huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "plan"] [Huiswaarts] [volgende bral: "'s Nachts"]

04/01/2004: "Quasar"


Ik was bezig met de slotzin. 'In een Maatschappij die de dood ontkent kan het niet anders of de dood zal zijn plek op een nieuwe manier opeisen. Hoe dan ook. Misschien wel met geweld.' Hij liep niet. Ik staarde de keuken in. Het rode licht flitste op mijn netvliezen. Die kutquasar of wat het ook was lag daar nog altijd. Gek werd ik van dat ding. Lag daar maar te pulseren, in mijn ooghoeken, onder het typen. In de smerige naad tussen de koelkast en de oven en ik kon er net niet bij. Ik had er al een theedoek tussen gepropt maar die was weggezakt. Ach je weet hoe dat gaat. Je probeert het te negeren. Mijn moeder had het rotding langs gebracht. Het verbaasde me dat ze überhaupt de weg had gevonden en al helemaal dat ze aan iets als een cadeautje gedacht had. Ik beschouwde het maar als een goed teken. Onze Joni stopte het ding meteen in haar mond en zoog er op. En toen gooide ze hem met zoveel overtuiging en momentum precies tussen ons witgoed dat het niet anders dan opzet geweest kan zijn. Dat kan natuurlijk niet want ze is pas twee, maar toch. We lachten er om, de koffie en taart gingen rond en ik vergat het ding.

Tot het 's avonds in mijn perifere blikveld lag het prikken. Het is zo'n zacht groen plastic rommelding weetjewel, een icoseader noemen ze het geloof ik, zo'n regelmatig veelvlak. En dan bedekt met zachte punten, als een soort opgerolde veelvlak-egel. Binnenin de kneedbare huid zit een stel onvermoeibare LEDjes, in een soort prisma. Nog een theedoek er voor proppen was zinloos. Ik ging op de bank liggen, met mijn rug naar de keuken. Maar ook zo ontkwam ik niet aan dat onding. Ik zag hem door de keukendeur flitsen, in het glas van Margje's Chaplinposter. Oerlelijk ding ja maar Margje had hem al op haar studentenkamer hangen en ze is er aan gehecht. Zit met twee schroeven aan de muur verankerd. Dus om 'm nou voor zo'n speelgoedding van de muur te sjorren... Ik had het liefste de bezem uit de bijkeuken gehaald om het kleine monster er met de steel uit te porren. Maar ja. Dan had ik ze weer wakker gemaakt. Ik ben een kalm mens maar ik kan u vertellen dat ik, terwijl ik daar op de bank lag met mijn ogen dicht, steeds duidelijker het witte plastic heft van een aardappelschilmesje voor me zag. Om te grijpen en er met ferme halen mee door het zachte groen te snijden. En dan met de roestvrijstalen punt de pulserende knikker er uit te wippen, stuiterend op het zeil in de keuken. En dan mijn schoenzool die een paar seconden lang zweeft boven het knipperbolletje dat over de vloer rolt, niet omdat ik aan de daad twijfel maar om er langer van te genieten. En dan... krak! Hahaha! Knipper nou nog maar eens als je kunt, kutding! Maar daar hadden we het inderdaad niet over.

