huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


[vorige bral: "Kattenpis"] [Huiswaarts] [volgende bral: "Ochtendmist"]

10/07/2003: "Lachende engel"

Ja het vewband mag ew mowgen af. Ja ik zie je op het wewk! Dawaag!'

Goddank ze is weg. Gratuite sympathie. Wat heb ik er aan? Ik wil mijn gezicht terug! Jezus man als ik die morfine niet had. De dokter zegt dat ze een zo goed mogelijke reconstructie gemaakt hebben. Maar het wordt nooit meer hetzelfde, dat begrijp je wel. Ik had dat vrijwilligerswerk nooit moeten oppakken. Maar ja ik woon net een maand hier in Vennebroek en op mijn leeftijd kom je niet meer zo makkelijk aan nieuwe contacten. Je bent al blij als je je werkurenquotum kunt vullen.

Ik ben alleen. Ach het bekende verhaal, 7 year itch. Wolk van een dochter van 5, om de andere week een weekend bij mij. Zit er nu ook niet meer in. Wie wil er nu op bezoek bij een monster? Dat vrijwilligerswerk! Ik had nooit... Het leek zo leuk. Nieuwe mensen verwelkomen in de buurt, met een gesponsorde mand van de plaatselijke middenstand. Zij was mijn derde klant.

Ik parkeerde mijn Fiat halverwege de Beukenlaan en pakte de knisperende mand van de achterbank. Om het cellofaan zat een grote rode strik. Ik voelde me plotseling dom.

De lucht was donker. Onder de wolken scheen een baan van zonlicht door, precies op een huis dat een heuvel verderop stond. Cumulonimbus aureus, mompelde ik. Ik ben al veertig jaar weeramateur, en een goeie ook, al zeg ik het zelf. Het gemeentearchief van Broekuitlangepijp koestert mijn complete regenval-log, van 1970 tot 2003. Maar ik dwaal af. Ik moest op nummer 13 wezen. Het bleek het huis op de heuvel te zijn. Volgens de verwelkomingsstaatjes was zij alweer de vierde nieuwe bewoonster daar in zeven jaar. Blijkbaar niet echt een huis om lang te blijven. Het was een vrouw alleen, van een jaar of veertig, volgens mijn gegevens. Ik verwachtte niks hoor, maar je hebt toch hoop hè, je weet hoe die dingen gaan.

Ik liep het pad op naar haar huis en trok mijn stropdas recht. Ik oefende inwendig mijn welkomstpraatje. Het zonlicht was intussen verdwenen. Het begon te regenen. Ik liep de oprijlaan op. Het was een flinke toko. Een klein miljoen waard, schatte ik. Opgetrokken uit donker baksteen en met nauwe ramen. Onder de zinken dakgoot waren waterspuwers gebeeldhouwd. Ik bewonderde ze. Het waren prachtig uitgevoerde ravenkoppen. Het water begon uit hun bekken te klateren op het grind rond het huis. Mijn mand werd nat.

Ik liep snel de trappen op en belde aan. De deur ging automatisch open. Er achter lag een lange donkere gang. Het rook er naar verse verf en naar... rotting. Ik kan het niet anders omschrijven. Ik liet mijn ogen wennen aan het donker en liep voorzichtig naar binnen. Het cellofaan van mijn mand kraakte. Ik probeerde een 'Hallo?'. 'Kom vooral verder!' Het was een hoge, wat aanstellerige stem.

Ik liep de huiskamer binnen. De muren waren zwart geverfd en de vloerbedekking was weggetrokken, zodat de planken bloot lagen. Her en der staken er spijkers uit. Iets wat er uitzag als zwartgeverfde vitrage hing voor de ramen en in hoeken aan het plafond. Een door de ratten aangevreten bankstel was het enige meubelstuk. En midden in de kamer stond zij. Haar haar was strak achterover gekamd en hing in een lange zwarte staart op haar rug. Ze had een akelig wit gezicht en grote zwarte Goth ogen. De lippen van haar brede mond waren vuurrood en haar tong was blauw, god weet waarvan. Ze was magerder dan een Ethiopische met eetstoornis en over haar botten droeg ze een half vermolmde bruidsjurk. Mijn 'gevaarlijke gek' alarm ging op tilt maar ik negeerde het. Dom.

'Gaat u zitten.' Ze wees met grote ogen naar de bank. Ik ging zitten, met de mand op schoot. Ik hoorde een luide piep en een rat schoot tussen mijn benen weg. Ik veerde op en keek naar de zitting. Hij leefde van de ratten. 'Ik blijf hier maar even staan als u het goed vindt?'
'Best hoor, mijn kleintjes zijn totaal ongevaarlijk, maar goed. Wilt u wat drinken dan?'' Koffie graag?' 'Koffie! Jaah!' Ze lachte hysterisch. 'Wacht, ik zal even een muziekje voor u opzetten.'
Ze deed een greep achter de bank en valse orgeltonen begonnen de ruimte te vullen.

