stoel
 
 

Navigatie

de voorplecht
louter proza
louter poëzie
liaisons
nostalgie

colofon/contact

Dankbaar

Uitgelogd

Huishoudelijk

5 oktober 2005

Advertentieboer webstats4u, voorheen nedstat, kan de vinketering krijgen. Vanaf vandaag verdwijnt deze teller, de bezoekcijfers zijn bewaard voor het nageslacht en voortaan tellen we verder met Awstats. Koffiebonnen kunt u ophalen bij Tante Miep.

  Mirca [32] - Vincent Nemo

Maandag, 7 Juli 2008

Mirca [32]

Als er iets het gevoel van geborgenheid overtreft, dat ik als kind op de bodem van het zwembad ervoer, is het wel de vrije ruimte. Ik zweefde in de buurt van een van de satellieten, die Reno in omloop had gebracht, en genoot van het geweldige zicht op Mirca. Wanneer Reno klaar was met zijn reparaties zou Jacob mij terug oppikken. De ruimtepakken van de Vult zijn dun als wetsuits, zodat je dezelfde bewegingsvrijheid hebt als een zwemmer. Alles leek zo vredig en stil. Ik sloot mijn ogen. Wij mensen zijn gemaakt van sterrenstof. Als een stofje zweefde ik gewichtsloos in het oneindige heelal. Hier voelde ik me dicht bij Mirca. Ik zag de beelden weer: We legden haar levenloze lichaam op een bed in de luchtsluis, ze zag er zo vredig uit. Ik sprak enkele woorden. Ze waren van weinig betekenis. Enkel stilte kon uitdrukken wat ik voelde. Jacob hield Koen tegen, die ook wat zeggen wou. Ik zie nog de haat in zijn ogen. Nee Mirca, hij heeft jou niet aan zijn god kunnen overdragen. We hebben je vrij gelaten die dag. Vrij als een stofje in de ruimte, niet langer gebonden door menselijke kortzichtigheid. Je zweeft hier, samen met mij, voor altijd. Jij bent dood, ik misschien onsterfelijk. Is dat niet ironisch? Er ging een steek door mijn hart toen Reno de luchtsluis sloot, en het luik opende. Ik heb niet gekeken toen je lichaam de ruimte in gezogen werd. Je lag er zo sierlijk bij, dat laatste beeld wilde ik bewaren.
“He Daniël, je slaapt toch niet?”
Ik opende mijn ogen en zag dat Jacob met een schicht vlak naast mij hing.
“Is Reno al klaar met zijn reparaties?”
“Nee, hij heeft iets nodig uit de Saurus. Ik ga het even voor hem halen. Blijf jij zolang nog wat zweven?”
“Genoeg gezweefd voor vandaag, ik kom wel met je mee.”
Ik klom via een luik in de schicht en nam plaats naast Jacob.
“Waar is Reno eigenlijk mee bezig?”
“Wie weet het. Een of andere update van het navigatiesysteem. Ik zie het nut niet in van al die satellieten.”

Terug op Mirca ging ik langs bij Ed voor mijn wekelijkse controle, sinds hij mij injecteerde met zijn ‘teloëdase’. Ik vond Ed in zijn lab. Hij zat voorovergebogen met zijn hoofd in zijn handen.
“Alles in orde Ed?”
Dokter Sanders keek op. Hij zag opvallend bleek en vermoeid.
“Daniël, kom binnen. Ja hoor, alles is in orde. Een korte nacht gehad, dat is alles. Vertel eens hoe voel je je?”
“Ik voel me prima. Never better. Maar ik heb al twee dagen een knobbeltje in mijn arm waar je me de injectie gaf.”
“Laat eens kijken…”
We gingen de ziekenboeg binnen. Ed liet me plaatsnemen in de doktersstoel en stroopte mijn mouw op. Hij voelde aan mijn arm, en het kwam me voor dat hij wat zorgelijk keek.
“Wat is het? Dat knobbeltje kan toch geen kwaad?” vroeg ik verontrust.
Ed scharde in zijn haar en schudde het hoofd. Het was vast onschuldig. Maar voor de zekerheid wilde hij toch een staaltje nemen, het zou niet veel pijn doen. Ik werd al bleek en duizelig bij de gedachte, en wendde mijn hoofd af toen hij een sneetje maakte in mijn arm. Het deed inderdaad niet veel pijn, maar toch leek het of al mijn krachten uit me weg vloeiden. Ed verbond met zorg mijn arm. Hij zag er echt niet goed uit. Een goede nachtrust, dat was alles wat hij nodig had zei hij. Ik knikte. Een dutje zou ook mij geen kwaad doen. Het leek wel of mijn benen van rubber waren toen ik uit de ziekenboeg stapte. Ik zocht mijn kamer op en ging ontkleed op bed liggen. Hier bevond zich alles wat er restte van mijn aardse bezittingen: wat oude kleren en een polshorloge waarvan de batterijen een half jaar geleden de geest gegeven hadden. De kleren hingen als een wandtapijt aan de muur, het polshorloge lag op een tafeltje uitgestald als een kostbaar relikwie. Het is gek hoe een mens zich kan hechten aan bepaalde dingen, er bij momenten troost uit put. Ik draaide me op mijn zij en trok het laken over mijn schouder en nek. Het wasgoed rook naar wilde bloemen. Dankbaar en genegen dacht ik aan de vrouwen in het dorp, moeders van de ontheemde wezen – ook van mij, ik die oud genoeg ben om man en vader te zijn.