Ik moest naar de WC dus ik liep de gang in. Het antwoordapparaat stond te knipperen. Ja we doen altijd het belvolume laag voor we gaan slapen. Het was al na enen dus ik draaide het volume zacht en legde mijn oor zo ongeveer op de groene ronde lampjes naast de luidspreker. Het was mijn moeder. Of ik onze huwelijksdag niet wilde vergeten. Ja ik zal even uitleggen. Het is een beetje pijnlijk maar mijn moeder raakt steeds meer de weg kwijt de laatste tijd. En dan belt ze ons op, het enige nummer dat ze dan nog weet. En dan hoort ze mijn stem op het antwoordapparaat en denkt ze dat ik haar man ben. Ja want onze stemmen lijken nogal op elkaar. Die van mij en mijn vader. Nee die leeft al vijf jaar niet meer. Ja, ja, vervelend. Maar het gebeurt vaker, nietwaar? Dus ik was haar geklets aan het afluisteren, iets over rozen en een huwelijkscadeau en juist op dat moment belde ze weer. Nou ons apparaat is ouderwets, nog uit Margjes oude studentenhuis, dus ik was er te laat bij. Het bandje klikte aan en ik hoorde onze spreuk: 'Huize Leeghwater is leeg! Dus vul de box met uw verlangens.' En ik bedacht mezelf dat ik inderdaad best wel als mijn vader klonk, op de band. Nou ja en mijn moeder was dus in een euh.. romantische bui. Ze begon allemaal dingetjes op te noemen, dat ze aan mijn oor wilde likken en ook van vroeger, van hun huwelijksreis 'Weetjenog lieverd?' op die Rijnboot van hen, de 'Calypso' of zoiets en ze giechelde als een jong meisje en deed nog meer euh.. nou ja romantische voorstellen en ik wist niet precies wat ik moest doen. Want ik zat nog altijd half geknield met mijn oor op het apparaat in het donker in de gang en toen vroeg ze ineens of ik meteen langs kwam en hing ze halverwege een zin op. Ze was erg in de war. En dan gaat ze wel eens zwerven, weet u, dus ik pakte mijn jas van de kapstok en liep voorzichtig de deur uit. En het stomme is dat ik op weg naar haar toe alleen maar zat te denken of ik m'n tekst wel gesaved had. Mijn houtje-touwtje environment wil nog wel eens crashen. Maar dat had ik gelukkig gedaan.

Ze heeft zo'n bejaardenwoninkje weetuwel, hartstikke leuk. En het brandde als een lampion, overal licht. Maar het noodlampje boven de deur was uit zag ik, toen ik parkeerde. Dus ik kloppen en aanbellen. Ze antwoordde niet. Het zat me gewoon niet lekker, dus ik liep zo goed en zo kwaad als het ging door haar rozenstruiken, om het huis. Ik hoorde muziek. Ze had een oude plaat op staan, 'Wonderful world' van Louis Armstrong en ze zong mee. Ik hoorde haar hoge stem uit het badkamerraam. Ik weet niet waarom, maar ik begon zachtjes mee te zingen. Het was een liedje dat we vroeger vaak met z'n drieen zongen. Met mijn vader er bij. Op een gegeven moment hoorde ze me. Er klonk geplons. Ze deed het badkamerraam open en tuurde naar buiten. Ik zag haar magere schouders, dampend in de kou. De doorschijnende huid was blauw en geaderd, als van een zeepbel, vlak voor verdwijnen. Haar lange haar hing in slierten op de vensterbank en naar buiten. Ze had haar gebit niet in en haar lichtblauwe ogen, waarin steeds meer wit zit, zochten mij. Druppels vielen van haar druipende haren op mijn hoofd en op de de kale doornstruiken.

'O ben jij het lieverd' mummelde ze. 'Ik ga even wat aantrekken hoor.' Ik liep naar de voordeur en wachtte geduldig. Toen ze eindelijk opendeed was dat in een wolk van parfum. Haar vochtige haar hing los over haar schouders en ze had een naar mottenballen ruikende nachtpon aan die niets aan haar bottige lichaam te raden overliet. Haar lippen waren mooi vuurrood gestift maar toen ze lachte zag ik dat ze een stuk van haar tanden had meegeverfd. Nu moet u weten dat mijn moeder altijd zeer preuts geweest is en ik haar lichaam nog nooit gezien had. Bij ons thuis is het gelukkig wat moderner maar ik vond het erg verontrustend haar zo te zien. Ik trok de plaid van de bank en legde die om haar schouders. Ik kuste haar op het voorhoofd en vroeg haar om iets fatsoenlijks aan te gaan trekken. Dat was dom natuurlijk want zij vatte dat op als een genadeloze afwijzing van haar liefde. Ze begon me uit te schelden en toen te huilen. Ze trok haar nachtjapon omhoog en wreef een schraal bovenbeen tegen mijn schouder. Toen ik daar niet op inging, mokte ze dat ze aangeraakt wilde worden, dat ze niet met een bezemsteel getrouwd was, ze eiste consumptie van ons euh.. Nou ja, u begrijpt het. Laten we het hierbij laten. Het is wel mijn moeder waar we het over hebben.
Ze trok zich mopperend terug op haar slaapkamer en deed de deur op slot. Ik wilde geen scene maken, ook in verband met de buren niet, dus na een half uurtje kloppen en op haar inpraten besloot ik maar naar huis te gaan. Ja want ik dacht dat ze inmiddels al sliep? Dat is het laatste wat ik van haar meegekregen heb.

