huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Het geluk is dood, lang leve het geluk."] [Huiswaarts] [volgende bral: "Werkvreugde"]

10/12/2004: "Grauwe staar"


'Gefeliciteerd met je verjaardag lieverd!' Een rode doos, versierd met een gouden lint. Hij lacht zijn tanden bloot. Een dubbele rij smetvrij wit. Plastic tandvlees. Zijn levende oog kijkt naar me, het dode vlucht.

'Je oog zit niet helemaal goed lieverd.' Hij punnikt er in met zijn pink.
- 'Zo schat?'
'Ja zo, lieverd.' Ik leg mijn hand op zijn wang en bestudeer zijn gezicht.

Krachtige trekken, spierwit haar, kort geknipt. Zwart maatpak. Killer smile. Gouden ring om zijn vinger. Onze ring. Haat ik deze man? Nee. Het is meer een soort medelijden. Medelijden en een behoefte om hem te begrijpen. Waarom hij het doet, wat hem drijft. Bij hem te zijn, ook daar. Ik heb een rode satijnen japon aan, speciaal gemaakt voor deze gelegenheid. Uren gezeten bij de schoonheidsspecialist. Ik heb mijn diamanten collier om, voor het eerst sinds maanden. Ik zie er prachtig uit, zegt mijn dochter Renate. Hij zegt niets. Ziet het waarschijnlijk niet eens. Vroeger, ja toen wel. Toen mijn lichaam nog roze en rond was en zijn haren zwart. Toen wilde hij me wel. Soms wel vier keer op een dag. Maar naarmate we ouder worden keert het tij. Nu er geen gevaar voor zwangerschap meer is en mijn behoefte aan zijn lichaam groter is dan ooit, gaat zijn blik dwars door me heen.

Zijn liefde gaat uit naar de vriendinnen van mijn dochter, of naar nog jongere meisjes. Achttien, negentien. Met zijn glazen oog en zijn kunstgebit. Macht is sterker dan schaamte. Natuurlijk heb ik ook wel eens een tuinman of een zwembadjongen geprobeerd. Maar het is niet mijn stijl. Ik heb iemand nodig die mij wil om mij. Niet om het geld. Dat niet eens van mij is. Ik stil de honger, o schaamte, met speeltjes. Omdat hij zijn honger niet bij mij stilt.

'Goh!' Hij rammelt aan de doos. Grijnst breed.
'Ik weet al wat er in zit...' Maar hij weet het niet.

Hij trekt de gouden strik los en vouwt het doosje open. Hij is sprakeloos. Renate pakt mijn hand. Het is dan ook een prachtig oog. Tijdens onze vakantie in Aspen heb ik haar opgedragen om zoveel mogelijk close-ups van hem te maken. Met de foto's van zijn goede oog heb ik door specialisten een zo natuurgetrouw mogelijke reconstructie laten maken. Het oog is licht. Het is niet van glas, maar van een composietmateriaal. Het gebied rond de pupil bestaat uit een aantal lagen. Er is een laag voor het hemelsblauw van de iris, een dun laagje waar de gele stervormige draadjes van de iris in verwerkt zijn, drie lagen voor de cornea, een gat voor de pupil. Er zit zelfs een lens in. Hij pakt het op. Bestudeert het van dichtbij. Hij is sprakeloos. Even lijkt hij weer te beseffen wie ik ben. Zijn grote liefde. De vrouw die zijn gebreken kent en zijn levensweg gemakkelijker probeert te maken.

'Lieverd, dit is... dit is werkelijk een kunststukje. Hoe heb je...Waar heb je dit...?' Voor het eerst deze avond Kijkt hij me aan. Hij schudt zachtjes zijn hoofd en raakt mijn lippen aan.
'Eleonora. Je ziet er werkelijk prachtig uit. Had ik dat al gezegd? Die jurk. Hoe kom je aan die jurk?' Hij legt het oog voorzichtig in het doosje en geeft het aan Renate. Hij neemt me in zijn armen en kust me. Ik beantwoord zijn omhelzing en verlies me er in. Mijn lichaam bloeit open en onze kus wordt hartstochtelijk. Ik wil hem. Als een moeder, als een zuster. Als zijn vrouw. Maar halverwege onze kus verslapt zijn aandacht. Ik kijk op en zie dat zijn goede oog langs me kijkt.