door Vincent Nemo

  Mirca [31]
  My first Bach

Nog meer Mirca! Jeetje, wat worden wij weer verwend.
bromde Adriana om 12:56 (op Maandag, 7 Juli 2008)

Joppie!
bromde Spencer Brandsen () om 13:09 (op Maandag, 7 Juli 2008)

Joepie?
bromde Kapitein Nemo om 14:10 (op Maandag, 7 Juli 2008)

Hallo kapitein. Hoe was uw vakantie?
bromde Spencer Brandsen () om 14:51 (op Maandag, 7 Juli 2008)

Naar verwachting. Mijn defaitistische aard in acht genomen weet u wel wat ik daarmee bedoel.
bromde Kapitein Nemo om 17:57 (op Maandag, 7 Juli 2008)

Ook niet gewipt dus?
bromde Spencer Brandsen () om 18:39 (op Maandag, 7 Juli 2008)

Nee, maar wel een stevige klodder tegen de Spaanse badkamermuur gespoten.
bromde Kapitein Nemo om 18:44 (op Maandag, 7 Juli 2008)

Ha, dat zal ze leren!
bromde Spencer Brandsen () om 19:30 (op Maandag, 7 Juli 2008)

En dat zal ze ook leren, die kudtestosteronhomo´s

Kan iemand de Carpaccio di Pamplona even doorgeven?
bromde Eliv om 21:03 (op Maandag, 7 Juli 2008)

Ik zou, op zich, best in mijn haar willen scharren, maar twee problemen doemen op.

1. ik weet niet wat scharren is
2. ik heb er waarschijnlijk te weinig haar voor (maar let op, ik weet niet wat het is, dus misschien valt het mee)

Maar verder natuurlijk weer prachtige niksheid.
bromde Hoof () (URL) om 23:21 (op Maandag, 7 Juli 2008)

U kan ook, bijvoorbeeld, ook in uw kruis scharren. Daarvoor maakt u van uw hand een klauw, en dan gaat u als het ware door dat haar harken. Heerlijk.
bromde Kapitein Nemo om 11:53 (op Dinsdag, 8 Juli 2008)

Niksheid. Mooi woord. Maar wat bedoelt Hoof er mee? Zelf maakt hij kennelijk graag foto’s van zijn kinderen en breidt daarmee het aantal
reeds bestaande kinderfoto’s [ 739.483.522.168.987.562.774.301.446
stuks per 1 januari jongstleden ] uit met werk van eigen hand. Moeten
we dit gebrek aan originaliteit, deze Pavlovkiekjes, zien als het tegen-
overgestelde van niksheid?
bromde Spencer Brandsen () om 12:45 (op Dinsdag, 8 Juli 2008)

Wat mij betreft is alles niksheid. Maar dat ben ik.
bromde Kapitein Nemo om 17:24 (op Dinsdag, 8 Juli 2008)

Prachtigh, dat fatalistische einde van deze Mirca aflevering. Hechten aan een horloge dat al een half jaar stilstaat. Zo heb ik er ook nog een liggen. Seiko, cadeau voor het halen van m’n examen. Waar die wel niet overal is geweest. Wegdoen is blasfemie.
bromde Eliv om 09:40 (op Woensdag, 9 Juli 2008)

Ik heb geen horloge dus ik kan me er ook niet aan hechten.
bromde Spencer Brandsen () om 09:48 (op Woensdag, 9 Juli 2008)

In onze klas is Suze Smit de enige VROUW tussen al die meisjes; lippen gestift, ge-epileerde wenkbrauwen en grote borsten. Als ze hard loopt gaan die trillend op en neer. Het gerucht doet de ronde dat Suze voor 1 gulden haar kerf toont. Dit gebeuren vindt plaats in een door de Duitsers gebouwde bunker aan de Amstel. Verschillende jongens hebben ‘hem’ al gezien en wisselen geheimzinnig gniffelend hun ervaringen uit.
Flarden van zinnen uit het boekje blijven opdringerig door mijn hoofd dreinzen. Aarzelend benader ik Herman. Ik verneem dat hij ‘die van Suze’ al tweemaal heeft gezien. Het maakt me vreemd jaloers. Dat heeft hem dus twee gulden gekost maar hij is de enige zoon van een tandarts en krijgt veel zakgeld.
‘Ga maar eens lekker kijken,’ zegt hij en geeft me een obscene knipoog. Hij raadt me aan een zaklantaarn mee te nemen, legt me uit waar de bunker staat. Hij biedt aan tussen Suze en mij te bemiddelen.
Hoe weet hij dat ik me nooit rechtstreeks tot haar zou wenden?
Ik kan me slecht op de lessen concentreren, begin mijn huiswerk te verwaarlozen. Ik wil ‘het’ zo spoedig mogelijk zien. Uit mijn spaarpot heb ik de laatste gulden genomen. Nu weet ik hoe laat het is.
.
bromde Frans Pointl om 11:45 (op Woensdag, 9 Juli 2008)