Dus jullie hebben haar op de kade gevonden. Nee? Vertel het me maar? O jullie weten het niet? Nou het lijkt me dat ze naar de kade is gelopen om op de 'Calypso' te wachten. Wat anders? Ja natuurlijk op haar sloffen en in haar negligé. Logisch. Klaar voor haar geliefde. Ja ik weet ook wel dat het vroor. Sterker nog, ik denk dat zij het ook wel wist, ergens. Nee ik denk ook niet dat ik nog iets voor haar had kunnen doen. Maar hallo? Het was mijn moeder? Wat is het toch met jullie? Zijn jullie dom ofzo? O, en wat ook wel grappig is, en dat kun je ook in je rapport zetten: Toen ik thuis kwam snakte ik naar een koud biertje. En wij hebben thuis van die letters op de koelkast hè. Onze Joni speelt er soms mee. En ik deed bij het bier pakken mijn ogen dicht om die rotster niet te hoeven zien. Maar toen ik de deur dicht had, keek ik toch even. En wat denkt je dat er stond, onderop onze koelkast? Tussen 'xcfes' en 'ghiyreev'? Er stond 'qualypso'. Echt waar. En die plastic egel lag er kwaadaardig naast te knipperen, in het stof en het vet. Schrijf dat maar in je rapport.


Reedsch...60 toevoegingen, reedsch

Er is vast een rationele verklaring voor het woord qualipso op de koelkast. Zegt de skeptikus.

Grrrrts, u wordt milder, zelfs liefdevoller in uw schrijven. En het wordt er zeker niet minder om. Ik wil u een vraag stellen. Blijft u bij bicat uw werkjes tentoonstellen of heeft u ook andere ambities? Dit is een serieuze vraag uit oprechte interesse.

bromde Lennard om 10:47 AM (op 01-04-2004)


Er is volgens mij al voldoende materiaal voor een aardig bundeltje niet ??

bromde Kylian om 10:53 AM (op 01-04-2004)


Grrts, master of suspense!!

Altijd weer mooi om Grrts te lezen. Die bal in je maag, het wit om de neus, die nekharen die omhoog gaan staan;

Zou je Grrts tegenwoordig al op je lijst mogen zetten, je weet wel, dat ding dat je moest lezen voor je examen Nederlands op de middelbare school. Of wordt je dan preventief verwijderd van school omdat er nieuwe 'trenchcoat' maffiosi in je schuilt?

bromde Jumis om 11:01 AM (op 01-04-2004)


Een voorwaarde om een auteur toe te voegen aan de voor het vak Nederlands te moeten lezen literatuurlijst is, volgens de huidige scholier, de aanwezigheid van een uittreksel van het betreffende boek op een website binnen handbereik.

Welk een degeneratie van het onderwijs.

Vroeger...

bromde peach om 11:15 AM (op 01-04-2004)


Uittreksels kunnen natuurlijk gekierst worden....

bromde Jumis om 11:57 AM (op 01-04-2004)


Zouden deze stukken ook geoorloofd zijn voor nederlands boekverslagen?

kus

bromde Het Prinsesje om 12:11 PM (op 01-04-2004)


Het helpt ook enorm als er iemand een film maakt van het verhaal, qua lijst.

Ik weet niet of Theo van G interesse heeft? Dit hoeft volgens mij niet veel te kosten. Sterker nog. Waar zou je je budget aan kwijtmoeten.

Om financiële perikelen voor te zijn heb ik de soundtrack gisterenavond vast gemaakt. Ongelofelijk toeval.
Hoort u maar op Soundtrack Quasar Het is in stereo en eigenlijk geïnspireerd op het literaire achterland, waar op zolders in exotisch klinkende plaatsnamen met een aangename Nederlandse onderklant ook heus mensen bestaan die best wel met de punt van hun werkschoen mee kunnen tikken op een stukje muziek. Quasar was niet voor niets één van de allereerste house acts in Nederland immers.