Ik duw hem van me af en kijk om. Een struise blondine in een zwart cocktailjurkje staat met een overdreven gebaar champagne te nippen. Ik betreur het ineens dat ik geen vlekkende tienerlipstick op heb. Ik wil hem bij zijn kin pakken maar het is al te laat. Hij kust me afwezig op mijn voorhoofd, kust mijn dochter op de wang en loopt naar het verse vlees. Ik grijp Renate´s hand. Mijn knokkels zijn wit. Ze fluistert troostende woordjes en masseert mijn nek. Ik laat haar hand los. Ik heb hoofdpijn. Maar ik recht mijn rug. Ik neem afscheid van mijn kind, vouw het lint om de doos en loop met geheven hoofd de marmeren trap op, naar onze slaapkamer. Ik leg het cadeau aan zijn kant van het bed en neem wat slaaptabletten met een glas whisky. Slapen lukt niet erg. Om drie uur lig ik nog altijd wakker. Hij ligt te ronken naast me. Hij is even na middernacht binnengekomen. Hij kuste me goedenacht en viel meteen in slaap, tevreden als een kind. Hij is een slordige doucher. Onder zijn douchegel ruik ik de geur van een andere vrouw. De blondine. Iedereen weet het. Mijn dochter weet het al meer dan een deccenium. Maar in onze prenup staat dat ik alleen in geval van bewezen ontrouw iets meekrijg, bij een eventuele scheiding. En juist dat bewijzen, dat is zo lastig. Mijn mannetje is sluw. Niemand komt langs zijn security. Geloof me. Ik heb de allerbeste gluurders ingehuurd.

Als ik wakker word is het half negen. Hij is al weg. Zijn oude oog heeft hij in de cadeauverpakking gelegd. Een mooi gebaar. Ik rommel in mijn nachtkastje en pak iets dat er uit ziet als een grote poederdoos. Ik klap het ding open en druk op 'On.' Vrijwel meteen verschijnt er beeld op het ingebouwde schermpje. Ik zie zijn hand. Hij zoekt iets in het dashboardkastje. Kauwgom. Hij kauwt en zijn handen trommelen op het stuur. Jammer dat er geen geluid bij zit, maar dat hoeft ook niet. Ik weet dat hij zit te schelden op het verkeer. Hij bumperkleeft, rijdt door rood, allemaal dingen die hij gezworen heeft nooit meer te doen. Ergens in mijn hart weet ik het ook wel, maar het valt me toch tegen.

Ik bel en vraag de meid of ze ontbijt voor me wil maken. En of er nog ergens een doos chocoladetruffels is. De rest van de morgen blijf ik in bed. Terwijl hij in de file staat eet ik mijn spiegeleieren en drink versgeperste jus. De filebeelden zijn niet echt interessant. Behalve als er ergens vlees achter een stuur zit. Dan gaat zijn tong uit zijn mond. Vingers in een V tegen zijn lippen en de tong beweegt er tussen. Viezerik. Sommige vrouwen doen er nog aan mee ook. Knipogen. Tsja. Dure wagen, he. Ik schud mijn hoofd en scheur het cellofaan van de truffeldoos.

Als hij de parkeerplaats van kantoor oprijdt druk ik op Record. Ik weet dat er bovenin het gebouw een ruimte is waarin alleen een enorm bed staat. Dat er spiegels aan het plafond hangen. Op die spiegels reken ik, voor mijn bewijs. Voor mijn vrijheid van deze man, die ik ondanks alles liefheb. Och het is zo voorspelbaar. Hij parkeert slordig, over het voor hem gereserveerde vak en het vak er naast. Werpt een kushandje naar de receptioniste, geeft een nieuwe medewerkster in de lift een warme handdruk met twee handen. Het is een roodharige. Ze bloost, ze praat druk en knikt gretig naar zijn roofdierogen. Als ze uitstapt kijkt hij langdurig naar haar billen. Ze heeft vast een uitnodiging voor een diepte-interview in de kamer boven.