Suze stemt toe en maakt via Herman de afspraak. In de klas kijkt ze me even met een harde blik peilend aan. Zondagochtend om 11 uur zal ik zien wat bijna alle jongens in de klas al hebben gezien. Ik zal er nog een aardig stuk voor moeten lopen, de bunker staat halverwege de Berlagebrug en de uitspanning Het Kalfje.
Tegen moeder zeg ik die ochtend dat ik een gezonde winterwandeling langs de Amstel ga maken. Meestal doen wij dat samen, maar alleen als het mooi weer is. Ze beaamt dat het inderdaad gezond is zo’n wandeling en wil meegaan.
Dat ontbreekt er nog maar aan, zou ze iets vermoeden? Zodra ik iets graag wil duiken er onmiddellijk complicaties op. Ik zeg dat ik via de
Kalfjeslaan terug wil wandelen, dat het vriest en het ver voor haar is.
Gelukkig hebben we een zaklantaarn omdat het licht weleens uitvalt. Onlangs moest ik een nieuwe batterij kopen.
Ik pak stiekem de zaklantaarn uit de kast waar de electriciteitsmeter staat en begeef me op weg.
.
bromde Frans Pointl om 12:12 (op Woensdag, 9 Juli 2008)

Mijn oorkleppen heb ik vergeten. De hele weg trek ik mijn wanten uit en aan, blaas in mijn handen en verwarm mijn ijskoude oren. Mijn grote neus lijkt wel een pijnlijke ijskegel, straks bevriest ie nog, denk ik.
Eindelijk komt de vuilgrijze bunker in zicht, er staat een damesfiets naast, Suzes fiets! Mijn hart begint tot in mijn keel te bonken, ik moet steeds slikken. Op trillende benen ga ik de bunker binnen. Het is er donker, ik knip de zaklantaarn aan.
Suze zit gehurkt en leunt tegen de muur. Ze rookt een sigaret, de rook kringelt uit haar neusgaten.
‘Heb je het geld?’ vraagt ze geirriteerd? Ze heeft kennelijk geen goede bui. Die heeft het natuurlijk goed koud gehad op de fiets, maar ze krijgt er toch geld voor?
Ik geef haar de gulden.
‘Verdomme, wat is het hier tiefeskoud,’ moppert ze.
Ik sta daar en wacht. Ze vloekt omdat ik in haar ogen schijn. Ik verzamel al mijn moed en opper dat ik het nu wel eens wil zien.
Ze dooft de sigaret tegen de muur, staat op, duwt haar onderbroek omlaag en stapt eruit. Ze stopt de oranje onderbroek in de zak van haar wintermantel, die ze daarna uittrekt. Ze hurkt weer, leunt tegen de muur en spreidt haar dikke knieen vaneen.
Ik hurk en houd de zaklantaarn er vlakbij. Twee fletsroze lipjes kieren uit een donkere beharing. Ik bespeur een mij onsympathieke geur.
Ik vraag of ‘hij’ ook open kan. Mopperend trekt ze de lipjes iets uiteen.
‘Wat klein,’ reageer ik teleurgesteld. Nog voor ik intensief heb kunnen kijken of voelen duwt ze mijn hand met de zaklantaarn erin weg en staat abrupt op.
‘Smeer em nou maar,’ zegt ze.

Weer loop ik langs de Amstel. warm steeds mijn oren en mijn neus. Ik voel me danig bekocht, kam me nauwelijks herinneren wat ik heb gezien. Waar maken al die jongens zich zo druk om?
Als Suze haar kerfje aan alle jongens uit onze klas zou tonen, zou ze het aanzienlijke bedrag van 16 gulden hebben binnengehaald. Nee, 17, want Herman van der Griendt had tweemaal gekeken. Bij Halfweg het Kalfje begint het met ijskoude windvlagen te stuifsneeuwen.
Ik voel spijt omdat ik voor zoiets onbenulligs mijn spaarpot tot op de bodem heb leeggeroofd.
.
bromde Frans Pointl om 12:42 (op Woensdag, 9 Juli 2008)

Ik kam me ook nauwelijks.
bromde Kapitein Nemo om 13:24 (op Woensdag, 9 Juli 2008)

Kammen wordt overschat.
bromde Frans Pointl om 16:00 (op Woensdag, 9 Juli 2008)

En het haar slijt er ook onnodig van.
bromde Spencer Brandsen om 16:06 (op Woensdag, 9 Juli 2008)

De kam trouwens ook.
bromde Spencer Brandsen om 19:02 (op Woensdag, 9 Juli 2008)

Kale mensen zijn goedkoper uit. Want die hebben ook geen shampoo
nodig. Of gel. Of verf om de natuurlijke kleur terug te krijgen. En ze zitten ook nooit met hun handen in hun haar. Het hoofdhaar althans.
bromde Enz om 19:06 (op Woensdag, 9 Juli 2008)

En wat is dat voor complot tussen vrouwen onderling en kale mannen?

De laatste echt mooie vrouw die ik zag, hing ook al aan een kale man. .
bromde bicat om 10:04 (op Vrijdag, 11 Juli 2008)

  
Persoonlijke info onthouden?