Het enige wat nog rest is een actrice die de moederrol wil vertolken. Ik dacht zelf direct aan Sylvia Kristel. 'Maar die is toch inmiddels heel oud en uitgezakt?' hoor ik u denken.

bromde Hoof om 12:15 PM (op 01-04-2004)


Bij grrttts geeft zelfs een onschuldig speelgoedding een luguber
gevoel.

bromde matxil om 12:25 PM (op 01-04-2004)


Gisteren is het prinsesje toch bijgezet?

*weet het echt niet meer*

kusje is altijd goed.

bromde Paul om 12:36 PM (op 01-04-2004)


Eergisteren!

1 april!

bromde Paul om 12:36 PM (op 01-04-2004)


Daar had je ons mooi te pakken!

bromde Hoof om 12:38 PM (op 01-04-2004)


Herkenbaar mooi....
Tulpen in je koffie,
Ze roept "heeremejeezus, mijn tijd is gekomen,
Als de klok in de gang van verzorgingstehuis slaat

Het leed
Dat lot heet

*zucht*

bromde Vilé om 12:38 PM (op 01-04-2004)


Heeft iemand vandaag schoenen met veters aan? Ik ben voor de zekerheid maar blootvoets op stap gegaan.

bromde Kiers om 12:47 PM (op 01-04-2004)


en de gulp ook maar open gelaten?

bromde matxil om 12:51 PM (op 01-04-2004)


Veters met een dubbele knoop, gulp met strakke knopen.

Op weg naar het nederlands elftal, opnames van Idols, een gratis ballonvaart en een mooie nacht.

bromde Lennard om 01:25 PM (op 01-04-2004)


Ik heb wat problemen met mijn gulp, mijn vrouw heeft toegezegd vanavond bij mij te gaan doen wat die mevrouwen allemaal in die films doen.

Sowieso spannend, sex op woensdag.

bromde Hoof om 02:02 PM (op 01-04-2004)


Na een keer sex op woensdag in d'r agenda gezet te hebben weet ik het zeker... Dit soort dingen zijn niet te plannen.

Dank voor de tip, Hoof, ik zal voortaan in d'r agenda zetten Gulp maken. Weet TELEAC hier meer van?

bromde Vilé om 02:04 PM (op 01-04-2004)


Nee, mijnheer Vilé, daar weten wij niets van. Nou, iets dan.

'Tussen de heuvels zijn voor Nederlandse begrippen diepe dalen ontstaan (de Geul, de Gulp, de Jeker).'

Hopende u, et cetera!

bromde TELEAC om 02:24 PM (op 01-04-2004)


Maart Bicat?

Oh ja, 1 april. Haha

Is er dan niemand die dat ziet? Zelfs nu het mooi weer is enzo. Hmm.

bromde Raad om 03:14 PM (op 01-04-2004)


Raad weet Raad.

Daar is gisteren al op gewezen, hoor. En de bevoegde instanties zijn in beRaad. Ongetwijfeld.

bromde Paul om 03:22 PM (op 01-04-2004)


Het is geen grap, ik heb drie jaar verkering vandaag! Appeltaartje iemand?

bromde CiNNeR om 03:22 PM (op 01-04-2004)


Met een toefje graag...
Zelf gebakken?

bromde Vilé om 03:47 PM (op 01-04-2004)


Maar natuurlijk niet. Onze warme bakker kan dat veel beter dan ik ;)

*Rent naar de Super voor toefjes*

bromde CiNNeR om 03:53 PM (op 01-04-2004)


Ik lust ook wel wat, dus even niet rennen Cin. U weet wel.
Ja, ik ook een toefje.

bromde Lennard om 03:59 PM (op 01-04-2004)


Gerrits, ik ben onder de indruk. * gaat onder de indruk zitten te zijn * En wat zie ik? Appeltaart! Ja doet u mij maar hoor. En ook slagroom, ja natuurlijk. Ik ben net toch al in huilen uitgebarsten toen ik op een ziekenhuisweegschaal moest (die bij mij thuis is veel vriendelijker!) dus het kan allemaal wel.

bromde Adriana om 04:05 PM (op 01-04-2004)


Het ziekenhuis? Op deze site geliefd, maar IRL niet....

Hier... een troostende arm vanuit mijn kubus.