Ah, we zijn op de zevende. Zijn verdieping. Een verdieping onder de afwerkkamer. Geen mens komt hier behalve hijzelf. Zelfs mijn dochter is hier nog nooit geweest. Mijn man opent de liftdeur met een goudkleurige keycard en loopt een donkere gang door. Hij gebruikt de keycard weer voor de deur van zijn kantoor. Ik kauw op een truffel en kijk ademloos toe. Het licht is verblindend, als de deur open gaat. De muren van zijn enorme kantoor zijn bekleed met spiegels. In het midden staat een groot notenhouten bureau. Hij gaat er achter zitten en pleegt een paar telefoontjes. Ik schrijf de nummers op maar het zijn allemaal interne belletjes. Hij trekt de stekker uit de telefoon en zet zijn mobiel uit. Zijn computer heeft hij nog niet eens aangezet. Hij zoekt in een bureaulade en vindt een tijdschrift. Het is een oud exemplaar van 'Zaken?Doen!' Het blad voor ondernemend Nederland. Zijn sympathieke gezicht siert de voorplaat. 'Killer!' staat er bij, in grote gele letters. Hij heeft destijds ergens een grote slag geslagen, binnen een privatiseringsdeal. De glossy is duidelijk veel gebruikt. De omslag is verkreukeld en er zitten vlekken op.

De man van mijn leven legt het blad op zijn bureau en... maakt zijn broek los. Hij begint zich af te trekken, terwijl hij naar de foto kijkt op de cover. Als hij opkijkt, met een van genot vertrokken gelaat, zie ik dat alle spiegels op de muren zo gericht zijn dat ze hem weerspiegelen aan zijn bureau. Hij kust de foto op het voorblad, gaat er met zijn tong langs en spuit zijn kwakje er uiteindelijk met zichtbaar genoegen overheen. Hij veegt de voorpagina schoon met een tissue en stopt het blad terug in de lade. Ik heb vijf truffels achter elkaar op en ik ben een beetje misselijk.

De opnameapparatuur snort. Ik zit stokstijf in mijn bed en tuur nagelbijtend naar het schermpje. Nu staat hij voor zijn bureau, met zijn hand in zijn broek. Hij wiebelt verleidelijk heen en weer en werpt kushandjes naar de spiegels. Zijn schoenen, zijn pak en zijn overhemd gaan uit. De kledingstukken vallen op de parketvloer. Hij roept geile dingen. Denk ik. Ik kauw als een automaat door de truffels heen. Ik trek het bovenste plasticje uit de doos. Tijd voor laag twee. Hij heeft een rood lingeriesetje aan. Mijn ondergoed.

Hij loopt naar zijn printer. Zijn beeltenis zingt de kamer rond. Het rode onderbroekje zit strak in de naad van zijn oude billen. Hij legt een bedje van A4'tjes op de vloer voor zijn bureau. Dan doet hij iets geks. Ik zie even niets meer. Als ik zijn oog weer zie ligt het op de A4'tjes op de vloer. Het wordt op zijn plek gehouden door de tanden van het kunstgebit.

Mijn man hurkt er boven in mijn lingerie en grijnst naar de spiegels, met 1 lege oogkas en ontbloot roze tandvlees. Hij trekt mijn broekje naar beneden en begint er op de defeceren. Ik ben totaal verrast. Maar ik moet blijven kijken. Het oog en gebit raken bedekt met bruine derrie. Mijn maag draait zich om en ik kots een bruin laagje chocolade in mijn truffeldoos. Als het oog weer helder wordt stroomt er water overheen. Hij staat het af te wassen denk ik. Hij veegt het droog en zet het terug in zijn gezicht. Hij draagt nog steeds mijn bustehouder. Hij steunt ergens op, een wastafel denk ik, en leunt voorover. Zijn gezicht hangt maar een paar centimeter van de spiegel.