/ Textile

Epistels die ouder zijn dan 7 dagen krijgen een bonusvraag om spamscriptjes een loer te draaien.
 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.het slijk der aarde

 

Holle retoriek

"Aarsema, dan komen de tachtigerjaren puberale streeptinten van de eerste kabeltv binnen op mijn kolkende oogbollen als de tube mayonaise leeggeknepen in in een onderzoekende puberkringspier . Vage opgedroogde veegklodderstrepen op de dikke zware afstandsbediening die het allang niet meer doet. Bolle schermen versterken de aplastische rondingen. Antennes nog met coax en zaad in een sok, geurend naar kamille gemengd met nat speculaas. Jong zijn is zo mooi…"

"Zit je achter het meest nieuwe en hipste technologische apparaat van deze eeuw, kom je op een stukje internet over columns schrijven. En dat is nu exact wat ik zocht! Soms zoek je iets, en kan je het niet vinden. Maar nu wel! Ik zoek iets om mijn Nederlandse woordenschat in te verwerken. En dan zoek je, en zoek je, en dan VIND je!

Soms zoek je iets anders. En dan vind je het niet. Mannen, of vrouwen, pennen, papier, boeken, bekers of boodschappen, je vind het soms niet.

Maar nu heb ik het gevonden!

Groetjes Lieke"

(Lieke, Zelf een column schrijven)

"Daarom is bicat een lichtje, een vuurtoren voor de verloren lopende dolenden.
Want dat er velen op de dool. Een gevolg van zich onbestemd, zonder nuttig doel, afgevlakt en weinig bijzonder voelen maar misschien nog meer eengevolg van het vluchten voor deze zelfrealisatie, deze pijn van een ziel zonder importantie niet te hoeven voelen. En daar compensatie middelen voor zoeken en aangboden krijgen. Drugs, sex met dieren, sex met kinderen die geen leeftijd meer nodig schijnen te hebben, autorijden, schoeisel, weblogs, gangbangs, sport, wat al niet. Als het maar lijkt dat je vooral bezig bent. Al is het nietszeggend en immoreel, al is het bellenblazen met je mond dicht of een kraak zetten en minister zijn.

En dan is er bicat..aus blaue hinein zu uns gezogen, zonder eigenaren of aandeelhouders die stakingen uitlokken, zonder stompzinnig geleuter, nee, de magie van de fantasie, de fictie en de nederlandse taal aan de macht.
Een baken van troost, een zwoele geur vlak voor het slapen gaan, een enorme uitzinnige stapel draadjesvlees met dampende jus, een romance achter het frietkot, scooters en mobieltjes, vogels die hun eigen lied zingen, de eigen partituur kennen en geen regisseur of dirigent nodig hebben, de horror en thrill. Dat wat onbewust en ondergronds en ook van het leven zelf is. En niet wordt voorgeschreven door de krant, de tv, radio, politiek, banken en verzekeraars, speculanten die denken met 'de echte waarheid' om te gaan. Nee, ik ben geen echt schrijver maar wel groot fan van het schaarse bicat talent."
(Peter Novecento, Haagsche Post)

"Schuimbekkend van woede las ik de met een danige onverschilligheid geschreven colums betreffend de holocaust en Auschwitz. De flarden teksten vol schrijffouten en loze beweringen, getuigen van weinig historisch besef maar vooral een respectloze attitude jegens miljoenen slachtoffers. Vandaar mijn bijdrage met het verzoek de richtlijnen als opgesteld in de bijlage te respecteren en in acht te nemen.

vr groet

dhr. Papen"
(Daniël Papen, via email)

"Diep geroerd, met geknepen stembanden, omvloerste oogleden, brandend maagzuur en kloppende roede (het is tenslotte 5 december) mocht ik uw fraaie stuk proza over mijn getroebleerde netvlies laten glijden... De woorden vertalen zich moeiteloos in zielsetsende beelden. Dank!"
(bromde Zielknijper, 5 december 2005)

"Geachte heer,

Mag ik u verzoeken het plaatje van de te jonge dame van uw site te verwijderen. Er zijn namelijk nog al wat mensen die dit niet lollig vinden. Diverse klaag e-mails over gehad. Mag ik u er op attenderen dat het hier om Kinderporno gaat en de wetgever daar meer dan 4 jaar gevangenisstraf op heeft gezet. Ik ga ervan uit dat het om een misvertstand gaat, als moderator. Met vriendelijke groet.

Sociale Jeugd- en Zedenpolitie te Amsterdam
Commerciele zaken
020-5592585"
(i030142@planet.nl, 14 december 2004)

"Schitterend verwoord dat artikel over Clarence. Liep jaren met een missie, aan de voetballiefhebbers (niet de kenners) proberen uit te leggen dat Abe en Piet beter zijn dan het orakel uit betondorp. Was onbegonnen werk. Het klootjesvolk adoreert Ellen van Langen, Geesink en Rieu, en vinden mevrouw Blankers, Ruska en Roby lakatos maar niks, ze weten waarschijnlijk niet eens wie het zijn. Toen Keizer stopte heb ik jaren niet meer gekeken. Toen zag ik die Fin en een paar jaren later een Surinamer met een Nederlands paspoort (Had die Fin er ook maar een gehad). Ja en dan begint het heilige vuur weer te branden. Deze twee zijn tactisch en technisch het beste wat er op Nederlandse velden heeft rondgelopen (wat ik in mijn leven heb gezien). Keizer had niks met voetbal te maken, dat was ballet,kunst, en soms als het niet belangrijk was helemaal niks .En Abe ken ik van wat beelden, maar als je naar de verhalen over hem luistert hoef je de verteller maar in de ogen te kijken en herken je meteen de kenners uit die tijd."
(via mail, 23 oktober 2005)