Ze liep naar een ander vertrek en kwam met twee dampende mokken terug. Ze had een raar loopje. En blijkbaar had ze een thermoskan klaarstaan. Ik rook aan de koffie. Hij rook vreemd. 'Speciaal aangelengd met eikeltjespoeder uit het bos, een heerlijke melange, niet?' Ze nam een slok en ik deed het ook.

Het spul was wel lekker. Ik overhandigde haar de mand. Ze ging op de bank zitten en ontdeed hem van het plastic. Met kleine gilletjes van plezier stapelde ze de artikelen op de vloer naast de bank. Luiers, babyolie, een bon voor een kinderzitje. Iemand had de verkeerde mand ingepakt. Maar ze vond het prachtig. Ondertussen voelde ik me steeds onbehaaglijker en vreemder. Ik dacht dat ik gezucht en stemmen hoorde. En die orgelmuziek werkte op mijn zenuwen.

Ze keek me aan. 'Je begint het te voelen hè? Hij is hier!' 'Wie precies?'
'De heer der vliegen, de zwarte, hij die Beëlzebub genoemd wordt! Ik ben zijn trouwe dienares, al sinds vele jaren.'
'O ja? Ik ben weeramateur. Ook al sinds vele jaren.'
Ze lachte een kakellachje en graaide de babybilletjespoeder van de stapel. Ze liep met haar vreemde loopje naar het midden van de kamer. Al schuddend tekende ze een pentagram, in een poedercirkel op de grond. Ik zakte naast de bank op de grond en keek toe.

Ik voelde me niet goed. Een rat liep over mijn hand. Ik trok hem terug alsof ik gebeten was. De vrouw des huizes was inmiddels begonnen met iets dat alleen maar een paringsdans kon zijn, in haar magische cirkel. Ze maakte wilde heupbewegingen en schreeuwde 'Natas em kuen!' 'Natas em kuen!' terwijl ze in haar kruis wreef. Het duurde even voor ik begreep wat ze bedoelde.

Ze gooide haar handen in de lucht en keek me kreunend aan. 'Kijk maar goed, dit is de liefde van Satan.' Ze stak haar blauwe tong uit haar mond en klapte in haar handen. Op de plaats van haar kruis verscheen een rode vlek. Hij werd steeds groter terwijl zij in extase doordanste.

Het bloed liep langs haar benen. Iets onzichtbaars neukte haar en het was duidelijk niet zachtzinnig. Ze werd steeds witter en witter en viel uiteindelijk in katzwijm op de vloerplanken, in haar eigen bloed. Ik had ze ook niet meer op een rijtje. Het moet de koffie geweest zijn. Ik kroop op handen en voeten naar haar toe. Ik tilde haar trouwjurk op. En ik zweer je dat ik op dat moment een raaf hoorde krassen, in mijn linkeroor. Maar er was natuurlijk niets te zien. Ze had geen slip aan en uit haar bloedende doos stak een wriemelende rattenstaart. Ik ging over mijn nek. Een dun straaltje kots liep uit mijn mondhoek. Dus daarom liep ze zo raar. Ik trok het beest er uit, in een golf van bloed. Het diertje was door de dolle heen en beet in mijn hand. Ik gooide het richting de bank. Aan het geritsel en het gekrijs te horen werd het met bloed bedekte beest er levend verslonden. Ik trok haar schaamlippen voorzichtig uit elkaar, ik durfde nauwelijks te kijken. De binnenkant was een bloederige pulp. Ik zocht mijn mobiel en belde 112. Ik gaf de adresgegevens door en verloor het bewustzijn. Ik werd nog 1 keer wakker, met mijn neus in de aangevreten vulva, in een plak van mijn eigen kots. De piepende gedrochten liepen al over ons heen.
Ik voelde de rest van mijn middageten omhoogkomen en ging weer out. Wat ze ook in die koffie gedaan had, het was sterk spul.

Toen de G&GD ons vond hadden ze mijn linkerwang al opgevreten. Ik had niks gevoeld. De ratten hadden haar darmen en andere organen toen al gevonden. Haar laatste woorden waren 'Dank mijn lachende engel, de boodschapper van mijn geboorte.' 'Boodschapper van mijn geboorte.' Ik ben in staat haar op te graven en nog een keer te vermoorden.
'Lachende engel...' Ik wil mijn gezicht terug!