Hij trekt zijn meest sympathieke gezicht en glimlacht. Oh, daar is hij goed in. Ik ben bijna bereid te vergeten wat ik net gezien heb. Vervolgens zet hij grote ogen op en trekt een angstaanjagend gezicht. Dan trekt hij een meelijwekkend gezicht. En nog een. Dan een luisterend gezicht. Een oprecht gezicht. Allemaal even levensecht. Als hij het zat is verslappen zijn trekken. Zijn mond zakt langzaam open. Het plastic gebit zakt mee. Kwijl loopt langs zijn kin. Het lijkt het gezicht van een dode. Na een kwartier trekken zijn gezichtsspieren samen in een spastische grijns. Om alles vervolgens weer terug te laten zakken. Dit spelletje houdt hij meer dan uur lang vol. Daarna veegt hij kwiek de kwijl van zijn kin, kleedt zich aan en plugt alles weer in, inclusief zijn ziel. Ik lig in bed en staar naar het scherm. Tussen mijn knieën ligt een truffeldoos vol koude kots. Hoewel ik onder de dekens lig ben ik ijskoud. Een vraag spookt door mijn hoofd: Kom ik nog aan mijn bewijs voor ik deze man onder ogen moet zien?


Reedsch...91 toevoegingen, reedsch

"Macht is sterker dan schaamte.", gij kent het leven Grrrits

bromde Peeter Burgeik om 10:40 AM (op 12-10-2004)


Grrrrts.

Lof en preis natuurlijk.

* voelt een oprechte w00t door z'n gestel gaan *

bromde Lennard om 10:48 AM (op 12-10-2004)


Wow! Een eerbiedige buiging is uw deel.

bromde Nijn om 10:57 AM (op 12-10-2004)


Grrrits is goed, Grrrits is ziek, Grrrits houdt van defeceren, Grrrits is de beste.

bromde Kiers om 11:00 AM (op 12-10-2004)


Ah, vintage Grsrsrasrsastsdtsstt!

Fijn dat u er weer bent.

bromde Marnix om 11:11 AM (op 12-10-2004)


Heerlijk! Ik heb genoten.
Zo wil ik graag regelmatig volgescheten worden.

Het ziet er vast erg stom uit. Dat geprijs. Maar het is niet anders.

* defecteert onwillekeurig op een stapel oranje zaklantaarns *

bromde Hoof om 11:45 AM (op 12-10-2004)


Great Grrrits!
Wat anders.

bromde Paul om 11:48 AM (op 12-10-2004)


Acht ontopic-reageursels kan natuurlijk niet. Eigenlijk. Maar ken 't schelen! Ha, Gerrits! Goed u weer eens te lezen.

bromde Adriana om 11:58 AM (op 12-10-2004)


Grrrts die als donderslag bij heldere hemel inslaat. Dat de vroegere bejaarde bicatlezer al na 1 alinea een zenuwachtig gevoel krijgt dat dit, na maandelange afwezigheid een Grrrits
kan zijn.

Ondanks van voorkennis gespeend, kwam het tôch als een verrassing. Laten we een kalfje opsteken en een gebed prevelen op een voorspoedige terugkeer van Grrrits op de vuighe velden.

*punthoedje & roltoeter*


Kleine Dries na het doorslikken van het kunstoog

bromde bicat om 12:01 PM (op 12-10-2004)


Mag ik de 10e loftompet blazen?

*pwoeeaap pweep*

bromde Dick T. om 12:04 PM (op 12-10-2004)


Ha, de SRV man komt er weer aan. Kilootje plasserkaas alstublieft.

bromde mack om 12:32 PM (op 12-10-2004)


U is helderziend?

bromde de SRV man om 12:36 PM (op 12-10-2004)


Klasse Grrrtis.

bromde Ingeborg om 12:40 PM (op 12-10-2004)


Ik las hier laatst dat als je voor Bicat wilde schrijven, je een beetje ziek in je hoofd moest zijn.

Nou hier hebben we Creutzfeldt-Jakob hoor.

bromde mack om 12:44 PM (op 12-10-2004)


bromde Wat zien ik? om 12:50 PM (op 12-10-2004)


Oei, da's een indrukwekkend schrijfsel. Voorheen kende ik u slechts uit de archieven, dit doet verlangen naar meer. Braveau!

bromde ap om 01:30 PM (op 12-10-2004)


Plots rijst het bange vermoeden dat het gedaan is met de liefde die ons in de lente noopte zo ootmoedig afscheid te moeten nemen van dit vat vol borrelend hersenvocht. Van Groikhewalikutupoinkts, bedoel ik. Dat hij inmiddels weer in een bedompt hok opgeslokt door verdorven oogst van vervlogen dromen nodeloze verpozing zoekt in het vervlechten van onwerkelijkheid, angst en surrealisme van het vuighe soort.