"pedante snikkels, komen kut te kort. Webloggen is niet voor mietjes maar ook niet voor stoere geile binken, webloggen is namelijk een fenomeen, een spookbeeld voor blinden die zich vergapen aan de wijde wereld van het internet om zichzelf te ontmoeten, een monologue interieur te voeren en dan de echo terughoren, het internet dat een wonder is wat een dom irrationeel fenomeen is. Echt iets voor pedante snikkels en kale kutten die niet neuken maar wel in elkaars nek willen hijgen en tijd teveel hebben. Ik zou er helemaal niet aan beginnen en beroemd en rijk ben ik al, zegt het liefje. Ik heb de grootste en zij heeft de lekkerste en we verdoen de tijd liever in elkaar verstrengeld dan te vergooien op zo’n vervuilde weblogmarkt. Mot je alweer email beantwoorden enzo, in je vrije tijd, be je gek. Opzoute, stik dur maar in, Goossens, kijk maar uit dat ze niet vreemdgaan terwijl jij al die poen verdient, sneue wolf, ouwe rukker, voordat je het in de gaten hebt sta je een verschrikkelijk stinkend goedje op je scrotum te smeren terwijl je staat te huilen omdat je zo belazerd bent terwijl je het alleen maar goed bedoeld, voor ons allebei schatje, weetje, heerlijk met vakantie strax, saampjes, maar vanavond moet ik werken snappie, centjes verdienen mot pappie, kijk niet zo beteuterd, je wilt helemal niet naar de Lidl, je wilt daar nooit gezien worden zei je, nou dan. Nou tot strax dan, he ?"
(nove, 12 oktober 2005)

"Bicat.net, dat is toch die achterlijke webstek voor rukkende, boerende en altijd bezopen kerels? Dat zielige pathetische zooitje ongeregeldheden dat uitgebraakte hersenkwak probeert te verkopen als prozadrek? Natte winden, dikke drollen, kleverige onduidelijkheden? Slurptrekkende draaigorgels, voorhuidjogging avant la lettre en berensgrote buikglijers?" (Jeremias Schubbenrug, in Nova, 4 oktober 2005)

Reageerziekte

"Op een vrolijke dag toen ik aan mijn, voor al 11 jaar, allerbeste vriendin de liefde heb verklaard en binnen luttele seconden de meest euforische gevoelens door mijn ziel heen flitsten typte een verslag van school begon k te typen en dit kwam tevoorschijn op het samengeperste hoopje uitwerpselen wat ik beschouw als mijn laptop, want zoals velen het niet slecht zou doen als zij dit beseften is bezit enkel een illusie.

Conclusie & nawoord

Niet alleen symbolen hebben invloed op ons doen en denken, de manier waarop ieder mens zichzelf ziet en andere zegt meer over die persoon dan over anderen. Elk mens gaat zijn eigen weg, en het is jammer dat er uit commerciële geldzucht zoveel miscommunicatie ontstaat tussen mensen. Welk mens is beter, het mens dat genadeloos elke, in zijn ogen misdadiger, ritueel vermoord, of die mens die de opdracht geeft om onbewuste signalen stuurt via reclamespotjes en zo het materialisme hoger prijst dan het gevoel om bewust van jezelf en je daden te zijn? Draait het dan uiteindelijk allemaal om geld?
De een vermoord mensen die hun hele leven anderen pijn doen, en de ander roept het gevoel op dat er niets beter is dan nike schoenen in combinatie met een stoere jack met een bontkraag, dat gedoe met die bontkragen id volgens mijn theorie gebaseerd op het paringsgedrag van leeuwen, hoe groter en mooier de manen, des te meer aanzien ze hebben en kans op leiderschap en hoe meer kans ze hebben dat hun genen worden doorgegeven ;).
Door niet te realiseren waar je mee bezig bent, of niet wie, maar wát je eigenlijk bent, ontstaat er miscommunicatie en disharmonie in de maatschappij. Opgaan in de massa kan leiden tot afgunst en afkeer van het geloof in jezelf en in anderen.

En ik wens hierbij balkenende en zijn hele tweede kamer heel veel succes met het oplossen van de “problemen” hier in Nederland, want zo schieten we geen reet op.

Oja, en een gelukkig Nieuwjaar!

Zondag 7 januari 2007, Frank Hooijer"
(Frank Hooijer, 7 Januari 2007)

"Ik had het allemaal al wel eens meegemaakt en niets was mij te dol geweest: eonisme, vice anglais, flaggelatie, ja zelfs koprofagie. Ik was dan ook met graagte ingegaan op de omineus-priapische woorden en lubrieke blikken die "Ellen" tijdens ons gezamelijk consumeren eerder die avond op mij had gericht. Toen we, media nox, eenmaal in haar slaapkamer waren aangekomen, gaf zij steeds minder blijk van doorgaans aan haar toegeschreven mesquinerie. Integendeel,loodzwaar en onvermijdelijk hing het veile sneukelen in de lucht. Binnen no time was de vloer dan ook bezaaid met exuvieën en toonde zij mij haar zinnenprikkelende Junonische leest. Na intiem pidjetten en enige orogenitale schermutselingen (waarbij brod noch javelijn werd ontzien),sloegen wij serieus aan het procreëren. Cunnus en Curacaoënaar leken welhaast voor elkaar geschapen. Hoewel haar defloratie al enige tijd terug had plaatsgevonden, pandoerden wij als nooit tevoren, daarmee verschillende tenesmen bewerkstelligend. Het is maar goed dat haar echtgenoot van deze sluikmin nooit wat heeft gemerkt..."
(TiTo, mei 2006)