Lekker, Cin, die toefjes! dat je nog vele jaren mag verkeren, mede namens Lennard.

bromde Vilé om 04:27 PM (op 01-04-2004)


Proficiat, lieve sinner CiNNeR!

bromde Paul om 04:33 PM (op 01-04-2004)


Ik alleen een toefje graag. Of zitten daar tegenwoordig ook al vitaminen in?

bromde Hoof om 05:00 PM (op 01-04-2004)


Ik heb toch ook nooit gezegd dat je niet drie jaar vaste verkering kunt hebben op 1 april? Nou dan, gewoon lekker wel doen en ik zou zeggen, ook gewoon lekker blijven door verkeren.

Mijn vaste verkering verjaart overigens op 26 mei. Die datum hebben we maar geprikt omdat we die dag voor het eerst lagen te ketsen. En u CiNNer?

bromde Kiers om 05:13 PM (op 01-04-2004)


Wat een toeval. Mijn verketsing valt op 6 april. Ik kan ervaring spreken: De lente maakt meer los dan je lief wist.

* schrijft in gedachten verzonken de namen van ex-geliefden in het stof van de vensterbank *

bromde Hoof om 05:50 PM (op 01-04-2004)


Ik, Arnoud de Jong, heb mij wellicht vergist. In de Verbale Jam van Paul. Die iets minder dan onbeduidend zou kunnen zijn.
Excuses.

bromde Heino om 05:56 PM (op 01-04-2004)


Grrrits, ik ga U stil aan adoreren, als ik dat al niet deed.
Mijn nazaten kan ik vertellen dat ik Uw werken reeds las voordat U (wereld)beroemd was. Uiteraard zullen ze mij wederom niet geloven, ik alleen echter weet dat het de waarheid is.
Trouwens, heeft U al een agent?

(frommelt onduidelijk contract met veel kleine lettertjes uit zijn binnenzak...)
U hoeft het echt niet door te lezen, vertrouwd U mij maar, gewoon even hier tekenen.

bromde Arnaud om 05:58 PM (op 01-04-2004)


Wraak is best wel zuur, eigenlijk.

bromde Paul Sinnema om 06:01 PM (op 01-04-2004)


Dat doet me meteen aan eten denken.

*poetst liefdevol de velgen van een omgebouwde bakkerskar*

bromde Marnix om 06:24 PM (op 01-04-2004)


Op de akker vond Grrrits een ananas,
trok zijn mes en gaf hem een jaap en een kras,
hij dacht aan geen bommen, hij rook nergens lont -
een mijl verderop vond een boer Grrrits kont.

bromde Zeus ( sardonisch schaterend) om 07:21 PM (op 01-04-2004)


Een carrièrewisseling van Marco?Van auto's had ie al verstand.

'Fotograaf Marco Bakker van Elsevier snapt niet wat de vrouw bezielde die donderdag in Den Haag VVD-fractieleider Van Aartsen en zijn woordvoerder aanreed. De freelancer ging het liberale duo net voor op het grasveldje bij het Haagse Hotel Des Indes. Bakker moest foto's maken voor bij een interview met Van Aartsen in het weekblad Elsevier, ironisch genoeg over veiligheid.'

bromde Paul om 08:24 PM (op 01-04-2004)


Lang verwacht; Bicat the Movie, gekierste versie.

"The Passion of the Bicat"

Drama

Te zien vanaf: 01-04-2004
Regie: Mel 'Kiers' Gibson

Pitch: De film spitst zich toe op de laatste hackpoging op website Bicat tussen 17 en 22 maart 2004 en met name de laatste 12 uren waarin het lijden, de dood en de roep om Het Nieuwe Licht centraal staan.

Bijzonderheden: De film is geheel gesproken in vuighe taal. In eerste instantie wilde regisseur Mel 'Kiers' Gibson (beroemd om zijn oneliner, 'you can kiers me "Kiers" ') geen ondertiteling omdat de beelden voor zich zouden spreken. Om de film ook commercieel te laten slagen, werd er later toch voor ondertiteling in braille gekozen. Het eerste deel is een triller, waarin het verraad en de arrestatie van 'Bicat de Verlosser' aan bod komen. In deel twee worden alle middelen ingezet om de lijdensweg van het weblog te tonen.