Reedsch...47 toevoegingen, reedsch

* is er stil van *

bromde Hoof om 10:22 PM (op 07-10-2003)


*denkt er nog even over na*

bromde Marnix om 11:03 PM (op 07-10-2003)


Volgens mij had hier explicieter geneukt moeten worden. Of meer gegeten en gekotst, dat was ook goed geweest. Nu is het een verhaal dat niet echt tot het uiterste gaat, maar ook weer geen doetjesverhaaltje.

bromde GDB om 11:18 PM (op 07-10-2003)


Maar dat is natuurlijk volgens jou.

bromde Marnix om 11:20 PM (op 07-10-2003)


Volgens mij vind ik er wat anders van.

bromde Hoof om 11:27 PM (op 07-10-2003)


Ik heb geen idee. Zal ik huilen, kotsen, I'm not worthy roepen of gewoon denken: goh. Wat vuig.

bromde Adriana om 11:32 PM (op 07-10-2003)


*Buigt als een knipmes, met zijn gezicht nog in het verband*

Zeew Vewschwikkelijk veweewd!

bromde grts om 11:33 PM (op 07-10-2003)


En Gerrits zich maar afvragen waarom ik hem niet aantrekkelijk vind.

bromde Adriana om 11:34 PM (op 07-10-2003)


De Nederlandse Arnold Schwarzenegger was net op tv. Ik vond 'm niet echt lijken.

*SNUIF*

bromde Marnix om 11:36 PM (op 07-10-2003)


Adriana: zin in een ritje in mijn verlengde hiphop-lijkwagen? Hij kan stuiteren!

Tijd om mijn kist weer eens op te zoeken...

bromde zombie grts om 11:40 PM (op 07-10-2003)


28/M/Hengelo zoekt regelmatige playstation2 contacten voor potjes Gran Turismo 3 of Silent Hill 2. Reacties met foto gegarandeerd antwoord.

bromde Dreknek om 12:23 AM (op 08-10-2003)


Dus u denkt...?

bromde Marnix om 12:24 AM (op 08-10-2003)


Goed idee Gerrits. Ik stuiter vast graag met jou, denk ik.

bromde Adriana om 12:40 AM (op 08-10-2003)


Adriana, moppie, luister even goed.

Je bent nu al weken bezig Grrrrrrts in te pakken. Te 'versieren', zeg maar (nee, geen gemaar! Mij houd je niet voor de gek!).

En dat doe je echt niet verkeerd, hoor, geloof mij maar. Je gebruikt immers de bekende maar evengoed zeer succesvolle methode:

Aantrekken.
Afstoten.
Aantrekken.
Afstoten.

Maar er is iets helemaal, compleet en vooral volledig uit de bocht gegierd. Adriana. Vrouwe. Jij: ons aller Droevig Damesvleesgeest met Hevig Onbekende dús Aantrekkelijke Kanten-reageermeisje. Je deed echt alles goed. Alles.

Maar je deed 't te traag.

Grrrrts hield het niet meer.

bromde Marnix om 12:52 AM (op 08-10-2003)


Ik wilde net stiekem met plaatjes plakken gaan oefenen... maar nu slaat het me even koud om mijn hart.

*snif*

In welke gemoedstoestand bevindt Gerrits zich nu?

bromde Adriana om 12:56 AM (op 08-10-2003)


Nou, dan ga ik maar plaatjes oefenen.

bromde Adriana om 01:02 AM (op 08-10-2003)


Uh... Lennard? Jij weet er alles van. Wat doe ik nou niet goed?

bromde Adriana om 01:02 AM (op 08-10-2003)


Nog een keer.

bromde Adriana om 01:05 AM (op 08-10-2003)


Ik kan het niet.

bromde Adriana om 01:05 AM (op 08-10-2003)


Kijk! Ik soms ook niet.



Zie je wel?

bromde Marnix om 01:07 AM (op 08-10-2003)


*geeft niet zomaar op*

bromde Adriana om 01:10 AM (op 08-10-2003)


Toch maar wel.

bromde Adriana om 01:10 AM (op 08-10-2003)


Marnix? Tips?

bromde Adriana om 01:11 AM (op 08-10-2003)


Uh, die hurricane.jpg die je steeds probeert kwijt te raken: weet je zéker dat Ome Bicat die ook op zijn kasteelinrichtingcamping heeft staan?

bromde Marnix om 01:15 AM (op 08-10-2003)


Hihihih... hoe zie jij dat nou... ik ben echt digibeet hè! Echt geen idee hoe het werkt joh.

bromde Adriana om 01:17 AM (op 08-10-2003)


Adrianaaaaaaaaa...

Bicat. Kiers. Hoof. Dick T. Paalsma. Lennard. Familie. Bewegende. Dreadlekker. Dreque. Symbool. Otto. Adam Curry. Die rare Belg. Weetikveel ...