"Schrijf eens over vrouwen en hun plek of plaats in de allesverterende zakenoorlogen. Want als er stereotype mannen met diep verborgen schaamtegevoelens over hun potentie problemen en erectiestoornis (taboe naturlijk) dan is dat manifest in hun 'vlucht vooruit' in de freudiaanse wapencultuur. Elke geweerloop, elke zwaardere tank is een gestileerd erectiel apparaat vol dodelijke munitie opgepomnt met miljoenen kogels in een spurt naar het doel wat als lustsymboliek een 'lilith' in een duizelige extase zou moeten brengen want zo 'is de kracht van het leger'. Stoere mannen die eerst de vrouwen opgeilen, dan met hun duwtje in de rug erop los gaan om 'de vijand te onthoofden'. Ik als watje moet altijd vreselijk lachen om die serieuze gezichten die de mannen politici en militairen bij hun gepiep, gezeur en gezeik en hun broodnodige verklaringen trekken.
U, als warmbloedige heterovrouw zal zich wezenloos kunnen uitleven 'tussen de hitsige Jantjes'. Ik stel voor dat u zich een voorstelling maakt over de gang van zaken in de nachten op zo'n nomadenkamp met satellietvererbindingen in de maanloze nachten van de nieuwe woestijnen die worden ontgonnen, namens u en mij, natuurlijk, vanzelf, juist, nee, uiteraard. Het mag ook wel een andere uiterst vervelende erectiestoornis gaan, de ejaculatie praecox. Dat gaat dan vast over de linkse oppositie, denk ik dan, kunt u het fijn neutraal houden.

U bent toch op alle kaasmarkten thuis, hard op weg om zich te bekwamen in een genre waar sex met hoofdletters geschreven moet worden. Vooral de sex benadrukken, Lilith. Veel gore geile, harde, wrede sexscenes, met blinddoeken, kidnap, politiehandboeien, touwen en katrollen, gedwongen masturbatie tussen mannen, tussen vrouwen, scarring en kaalscheren en tot huilens toe dat gepomp met dildo's en dat monotone gezoem van vibratoren sfeervol brengen. Vooral geluiden en kleuren beschrijven, daar ben ik gek op."
(Peter Novecento)

"Is er iemand in de zaal die nog wil doneren aan een zielige arme homosexueuele neger met een onbeschrijflijke ziekte zwaargelovig te dom om te leren of te schijten die bovendien een oog mist en denkt dat de duivel soep in een blik stopt want hoe komt het er anders in en tegelijkertijd vreselijk gebukt gaat onder de laatste Tsunami of de vrees daarvoor want zijn geitenoog gaf vanmorgen onheil aan? Of anderszins zijn hypocriete tot op het bot zwarte geweten schoon wil kopen voor een luchtig schijntje of nóg liever zichzelf onsterfelijk wil maken over het lijk van een ander? Nee? Eénmaal? Andermaal? OK, dan ben ik ook pleite en met Marnix mee naar dat gruwelijk dure restaurant. Bovendien is het al na zessen en sta ik in de baas z'n tijd de wereld te redden en zo heb de cao dat nooit bedoeld. Howdoe en de mazzel. "
(Hein Buffelruft, 28 dec 2005)

"De liefde is groots, ze breekt zonder haar gebit te gebruiken door elke granieten kop heen, verzwakt de wil en maakt elke stoere kerel tot een week omhulsel, een schaduw van zichzelf, een brabbelend luierkind, elke vent verandert van binnenuit en geweldloos door haar rijke zegeningen. Je krijgt een rijpe korstkaas als huid en een hart van vloeibaar goud. Verpletterend is ze en zij, de liefde, de warme zomerse, niet de winterharde en verbitterde tak dus, zit nog steeds vol met geheimen waar niemand de sleutel van kan vinden. Mysterieus is ze, als de ondergrondse geheimzinnige dictatuur van wereldwijde, alomvattende bekabeling waarlangs dagelijks kilometers gecodeerde data tussen de continenten flitsen. De liefde is een tectonishe plaat die schuurt en krast en gangen boort voor lavastromen van vleselijkheid en voedzame sappen die op geen enkele dieet mag ontbreken. Daarom is ze schaars. Tot slot..we heben allemaal een gat van onderen, onthou dat. "
(Nove, relatietherapeut, 3 dec 2005)