30 A.D. In de Nederlandsche provincie Overijssel begon een onbekende timmerman genaamd Ome Bicat van Plukkerhuizen publiekelijk onderwijs te geven en de komst van een 'Website van God' te proclameren. Volgens de mening van velen scheen Ome Bicat de Messias te zijn. Omgeven door een harde kern van 12 gastschrijvers (vuighe leerlingen), begon Ome Bicat een massale aanhang te werven onder het gewone volk. Ome Bicat had evenwel ook veel tegenstanders in Plukkerhuizen. Het Besneden Committee, een regerende Senaat bestaande uit de leidende joodse priesters en farizeeërs, zwoeren samen om Ome Bicat te doden. Hoewel Ome Bicat consistent voortlogde en beweerde dat zijn Goddelijke Website een hemels en geestelijk rijk was, beval een onzichtbare hacker dat Ome Bicat de stad Plukkerhuizen uitgebracht diende te worden en aan het kruis genageld moest worden als een gewone crimineel.

Joodse en christelijke groepen voerden een campagne tegen Bicat.net, omdat deze 'vuighe' stereotypen over joden zou bevatten. De actievoerders vreesden dat dit antisemitisme in de hand zou werken.

Aanloop: Mel 'Kiers' Gibson regisseerde ook The Man Without A Website (1993) en Bicatheart (1995).

bromde Kiers om 09:14 PM (op 01-04-2004)


Jajaja! Dat waren nog eens tijden!

bromde Ome Bicat van Plukkerhuizen om 10:02 PM (op 01-04-2004)


Ik waarschuw alvast voor de komende weken, kom af en toe niet geheel uit mijn woorden schijnbaar (Daar heb ik zelf gelukkig minder last van dan de ander die mij niet begrijpt ;)) Spreken is erger dan typen, maar dat u het even weet.

Dank dank allemaal! Zag dat de appeltaart schoon op was gegaan. Alle bordjes schoongelikt, geen oefje meer te vinden.

@Kiers: 29 maart ontmoetten wij elkaar op ICQ. Daar werd ik eigenlijk al verliefd. Maar met het idee dat dat weinig reeel kon zijn, hebben we 1 april afgesproken. Voor de sex vooral dus. Sexueel klikte het errug goed en verrek, de rest klikte net zo goed als op chat. Dus ben ik meteen maar blijven hangen.

@Adriana: samen dieten dan maar? Of de weegschaal negeren? ;)

bromde CiNNeR om 04:19 AM (op 02-04-2004)


Overigens gaf niemand onze relatie enige kans van slagen. Een MEer met een ADHDer zag men al niet als goed passen (terwijl, wat vult elkaar nu beter aan!). Maar het was vooral de onmiddelijk sex hebben waar men zijn nekje over brak. Dan is de vrouw namelijk een slet en zal de man geen respect meer hebben blah blah. Whatever enzo.

bromde CiNNeR om 04:23 AM (op 02-04-2004)


Je bent een schat.
Oh, wist je al.
Ik hoop dat jij en je Stefan jullie driejarige verbintenis passend gevierd hebben.

bromde Paul om 04:24 AM (op 02-04-2004)


Vroeger, met Herman Brood, dat waren nog eens tijden. Maar dat bestaat niet meer.
Ik doe zo vreselijk mijn best om het terug te krijgen, maar het lukt maar niet.
Ik geloof dat het écht niet meer bestaat.
Deze zomer nog één keer naar Cadaques, en dan is het afgelopen.

Ome Bicat.

bromde frans om 06:23 AM (op 02-04-2004)


frans, gvd, wat krijgen we nou weer?!

(Je NRC stukje èn het Venema ding, da's wel even goed uitpakken, hoor! Hulde!)

bromde Paul om 06:28 AM (op 02-04-2004)


The neon light, of the Open all night,
was just in time replaced by the magic appearance of a new day-while,
a melancholic Reno was crawling on his back just in,
front of the supermarket door-way child

Hey girl, on a cold summernight,
as we stood on the corner,
as a man passed by and asked us,
what we were doing what we need,
as he pointed his big fat finger
to Jacobine hangin round at the corner of the - other side of street
Oh well

doin' nothing, just hanging around,
what do you mean doin' nothing Sir.
So we had to hit Jacobine to the ground,
doin' nothing just hanging around.
His head all busted lookin' just a lttle to wise child

I just can't wait
I just can't wait for saturday night
for saturday night
for saturday night
saturday night

saturday night
saturday night
saturday night

bromde Gekierst door Herman Brood zelf om 06:50 AM (op 02-04-2004)


En wie kent Venema nou nog, Paul. Man, wat is die dood, man.

bromde frans om 07:02 AM (op 02-04-2004)


Niet proberen mij af te troeven, fransje.
Je begon zelf over Brood, remember?

kusje

bromde Paul om 08:38 AM (op 02-04-2004)


Hé Frans. Dat is een tijd geleden!