Wie bent u?

bromde Marnix om 01:23 AM (op 08-10-2003)


Marnix... toon es een beetje medeleven voor de onwetenden... Wat moet ik doen dan??

bromde Adriana om 01:26 AM (op 08-10-2003)


Help die meid nou eens behoorlijk joh! Adriana, je zet wel een link maar die verwijst naar de archieven van bicat (https://www.bicat.net/archives/hurricane.jpg ; te zien als je de eigenschappen van betreffende kruisje opvraagt ;)) Is het plaatje daar niet te vinden, dan eh, is er dus niks te vinden. Dus linkje veranderen en dan gaat het goed.

Btw, ik sla nog steeds stijl achterover van de verhalen hier, wat een prachtige doch zieke geesten wandelen er hier rond :D

bromde CiNNeR om 01:28 AM (op 08-10-2003)


Wow, terwijl ik aan het commentarieren ben loop ik alweer achter ..

bromde CiNNeR om 01:29 AM (op 08-10-2003)


Nou, zo heb ik persoonlijk vaak problemen met het linken naar mijn pukkelprobleem. Ik heb destijds de nodige foto's laten nemen. Toen ik er op de middelbare school nog furore mee wist te maken.

Ik probeer het gewoon nog een keer.



En? Lekker smerig?

bromde Marnix om 01:30 AM (op 08-10-2003)


Menschen, ik heb ochtendmist onder de muis.

bromde Kiers om 01:31 AM (op 08-10-2003)


Och Cinner... zelfs jouw uitleg voor de simpelen onder ons is nog te ingewikkeld... een linkje veranderen? Meis, het is Arabisch voor me.

*gaat zich in een hoekje een beetje schamen*

bromde Adriana om 01:33 AM (op 08-10-2003)




Kiers! Laten we het paard bestijgen en achter de laffe vos aangaan.

bromde Vosjagende Marnix om 01:34 AM (op 08-10-2003)


bromde Marnix om 01:59 AM (op 08-10-2003)




Yesss.

*wrijft vergenoegd door blonde haren*

Hier heb ik een aantal jaar geleden voor gestaan, mannen. Het was vlak na 11 september, dus lekker rustig daar in het Midden-Oosten. Mooi hè?

bromde Adriana om 02:12 AM (op 08-10-2003)


*geeft Marnix verheugd en spontaan een zoen*

bromde Adriana om 02:14 AM (op 08-10-2003)


Och meid, schaam je nou niet. Ook al deze rukkende puternerds hier hebben ooit moeten leren hoe het plaatjes plakken nou werkt ;)Marnix heeft het wel mooi uitgelegd denk, dus zal er geen verdere woorden aan toevoegen.

Je kan me natuurlijk altijd mailen op blaat@cinner.com (Kijk jongens, zo doe je dat gewoon. Al die charmerende woorden blijven maar woorden anders he ;))

bromde CiNNeR om 02:15 AM (op 08-10-2003)


Kijk, in de tijd dat ik een sullige reactie zit te typen heb je het al geleerd EN uitgevoerd.

*Is trots*

bromde CiNNeR om 02:16 AM (op 08-10-2003)


Toevoeging: een na laatste was overigens geen versierpoging maar een toevalligheid.

bromde CiNNeR om 02:17 AM (op 08-10-2003)


Thanks, Cinner, voor de opbeurende woorden! Ik volg je log sinds kort. Leuk!

bromde Adriana om 02:18 AM (op 08-10-2003)


bromde hallo om 02:24 AM (op 08-10-2003)


Niets te danken Adriana. Zag je in mijn reacties staan ja, blij dat je het leuk vind. :)

bromde CiNNeR om 02:44 AM (op 08-10-2003)


Dat kan ik ook. Geen plaatjes plakken.


Zie je wel.

bromde Lennard om 07:50 AM (op 08-10-2003)


Yes

bromde Eddee om 11:20 AM (op 08-10-2003)


bromde hallo? om 03:35 PM (op 08-10-2003)


Godver, alweer een date met adriana gemist.

bromde grts om 05:42 PM (op 08-10-2003)


Hulde, wat een verhaal!
En dat nu er hier buiten mijn ramen de lucht dichttrekt en duister wordt.
Mmmm, maar vragen of ik bij de buurvrouw mag slapen vannacht.

bromde Bart om 06:42 PM (op 11-10-2003)






huiswaarts huiswaarts vroeger mailtje sturen


-bicat- !

Kritieken worden pas waardevol wanneer u zelf een duit in het vuighe zakje doet.
Inspiratie? Mailen maar.
Onvuighe inzendingen worden zomaar geweigerd. Met of zonder reden.
(?)