"Thanks! Voor de eerlijke en ijskoude bieren vooraf om de ergste dorst te lessen na een lange en vermoeiende reis. En de Champage daarna in gelukkig niet van die zuinige hoeveelheden maar gewoon ruim bemeten pullen. Dank ook voor de wonderschone oester die in zijn natuurlijke habitat beschermd en koel lag te wezen toegedekt met een warme dekentje bosui-liefde en een tikje Tabasco-ondeugd onder die deken. Dank voor de kleinste en schattigste St. Jacobsoesters die ik proefde in Balsamicostroop. Eerbied voor de kort aangebrade en met ontbijtkoek gestoofde kwartel. Ik proefde een tint Orange Marmalade hoewel je zei dat het er niet in zat. Ik hou het erop dat de chefkok zijn geheimen heeft en, hoe hooggeëerd zijn publiek ook mag zijn, ál zijn details zullen ze nooit te horen krijgen. Met liefde deed ik mijn sommeliertaken en het ‘kut-sommelier’ omdat ik de glazen niet tot de nok vulde, neem ik op de koop toe. Onder de indruk was ik van je tzatziki met shrimp en rode grapefruit. Zoet en zuur zoals Bitter & Sweet zoals het leven zelf zoals harmonie zo mooi kan zijn. Ook onder de indruk was ik van je zeewolf met tomatenchutney. Een rode knipoog op een licht in de boter aangezet visje zoals de boter bij de vis behoort te zijn. Je bewees jezelf door met het produkt mee te koken en de zeeduivel vochtig te houden en over te laten lopen in het bedje van zuurkool omrand door koele en volle crême fraiche en slechts gestopt door mosterd. Het zal mijn gebrek aan woordenschat zijn geweest deze poëtische beleving van samenstelling aan mijn disgenoot heer Visser uit te leggen, aan de wijn waarin het beestje zwom heeft het niet gelegen. Emotioneel werd ik bij het aangezicht van mijn vrouw in jouw open keuken, verliefd op de chefkok die zijn konijntje aan de haak had geslagen. Uit het konijnengezin weggetrokken, de zuigelingen achtergelaten en deskundig ontdaan van fluffy flaporen en prachtig gevild en daarna één minuutje aangebraden in de volle boter. Ach, je zei het nog, ‘nog even in de oven en gekeken hoe lang’ in antwoord op de vraag hóe lang dan, zoals Sebastiaan Bach ook vindt dat de piano zichzelf speelt. U zij geprezen met bijzondere gaven, maar het zal mijn eenvoudige ziel zijn die het zo ziet. De ingekookte fond een tikje gezoet nog niet eens meegerekend evenals de witte bonen-truffelpuree en rode kool met vijgen die in een restaurant van naam de kaart had kunnen aanvoeren. Jammer dat je er niet bij was met de kaas. Het zal de tol van de roem zijn geweest of de spanning van het koken op zulk een hoog nivo. Het siert de man die ook gewoon maar een mens van Vleesch & Bloed is gebleven. Het was uit de kunst hoe wij genoten van een walnoot uit Frankrijk gekraakt op de wals van braakgeluiden die wij van boven hoorden komen. Waarschijnlijk was je druk doende in de homard-naire. Het dessert ben ik kwijt evenals het betoog dat ik hield, maar dat was ik toen al kwijt. Het betoog hou je van mij tegoed. Ik zal het je vertellen als ik de liefde verklaar aan mijn vrouw zoals jij gisteren de keuken in het algemeen en ons in het bijzonder de liefde verklaarde. "
(Kiers de Maison, 27 november 2005)

"Ach, heer bicat, nu we het over eten en drinken hebben. Ik kan u te allen tijde aanraden, maar toch vooral in de herfst, van de ganzenlever te proeven. Zoekt u daarbij een zo eenvoudig mogelijk bewerkte ganzenlever, dus geen paté, niets met geconfijte uien of anderszins toevoegingen. U wilt ganzenlever proeven die met de hand is schoongemaakt door een oud boerenvrouwtje die hooguit peper, zout en wat cognac toevoegde en daarna op 70 graden in de oven met de deur op een kier de lever zachtjes liet warm worden. Niet smelten, want dan scheidt het vet van de lever en bent u uw produkt kwijt. Nee, u wilt de lever verwarmen zodat lever, peprer, zout en cognac een geheel gaan vormen. Dat wat u wilt proeven is de waarheid en niets anders dan de waarheid. Slaat u overigens wel in grote hoeveelheden in, niets zo erg als aan het einde te moeten constateren dat u nog wel wat had gelust. Nee, met veel dingen is het zo dat we nèt even meer moeten eten dan ons lief is. Nèt dat decadente punt van overdaad aantikken. Schenkt u daarbij een Gewürztraminer en bij voorkeur hoe ouder hoe beter en liever nog een Grand Cru dan een gewone. Maar als u dan toch uit wilt pakken dan komt u niet heen om de Tokay Pinot Gris.
Daarbij geserveerd met warm en geroosterd brioche brood."
(Harrie Stamper, 23 oktober 2005)