* knipt een rond gaatje in een foto *

Misschien heb ik vandaag nog eens de tijd om eens wat léuks te gaan doen.

bromde Hoof om 09:13 AM (op 02-04-2004)


April bicat is er. Een mooie hoor. Het voorzichtige voorjaar straalt er vanaf.

bromde Lennard om 09:49 AM (op 02-04-2004)


Een hoeraatje voor Van der Marnixxens dan maar!?

Bezoekt gerust eens zijn site.
http://www.marnix.nl/log !

bromde bicat om 09:54 AM (op 02-04-2004)


Wat zou de dame doen? Leest ze iets? of kijkt ze naar haar handen? Heeft ze een rok aan of een Levi's 501, is de vraag. Heeft ze eigenlijk wel wat aan?

bromde Kiers om 10:16 AM (op 02-04-2004)


Een hoeraatje voor John uit den Broek dan maar!?

Bezoekt gerust eens zijn site.
http://www.maanisch.com/ !

bromde Dreknek kierst beter om 10:18 AM (op 02-04-2004)


Het is Femstertje. Oh mijn God.

bromde Lennard om 10:36 AM (op 02-04-2004)


Die is dus ècht heel mooi!
Zei hij overbodiglijk.
Dank aan Marnix, neem ik aan?

*tranen, omhelzingen, weet ik 't*

bromde Paul om 10:42 AM (op 02-04-2004)


Ik durf niet meer te reageren met Luna in mijn nek. Ik heb daar mijn piemel op een hakblok beloofd als ik nog ooit 1x zou reageren. Maar ik lees wel dat ze naar Amerika gaat om daar haar website op een server te zetten met o.a. Suffie.

Nu heilig ik al jaren het principe dat iedereen iets goeds in zich heeft en je beter kunt jatten en het zelf beter doen, en is dit dus geen idee voor Ome Bicat en Van den Marnixxens of zo? Om op de server te klimmen in Amerika? Wel ver weg hoor! Maar goedkoper zoals ik lees.

bromde Kiers om 10:49 AM (op 02-04-2004)


Zoals ik bij Luna ook al zei: (...)

Dus misschien moet je daar niet al te overhaast de gevolgtrekkingen van concluderen.

Zou Lennard vrij zijn? Ik had een Bereklauw Mosterd met Piccadilly en uitjes willen bestellen. Had ik echt zin in.

bromde Hoof om 12:22 PM (op 02-04-2004)


Lennard zit inderdaad met een 28k modem (kersenhout) de buurvrouw uit te leggen wat dat internet nou precies inhoud.

Om vervolgens in het zonnetje de middag vol te maken voordat dat vreselijk inspannende weekend weer begint.

Geen patat vandaag.
Iemand bezwaar?

bromde Lennard om 01:05 PM (op 02-04-2004)


Geen bezwaar, o god nee.
Mag ik je frietje dan, Lenny?
Lennard, sorry.

bromde Paul om 01:15 PM (op 02-04-2004)


Okay, out with it.
Hier vindt u de ware Lennard:

http://members.aol.com/dcspohr/lenny/lenny1.htm

bromde Paul om 01:23 PM (op 02-04-2004)


Nee, dat is interessant, de ware Lennard. Echt wel dus niet eigenlijk.

bromde Lennard om 05:06 PM (op 02-04-2004)


Pinding: "Uw opnameliemiet is bereikt, neem contact op met uw bank". Of iets dergelijks. Ik stel mijn anus beschikbaar voor een ieder er, nou, noem es wat, 10 euro voor geeft?

bromde Fredje om 01:44 AM (op 04-04-2004)






huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)