Maar er was ook iets met een roman, begrijp ik. Zo'n schrijfboog kan ook niet altijd gespannen zijn. Dan wil je toch weer even hard knallen. Dus misschien dat wij daarom weer van een pennenvrucht mogen proeven.

bromde Hoof om 01:39 PM (op 12-10-2004)


Vragen, vragen, vragen...

bromde Marnix om 01:44 PM (op 12-10-2004)


Trouwens...

'Een rode doos, versierd met een gouden lint.'

Is dat niet men een t?

bromde ap om 02:01 PM (op 12-10-2004)


Nee, natuurlijk niet.

bromde ap om 02:02 PM (op 12-10-2004)


Hangt van de doos af, zou je zeggen. De context wijst op een ordinaire. Of nee... eh.. laat maar.

bromde bicat om 02:12 PM (op 12-10-2004)


Ap versiert de rode doos.
Nu is de rode doos versierd!

bromde JW om 02:29 PM (op 12-10-2004)


Ah, daar is 'ie!

bromde JW om 02:34 PM (op 12-10-2004)


Grrrits, U is Maestro.
Naar de plot durf ik niet eens te raden (maar wel te vragen: Wist hij dat er een camera inzat?)
Op voorhand excuzé voor deze flasblemische vraag..

bromde Vilé om 02:38 PM (op 12-10-2004)


Ja, als we zó beginnen.

deccenium > decennium

bromde Uw Korektor om 02:41 PM (op 12-10-2004)


Rode doos?

bromde Dick T. om 02:42 PM (op 12-10-2004)


*Pinkt een traantje weg, zet tiara vaster in de haardos en trekt lint recht. Schudt met boezem. Lacht witgelaserde tanden bloot.* ...Dank allen, dank. U bent een prachtig publiek! Ik wil vooral God danken en mijn manager, de mensen van sport7, TV10, het team van Zaken?Doen! en de specialisten van eyeball inc.! *werpt kushandje en loopt heupwiegend af* *houdt van commentaar tussen twee asterixjes*

bromde grtsthryajryjrryjtukii75si7i om 02:44 PM (op 12-10-2004)


Grauw, dat zei ik toch

bromde deprosof om 03:49 PM (op 12-10-2004)


Staan deze beelden al ergens on-line?

bromde Cerito om 04:11 PM (op 12-10-2004)


Ik zit er nog eens over te denken. Maar ik denk toch dat ik vandaag het op mijn kunstgebit poepen oversla.

Misschien omdat de verrassing er een beetje af is nu.

bromde Hoof om 04:34 PM (op 12-10-2004)


Vanavond geen sex. Vanavond geen voorspel en ook geen liefde. Vanavond alleen maar stilletjes naar het plafond liggen staren. Visualisaties van 'een struise blondine in een zwart cocktailjurkje'. Of 'Hij heeft een rood lingeriesetje aan. Mijn ondergoed.' en natuurlijk '..en begint er op te defeceren'. Als mijn schatje vraagt wat er aan de hand is, zeg ik met twijfel in mijn stem, "ik kots een bruin laagje chocolade in jouw truffeldoos." Waarop zij verschrikt omdraait en zich in slaap huilt.

'..kleedt zich aan en plugt alles weer in, inclusief zijn ziel', daarna doezel ik weg onder narcose.

bromde Kiers om 04:47 PM (op 12-10-2004)


Er wordt vanavond bij mij niet in een doos geblaft.

Truffels of niet.

