor een grote bank*

Maar mét een ijskoude Grolsch!

bromde Marnix om 06:02 PM (op 12-11-2004)


*opent stiekem de kast met honderd jaar oude cognac...*

bromde Marnix om 10:27 PM (op 12-11-2004)


Batterijfriet. Lennard, een schandaal!

bromde Paul om 11:01 PM (op 12-11-2004)


*komt veeeel te laat binnenrennen*

Kut!


Sorry!

*bwurps*

bromde Eduardo om 11:14 PM (op 12-11-2004)


Eeeehhhhh...

...honderd jaar oude cognac, mrnx?

*likkebaart*

bromde Eduardingest om 11:18 PM (op 12-11-2004)




"Dit is een automatische mededeling. Adriana en bewegende zijn er even niet. Ze maken een boswandeling. Gaat u verder waar u mee bezig was en wacht instructies niet af. De winnende lotto nummers zijn 3,17,45,67, en als reservegetal alle priemgetallen na 317."

bromde bewegende om 12:11 AM (op 13-11-2004)


Arme Adriana. Zou ze ooit rust hebben met bewegende?

bromde P. om 12:22 AM (op 13-11-2004)


Ja, het leven is soms niet altijd wat je er van verwacht

bromde jan jaap van der wal om 02:25 AM (op 13-11-2004)


'perfecte vierkanten zijn de uitzonderingen op de regels dat regelmaten spannend zijn.'

zei ooit mijn oude meester.

*blikt nog een bier, neemt een vis, negeert wijze raad van de meesters en plaatst zich in een hokje*

*twijfelt aan de wijze raad*

zeke zomert, overigens, zelfs nu.

bromde Hank om 02:42 AM (op 13-11-2004)


dit hokje is wat bollig.

dat kan efficienter, negeer ik.

bromde Hank om 02:52 AM (op 13-11-2004)


Beste grxcmsitigjdmfujguitjgbjjnsjfkrppvcmvjrhhkhxlflfirhnvjrvzjts!

Schrijven, dat lukt je wel eens. Lezen is al minder, lijkt wel.
Tracht het nou es te onthouden: maximale width=390. Ja?

bromde Bicat's fietscorrector om 04:25 AM (op 13-11-2004)


(Maar misschien is het grnfdnsfuturekjwmsdlclts wel niet, met width=454(!) hierboven. Excuses dan. Altijd dat gekut met die naam trouwens. Hij heet gewoon Gerrits. Punt.)

bromde (Bicat's fietscorrector) om 07:22 AM (op 13-11-2004)


Dan toch Grrrits zeker.

Het is een belangrijke dag vandaag. Er worden bij ons thuis momenteel allerhande voorbereidingen getroffen voor zaken die vandaag en de komende periode het belangrijkst van alles zullen zijn.

Sinterklaas komt eraan. Tekeningen en wortels. Hooi en klompen.

Ik vermoed dat de Sint veel kinder-DVD's in de schoenen te stoppen heeft. Ook omdat pappa sinds een paar dagen zo'n brander ter beschikking heeft. (En iets met wachtwoorden voor een ftp-ding op een Universteit in het oosten van het land)

bromde Lennard om 09:33 AM (op 13-11-2004)




Van Marsepein gemaakt. Mooi hè.

bromde Lennard om 10:03 AM (op 13-11-2004)


*mijmert*

Universiteit in het oosten van het land?

Vandaar die wijzen, natuurlijk.

bromde Eduardo om 10:08 AM (op 13-11-2004)


De frietverwachting voor vandaag:

Het KNFI voorspelt voor vandaag guur weer met een enkele friet pinda in de avond. Mensen die vandaag voor een kaassouflé gekozen hebben wordt sterk aangeraden om een frikandel speciaal te nemen. Morgen wordt rustig weer verwacht met een aanvoer van verse aardappelen uit Zuid Europa.

bromde bewegende om 11:10 AM (op 13-11-2004)


ik vind het verhaal van grrrts makkelijker te begrijpen dan de header

bromde Ome Peet om 11:40 AM (op 13-11-2004)


eigenlijk probeer ik te zeggen dat ik de header helemaal niet begrijp

bromde ome peet om 11:41 AM (op 13-11-2004)


Ik had begrepen dat het over de VS ging en de verkiezingen.

Ik meen me te herinneren dat het ergens in de comments een keer was uitgelegd.

bromde Lennard om 11:53 AM (op 13-11-2004)


Voor begrijpelijke headers moet je bij de frietlog zijn.

* gaat dan nu software installeren die reeds in augustus betaald was *

* verheug *

* verheug *

bromde Hoof om 01:41 PM (op 13-11-2004)


De header, overigens, had een verkiezingsthema en becommentarieerd voor de nauwkeurige kijker heel lichtjes het feit dat de nummer 1 meer bepaald wordt door de hoeveelheid dollars die hij besteedt dan door wat hij zegt. Ofzo.

En dat ik op Kerry gegokt had. Die er uitzag als een zalvende messias in deze foto.

Als je door Het Geld heen kijkt, dan zie je de mens erachter. En die is dan ENORM vaag. En wat er achter hem staat, verblindt je.

(ik begin nu door te draven... Maar dat heet dan een creatieve verantwooding.)

En verder is het gewoon een mooi spel van licht en kleur.

Waaruit maar weer blijkt dat er weinig aan is, als je het uitlegt.

bromde Hoof om 03:05 PM (op 13-11-2004)


Oeps. becommentarieert natuurlijk

bromde Hoof om 03:08 PM (op 13-11-2004)


Geeft niks, hoor.

bromde Eduardo om 03:55 PM (op 13-11-2004)


Ik vind het een schánde!

bromde Marnix om 04:26 PM (op 13-11-2004)


Zo, ik heb een van m'n nieuwe Leen Bakker nachtkastjes in elkaar.

*begint aan de tweede*

*klop klop paf pief*

*nnjjjjjjjjeeee*

zoooo...

Het is een konijnenhok geworden. Ook leuk.

bromde mack om 06:55 PM (op 13-11-2004)


Ik heb vanavond een openlucht discotheek gebouwd voor 14.000 mensen. Van houten bekers.

bromde Marnix om 10:46 PM (op 13-11-2004)


Gisteravond zat Moskowitsch te eten met Reinout Oerlemans en zijn voeg in Le Garage te Amsterdam. Dit belangrijke nieuwsfeit is van niet te onderschatten waarde.

bromde Bicat's razende reporter om 11:07 PM (op 13-11-2004)






huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)