"Of die klassieke Suske & Wiske (het was nummer 78 als ik het goed heb): De Kakkende Kakkerlakken, die aflevering waarin Tante Sidonia in haar keuken te maken heeft met een steeds groter wordende populatie kakkerlakken, die voortdurend alles onderschijten, niet in de laatste plaats de biefstuk met friet die Tante speciaal voor Lambik had gebakken, tot grote woede van onze favoriete zeshaarder, die gelijk een spuitbus pakt en erop los begint te spuiten, dit tot groot enthousiasme van zowel Suske als Wiske, die duchtig beginnen mee te spuiten (we hebben het hier duidelijk over de periode waarin Suske en Wiske nog net zo milieubewust waren als George W. Bush die zijn privejet vanuit Kyoto liet terugvliegen naar zijn range in Texas omdat ie z'n favoriete cowboy-hoed was vergeten), maar in de spuitbus van Lambik blijkt een goedje te zitten dat er voor zorgt dat de kakkerlakken de volgende dag het formaat van een jong paard hebben (professor Barabas had een lege spuitbus gebruikt om zijn nieuwe groei-middel te testen en vergeetachtig als hij was, had hij het bij Tanta Sidonia laten liggen, puur uit teleustelling, want ook na gebruik van het groeimiddel had Tante Sidonia de professor uitgelachen toen hij zijn broek naar beneden deed), afijn, nu de kakkerlakken gegroeid zijn, schijten ze nog harder met als gevolg dat tante Sidonia, Lambik, Suske en Wiske hun huis worden uitgescheten, waarna ze Jerommeke erbij halen, wiens enige bijdrage een ENORME scheet is, gelukkig komt professor Barabas eraan met een grote smile op z'n mombakkes en een nog grotere bobbel in de broek die, zo zal even later blijken, amper in staat is de steeds groter wordende penis van Barabas te verhullen met als gevolg dat Tante Sidonia, gek van geilheid, zich op professor Barabas stort die vrijwel onmiddellijk klaarkomt en bovenop een van de reuzekakkerlakken kwakt die dan weer vrijwel onmiddelijk in elkaar krimpt en in het niets oplost, waarna ook Lambik en Suske en Jerommeke hun apparaat bewerken met het groeimiddel, zodat ze de volgende dag, onder de stimulerende leiding van Tante Sidonia en Wiske, de kakkerlakken dood masturberen. Knipoog Wiske. Einde."
(Max J. Molovich, 23 Augustus 2005)

"De vergelijking ‘vleesetend’ en ‘vrouw’ is een natte wensdroom. Het is veelbetekende symboliek dat er aan vegetarische mutaties man/vrouw/ hermafrodiet wordt gewerkt door de wetenschappelijke elite. Weten zij soms meer? Staat ons Armageddon te wachten ? De finale segregratie, het schisma van de sexen en de ondergang van hun zondige sexueel verkeer als geheime wapen om de wereldbevolking eindelijk zonder oorlogen te kunnen reguleren ? Reincarneren in een plantaardig bestaan in een potje aarde van robotformaties die miljoenen grijze racks van vruchtdragende en geurige planten produceren onder uiterst secure en berekende condities , zonder vrij zon of maanlicht, zonder zicht of gehoor, zonder tastzin, zonder geluid van wind en zee."
(nove, 6 Juni 2005)

Zelfbeschouwing

"Een man van middelbare leeftijd, beet je te dik, beetje te morsig. Baardje of sik wellicht. En witte schilfertjes sieren zijn gelaat. Hij rookt en hij drinkt, maar in tegenstelling tot wat hij ons graag wil doen geloven, niet teveel. Hij is een ambtenaar, schaaltje 9. verder een liefhebbende vader die zijn frustratie over het uitblijvende en waarschijnlijk nooit meer komende grootse leven heeft verruild voor een soort van komisch cynisme. Hij neemt het niemand kwalijk behalve misschien soms zichzelf, maar dan alleen na een Westmalle Tripel te veel. Hartstochtelijk supporter van NAC of een andere club ten zuiden van de grote rivieren, want dat hij een Brabander is moet haast wel. Zo stel ik mij Kiers voor, maar wellicht is het wel gewoon die homofiele Indo die bij Serudang de lege borden ophaalt..who knows.."
(Andy Möller, Gelsenkirchen)

"Het is vast een meteroloog, een weermenneke met een gesmoorde sexualiteit, eentje met een enorm taboe. Een vrijgezelle biologieleraar met verlatingsangst kan ook. Zo'n eenzaam type die nog steeds bij zijn moeder woont en al jaren lesgeeft in het basisonderwijs. Zo'n anonieme 13 inhetdozijnman die spaarzaam leeft, de piepers schilt en de afwas doet, zo eentje die op de middagwandeling met het hondje van moeders vanachter de krant bij een speeltuin of in het park naar stoeiende of voetballende jochies kijkt en de pijn verzwijgt. Een masochist die het taboe koestert.
Zo'n kleffe smeerlap van een potentiele serieverkrachter met banden in een hechte kerkgemeenschap waarop moeders zo trots is omdat hij naast het lesgeven ook nog als hobby het locale knapenkoor dirigeert. Zo eentje die maar beter melancholieke verhaaltjes moet blijven schrijven. "
(Nove, 22/11/2005)

"Ach ja, leuk, schrijvers.

Beetje zo in je donkere hol aan de wereld knagen. Puur verongelijkt verdedigen van een door mede niet-aanwezigen geschapen superieure schertswereld. Lurken aan je pijp. Pijpen aan je lurk. Woorden in langgerekte nadenkzinnen omzetten. Protserige taalvlekjes. Huilerige holheden. Fletse vondsten. Massieve monomane monsters. Een zielige berg toevoegingen aan de duistere put die al veel te lang overstroomt door de gemankeerde bijdragen van nerveus krabbelende geesten met een ongepast gevoel van eeuwigheid.

Die sfeer.

Geef mij maar parkeerwachten. "
(Marnix, 21/11/2005)