* gaat potjandoossie NU al naar huis! *

Even een vroegertje maken.

bromde Hoof om 04:53 PM (op 12-10-2004)


Hoof! HOOFF!! Vergeet je oog niet! En is dit jouw kunstgebit? Wel erg mooie witte tanden.

bromde Kiers om 04:59 PM (op 12-10-2004)


Ik krijg ineens ontzettende zin in een ongecencureerde aflevering van Nip/Tuck

bromde Vilé om 05:03 PM (op 12-10-2004)


Wij zijn blij dat Grrrits er weer is!

bromde Fam. Soro om 05:05 PM (op 12-10-2004)


Ach hoe schoon is het leven als je fans hebt. Zoals WSB het zegt: 'I have no 'people', my people are my fans.' Hoe schoon is het leven als je 83 kunt worden met je dagelijkse portie harddrugs ('Make no mistake, methadone clinics will be rendered illegal within a week, if they ever find out how similar methadone really is to morphine.' WSB, 1997)

bromde grtzaias64yw 7j6e6vy om 05:23 PM (op 12-10-2004)




MOEDER VERDRINKT DOCHTER IN BADKUIP

Uitgegeven: 12 oktober 2004 16:51

BICATTERVEEN - Een verwarde Bicatterveense moeder heeft in de nacht van maandag op dinsdag haar dochter verdronken in de badkuip. Volgens de politie deed zij dat nadat zij haar man een kunstoog kado had gedaan. Volgens de politie resulteerde dit in voogdij over het kind. Voogdij die zij niet langer wilde delen met haar man Killer, die in het Zuid-Bicatterveense woont.

Moeder Eleonora probeerde eerst haar dochter Renate met een touw te wurgen. Daarna duwde zij het kind kopje onder in de badkuip. Na haar wanhoopsdaad probeerde zij de hand aan zichzelf te slaan, eerst door haar polsen door te snijden, daarna door zichzelf op te hangen. Toen dat mislukte, belde ze de politie.

bromde Kiers om 05:46 PM (op 12-10-2004)


Wow, Groaatsskusdfgsdjffzzzzz schreef een waargebeurd verhaal dus...

bromde Dick T. om 05:58 PM (op 12-10-2004)


bromde ome peet om 06:11 PM (op 12-10-2004)


Stoer hoor met die vinger.
Maar heeft hij ook mooie witte tanden?

bromde Lennard om 06:15 PM (op 12-10-2004)


bromde ome Paul om 06:25 PM (op 12-10-2004)


En natuurlijk:

bromde ome Paul om 06:50 PM (op 12-10-2004)


Ik ken het hele webdeb-verhaal niet, mais enfin.

Ik lees daar in de reacties:

Hoi Deb., Ik heb even voor je gezocht wie er achter bicat zit. Het gaat om: Baron Bicat, Bicatterveen. Misschien werkt een vriendelijk belletje of kaartje.

Marcel Weijenberg (email)

Thank You !!

Waarop ik zo vriendelijk was de gegevens van Marcel Weijenberg daaronder te plaatsen:

Marcel Weijenberg
Duizendblad 35
8607EC
Sneek
0515-427502
fun@home.nl

Haalt webdeb ze weg!!!
Dan maar hier.

bromde Ron om 07:42 PM (op 12-10-2004)


.

bromde Kiers om 07:57 PM (op 12-10-2004)


Ik heb even geen tijd hoor. Ik beoefen mijn yoga in mijn luxe walvisvoorhuidlederen Chesterfield uit een speciaal bouwjaar.

bromde bicat, Baron om 08:02 PM (op 12-10-2004)


Ik zit ook geheel toevallig door de archieven te neuzen.

Nog even en grrts is de nieuwe Stephen King en gaan wij grrts voor veel geld verkopen aan de MGM studio's in de Moederneukende Staten van Amerika. Dan wordt bicat.net een voorbeeld van hoe het dus wel kan in de na-hypse dagen van het volslagen belachelijk kapitalistische internet. Of bicat.net gaat naar de beurs.

Ik zie de krantenkoppen al:

"bicat.net vangt vele miljoenen bij IPO"

..en een dag later:

"Top scriptwriter grrts voor nog eens enkele miljoenen weggekocht door MGM. Beursgang klapt volledig in elkaar. Onderzoek naar megafraude gestart".

bromde Kiers om 09:36 AM (op 28-10-2003)


Kiers is helderziend hè?

bromde Lennard om 08:48 PM (op 12-10-2004)


bromde otto om 08:49 PM (op 12-10-2004)


Wat vréselijk aanstootgevend! Otto probeert zeker die éénjarige jongen belachelijk te maken. Ik zag het gewoon aankomen, maar daarvoor ben ik dan ook helderziend.

bromde Kiers om 08:55 PM (op 12-10-2004)


Nooit een naeckende man op een tak zien zitten Kiers???

bromde otto om 09:04 PM (op 12-10-2004)


*bloost hevig*

Het maakt mij bijzonder hitsig, om eerlijk te zijn.

bromde Kiers om 09:12 PM (op 12-10-2004)


*jubelt in eigen bloed*

Grrrrrrrrrrtastdtesasssssss!

U is terug?!

*krijgt drassige sokken*

bromde Eduardo om 09:14 PM (op 12-10-2004)


*idem slip van man op tak*

bromde Eduardo om 09:16 PM (op 12-10-2004)


Kan ik u een bos met enorme bomen aanbieden heer Kiers?

bromde otto om 09:42 PM (op 12-10-2004)


Heeft u terug van vuistdikke planken?

bromde bicat om 10:03 PM (op 12-10-2004)



Verzin bij deze foto een onderschrift.

bromde Jazeker! De ottotheker! om 10:06 PM (op 12-10-2004)


Een van de laatste foto's van de korenwolf (half boven de linkerkant in het midden, en daar vlak onder), nadat de 13 geregistreerde paartjes met de noorderzon zijn vertrokken.

bromde Marnix om 10:46 PM (op 12-10-2004)


UFO waargenomen in Schin op geul

bromde Dick T. om 11:03 PM (op 12-10-2004)


Verzin bij deze foto een onderschrift: Webdeb!

bromde Kiers om 11:04 PM (op 12-10-2004)


Het driekwart miljoen qua bicatgasten wordt reeds morgen behaald. Voor het middaguur. Misschien krijgt de betreffende gelukkige iets uitgereikt? Een cadeaubon (Vilé!), een zoen van de juffrouw of een pak op zijn of haar sodemieter, noem maar wat. Ik ga daar niet over.

bromde Paul om 11:09 PM (op 12-10-2004)


Ik opteer voor een enkeltje grofvuilverwerking. Nu maar hopen dat IK de 750.000ste ben.

bromde Kiers om 11:15 PM (op 12-10-2004)


Ik ga voor een sigaar uit eigen doos.

bromde Marnix om 11:28 PM (op 12-10-2004)


Ik zorg voor de bijbehorende soundtrack (versgemixt): HIER.

My2Cents met P.I.M.Pihihihi, van het aankomende album In Da Schuâh.

Ter uwer vermaeck, dit werkje begon met slechts de filosofische overpeinzingen van Fitty en zijn negers, zonder verdere muzikale onder- of achtergrond.
En het betreft een schaamteloze crosspost van mijn spot. Bovendien.

Morgen een feestdag. Da's ook wat waard.

bromde Hoof om 11:36 PM (op 12-10-2004)


Ik zeg maar niks. Mag niet van Marnix.

bromde Paul om 11:48 PM (op 12-10-2004)


Hoezee voor Grrrrits. Of zijn we alweer off-topic gegaan op de off-topic?

* jongleert met wat cd-r's *

bromde bewegende om 11:58 PM (op 12-10-2004)


Ik wil niet vervelend zijn ofzo... maar zijn de strakke kutjes al uitverkocht ofzo? Ik heb namelijk enorm de behoefte om mijn Mechelse Herder eens flink te laten spelen!

bromde otto om 11:58 PM (op 12-10-2004)


En sinds wanneer, Paul, laat je je door mij vertellen wat je wel en niet mag doen? Nou?!

Huichelaar.

(maar wel een grappige.)

bromde Marnix om 12:03 AM (op 13-10-2004)


vooruit dan. *mompelt iets met satan, voor de nostalgen onder u*

bromde grtshsrykr om 12:20 AM (op 13-10-2004)


Neen, Grasstsatzszrewxsdfla, NIET DÍE SWITCH!!!!

bromde Marnix om 12:23 AM (op 13-10-2004)


Hoi allemaal.
Hoi Paul.
Zag ik daar webdeb voorbij flitsen.

bromde Ingeborg om 12:36 AM (op 13-10-2004)


Dat oog.
Daar slapen we vannacht niet van.
Blijft je volgen.
Waar je ook gaat.

bromde Ingeborg om 12:37 AM (op 13-10-2004)


Hoi Inge. Hoest met de griep?
En welk oog bedoel je?

bromde Paul om 12:40 AM (op 13-10-2004)


Griep nog niet over maar goed humeur.
Zag vele ogen hier.
Maar die van grrrits volgt me overal, zelfs op bridgeclub vanavond.

bromde Ingeborg om 12:43 AM (op 13-10-2004)


Griep nog niet over maar goed humeur.
Zag vele ogen hier.
Maar die van grrrits volgt me overal, zelfs op bridgeclub vanavond.

bromde Ingeborg om 12:43 AM (op 13-10-2004)


Je hebt een fraai setje billen, trouwens. Tobias wordt hevig benijd.

bromde P. om 12:43 AM (op 13-10-2004)




Ingeoog.

bromde P. om 12:50 AM (op 13-10-2004)


Heer Tobias grijnst.
En bekijkt elke avond in alle rust al dat lekkers.

bromde Ingeborg om 12:50 AM (op 13-10-2004)


Welja, rub it in!

bromde P. om 12:52 AM (op 13-10-2004)


Zie je verzorgt mijn site prima.
En aangezien ik wachtwoord niet in mijn bezit heb, moet je ook wel.
Groene ogen dat klopt.

bromde Ingeborg om 12:55 AM (op 13-10-2004)


Ik heb een tekstje voor je log. Post ik straks. Alstmag.
En 'k ga zo plat.

bromde P. om 12:57 AM (op 13-10-2004)


*haakt fanatiek af bij dit soort nachtbrakers. Maar eet nog snel een tosti*

bromde Marnix om 12:58 AM (op 13-10-2004)


Oke Paul en trust.
Nice dreams.
Smakelijk marnix.

bromde Ingeborg om 01:01 AM (op 13-10-2004)


Een croque-monsieur, Marnix, neem ik aan?

bromde P. om 01:01 AM (op 13-10-2004)


Dag xxxx Ingeborg!

bromde Paul om 01:04 AM (op 13-10-2004)


Hoe moet dat daaaan?

bromde De king zijn struifstruin om 01:27 AM (op 13-10-2004)


Ik bedoel een illustratie mee zenden,
Plakken lukt niet ;(

bromde De king zijn struifstruin om 01:32 AM (op 13-10-2004)


Tnks Paul. xxxxx

bromde Ingeborg om 01:35 AM (op 13-10-2004)


Interessante INGEBORG kan jij mij niet helpen?
Je bent nog wakker toch?

bromde Dkzs om 01:54 AM (op 13-10-2004)


Geweldig, dit kon niet anders dan van Grrtz hand zijn! *Stelt al haar verhalen uit tot nader order ofzo*

Die foto's werd ik wel wat wezenloos griezelig van hoor. *gaat eerst maar Buffy kijken* ow en goedenmorgen natuurlijk allemaal!

bromde CiNNeR om 02:12 AM (op 13-10-2004)


Dromen van een ander aanhoren of erover lezen is een stomvervelende zaak. Zal ik u dus niet aandoen. Behalve dan het staartje van mijn droom vannacht.
Ik moest maar geëxecuteerd worden. Ene Lennard trad naar voren en bewerkstelligde mijn vrijheid. De rekening voor zijn bemiddeling bedroeg echter 750.000 euro. Die kon ik zo gauw niet vrijmaken.
Einde droom. Goedemorgen.

bromde Paul om 07:09 AM (op 13-10-2004)


Mwoogguuuh
Slecht geslapen?
Koffie van de ochtendploeg doet wonderen!

Nee, nog geen Senseo alstublieft, juffrouw Jannie! Zwart en sterk, net als die neger uit m'n dromen.

bromde Vilé om 09:05 AM (op 13-10-2004)


Ah, dat is toeval Vilé! Ik heb van een zwart schaap gedroomd.

bromde Dick T. om 09:22 AM (op 13-10-2004)






huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)